• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine maddi yardımları,evliliğimizi kötü etkiliyor.Bu sebeple tartıştık..

Offf ya ne bu, herkeste aynı problem onlar geçinemiyor mu ne diye eşiniz onların yükünü çekiyor ki, geçinemiyorlarsa gereksiz şeyler almasınlar.
Ya insanda biraz acıma olur, bu kadar borcun içinde hala onun kartından o kadar alışveriş yapıyorlar, kendilerinde olduğu halde vermiyorlar istemek mi gerekiyormuş bir anne evladının ihtiyacı olunca çıkartır verir. Gerçi hiçbirşey yapmadıkları gibi bir de kendi masraflarını da size yüklemişler.
Boşver kendisi düşünmüyorsa sen hiç düşünme, ihtiyacın olanları al sana da bir kart versin sen de harca.
Bizde de aynı sorun var ama tek farkla ben çalışıyorum, sen büyük bir hata yapmışsın işini bırakmakla, bizde evlenirken kredi çektik ailesi hiç yardımcı olmadılar aynen gitmişler kendilerine 2 şer 3 er elbise almışlar. Evlendikten sonra biz kredi, mabilya taksiti ödüyoruz onlar hala eşimden para istiyorlardı, ben de hem mobilyaların taksitlerini ödüyordum, hem kirayı ödüyordum, hem evin giderlerini karşılıyordum. Baktım benden başka düşünen yok, dedim bundan sonra senin görevin erkek değil misin evi geçindir, ben de gidiyorum kendime kıyafet, ayakkabı, çanta alıyorum, kalanını da biriktiriyorum. Sen de hiç düşünme harca bolca, eksikleriniz varsa tamamla. Bizim de eksiklerimiz var hala ve ben borçlar bitsin öyle alırız diyordum ailesinin hiç derdi bitmiyor ki her ay birşey çıkıyor.

valla bende anlamıyorum nasıl bir düşünce tarzıdır ..bu nasıl anlayıştır annem bile onlardan çok düşünüyor damadının borcunu sonuçta bizim borcumuz biz sıkıntı çekiyoruz.. gerçi eşim memnun gibi görünüyor hatta bugn yine tartıştık konu oraya geldi .ve ben memnunum ödeyebiliyorum diyor çok şükür..ya diyorum çocuğmz olunca yada işte burdan ayrılnca maaşnda azalcak diyorum . Allah kerimdir. dedim bende biliyorum Allah kerimdir Rabbim istemedikçe yaprak bile kıpırdamazmış.. ama öle Allah büyük diyip yarına birikim yapmamak olurmu.. ben çocuğumu Allah verir vermez rabbimn hikmeti ama olursada sefillik içinde büyütmek istemiyorm.borç içinde.....
ozamana ne kadar yaşarmıyz gibi laflar bana çok ters ya yaşarsak ne olucak belli allah nezaman alcak canımızı...yarınını düşünmeyen bir babamı bilirim.. işte birde eşim bana denk geldi...

ona söyledim bana kimse benm borcumu düşnmüyor benden başka demişti o lafını asla unutmyacağm dedim. sinirle söyledm dedi.. neyse dedim ona ben harcamamı o altınları bozup yapcam dedim.sen ailene harca dedm ben kendi ihtiyaçlarımı ordan alcam dedim... sonra tekrar konu ailesine geldi birde ne dese beyenirsiniz diyorki ne yardım ediyrumki bir kart var ellerinde... dedim allahtan kork sadece 1 ay hesap yap onların için harcadğn parayı ..

canım sadece elektriği ödüyorlar..düşün yani..saydım birbiri telfn su kart ev zaten onların.. dedim hepsini sen besliyorsun sanki babaları sensin.dedim gülüyor...ay içimi döktüm ohh. ama içimden geçeni söledim sonuçta kimseye şahsi hakaret etmedim ..... ama en sonda söledim ailen çok düşüncesiz 1 gram bile seni düşünmüyorlar...

dedim söle söle yanlış bişey varmı bu sölediklerimde haksızmym sustu ağzını yamulttu bilmiyorum gibisinden.sadece...
he şunuda söledim dedim ben evlenrken birsürü şeymden kıstım ama ben düşünmüyorum öyle mi borçları..ki sonuçta çalşmayacaktımda hani tüm yük senin üzerinde bunu bilmeme rağmen...

çok kadın tanıyorum ben kocasının yüzüne ah borcun var diye az üzülüp içten üzlmeyen ve takmayan.sonra gidip biton boş boş alışveriş yapan . ama o kadınlar kocalarının gülü. başlarının tacı...size öyleleri hak aslında..bakalım onlara yetiştirmekten başkalarına fırsat bulurmuydn.... ama eşini düşenen kadın ne oluyor.. kocasına doğru yolu gösterp ayağını yorganına göre uzat dedğinde uff puff evde mutlu değilim ayaklarıyla başka kadına gidiyorlar... neyse öyle böyle konuştum içimi döktüm..oda bişey demedi pek.barıştık verhasıl..

takmamaya çalşcam ..hayır o değil ben kendimi üzüyorum boşyere...

valla bende anlamıyorum nasıl bir düşünce tarzıdır ..bu nasıl anlayıştır annem bile onlardan çok düşünüyor damadının borcunu sonuçta bizim borcumuz biz sıkıntı çekiyoruz.. gerçi eşim memnun gibi görünüyor hatta bugn yine tartıştık konu oraya geldi .ve ben memnunum ödeyebiliyorum diyor çok şükür..ya diyorum çocuğmz olunca yada işte burdan ayrılnca maaşnda azalcak diyorum . Allah kerimdir. dedim bende biliyorum Allah kerimdir Rabbim istemedikçe yaprak bile kıpırdamazmış.. ama öle Allah büyük diyip yarına birikim yapmamak olurmu.. ben çocuğumu Allah verir vermez rabbimn hikmeti ama olursada sefillik içinde büyütmek istemiyorm.borç içinde.....
ozamana ne kadar yaşarmıyz gibi laflar bana çok ters ya yaşarsak ne olucak belli allah nezaman alcak canımızı...yarınını düşünmeyen bir babamı bilirim.. işte birde eşim bana denk geldi...

ona söyledim bana kimse benm borcumu düşnmüyor benden başka demişti o lafını asla unutmyacağm dedim. sinirle söyledm dedi.. neyse dedim ona ben harcamamı o altınları bozup yapcam dedim.sen ailene harca dedm ben kendi ihtiyaçlarımı ordan alcam dedim... sonra tekrar konu ailesine geldi birde ne dese beyenirsiniz diyorki ne yardım ediyrumki bir kart var ellerinde... dedim allahtan kork sadece 1 ay hesap yap onların için harcadğn parayı ..

canım sadece elektriği ödüyorlar..düşün yani..saydım birbiri telfn su kart ev zaten onların.. dedim hepsini sen besliyorsun sanki babaları sensin.dedim gülüyor...ay içimi döktüm ohh. ama içimden geçeni söledim sonuçta kimseye şahsi hakaret etmedim ..... ama en sonda söledim ailen çok düşüncesiz 1 gram bile seni düşünmüyorlar...

dedim söle söle yanlış bişey varmı bu sölediklerimde haksızmym sustu ağzını yamulttu bilmiyorum gibisinden.sadece...
he şunuda söledim dedim ben evlenrken birsürü şeymden kıstım ama ben düşünmüyorum öyle mi borçları..ki sonuçta çalşmayacaktımda hani tüm yük senin üzerinde bunu bilmeme rağmen...

çok kadın tanıyorum ben kocasının yüzüne ah borcun var diye az üzülüp içten üzlmeyen ve takmayan.sonra gidip biton boş boş alışveriş yapan . ama o kadınlar kocalarının gülü. başlarının tacı...size öyleleri hak aslında..bakalım onlara yetiştirmekten başkalarına fırsat bulurmuydn.... ama eşini düşenen kadın ne oluyor.. kocasına doğru yolu gösterp ayağını yorganına göre uzat dedğinde uff puff evde mutlu değilim ayaklarıyla başka kadına gidiyorlar... neyse öyle böyle konuştum içimi döktüm..oda bişey demedi pek.barıştık verhasıl..

takmamaya çalşcam ..hayır o değil ben kendimi üzüyorum boşyere...

Zamanla eşin senin dediğine gelir merak etme, sana hak vermese de o da görüyor sonuçta olanları, içinden hak veriyordur.
Biz evlendik balayına gittik dönüşte ben şehir dışına göreve gittim, iki hafta sonra döndüm cuma günü akşam, haftasonu da eşim çalıştı, ailesi bütün gün onun işten dönmesini ve tüplerini doldurmasını beklemişler, eşim geldi yorgun ve biz daha yeni görüyoruz birbirimizi, o zaman arabamız yoktu ve evimiz yürüyerek 10-15 dk mesafedeydi, yürüyerek annesigile gitti tüpleri aldı arabayla benzinciye götürdü doldurup götürdü onlara. Bunlar daha ucuz oluyor diye doldurtuyorlar ama abisi olduğu halde ve arabası da var ama eşimden istiyorlar bunlarda acıma yok mu bilmiyorum, ben de söylenmiştim o zaman ya bir kez de telefon edip değiştirsinler niye seni yoruyorlar dedim, eşim bana zor gelmiyor zevkle yapıyorum sana ne oluyor dedi. Ve bunun devamı geldi, köy yoğurdu yerler eşim gidip onlara köy yoğurdu getiriyor haftasonu sabah erken kalkıp, normalde kalkamaz, et balık kurumundan et alır onlara, kızkardeşlerini biryerlere getirip alma görevi eşimde, o kadar çok ki sürekli isterler. Her işlerinde eşimin de yardım etmesini isterler.
Ben de ne halin varsa gör diyorum karışmıyorum artık o da sıkıldı bu durumdan söyleniyor bana ne diyorum.

Yemin ederim ben bıktım onların yoğurdundan da tüpünden de. Bir arkadaşım var ben o zamanlar arabasızlıktan çok sıkılıyordum bize arabasını verdi 2-3 hafta bizde kaldı. İnan o arabadan onlar daha çok faydalandılar, araba olunca yok şunu yap yok bunu yap, birkez artık aldım anahtarı sakladım eşim gidicek vermedim, dedim arkadaşım benim için verdi arabasını sizinkiler maşallah benden çok kullanıyorlar dedim. Otobüsle gitti hiç acımadım ezdirmesin kendini. Nefret ediyorum hepsinden.

Zamanla eşin senin dediğine gelir merak etme, sana hak vermese de o da görüyor sonuçta olanları, içinden hak veriyordur.
Biz evlendik balayına gittik dönüşte ben şehir dışına göreve gittim, iki hafta sonra döndüm cuma günü akşam, haftasonu da eşim çalıştı, ailesi bütün gün onun işten dönmesini ve tüplerini doldurmasını beklemişler, eşim geldi yorgun ve biz daha yeni görüyoruz birbirimizi, o zaman arabamız yoktu ve evimiz yürüyerek 10-15 dk mesafedeydi, yürüyerek annesigile gitti tüpleri aldı arabayla benzinciye götürdü doldurup götürdü onlara. Bunlar daha ucuz oluyor diye doldurtuyorlar ama abisi olduğu halde ve arabası da var ama eşimden istiyorlar bunlarda acıma yok mu bilmiyorum, ben de söylenmiştim o zaman ya bir kez de telefon edip değiştirsinler niye seni yoruyorlar dedim, eşim bana zor gelmiyor zevkle yapıyorum sana ne oluyor dedi. Ve bunun devamı geldi, köy yoğurdu yerler eşim gidip onlara köy yoğurdu getiriyor haftasonu sabah erken kalkıp, normalde kalkamaz, et balık kurumundan et alır onlara, kızkardeşlerini biryerlere getirip alma görevi eşimde, o kadar çok ki sürekli isterler. Her işlerinde eşimin de yardım etmesini isterler.
Ben de ne halin varsa gör diyorum karışmıyorum artık o da sıkıldı bu durumdan söyleniyor bana ne diyorum.

valla en iyisini yapıyorsun canım . keşke bende takmasam boş bulundummu hep bunları düşünür oldum.. ki allah biliyor para değil benm meselem .mesele düşüncesizlikleri.. bizde bir yıla kadar onların bulunduğu ile taşıncaz büyük ihtimal başka ilde olabilir sölesem ikna olur ama bende diğer yeri pek istemiyorum.. ama korkuyorum da onlara aynı ilde olmaya .. çünkü bazen gidyruz 2 günlüğne bütün iş güç ne varsa eşimin yapacağı o bizim misafire gittiğimiz 2güne bırakıyorlar.. okada üşengeç.. en son kız kardeşi gittiğimzde abiii tuvaletin taşlarıda artık çok batmış .temiz gözükmüyor...abiside değştrelm diyor...sonraya gitmeye yakın olduğu için zzaaman yoktu kaldı.aklnda kalmşş..
eve geldk söyledim ona neden bugibi işleri erkek kardeşine söylemiyorsun yapsın..kardeşi 4-5yaş küçük ondan.. eşim 31 yaşnda...ona söleyen kız kardeşide lise son öğrencisi.. diyor canm parası yoktur cebnde şimdi.. eddedim zaten en ufak bişeyde sen gönderyrsun yapsaydı araardı seni.para için dedim.. yolla parayı yapsın.. senin işinmi

onların sıçtığı taşı değiştirmek ..ağır ol biraz dedim al şu parayı yap de. dedim . birde ufak olan çocuk yaşında kız kardeşi sölüyor... dedim böyle şeylerde ağır ol hiç hoşlanmam...abilerisin dedim...

şu adamlar karıları olmasa herkez ezer garibanlar ya.. gerçi seviyorlarda ezilmeyi...

Yemin ederim ben bıktım onların yoğurdundan da tüpünden de. Bir arkadaşım var ben o zamanlar arabasızlıktan çok sıkılıyordum bize arabasını verdi 2-3 hafta bizde kaldı. İnan o arabadan onlar daha çok faydalandılar, araba olunca yok şunu yap yok bunu yap, birkez artık aldım anahtarı sakladım eşim gidicek vermedim, dedim arkadaşım benim için verdi arabasını sizinkiler maşallah benden çok kullanıyorlar dedim. Otobüsle gitti hiç acımadım ezdirmesin kendini. Nefret ediyorum hepsinden.

canım bizimkilerin elinde kredi kartı var hepsi ordan ... sende öle yap en azından eşinde yorulmaz onlarla..oki sen paranı ayırmışsın eşinin deli dana gibi onlar için koşturuğunu az görürsün..:1:

bu arada canım söledim dedim aileme versek her ay gönlün razı olurmu param olursa neden olmasın dedi.. sonra sanki ben aileme harcadğıma gönlüm razı mı sanki diyor... küllyn yalan hangi adam görülmüş ailesine vermek istemesn olsada olmasada..okuyorz burda donlarına kadar veren var.. bende yedim sanki

Son düzenleme:

ben bunları okuduktan sonra tekrar düşeneyim aslında .aynı ilde yaşamayı... çünkü benm eşim senin eşine çok benziyor anlattığn kadaryla.. hep o koşturcak..... ayy aynı babam yaaa babamla hep kavga ederdm bu yüzden dedim evlendm kocam inşallah öle olmaz ama oda öyle... ya bu mevzular bi yana valla öyle çok seviyorum ki onu kavgalı küs kalmaya bi sn bile dayanamıyorum... oda çok seviyor biliyorum. ama bugn sinirden ağladm kendimi banyoya kapattım .. geldi zorla çıkardı beni.. dedim yani ben car car konuşuyorm diye belk yanımda mutlu değil dedim. artıkkonuştğm için hep kavga çıkarmaya yer arayan bi imaj hissediyorum kendimde.... ama ona söledim içimde kalırsa sanada ailenede kin güder onların yüzüne bile görmek istemem. ama konuşrsam sende beni onaylarsan en azından ailene gülerm sendende nefret etmek istemiyorum bu gibi konular yüzünden dedm..öyle iştee.

erkeklerin geninde var ailesini zor durumda görüp yardım etme eğilimi bizimki evde çivi bile çakmaz beceremiyorum diye o yüzden ailesinin evindede ondan bişey talep eden olmaz gerçi babasıda boş çalışmıyor emekli olduktan sonra hiç çalışmamış genç ve sağlıklı bi görüntüsü var tam bi sağlık manyağı olmuşlar ailecek hayatımda ilk kez gördüğüm otlar karışımlar doludur evlerinde yani harcama konusunda hiç düşünmezler..bizde yeni ev aldık tabiki hepsi krediyle bende çalışmaya başladım eşiminki yetmiyordu çünkü neyse biz ay sonunu getiremezken ailesi sürekli bizden sömürmeye başladı onlara giden gelmiyor babası bu durumdayken oğlum bana 200tl harçlık ver demiş oda verdi gidiş o gidiş doğalgaz aboneliğinden 250 tl alacağımız vardı almış yemiş taşınmadan önce evin kirasını peşin ödemiştik ev sahibinden kirayı geri almış yemiş daha bi sürü şey bide demezmi siz çalışıyorsunuz çok şükür her ay belirli bi miktar birisine yardım yapalım diye be adam biz ay sonunu hakkaten getiremiyoruz ne yardım yapması yapacak maddi gücümüz yokki oğluda bunu söylemedi tabi tamam baba dedi şimdi ay başı gelir gelmez oğlunu çeker odaya bende sinirden ölmek üzereyim bi gün sormadılar durumunuz nasıl yetiştirebiliyormusunuz diye..Bu arada benim kaynanam emekli kayınbabam emekli 2 oğlu çalışıyor evin içinde 2oğlu toplam 4 milyar para getiriyor eve evde kendilerinin ben onlardan yardım falan istemiyorum sadece bizdekini bize bıraksınlar yeter:50:

erkeklerin geninde var ailesini zor durumda görüp yardım etme eğilimi bizimki evde çivi bile çakmaz beceremiyorum diye o yüzden ailesinin evindede ondan bişey talep eden olmaz gerçi babasıda boş çalışmıyor emekli olduktan sonra hiç çalışmamış genç ve sağlıklı bi görüntüsü var tam bi sağlık manyağı olmuşlar ailecek hayatımda ilk kez gördüğüm otlar karışımlar doludur evlerinde yani harcama konusunda hiç düşünmezler..bizde yeni ev aldık tabiki hepsi krediyle bende çalışmaya başladım eşiminki yetmiyordu çünkü neyse biz ay sonunu getiremezken ailesi sürekli bizden sömürmeye başladı onlara giden gelmiyor babası bu durumdayken oğlum bana 200tl harçlık ver demiş oda verdi gidiş o gidiş doğalgaz aboneliğinden 250 tl alacağımız vardı almış yemiş taşınmadan önce evin kirasını peşin ödemiştik ev sahibinden kirayı geri almış yemiş daha bi sürü şey bide demezmi siz çalışıyorsunuz çok şükür her ay belirli bi miktar birisine yardım yapalım diye be adam biz ay sonunu hakkaten getiremiyoruz ne yardım yapması yapacak maddi gücümüz yokki oğluda bunu söylemedi tabi tamam baba dedi şimdi ay başı gelir gelmez oğlunu çeker odaya bende sinirden ölmek üzereyim bi gün sormadılar durumunuz nasıl yetiştirebiliyormusunuz diye..Bu arada benim kaynanam emekli kayınbabam emekli 2 oğlu çalışıyor evin içinde 2oğlu toplam 4 milyar para getiriyor eve evde kendilerinin ben onlardan yardım falan istemiyorum sadece bizdekini bize bıraksınlar yeter:50:

yetmez canım ... onların iki emekli maaşı ve diğerlerinin maaşı olsada yetmez... gözleri sizin iki kuruş paranzdadır yine....valla sende söle dile getir bunları .. eşine.. çünkü kendileri ailelerinin bu yaptıklarında hiç art niyet yada düşüncesizlik aramazlar....odun gibiler ... odddunn...

söylüyorum tabi oda ihtiyaçları varki istiyorlar diyor utanıyorlar isterken diyor ama ne ihtiyaçları olacak para biriktiriyorlar herkezden gizli ama evlendiğim ilk aydan beri çalışıyorum bana geçen hiçbir haklarını kabul etmiyorum ve benim hakkım geçtiysede helal etmiyorum...:47:

bu konunun bence en affedilmez yönü sen gidici onlar kalıcı denmesi.para,dert,sıkıntı paylaşılabilir bu da gerekir ama inanç çok önemli. ben de yeni evliyim maaş kartım eşimdedir ama ödemeleri o yönlendirdiği için.her zaman maaşımızı ne yaptığını nereye ne kadar yatırdığını bana söyler ayrıca bir ihtiyacım olduğunda asla mahrum bırakılmam şunu almak istiyorum derim yani güven olması çook önemli.. dinen siz çalıştığınız parayı ona vermek zorunda değilsiniz ona hesap vermek zorunda da değilsiniz ama o vermek zorunda. öyle horoz gibi kasılmak değil erkeklik o sizden sorumlu olduğu için o öncelikle sizin ihtiyaçlarınızı evinizin giderlerini karşılamak onun sorumluluğu.. adamlar hem yüklerine ortakçı yapıp hemde erkeklik yapıyolar sonra da ortalıkta dolanıyorlar adamız diye..sana tavsiyem arkadaşım ailesini senden önde tutan ve sana sıkıntı çektiren adama taviz verme açık ve net bir şekilde konuş söylediği laf çok onur kırıcı..sana gidici olabileceğini söyleyen adama dikkat et derim..herşey gönlünce olsun..

cnm cok haklisin...benim de kabullenemedigim o ztn...esim eskiden böyle degildi...nereye ne harcadigini o da benden gizlemez ama hele bi hayir diyim kiyameti koparir...dinen benim paramda hakki olmadigini bende söyledim ama umursamiyor malesef...

ben bunları okuduktan sonra tekrar düşeneyim aslında .aynı ilde yaşamayı... çünkü benm eşim senin eşine çok benziyor anlattığn kadaryla.. hep o koşturcak..... ayy aynı babam yaaa babamla hep kavga ederdm bu yüzden dedim evlendm kocam inşallah öle olmaz ama oda öyle... ya bu mevzular bi yana valla öyle çok seviyorum ki onu kavgalı küs kalmaya bi sn bile dayanamıyorum... oda çok seviyor biliyorum. ama bugn sinirden ağladm kendimi banyoya kapattım .. geldi zorla çıkardı beni.. dedim yani ben car car konuşuyorm diye belk yanımda mutlu değil dedim. artıkkonuştğm için hep kavga çıkarmaya yer arayan bi imaj hissediyorum kendimde.... ama ona söledim içimde kalırsa sanada ailenede kin güder onların yüzüne bile görmek istemem. ama konuşrsam sende beni onaylarsan en azından ailene gülerm sendende nefret etmek istemiyorum bu gibi konular yüzünden dedm..öyle iştee.
Aman aman sakın ilk yorumunu onların yaşadığı şehre taşınmak istediğini okuyunca eyvah dedim, taşınmayın sakın sömürmeleri daha da artar ayrıca üstüne senden de beklerler evlerine gidip temizlik falan yapmanı isterler. Bak biz aynı şehirdeyiz şuanda nefret ettiğim biri bile olsa ona da derim eşinin ailesiyle aynı şehirde olma diye. Ben bunu önceden de biliyordum ama bizim pek seçeneğimiz yoktu ve de diyordum ki ben çalışıyorum evim ayrı nolcak diyordum. Ama öyle değilmiş, inanabiliyor musun ben bütün gün çalışıyorum bazen haftasonu da iş çıkıyor kendi evimi temizlemeye vaktim yok ama onlar taşındılar hem annesigil hem ablası onlara yardım etmedim diye bir afra bir tafra. Ki şuanda görev nedeniyle şehir dışındayım haftasonu bile gidemedim.
Bu hafta dönücem, evim leş gibi diyorum ki eşime kızkardeşine söyle ben gelmeden önce bir temizlikçi ayarlıyım başında dursun haftasonu da çok yakın bir arkadaşımın düğünü var misafirlerini ağırlıcam, ama yok ben burdan dönüşte gidip temizlik yapıcam. Yani bana bir faydaları yok ama benden bekliyorlar hala ve eşimi de kullanıyorlar malesef. Bir kez biz evimizdeydik aradılar ablasını bırakmamız için arabamız yoktu yine akşamdı gittik abisinin arabasıyla bıraktık sonra da biraz gezelim dedik tam yola çıktık abisi aradı araba lazım getir diye, döndük, yani sanki eşim onların özel şöförü.
Ben artık birşey demiyorum aklı olan bir insan görür, farkına varır kullanıldığının ben artık bana dokunmasınlar da o kendini kullandıttırırsa kendi bileceği iş.
Bu arada eşimin ek kartı görümcemde bakıyorum kullanıyor ayda 100 civarı falan geliyor genelde çok fazla olmadığı için sesimi çıkarmıyorum.

Anneler babalar bir rahat bıraksalar evli çiftleri, ne bu böyle sömürmeye çalışmak el mi sanki kendi evladın. İhtiyaçları olsa neyse yardım etsin ama anladığım kadarıyla sizinkilerin ihtiyacı yok.

allah korkusu olmazmı bizimkiler 5 vakit namaz kılıyo hatta ben açığım diye pek sevmiyorlar...onlarında kendilerince haklı sebepleri var onlara görede biz bir aileyiz aramızda paranın lafı olmaz,senini benini mi var diyorlar ama onlardan hiç birşey görmedik daha..hakketen evliliğin en zor yani ailelerle anlaşmak eşlerle değil:23:

allah korkusu olmazmı bizimkiler 5 vakit namaz kılıyo hatta ben açığım diye pek sevmiyorlar...onlarında kendilerince haklı sebepleri var onlara görede biz bir aileyiz aramızda paranın lafı olmaz,senini benini mi var diyorlar ama onlardan hiç birşey görmedik daha..hakketen evliliğin en zor yani ailelerle anlaşmak eşlerle değil:23:
Aynen bizimkiler de öyle hepsi kapalı hele annesi günde elli vakit namaz kılar ama önce insanda vicdan olacak, kalp kırdıktan hak yedikten sonra kıldığın namazlar kabul olur mu?

orasini Allah bilir....ama elbet bir gün yaptiklarinin cezasini cekerler...

orasini Allah bilir....ama elbet bir gün yaptiklarinin cezasini cekerler...

Hepsini okuyamadım canım ama sakın maaşını verme sen onun ailesini memnun etmek için çalışmıyorsun sonuçta asıl erkek milletine güvenilmez eğer senle bir hayali olup onun için para biriktirecek bi yapıda insan olsaydı aynı evde para ayırımı olmaz derdim.Çokta sabırlısın ayrıca ben ay sonunu zor getireyim bey efendi araba baksın.Allah cezalarını veriyor mutlaka merak etme ama sende kendini ezdirme sanırım onu oraya getiren sensin o sana gebe .

Allah herkese akil basta olmak uzere,
el ayak vermis kimse kimseye muhtac olmasin
herkes kendi isini kendi gorsun,
kendini doyursun diye.
Ne insanlar var sakat halleriyle pecete su satip geciniyorlar.
Bunlarda saglam iken baskalari versin biz yiyelim derdindeler.

Allah islah etsin, esine akil sanada sabir versin canim.

hiç anlam verilmez böyle insanlara.. o değilde en çok ailesinin zoruna giden ben eminki oğullarını hala yeteri kadar sömüremedikleri için yiiyorlardır kendilerini içten içe.. çünkü eşim biz evlenmek istedğimizi ailemize bildirdikten sonra ve nişan yaptıktan sonra ve evlendikten sonra arada sadece bir 3 ay falan oynadı oynamadı.. ve Eşim Allahın sevdiği kuluymuşki maaşı çok arttı maşallah.. ama biz nişanda yaptıktan sonra anca düğün ev eşyaları ,,aldğı araba düğün kredisi ortaya çıkınca gönüllerince ne anası yedim diyordur nede erkek kardeşi çünkü onunda kredi borcu var... saf eşim eğer bizim nişan olayı falan olmasaydı kesin kardeşinde tüm kredi borcunu çatır çatır ödeyecekti.. para boldu..

Ama Rabbim herkesin gönlünü biliyor 1 aydan fazlasını yedirmedi onlara... Bence hala bile annesi pişman oğlunun evlendiiğine... tam keyif zamanı bol bol çatamadı diye... birde işten ayrılmak en çokta bu nedenle canımı sıkmasın diyorum..çünkü bariz o kadar belli ediyorki düşüncesini.. ilk muhabbetlermzde bana hep burda eşinn yanında iş olsaydı çalışrdın kendine.falan gibisinden.. dedim madem çalşcaktm neden senin oğlunun elinin altında çalşayımki kendi işimden ayrılmazdım.. oğlun istemedi çalşmamı dedim.. hımmmm dedi sustu zaar.. zoruna gidiyor.. söledim birgün eşime ..bana ve eşime hep kilo almşsnz diyor.. ve benm uyumam çok batıyor onlara ..onlarda misafrken bakıyorum bazen 10 bile kalkmıyorlar bende eşimle tekrar uyuyorum ..zaten eşimde kalkma yat diyor.. büyükgöremcem 30 yaşlarnda çalşyr oda geliyor öğlen öyle kalkyrz öyle zorlarına gidiyorki sanki benm için çalşyorlar bende hiç takmıyorum onları..hatta bikere lafta dokundurdu o gün çok ağır bir ağrı kesici almıştım içinde ne ararsan var kas gevşetici falan.çok az antideprasn çok tuhaf bi ilaç.mayışmışım cvp bile vermedm..

herneyse eve geldik söledim eşime dedim şimdi annen diyor benim oğlum sabahtan akşama kadar çalışıyor karısıda evde anca uyuyup d..ütünü büyütüyor diye..
yok canm falan dedi de.ben diyeceğimi dedim..:1: çatlasınlar... işim yok birde çalşp onların harcadıkları para derdine düşeyim...

sadece korkum oki yarın kimin ne olacağı asla belli olmaz.. kimsenin arkası sağlam değil..ne evlilikler bitiyor .birbriini çok seven.. onun içinde allahn izniyle aöf bitirp sınavlara çalşcam güze temiz bir iş bulursam eşimnde kafasına yatarsa çalşrm inşallah..
Allah kimsenin yuvasını yıkmasın... Allah herkezin gönlüne göre versin..

Son düzenleme:
Allah herkese akil basta olmak uzere,
el ayak vermis kimse kimseye muhtac olmasin
herkes kendi isini kendi gorsun,
kendini doyursun diye.
Ne insanlar var sakat halleriyle pecete su satip geciniyorlar.
Bunlarda saglam iken baskalari versin biz yiyelim derdindeler.

Allah islah etsin, esine akil sanada sabir versin canim.

cok dogru söylüyorsun cnm...cok haklisin...dileklerin icin tsk ederim...

Back