Eşimin ailesine maddi yardımları,evliliğimizi kötü etkiliyor.Bu sebeple tartıştık..

Lalcim, konuyu okuyunca şoke oldumbu ne biçim adam ya,
kusuruma bakma ama senin paran üzerinde tasarruf yapma yetkisini kendinde görmesi yetmezmiş gibi, bir de sen gidicisin onlar kalıcı öyle mi..tam bir hödükmüş diycem ama çok çok sinirlendim lütfen kusuruma bakma..
durum şimdi ne barıştınız mı?yatağını ayırmış adam ya para yüzünden inanamadım resmen hala şoktayım :84:

bir ay oldu bir gün iyi olsa ikinci gün yine konuyu aciyor ve yine tartisiyoruz...ben kendimi haksiz duruma düsürmemek icin yatagimi ayirmadim....

söylemismiydim bilmiyorum kafam allak bullak ama dün bana karsilamami istedigin birsey söyle sana o konuda destek cikayim dedim tabi kabul etmedi yine...niye eskisi gibi olmayacagiz diye inatla diretiyor...

kizlar ben bu günlük kaciyorum yarin görüsmek dilegiyle...Allaha emanet olun...

slm bencede valla iyi sabırlı kızsın dicem verme maaşını bencede çalışan sensin bakıcak sana mecbur yeri gelince erkeğim diyorlar ya ne farkları varsa (sanki bizsiz bi iş yapabiliyorlarda)
neyse ezdirme kendini evine gerekeni yap o kadar

slm kizlar...dün annemlere gittik...istiyorsan konusalim bitsin hersey dedim...ses cikarmadi...

ama gece uyurken ne farkettim biliyormusunuz...beni seviyordu...onu o kadar cok özledim ki bilemezsiniz...onunla huzurluyken hersey cok güzel oluyor....ahhh ahhhh

Canım yaa, moralini bozmak gibi olacak ama, bence ses çıkarmaması normal değil,
ayrıca ben senin yerinde olsam, sen gidicisin onlar kalıcı diyen bir adamla hemen koparırım her şeyi,
onu özlemem ve sevmeye devam etmem,
baksana dam, sana daha ilk baştan gün gelecek biteceksin , gün gelecek gideceksin diye bakıyor,
bu anlayış zaten olayı baştan bitirmiş gibi..
çok saçma söyledikleri, nasıl kırılmıyorsun, nasıl tahammül ediyorsun,
ya o kadar saçma ki, seninle paran için mi evlenmiş diycem bi o kadar daha saçma olacak iş..
bana göre hiç bir erkek karısından para almamalı, ha durumu müsait değildir alır- almak zorunda kalır o ayrı..
oturup da paranı kendine kullanacaksan, yatağımı ayırırım file, ay çok sinirlendim, haykırmak istiyorum yaaa...
sen hala özledim diyosun, Lalcim bi daha düşün bence bu adamla evli kalma meselesini , yaşın kaç bilemiyorum ya, tahminimce daha gençsin,
bu tip biriyle hayatını mahvetme derim ben..
biraz ağır oldu yazdıklarım belki, ama bunları düşünüyorum ve dost acı söyler,
birbirimizi tanımıyoruz bile diyeceksin ama, burada tanımadığımız yüzyüze olmadığımız için daha rahatız zaten ..
canım, hayırlısı olsun tabii ama bu konu bencegeçiştirilecek bi konu değil, biraz daha düşün ve kararını verip ona da bildir,, bu ne yaaaaaa

cnm esimin söyledigi sey kabul edilecek sey degil ama birsey yanlis anlasilmis sanirim esim ayin ortasinda parasiz kaliyor aslina bakarsaniz kendine de birsey almaz... para tamamiyle borca gider yani dügün kredisine araba kredisine ve evin giderlerine....

eşinin durumu benimkiyle aynıymış, Allah yardım etsin ya, bu para sorunları çok yıpratıyor insanları,
ama söyledikleri bu durumun mazeret olduğu gerçeğinden daha ağır yine de

eşinin durumu benimkiyle aynıymış, Allah yardım etsin ya, bu para sorunları çok yıpratıyor insanları,

evt haklisin...ya para bile göndermese onun beni babasinda "daha önmesiz" görmesi veya öyle diyebilmesi cok kirici....böyle bi durum ortada oldugu icin o laflara ragmen vermem gerekirmi sizce? yani sonucta kendine bile harcamiyor parayi...ama elinde olsa hemen verir galiba babasina kardesine....

Bak lalciğim, ben senden bir adım öndeyim hemen hemen aynı şeyleri yaşadık, benim eşim öyle laflar etmedi ama etmekten beter etti.
Mesela ben aileme bakmak zorundayım, erkeğim ben ama sen kendi ailene veremezsin baban var aile reisi gibi cümleler.
Ben de o ailesine verirken misillemesine demiştim ben de aileme vericem o zaman diye.
Bizim de ilk yıl boyunca hep borçlarımız vardı, eşim düğün öncesi kredi çekti beş bin de fazladan çekip kardeşine gönderdi,
mobilyalar, kredi borcu, taksitler falan derken bizim de paramız kalmıyordu.
Eşim ayın 15.de maaş alıyor, kredisi kesiliyor ve kredi kartlarını ödüyordu, ben de kendi kartlarımı ödüyordum, ev kirası, evin masrafları falan bana kalıyordu.
Ailesi bu durumda bile para istiyordu bizden, eşim bizim kiramızı para yok diye ödemiyordu ama ailesinin kirasını kredi hesabından ödüyordu.
Baktım hep ben zararlı çıkıyorum, onun için buraya geldim, maaşım olduğu gibi harcanıyor, 4 yıldır birikim yapamamışım hiç, üstüne üstelik bir de onun ailesinin kahrını çek bu ne yaa dedim.
Eşim bir laf diyeceğinde direk ayrılalım beni boşuna oyalama, gidip kendi düzenimi kurayım sen de ailenle birlikte mutlu mesut yaşa diyorum.
Tehdit değil, artık hiç çekemem benim lehime hiçbir şey yok bu evlilikte, boşanır tek başıma yaşarım başkasının kahrını çekmem.
Senin de aynı hemen hemen eşin borçları ödüyor, senin maaşınla geçiniyorsunuz ama bir de senin maaşından ailesine gönderiyor,
yani zor bir durum ben bu kadar sabrettiğime pişmanım, eşinin ailesi senin paran diye düşünmez oğlumuz gönderiyor derler,
sen hiçbir şey yapmamış olursun.

aynen katılıyorum ben de en son restimi çektim, onlar senin paran olmadığını bilmez benim verdiğimi bilmez, bunu onlara sen söyleyeceksin,
haa bunu söyleyemeyecksen, param yok diyeceksin açık açık dedim,
tamam dedi sonunda pes etti..o da sıkıldı artık çünkü kavga etmekten ..sürekli huzursuzluk oluyor evin içinde diye, ailemden biraz uzaklaşalım , kafamızı dinleyelim dedi bana..

cnm gercekten haklisin ama bizde "tehdit" eden sürekli bosanma lafiyla gelen esim ben degilim...o beni bu sekilde korkuttugunu saniyor belki ama yaniliyor...ya bizim is artik inada bindi...iki ay olacak yakinda bu tartisma baslayali...biktim artik...bi insan hic mi düsünmez ben yuvami bölye birsey icin neden bu kadar huzursuz ediyorum diye....

Bunu ben de düşünüyorum eşim nişanlıyken benden alır ailesine verirdi, senden borç aldım ödücem derdi.
Ben eşimin onlara benden aldığını söylediğini sanmıyorum,
gerçi söylese bile onlar o kadar bencil ki bilmezler, çıkıp kendi yaptıkları iyiliği konuşurlar hep.
Bak bu fikri beğendim ben de aynısını dicem eşime.

hatta sen söyleyemezsen ben söylerim eşimin parası yok harçlığını bile ben veriyorum derim dedim,
acaip tırstı , biliyor söylerim çünkü

canim, esin sana ustune basa basa soylemis,: SEN GIDICISIN, AILEM SENDEN DAHA ONEMLI diye... hayla bu laflarin uzerine o insanla nasil bi beraberlik dusunebilirsin ki ???? bide maasini elinden almak istiyor, bu ne demek yaaaa? benim bildigim evin diregi erkektir... yani, seninle gururduysun ki, calisiyorsun, ona yuk olmuyorsun kendi harcamalarin ile... ve bilemiyorum, yani daha iki yillik evlisiniz,yani yurtdisinda yasiyorsunuz bide.. bende yurtdisinda yasiyorum, ve senin katlandiklarina ben asla katlanamazdim (ki iki cocuk annesiyim), iyi maddi yardim bi iki kere yapar,ama bu ne,, elinde avucunda olan herseyi ver.... ...
bu senin cektiklerini annem cekti, kadin suan 45 yasina giriyor, ve hayla ayni durum, ve annemin psikolojik sorunlari oldu, ve bu sorunlari bize yani cocuklarina cok yansidi, butun hincini bizden cikardi, Eger esinle hayir, omur boyu kalmak istiyorum dersen, ben sana Allahim yardimcin olsun diyorum, isin cok zor,,, borclariniz var hayla ve bi taraftan cocuk olursa.. yani sonun ne olur sonra ? :44:

slm sana benimde sorunlarım var demiştim ya evet sorunlarım var hemde yazacağım dumanı üstünde denen tarzda bi kaç saatlik konu.

malesefki eşimle işyerlerimiz ve kaynanamın evi ve ve uyuz teyze gurubu hep yakın işyerime yani kaynanam sürekli uğrar aynı sokakta olduğumuz halde oğluna değil de bana uğrar geldimide en az 1 saat takılır ben
im işyeri rahat olduğundan patronda bişey demiyor takılıyolar.neyse eşimin suratsız teyzesi geldi kaynanamda yanımdaydı saatlerdir zaten sabah sabah kadının işi gücü yok hani çocuk deyip durur yine aynı yapmak istedi ama neye uğradığını şaşırdı bu kez bunların çocuk yapası yok dedi gene manyakça bende yapmicam dedim yaşlanınca yapıcam gezip tozucam dedim kaynanamda gülünce onada dönüp çok istiyorsan kendin yap dedim küt diye kaldı ikiside sonra gülüştüler falan ama belli oturdu içlerine gitti bunlar aradan yarım saat geçmedi kaynatam geldi yanıma niye annene öyle dedin diye bak evde rahatsızlandı yine dedi onada açtım ağzımı ama yeter dedim ya bu iki etti kaynanam sinir hastasıda sıkıştığı zaman yada istediği yapılmadığı zaman bayılır biraz. bende insanım ya dedim bi değil iki değil bende istiyorum ama olmuyor ha oldu oda kısmet değilmiş düştü kısmet artık dedim onada oda ben senin yanındayım kızım işte üzme kendini bende onlara kızıyorum deyip durdu aklınca ortamı yumuşatacak.eşimide aradım onada olanları anlattım benden duysun sülalesiyle nasıl uğraştığımı onlar nasıl anlatır belli olmaz .Öyle işte arkadaşım bende bunlarla uğraşıyorum sence ne yapmalıyım bana yardımcı olurmusun :)

valla, cok guzel laf sokmusun bayildim..

biz yeni evliyken kayınvalidem devamlıorun torun deyip duruyordu biz de çozuk istemiyoduk henüz, en sonunda bi de milletin içinde bana ben de istiyorum artık böyle tatlı bişey dedi, kuzenimin bebeğini göstererek..nevrim döndü,dedim k;
-anne, yaşın genç daha, söyle babama yapın bi çocuk o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…