Eşimin ailesine maddi yardımları,evliliğimizi kötü etkiliyor.Bu sebeple tartıştık..

valla cnm isin zor ama susmanin iyi olmadigini ben gördüm söyle gitsin aklindakileri bosver...

yok ya amann birsey kacirmadin cnm sadece icim sikiliyor....

sıkılma canım, şimdi uzun vadeli çözümlere gücün yoksa şu an için kendini rahatlat,
sigara içiyosan, çık açık havaya yak bi sigaraya, yanına seni mutlu edecek bi içecek, kahve ya da güzel bir çay, hadi o da yoksa su..temiz havayı ve sigarayı içine çek,
ne güzel rahatlatıyor ben denedim

tavsiyen icin cok tsk ederim biraz önce yaktim bitane simdi de paydos yapicam herkese güzel bir hafta sonu diliyorum...pazartesi görüsmek dilegiyle...Allaha emanet olun....

vallahi canım lafını gediğine oturtmuşsun daha üstüne diycek laf yokk yaaa bide ben şunu anlamıyorum iş yerine ev gibi gelme rahatlığını nerden buluyolar yaa yani insanın düşünmesi lazım gidiyoruz ama patronundan laf işitirmi bizim yüzümüzden diye ayıp yaaa mecbur olmadıkça gitmemeli oğlunu da ziyarete gidiyo mu bari iş yerine tuhaffff yaa ne diyim

Lal nasılsın canım umarım epey bir şeyler düzelmiştir eşinde. seni merak etmiştim. Müsait bir zamanda geçmişi okurum artık.

günaydin kizlar...cuma günü isten ciktim gereksiz bir sebeb yüzünden taristik sonra ben bi arakadasa misafirlige gittim oradan geldikten sonra cok kötü rahatsizlandim...önce umursamadi...sonra neyin var diye sordu...neyse baya bi kötüydüm hastaneye götürdü...mide bagirsak gribi olmusum...yani anlayacaginiz hafta sonu konu acilmadi pek....

merhaba aynen bu konu nedeniyle Ggeçen gün bende tartıştım eşimle ve 7 aylık evliyiz henüz... çok bozuldum ona hemde çookkk . çok karamsarlaştım.. o düşüncesiz ailesine bi laf ettirmiyor harcama konusunda beyefendi .. bende tabi bende onlar gibi olup sana canım cicim ama borçlarını takmasaydım benide el üstünde tutardın dedim... hiç bir ihtiyacı o karşılasın istemiyorum.. ama neyazıkki evlenmeden önce sırf beyefendi istedi diye iştende ayrıldım... bu mevzu sürekli aklımda canım çok sıkılıyor ..:113::113::113::113:

Son düzenleme:

merhaba cnm üzüldüm senin adina...esin hangi durumda ailesine nasil bir yardimda bulunuyor?nerede yasiyorsun?

merhaba cnm üzüldüm senin adina...esin hangi durumda ailesine nasil bir yardimda bulunuyor?nerede yasiyorsun?

merhaba canım konunu baştan sona okuyordum o nedenle yeni gördüm msjnı.. hala düzelmemiş aranız ve rahatsızlanmışsın çok geçmiş olsun canm.. valla canım ilk acaba ben çok mu kötym diyordum bu konuda ama konunu okuyunca bu dert yakınan ve aileleri sorumsuz olan okadar çok insan varki tam kanaat getrdim artık haklı olduğuma bu konuya... canım biz 7 ay önce evlendik ve tüm düğün masraflarını eşim karşıladı ailesi bir toplu iğne bile yardım etmedi onu bırak onlarda ona yük oldu.düğün elbiseleri ev eşyaları düğün arefesinde hepsi bizim safın cebinden çıkmış.. saf diyorum ama saf değil valla sadece ailesine öyle ..

cnm konumu okumussun ayni durum bende de oldu...insanlar nasil yakistiriyor kendine anlamiyorum....

seninde söledğin gibi zor durumda olsalar harcama yapsa asla gözüme gelmez ama vermiş ellerine bi kredi kartını öyle bir harcıyorlarki limiti zorluyorlarki her ay limit büyüyor... ve evde babasıda var ayda en az 1milyar alıyor) kadrolu çalışan bir kardeşide var oda yanlış değilsem 1900dan fazla alıyor.. bekar .. konu benm tvde bi prgoram izlememle açıldı.. kadınların çalşıp çalşmamasıyla ilgili .bana sordu pişmanmısın diye öyle bir dolmuşum ki hemde çoooooooooooook dedim...nedenki dedi ya dedim en basiti ufak bişey bile alsam sana sölemem senden almam lazım gerekiyor...falan surat astı bu .. sonra akşama doğru hala ses çıkmıyor zoruna gitmiş..beyefendinin..dedim söle ne karın ağrın var senin nie surat asıyorsun yanlış bişeymi söledim diyorum..dedim 5tllik bişey aldğmda bile bin türlğ soru soruyorsun ne alcan ne etcen ama sonra alırız gibisinden... şunuda belirtym eşim hiç cimri biri değildir..bi alışverişe çıktığmzda istediğimi alırdm taki bi kaç aydır habire borç var kendimizden kısalım diyip ailesine yedirdiğinden beri...artık biyere kadar.. açtım ağzımı yumdum gözümü ..ki bunları konuşmamın sebebi de ondan önceki hafta kayınvalidemlere gitmeden önce annelere alışverişe gittik gün için.. bende dedim bu ay biliyoruz sıkışığız bi 100tllik ucuza bi bol kot bi yazlık tunik birde ufak bişey alayım dedim ooohhh dedi ohaa gibi yani çok geldii.. neyse sustum uzatmadım çok gelmiştir para yoktur dedim... ve o ay anasının elindeki kart 700 800 geldi onu ödedi. ve kardeşinede eşimin sölediğine göre ona borcu vardı çok az miktarı kaldı neyse onun azını gönderdi.. onlara bi gittik o ay kardeşi 600 lük bişey almış gereksiz bişey gerekmiyor yani elinde 2 tane daha var tlefn almış.anası yine öyle 200 lük bişey almış hemde öle gereksiz bişeyki ...eşime baktım ve sustum.anladı beni...onları anlattım böle böleler senin 40 50 milyara yakın borcun hiçbirini düşünmüyorlar dedim.. ne yapayım onlara bakmayayaımmı saçma sapan şeyler uff sinirlerim bozuldu gene..

cnm valla ne diyecegimi bilemedim...benim esimin ailesi öyle aciktan pek istemiyor...veriyor gazi esimde atesi yakiyor anlayacagin....gercekten cok üzüldüm senin adina...keske ekonomik özgürlügünü kaybetmeseydin...belki daha farkli olurdu...calisma imkanin yokmu suanda?

bu konunun bence en affedilmez yönü sen gidici onlar kalıcı denmesi.para,dert,sıkıntı paylaşılabilir bu da gerekir ama inanç çok önemli. ben de yeni evliyim maaş kartım eşimdedir ama ödemeleri o yönlendirdiği için.her zaman maaşımızı ne yaptığını nereye ne kadar yatırdığını bana söyler ayrıca bir ihtiyacım olduğunda asla mahrum bırakılmam şunu almak istiyorum derim yani güven olması çook önemli.. dinen siz çalıştığınız parayı ona vermek zorunda değilsiniz ona hesap vermek zorunda da değilsiniz ama o vermek zorunda. öyle horoz gibi kasılmak değil erkeklik o sizden sorumlu olduğu için o öncelikle sizin ihtiyaçlarınızı evinizin giderlerini karşılamak onun sorumluluğu.. adamlar hem yüklerine ortakçı yapıp hemde erkeklik yapıyolar sonra da ortalıkta dolanıyorlar adamız diye..sana tavsiyem arkadaşım ailesini senden önde tutan ve sana sıkıntı çektiren adama taviz verme açık ve net bir şekilde konuş söylediği laf çok onur kırıcı..sana gidici olabileceğini söyleyen adama dikkat et derim..herşey gönlünce olsun..

cnm konumu okumussun ayni durum bende de oldu...insanlar nasil yakistiriyor kendine anlamiyorum....

yakıştırmak ne öle bişey düşünmüyrlarki .. dedim ben dedim çalşsam aynı şekilde ben versem aileme yada onu bırak ben çlşmasam her ay 200 - 300 benmkilerede versek nasıl olur gönlün razı gelirmi dedim.. olsa veririm niye vermiyim diyor.... ne diyor yani gitiyimmi onlara ne alaka diyorum ya hep konuyu başka yerlere çekiyor... hepsi o karttan yiyor.geçen baktım extreye hep kasap nerdeyse ya .yemesinler et bu kadar kim bu zamanda yiiyor o kadar etii ..hey allahım bunları yazarken bile öle uanıyorum.ki anlatamam.. evlendiğimzde herşeyden kıstım eşim zorluk çekmesin diye bizde takı şart istenir takmak için 7-8 milyar sadece boynmdakydi eşime kirala dedim ne gerek var dedim... en son istersen kalsın dedi yok canm dedim... sadece elimde 2 altnm var .. diğer takılanlarda sadece1 aydaki borcumuza gitti 15 milyar birkerede . sormadım nereye verdn diye ama belli nereye nereye verdği... asla paragöz bir insan deilimdir.bunu kendide bu gibi tartışmalar yaptığmzda dahi söler bunu dile getirir.ama diyor neden bunları konuşuyorsun..işte nedenini anlamıyor . artık onun AİLESİ BEN VE OYUM..ilk biziz.. ben borçlu harçlı çocuk doğurmak hamile kalmak istemiyorum.. evimiz olsun isityorum.. onlardan olmasa evde alabilirz borcumz olmasına rağmen ama tüm maaş geldiği gibi kredi borcuna ve eve onlara gidiyor..birikim adına bişey yok.. ve ben seni düşünmüyorlar borcunu kimse düşünmüyor dedğimde illakisavunacak br laf buluyor onları..
ama bana koyan tek lafı benim borcumu kimse düşünmüyor kimse düşünmüyor benden başka dedi.. yani bende düşünmüyorum oluyor bu....

ben dedim başkaları gibi ailesini kastettm eğer sana gülüp sadece yanında hep mutlu olup keyfime baksaydım bende senin için en iyi olurdum...üzülseydim yalandan..falan.sonra takmayıp keyif çatsaydım ..değilmi dedim..
evimze bşey lazm olsa hep erteliyoruz...ve herşey bi yana kısa birsüre sonra başka bir ile taşınırsak maaşı iyice düşecek ve zor geçinicez...ben bunları düşünüyrm o bana kimse borcumu düşünmüyor benden başka diyor...

ona söledim ama inşallah ben ölürüm öle birine denk gelirsinki pişman olursun dedim.. hayatımda hiç beddua etmeyen ben bunları söledim.. sonra töbe dedim ama ne çare.ağızdan çıktı bikere... ve onların ev kendilerinin ve ben yeni gelinim elimde bişey yok onun bir sürü altını var elinde dyorm neden annen birgn demiyor al borçlarını öde sonra yine verrsn ona .diyor istesem vermezmi sıçar onlara .. halla halla dedim

Son düzenleme:
taşınmaz isek eğer çalşmayı gündeme getireblirm belki ama baya tartışıcaz bu konuda bence..zor gibi yani... onun dışında ben gurur yaptım ki ben babamdan bile para almamış istememişimdir okulum biter bitmez çalştm.onedenle zoruma gidiyor..para isteyemem kimsden kocamda olsa bikere istedğimde ne için neden diye sorudğnda daha istemem. ondan ev ihtiyaçları dışında hiçbişey istemiyrum..ve ihtiyaçlarm var . yarın öbrügn bana para vercek almcam.ve okalan altnlarımı bozup onlarla ihtiyacı karşılamak istedğimi söylicem.büyük kavga çıkar büyük ihtimal.. ona dicem madem bende borçlarını düşünmyorm borcun bitene kadar sadece ihtiyacmz olan gerekli şeylere harcama yap benm bayan olarak keyfi yapmam gereken kendimi iyi hissetmek için ki ihtiyaçlarımı kalan altınlarla alcam dicem..bakalım ne diyecek.. kesin kendine hakaretlere başlayacak ben adam değilmiyim ben neyim sen böle yapıyorsun gibi saçma sapan sözler...( eşim şimdiye kadar bana hakaret etmemiştirağzını yırtarım zaten anca kendine edr...)ama içimde tutmucam bunları tekrar gelsin gündeme ya kart alıncak ellernden ayda belirli bi miktar para verecek ya da böle gider...

Son düzenleme:
Offf ya ne bu, herkeste aynı problem onlar geçinemiyor mu ne diye eşiniz onların yükünü çekiyor ki, geçinemiyorlarsa gereksiz şeyler almasınlar.
Ya insanda biraz acıma olur, bu kadar borcun içinde hala onun kartından o kadar alışveriş yapıyorlar, kendilerinde olduğu halde vermiyorlar istemek mi gerekiyormuş bir anne evladının ihtiyacı olunca çıkartır verir. Gerçi hiçbirşey yapmadıkları gibi bir de kendi masraflarını da size yüklemişler.
Boşver kendisi düşünmüyorsa sen hiç düşünme, ihtiyacın olanları al sana da bir kart versin sen de harca.
Bizde de aynı sorun var ama tek farkla ben çalışıyorum, sen büyük bir hata yapmışsın işini bırakmakla, bizde evlenirken kredi çektik ailesi hiç yardımcı olmadılar aynen gitmişler kendilerine 2 şer 3 er elbise almışlar. Evlendikten sonra biz kredi, mabilya taksiti ödüyoruz onlar hala eşimden para istiyorlardı, ben de hem mobilyaların taksitlerini ödüyordum, hem kirayı ödüyordum, hem evin giderlerini karşılıyordum. Baktım benden başka düşünen yok, dedim bundan sonra senin görevin erkek değil misin evi geçindir, ben de gidiyorum kendime kıyafet, ayakkabı, çanta alıyorum, kalanını da biriktiriyorum. Sen de hiç düşünme harca bolca, eksikleriniz varsa tamamla. Bizim de eksiklerimiz var hala ve ben borçlar bitsin öyle alırız diyordum ailesinin hiç derdi bitmiyor ki her ay birşey çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…