Eşimin ailesine düşkünlüğü

aglatan es´den hayir gelmez der büyüklerim...
o kadar haklilar ki...

işte korktuğum oldu onu görünce yaran tazelendi .. bak canım karşılklı davalarda açılmış şimdi gördüm... vardır bi hayır öyle düşün kimbilir neler yaşayacaktın... vardır bi hayır ... davan bitsin artık önüne bak üzülme inş en iyisiyle karşılaşırsın ...

işte korktuğum oldu onu görünce yaran tazelendi .. bak canım karşılklı davalarda açılmış şimdi gördüm... vardır bi hayır öyle düşün kimbilir neler yaşayacaktın... vardır bi hayır ... davan bitsin artık önüne bak üzülme inş en iyisiyle karşılaşırsın ...

haklisin, insallah en kisa zamanda hayatim düzene girer, bu aci da hafifler.
En iyisi onu görmemek,duymamak. Artik bunu cok cok iyi anladim.

konunu başından itibaren takip ediyorum.doğru yolda olduğun için birşey yazmayacaktım ama dayanamadım.

inan bana yolun zor kısmını atlattın bundan sonrası çorap söküğü gibi gelir.tabi ki acı çekeceksin,ama bu günlerde geçecektir.
onunla karşılaştığın ortamlarda,sana çektirdiklerini düşün. unutmanın daha kolay olduğunu göreceksin.
unutma sen değerlisin,o seni kaybettiğine yansın.

konunu başından itibaren takip ediyorum.doğru yolda olduğun için birşey yazmayacaktım ama dayanamadım.

inan bana yolun zor kısmını atlattın bundan sonrası çorap söküğü gibi gelir.tabi ki acı çekeceksin,ama bu günlerde geçecektir.
onunla karşılaştığın ortamlarda,sana çektirdiklerini düşün. unutmanın daha kolay olduğunu göreceksin.
unutma sen değerlisin,o seni kaybettiğine yansın.

cok tsk ederim, dogru yolda oldugumu duymak güzel...
Allah sasirtmasin.
peki sizce nasil devam etmeliyim? Mesela arkadas cevremiz cok ortak. Onun arkadaslarinin esleri benim arkadaslarim. Uzak mi durayim yoksa görüseyim mi?

Evet tam bir cocuk gibi davranıyor esiniz.. Aynı cocuklar gibi kacıyor sizden!
Yasının gerektirdigi davranısları gösteremedigini düsünüyorum cok mu sımartılmıs bu?
Madem annesi ana kraliceydi, evlenmeyecekti beyefendi! Anne baskadır, es bambaska!
Anne ile es nasıl kıyaslanır, bir tutulur? Aradaki köprüyü nasıl göremez bu erkekler..
Hakkınızda hayırlısı olsun Rabbim yardımcınız olsun herkes cezasını cekecektir merak etmeyin..

hiç üşenmeden 61 sayfayıda okudum. cok zor günler geçirmişsin ve geçiriyorsun. madem hep kaçtı, bundan sonra 1 kez olsun arkana bile bakma. hem elinin tersi ile seni iticek, hem ailecek kendi yaptıklarını görmezden gelip seni kötü gelin ilan edecekler. başka bir arzuları. çok gençsin yeniden bir hayatın, bir ailen olucak. şerde bile hayır gizlidir derler ya, allahta işallah cok cok daha güzel bir hayat yaşatır sana. bunları yazması kolay, yaşaması cok zordur eminim ama başa gelen çekiliyor. hayattan vazgeçme. kendini eve kapatma, geçmişi sorgulama, sorgulayacaksında sana yaşattıkları acıları düşün. malesef erkeklerde bir ana kuzuluğu söz konusu. hepimiz kayınvailde yada eşten yada büyük küçük bir şeyler yaşamışızdır ama durumu bu noktalara getiren insanların hayatından çıkması en hayırlısı. allah herşeyi gönlüne göre versin.

Iyi günler ablalarim / arkadaslarim,
ben 22 yasinda üniversite mimarlik bölümü ögrencisiyim. 1 senelik evliyim ve su an cok kötü bir durumdayim. Esimi 4 senedir taniyorum. Zor sartlarda evlendik, ailem kesinlikle istemedi, 1 sene bekletti en sonunda kabul ettiler (istemeyerek de olsa). O zamana kadar hersey güzeldi. Evlendikten sonra esim ailesine iyice düskün oldu. Dügün sabahi apar topar annesine gittik. Her hafta sonu annesinde kaliyorduk vs vs. 2 ay önce esim ögretmen oldugu icin tayini cikti baska bir sehire, annesine 90km uzaklikta (benim okulum da orda, hergün gidip geliyorum). annesi bunu duyunca ogluna hep alttan alttan göndermeler yapti. Onu demoralize etti. Orda yapamazsin edemezsin diye. En sonunda da esimle ufak bir tartisma yüzünden beni babamlara birakti, kendi de annesine tasindi. 1.5 ay oldu ne ses var ne seda. Ne bosanicam diyor nede barisicam.
Cok kötü durumdayim, hayattan zevk alamiyorum cünki onu seviyorum. Sizden tavsiyeler bekliyorum ablalarim.

selam canım konunu okudum bende seninkine benzer şeyler yaşadım bende kayınvalidemin şiddet ve hakaretleri yüzünden evi terk ettim geliş o geliş kucağımda oğlum 10 günlüktü geldiğimde şuan 9 aylık geldiğimden beri eşim ve ailesi birkez olsun arayıp neden noldu niye gittin bile demedi 2 ay bekledim baktım ses çıkmıyo ben ulaşmaya çalıştım eşime bi baktımki hattını değiştirmiş sürekli kapalı telefonu işyerine gidim dedim beni görmüş arka kapıdan kaçmış gitmiş yüzünüb bile göstermedi ondan osnra kaynım aradı iş yerine gittim diye abuk sabuk konuştu biz boşanma davası açtık kardeşim gibi bi kocayıda zor bulursun çocuğuda ister al ister alma ben bakarım deyip kapattı daha o günden bu yana ne yüzünü gördüm eşimin ne sesini duydum hep kaçtı heo babam görüşmek istedi olmadı amcalarım görüşmek istedi yine kaçtı hep kaçtı amacımız ne olucaksa konuşulsun biticekse bitsin ama olmadı tenezzül bile etmedi hem suçlu hem güçlü oldular onca dayağı hakareti yedim yanıma kar kaldı canım bunlar sürekli sağa sola dava açtık diye sölüyolardı ama ortada dava falan yoktu taki geçen aya kadar bu zaman zarfı içinde birkez olsun oğlunu görme talebinde bile bulunmadı kaynanam arkamdan neler neler sölemiş bi sürü yalan iftira beni dövdü gelin falan demiş tam tersi halbuki ama buna rağmen kazanan yine kayınvalidem oldu eşim bendende oğlundanda vazgeçip açtı davayı 10. ayda son mahkeme yıkıldı yuvamız allahından bulsunlar başka sözüm yok

Evet tam bir cocuk gibi davranıyor esiniz.. Aynı cocuklar gibi kacıyor sizden!
Yasının gerektirdigi davranısları gösteremedigini düsünüyorum cok mu sımartılmıs bu?
Madem annesi ana kraliceydi, evlenmeyecekti beyefendi! Anne baskadır, es bambaska!
Anne ile es nasıl kıyaslanır, bir tutulur? Aradaki köprüyü nasıl göremez bu erkekler..
Hakkınızda hayırlısı olsun Rabbim yardımcınız olsun herkes cezasını cekecektir merak etmeyin..

aslinda hic simartilmamis, tam tersine. Liseyi ailesinden uzakta tek basina yatili okumus. Üniversiteyi annesinin yaninda. Ama arkadaslarinla baska evde yasamis. Kücük yastan beri hep calismis. Öyle ki ailesine araba hediye etmis üniversite okurken (masraflarini hala ödüyor).
Ailesinin tüm islerini yapar (alisveris, evrak doldurma yollama vs).
Ama gel gör ki asla karsiligin görmemis, esimin dogum gününü benim ailem ve ben disinda kimse hatirlamadi.
Ne yakin arkadaslari nede AILESI. Esim simdiye kadar herseyini ailesine adamis, adamaya da devam ediyor.

selam canım konunu okudum bende seninkine benzer şeyler yaşadım bende kayınvalidemin şiddet ve hakaretleri yüzünden evi terk ettim geliş o geliş kucağımda oğlum 10 günlüktü geldiğimde şuan 9 aylık geldiğimden beri eşim ve ailesi birkez olsun arayıp neden noldu niye gittin bile demedi 2 ay bekledim baktım ses çıkmıyo ben ulaşmaya çalıştım eşime bi baktımki hattını değiştirmiş sürekli kapalı telefonu işyerine gidim dedim beni görmüş arka kapıdan kaçmış gitmiş yüzünüb bile göstermedi ondan osnra kaynım aradı iş yerine gittim diye abuk sabuk konuştu biz boşanma davası açtık kardeşim gibi bi kocayıda zor bulursun çocuğuda ister al ister alma ben bakarım deyip kapattı daha o günden bu yana ne yüzünü gördüm eşimin ne sesini duydum hep kaçtı heo babam görüşmek istedi olmadı amcalarım görüşmek istedi yine kaçtı hep kaçtı amacımız ne olucaksa konuşulsun biticekse bitsin ama olmadı tenezzül bile etmedi hem suçlu hem güçlü oldular onca dayağı hakareti yedim yanıma kar kaldı canım bunlar sürekli sağa sola dava açtık diye sölüyolardı ama ortada dava falan yoktu taki geçen aya kadar bu zaman zarfı içinde birkez olsun oğlunu görme talebinde bile bulunmadı kaynanam arkamdan neler neler sölemiş bi sürü yalan iftira beni dövdü gelin falan demiş tam tersi halbuki ama buna rağmen kazanan yine kayınvalidem oldu eşim bendende oğlundanda vazgeçip açtı davayı 10. ayda son mahkeme yıkıldı yuvamız allahından bulsunlar başka sözüm yok

üstelik bende 21 yaşındayım eşim 33 yaşında akıl yaşta deil canım başta

hiç üşenmeden 61 sayfayıda okudum. cok zor günler geçirmişsin ve geçiriyorsun. madem hep kaçtı, bundan sonra 1 kez olsun arkana bile bakma. hem elinin tersi ile seni iticek, hem ailecek kendi yaptıklarını görmezden gelip seni kötü gelin ilan edecekler. başka bir arzuları. çok gençsin yeniden bir hayatın, bir ailen olucak. şerde bile hayır gizlidir derler ya, allahta işallah cok cok daha güzel bir hayat yaşatır sana. bunları yazması kolay, yaşaması cok zordur eminim ama başa gelen çekiliyor. hayattan vazgeçme. kendini eve kapatma, geçmişi sorgulama, sorgulayacaksında sana yaşattıkları acıları düşün. malesef erkeklerde bir ana kuzuluğu söz konusu. hepimiz kayınvailde yada eşten yada büyük küçük bir şeyler yaşamışızdır ama durumu bu noktalara getiren insanların hayatından çıkması en hayırlısı. allah herşeyi gönlüne göre versin.

öncelikle okudugunuz ve yorum yaptiginiz icin cok tsk ederim.
Maalesef haklisiniz, hicbir beklentim olmamasina ragmen üzüntüm hala devam ediyor.
Bunun etkeni de onu görüyor olmam sanirim. Bundan sonra bunu bi sekilde engelleyecegim. Iyi dilekleriniz icin tskler.

Allah yardimcin olsun bide bebegin varmis. Bence su anda yapilmasi gereken tek sey, hayatimizi kurmak ve gezmek tozmak.
Bence sen de kendini bebegine ver. Gerisi yalan. Benimki en azindan babami ariyor arada.
Ona kalsa hala düsünecek :) yani somut bir sekilde bosanalim demedi, sadece cuma günü esimin avukati beyan etmis, bosanmayi kabul ettigini.
Hakkimizda hayirlisi..

Allah yardimcin olsun bide bebegin varmis. Bence su anda yapilmasi gereken tek sey, hayatimizi kurmak ve gezmek tozmak.
Bence sen de kendini bebegine ver. Gerisi yalan. Benimki en azindan babami ariyor arada.
Ona kalsa hala düsünecek :) yani somut bir sekilde bosanalim demedi, sadece cuma günü esimin avukati beyan etmis, bosanmayi kabul ettigini.
Hakkimizda hayirlisi..
canım ben lise mezunuyum ve dershaneye başlıyorum hayırlısıyla artık hayatıma bakıcam kendim ve oğlum için kazanmam lazım benim

Hakkimizda hayirlisi..

senin en azından karşısında baktıkça babasız büyütüceğini düşünüp karşısında eryip biticeğin bi bebeğin yok boşanmayı kBUL ETMİŞ MADEM SİLMİŞ DEMEKTİR SENİ KAÇMASI ZATEN HERŞEYİ ANLATıyo canım kendi eşimden biliyorum silen insan kaçar boşver yoluna bak çocuğunda yok ya birde evladın olsaydı inan bana bu daha zor canım ahımız yerde kalmaz bunu bil yeter allah er yada geç haklarını verir inşşallah

senin en azından karşısında baktıkça babasız büyütüceğini düşünüp karşısında eryip biticeğin bi bebeğin yok boşanmayı kBUL ETMİŞ MADEM SİLMİŞ DEMEKTİR SENİ KAÇMASI ZATEN HERŞEYİ ANLATıyo canım kendi eşimden biliyorum silen insan kaçar boşver yoluna bak çocuğunda yok ya birde evladın olsaydı inan bana bu daha zor canım ahımız yerde kalmaz bunu bil yeter allah er yada geç haklarını verir inşşallah

evet cok haklisin, Allah yardimcin olsun canim.
Benim bebek acim da ayri zaten... Insallah cok mutlu oluruz.
Bence kacmalarinin sebebi bittiginden degil, yüzlesmeye cesaretleri olmadigindan.

O gozyaslarin bi okuz icin deger mi? O kimki????
Guclu bi insansin, yazdiklarinla belli ediyorsun. Allah gucune guc katar insallah.
Canim sen sakin kendini uzme, sen onu degil o seni kaybetti!
Esini sahiplenmeyen tiplere erkek bile demem...
Insallah tez zamanda bosanirsin, kendine gelirsin ve guzel bi "Ohhhh!" cekersin guzelim.
Allah hakkinda hayirlisini versin insallah :KK71:

O gozyaslarin bi okuz icin deger mi? O kimki????
Guclu bi insansin, yazdiklarinla belli ediyorsun. Allah gucune guc katar insallah.
Canim sen sakin kendini uzme, sen onu degil o seni kaybetti!
Esini sahiplenmeyen tiplere erkek bile demem...
Insallah tez zamanda bosanirsin, kendine gelirsin ve guzel bi "Ohhhh!" cekersin guzelim.
Allah hakkinda hayirlisini versin insallah :KK71:

Cok tesekkür ederim canim.
Aslinda güclüyüm ama her insan gibi benim de zaafim var. Cok yaralandim bu evlilikte.
Insallah zamanla atlaticam. Umarim bende ilerde iyiki bosanmisim derim.

çok üzüldüm çok nasıl ödeyecekler vebalini

Rabbim bana öbür tarafta hesaplasmayi nasip etsin insallah.
Ben kaynanam´i hep destekledim, her kötü gününde yaninda oldum, yapilan iyilik söylenmez ama artik dayanamiyorum.
Hele kaynatama asla saygida kusur etmedim, güya cok severdi beni.
Gel gör ki adam ne aradi ne sordu, hala onlarin soyismini tasiyorum ben.

Cok tesekkür ederim canim.
Aslinda güclüyüm ama her insan gibi benim de zaafim var. Cok yaralandim bu evlilikte.
Insallah zamanla atlaticam. Umarim bende ilerde iyiki bosanmisim derim.

Zaman herseyin ilaci derler...
Sen evlilik oyun olmadigini biliyorsun ama "esin" anlayamamis, salak.
Hep iyilik yaptin onlara, Allah bunlari biliyor ve goruyor, onlar bu iyiligin karsiligini vereceklerine, yuva yiktilar. Elbette cezasini cekerler. Icini ferah tut

X