Eşimin ailesine bağımlılık hali

Canım senin yaşadığın durumun kat kat fazlasını yaşıyorum.
Ben babamı 2 sene önce kaybettim eşimde 4 ay önce kaybetti. Benim kaybım halen geçmedi babamı çok özlüyorum ama eşim aşırı şekilde anneci anneye aşık diyorum ben hep öylede eski konunu tam bilmiyorum yeni üyeyim ama şu yazdıklarınla ilgili sana diyeceğim çocuğun var yada yok onu biliyorum ama sakın kendini ezdirme ve üzme
Eşini değiştirme gibi bir çabayada girme derim çünkü çok ama çok yorulursun . Ben baş edemedim ve pes ettim ben kendim 5 aydır görüşmüyorum ama annesine gider kalır sabah kalktığı gibi evden çıktığı gibi ilk annesini arar.
Ben boşanma kararı aldım kendi içimde ama ona açamadım çünkü borç batağına girdim benim adıma çok fazla miktarda borç yaptı borçlar bittiği gibi ayrılcam.
Sen de kendini üzme ve uğraşma yorulanda üzülende sen olucaksın çünkü erkekler kendi istediklerini yapacak öncelik anneleri olcak
Önce kendini düşün derim

Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin.
Çok üzücü yaşadıklarımız. Ama hata biraz da bizden çünkü eşlerimizi her zaman hayatımızın merkezine koyduk, öncelik her zaman kendimiz olmalı dediğiniz gibi. Teşekkürler yorumunuz için

Şimdi ne deseniz siz yas döneminde yanında olmamış olacaksınız. O yüzden biraz sakin olun kendinizi doldurmayın kendi dikkatinizi oralardan çekmeye çalışın bence. Bırakın nasıl içine sinecekse öyle yapsın 3 ay bence de çok kısa. Hem babayı kaybetmenin yası başka, ailenin eski halinin kaybolmasının yası başka. Öncesinde de bağlıymış o yüzden kalıcı olabilir bu halleri ama tepki verip sınır koyacaksanız da şu an zamanı değil gibi.
Ama boşanma lafının edilmiş olması hiç doğru değil sizin yerinizde olsam kırıldığımı belli eder, bu kadar kolay nasıl gözden çıkarabilirsin diyip o lafın özrünü düzgünce dileyene kadar düzelemezdim. Sakin ve açık bir iletişim kurup kavgasız köşenize çekilin derim ben

Aile bağımlısı olmanın sonuçları anne kuzusu modeli değişmez bunlar baba ölse ölmeseydi de değişmez yasanacakti başı sağolsun o ayrı ama değişmez evin erkeği annesinin koruyucusu oldu değişmez böyle büyütülmüş yarın annem bizimle yaşayacak der bu modeller böyle bunu sadece bunun gibi oğlan büyütenler normal bulur .çektiğiniz yere sabrinizin son durağına kadar gider

Boşanmazsanız ömrünüz böyle tükenerek geçecek, aileci erkek düzelmez, sakın çocuk yapma ve erkenden kurtulmaya bak olan sana olur ...

Kaybından önce de bagimliydi. Mutlaka haftada 2 kez giderdik. Tabi bu kadar arama vs durumu olmuyordu. Günde bir iki kez falandı aramalar. Şuan tek konumuz annesi ve kardeşi.
Şuanda babasının ölümünü kullanarak seni manipüle ediyor, babası ölmeseydi de ilk çocuktan sonra aynen böyle olacaktı, babanın ölümü süreci hızlandırmış, her zaman 2. Planda olacaksın, bunu kabul ediyorsan sus ve devam et ...

Borçlar bitince vur tekmeyi gitsin , daha iyilerine layıksın emin ol ...

Girdimi nedir ya bunu Dani hosgorecegiz hakkaten ya artık bı duru olsun bu erkeklerin acısı varsa yasini tutsun nedir yani oda koca olmuş onunda karısı var yetti artık ya annesi yaşamış kocasıyla yıllarca. Ölüm hak ne yapsın bu kadinmi öldürdü kayinpederi vadesi dolan gider bunda da suç kadında değil ya yeter artık saç baş yolacak konular yeminle

esinizn psikolojik olarak durumu iyi degil.kaybetme anksiyetesi yasiyor gibi.geride kalanlarinda gitmesinden korkuyor felan.bende depremde yasamistim 1 yil surdu .annemlerle hergun konusmama ragmen gece uyuyacagm zaman ya birsey olursa duauncesi vardi.esinizin bu huyu zamanla gececektir sabredin .psikiyatriye gitmeyi kabul ediyosa iyi olur

eger onceden esiniz boyle degolse ve babasi ölunce boyle olduysa sabredin tartismaya girmeyin.annesi gille gorusurken sorun cikarmayin ama sizde her defasinda gitmeyin birlikte.ona iyi gelecek degisik fikirler sunun gunluk gezmelerde felan zamanla acilacaktir

Amin tüm ölmüşlerin mekani cennet olsun.
Çok doğru dedin hayatımızın merkezine koyuyoruz evet en büyük yanlışım ondan zaten.
Ama önce biziz yani kendimizi sevip önceliğimiz kendimiz olmalıyız. Şimdiye kadar bunu yapmadıksakda bunda sonra yapalım.
Biz güçlü kadınlarız.

Borçlar bitince vur tekmeyi gitsin , daha iyilerine layıksın emin ol ...
Çok sağol arkadaşım hepimiz herşeyin iyisine güzeline layığız. Bizler güçlü kadınlarız.
Aynen öyle yapıcam ama işte o zaman çabuk geçsin istiyorum borçların hemen bitmesi gibi bir durum yok dua edin bir an önce boşanıyım.
Çok zor geçiyor günlerim

En iyi sizi ben anlarım.
Eşim babasını kaybedip annesi tek kalınca abartmıyorum 8 ay aşağı yukarı sizin yaşadıklarınızı yaşadım. Ki ben kv demi çok severim , sayarım, her gün en az 2 kez telefonda konuşurum, kendim alıp dışarı çıkartırım ona ragmen esime yetmedi. Kp vefatindan 1.5 ay sonra 19 haftalık bebeğimi kaybettim erken dogum ile , ondan 1.5 ay sonra babamın beynine pıhtı attı ve felç kaldı. Düşünün ki benim de hayatım darma duman olduğu halde esimle annesi ile ilgilendim. Çok yoğun çalışıyorum o dönemler , önce haftada 1 gorusmeler ile başladı ve bu 2 güne bir gorusmelere kadar indi ki o zaman isten cikiyorum, 2 vesait annesine gidiyoruz, aksam saat 11 de evimize dönüyoruz. Ve tüm yapılan hafta sonu planları annesi ile baslar ve annesi ile biter olmuştu. Yine bir hafta sonu plan yaptık yataktan kalktik ve anneme kahvaltiya gidelim demesiyle ben de salter atti , dedim ki seninle bu konuyu konusmamiz gerekiyor artık dememle avizi ciktigi kadar bagirmasi bir oldu , sonra çıktı evden.
Kv demi aradım, dedim ki durum bu
Ben artık basa çıkamıyorum sadece o acı yaşamadı ben de evladimi kaybettim , yeter artık dedim. Velhasil benim annem de doktor için 1 gun sonra bana geldi , tabi kadin anladı bir seyler olduğunu ama ben soylemedim.
Annem kv demi aramis , bilir çünkü aramin kendisi ile iyi olduğunu. Bize çağırmış bunlarda bir hal var diyerek. Aksam isten geldim kv dem bizde , anladım tabi ben konuyu. Eşim de geldi yemek sonrası başladık konuşmaya. Bana telefonda destek veren kv dem birden oğlunu savunmaya geçti aklıma geldikçe gülüyorum
Dedim ki anne ben seni her gün en az 2 kez arıyor muyum , evet kızım
Peki anne ben sana 2 haftada bir geliyor muyum
Evet kızım
Peki anne ben seni oglunsuzda dışarı çıkarıp seninle vakit geciriyor muyum
Evet kızım

Peki anne ben sana her hafta sonu gelmeye mecbur muyum
Bu soru için annemle 1 gün sonra konuşmasinda verilen yanıtı
HepmigencizHepmiguzel cok kırıldım, çünkü bana anne ben sana gelmeye( her hafta sonu kısmını atarak) mecbur muyum dedi

1 aya yakın ne esimle konustum ayni evin icinde yabanci gibiydik ne de kv demi aradım.
Esim diyor ki ben babami kaybettim
Ben de diyorum ki seninle aci yaristirmiyorum ama ben de evlat kaybettim
Ben seni , sizi anladim , siz de beni anlayın.
Eşimin cevabi , seni mi sileyim annemi mi:)

Dedim ki bundan bu cikarimi yaptiysan hemen gidelim dilekcemizi verelim.

Kv dem aradı 1 ay sonra beni , bu arada esim de az da olsa artık gitme aralığını azaltmisti.

Hatta gecenlerde esimle aramizda bir konu açıldı derken bu mevzualara geldi , kendisine o gunlere dair yaptıklarının beni ne kadar üzdüğünü hatırlatmak için soylediklerinden birkac tanesini anlatınca, yok ya ben öyle bir şey dememisimdir , sen yanlis anlamissindir , yoksa öyle bir sey ben sana soyleyebilir miyim dedi. Dedim ki çok konuşup kendimi üzmek istemiyorum ama sen söylemis olmana bile inanmiyorken ben onları duydum.
Ben gerçekten kv demi severim , esimi severim ama maalesef bu duruma gelmiştik.Ama inanin tavrımı koymasaydim biz her gün git gel yapmaya devam ederdik

Geri adım atmayın bakın bakalım ne olacak ya annem ya boşanalım derse de eğer karar sizin. Ama unutmayın yıllar da geçse çocuk da olsa hep 2.planda olacaksınız ya bunu kabul edin ya da size kalmış. Allah yardımcın olsun babası vefat etmiş annesine tabiki destek olur ama bu kadarı aşırı çok. Hemde uyardığınız zaman'' hayatım haklısın bu ara bende üzgünüm sana da ailemize de daha fazla zaman ayırmam lazım seni ihmal ettim ama sende beni anla''gibi cümleler kurmak yerine sana girdi yok boşanalım demesi çok tehlikeli geldi bana

Kaybından önce de bagimliydi. Mutlaka haftada 2 kez giderdik. Tabi bu kadar arama vs durumu olmuyordu. Günde bir iki kez falandı aramalar. Şuan tek konumuz annesi ve kardeşi.
Bence cocugun yokken suan firsatin var bu adamla bir hayat gecmez normalde kolayina kimseye bosan demem ama bu cekilir dert deyil ha biraz daha denemek istersen korunmani oneririm cunku cocuk oldukdan sonra seni zorunlu tutup tamamen o hayata mecbur kalacaksin ve o cocuga yazik olacak allah yardimcin olsun

Şu an hâlâ yas sürecinde eşiniz. Bi karara varmak için erken olduğunu düşünüyorum. Benim eşim ailesine aşırı bağımlı birisi değildi henüz evlenmemişken babasını kaybetti o zaman da aslında çok bir şey değişmemişti 3 kardeşler hepsi bekardı ilk biz evlendik diğer iki kardeş evdeyken de her şey normaldi ama sonra diğer ikisi peşpeşe evlendi ve anne bir anda yalnız kaldı şimdi eşim neredeyse her akşam işten çıkıyor annesine uğruyor öyle geliyor. Beni birlikte gidelim diye zorlamadığı için işime geliyor aslında ama bi noktada canımı sıkıyor ben bekliyorum ki gelsin yemek yiyelim bu annesinde bazen zor tutuyorum kendimi. Bence olay annede bitiyor. Benim kayınvalidem talepkar, ben yalnız dururum ama beni her gün gelin görün arayın sorun yeter diyor ee bu yalnızlık mı? Zaten kızı eşinin izin günleri hariç sabah akşam orada.

Bir süre bence kendisi gitsin gelsin eşiniz kv ve kardeşinin tavırlarına da bakmak lazım onlar bu kadar talepkar mı? Yoksa eşiniz babasının kaybını mı atlatamıyor? Yerinizde olsam bir kaç ay daha sesimi çıkarmam. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama iş yoğundu yorgunum vs diyebilirsiniz çok ısrarcı olursa. Bugün nneme gidelim diyince arkadaşlarımla plan yaptım yarın gidelim diyin, her seferinde gitmeyin benim eşim böyle böyle anladı her dakika benim de onla gitmek zorunda olmadığımı.

Sizi tüketmeye and içmişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…