- 16 Ocak 2011
- 4.493
- 4.528
- 333
- Konu Sahibi ipektuncer
-
Yuh yani :))) Ne denebilir ki bunlara. Kadın haftaiçi çocuk bakıo, adam sevgilisine gidio. Oğul fellik fellik anne parasıyla gezio; evinde huzurla yaşamaya çalışan ipek suçlu oluyo :)
Valla yaşananlar beni şişirmişken senin sabrına hayran kaldım. Operasyon gecirirken bir gün yavruna bakmamıstı bile. Allahımdan bulsunlar inş. Bütün söylediklerimi geri alıyorum :)
Sen keyfine bak, ye iç gez toz, ne halleri varsa görsünler :)
ya anneminde baba tarafıyla çok sıkıntısı oldu, senelerce alttan aldı, iyi niyetli davrandı...ama iyi niyetli olmak bir işe yaramıyor ne yazıkki,ne zamanki annem rest çekti, o zaman kıymete bindi.Bence sizde böyle yapın yoksa, bu işler böyle devam eder gider..
Senin şu ilk paragrafının çıktısını alıp, aklım başıma gelene dek hergün okuyacağım, vallahi..
Resmen hayatımı özetlemişsin, insan böyle tek satırda okuyunca dank ediyor resmen..
hep aynı dertttttttttttttttt
off arkadaşım, malaesef ki öyle..
en çok da tatiller çekilmez her nedense.. onların parasıyla, onların bedeniyle çıkıyoruz tatile sanki..??
benim kaynım düğünden sonra felçli babasına dünyanın borcunu yıkıp, 5 yıldızlı otele tatile gitti, kimsenin lafı olmadı. Aynı sene biz de tatile gittik, "gezin çocuğum, parası olan gezer tabi" gibi fakir edebiyatlarıyla karşılaştık..
Hiçbir tatil resmimizi face'e koymayız, evle eşyayla övünmez ve konusunu dahi yapmayız. Ama biz mesela kaynıma gittiğimizde ortaya notebooklar, fotoğraf makineleri çıkartılır. Bunu şu paraya aldık, bunu burdan aldık vs.
Be akıllı, benim sana özenecek durumum zaten yok. Aksine kınıyorum. Bunları alacağına, eşşek kadar adamsın, insene 55 yaşındaki annenin sırtından artık..
Canım noreeciğim,
inan ben bu insanların ne kadar kötülük barındırdığını bile bile hep "arap eli öpmekle dudak aşınmaz" dedim, yarım saat bile olsa, ayda 1 defa bile olsa katlandım, kalktım gittim vazife gibi.
Ama her defasında, her ziyarette sömürecek bişey buldular ve başardılar.
Eşime yasak koymuyorum, ama şimdilik gitmiyor. Uzun vadede patlamasından ve bu nedenle gerilmemizden korkuyorum.
En kötüsü de bu insan benim eşimin annesi bile değil, hiçbir şeyi değil ve hiçbir şeyi olmadığını davranışlarıyla ortaya koyuyor. Buna rağmen evimizde sorun yaratabiliyor.
Ah canım seninki üvey kaynana benimki öz.
Seninki de" iyi bakalım hayırlı olsun" demiş benimki de.
Beklentileri düşürmek lazım bazen.
Bizde aynı şekildeyiz. Ama maelesef görümcem ve kayınvalidem kaynınız gibi. Sonradan görme olunca insan böle oluyor. Siz çok iyi dayanmışsınız o kadar şeye rağmen ben bir damat kızımı rahat ettrsin lafını bile kaldırmadım.Ondan sonrada konuşmadım zaten. Sana yapılanları bana yapsaydılar herald ömür boyu yüzlerine bakmazdım. Ama böle yapınca daha sevgili kıymetli oldum.Artık nasıl konuştuklarına nerde ne diyeceklerine çok dikkat ediyorlar. Bir laf var galiba doğru deveye diken....
Siz çok iyi kalpli yaklaştığınız için o görgüsüzler yanlış yorumlamışlar ama tabiii acınacak insanlar ancak bunu aldık şunu aldık diye ego tatmini yaparlar. Kapalı kapılar ardındaki mutsuzluklarını böle dışarı vururlar. Yapabilecekleri tek şey aldıkları yaptıklarını başkalarının gözüne sokmaktır acınacak hallerini görmezler.
Çok şanslısınız ki size destek olan bir eşiniz var. Kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyorsunuz.Gerçi onlar kendi ayakları üsünde durmayı da ihtiyacı olan çalışır mantığı ile yorumlarlar.Çünkü hayattaki tek gerçekleri rahat yaşayalım birilerinin sırtından geçinelim yani asalak gibi olalımdır.Ama olsun egoları tamin oluyor ya önemli olan odur.Sonra bir bakarlar aslında kendi ayakların üstünde durmak sizin gibi yaşamaktır güzel olan ama o tren çoktan gitmiştir. Ondan sonrada ancak böyle davranarak can acıtırlar.
Biraz sertti mi oldu bilmiyorum ama 2senelik evliliğimde gördüğüm yaşadıklarımdan sonra böyle olduğunu düşünüyorum. Onlar zavallı insanlar topluluğu.
bi cok evli bayan kayinvalidesinden zaman zaman sikayetci.(ben de dahil)
kaldi ki siz oz olmayan bi bayandan bahsediyosunuz.
ha uvey olup geliniyle ya da uvey evlatlariyla mutlu olan kayinvalideler yok mu? tabiki var
demek ki sizin uvey kayinvalideniz de kendi esinin ailesini kendi gibi benimsememis.
diyecegim;esiniz de cok fazla samimi degil ve size bu konuda baskici degilse bu tur seyleri dert etmeyin.
ipekçim,sen benim çogu konularımda yorum yapmış insansın ve ben biliyosun senin yorumlarınıda soylediklerinide hep kaale almışımdır cunku gerçekten yapıcı ve iyi niyetli bir insan oldugunu düşünüyorum..Elti olaylarımız aynı zaten malum,ben kavga etmeden 3-4 ayda bir mecburi ortamlarda gorusup onun dışında butun bağlantıyı kestim biliyosun,sendeki kayınvalide ve kayın peder olayı ise enteresan cunku eminim eşinde uvey anne ile ilişkisinde belli etmesede üzlüyodur..Kayınvalide zaten herkesin anlaşması kolay olan bir sahıs değildirki(ben bitek o konuda şanslı çıktım allahıma bin sukur) heleki bu uvey olunca durum daha da zor ne yazıkki..bir tek biliyorum zor ama eşin için kayınpederine daha pozitif davranıp,evli oldugu kadını elemine edebilirsin..zaten hatayı hep erkekte ararız ama kadında kim bilir adama neler çektiriyoki adam da tutup bu yaşta bu işlere kalkışmış(sakın yanlış anlaşılmasın adamı asla haklı bulmuyorum!) fakat gelin gorunki bu kadar uveylikte ayıptır gunahtır!
ipekçim kısacası benim sana tavsiyem,biliyorum zordur cunku bende hassasımdır ama insanlar ne derse desin kulağını tıka allah sana ne guzel 2. çocugu armağan etmiş,okumus etmiş zeki kızsın lutfen bu 3.4. şahıslar için sıkma içini..kayınpederinle butun bağlarını koparma derim ama mesafeli ol tabiki..elti desen el olsun,biliyosun bende çok sorun yaşıyorum benimkiyle ama dediğim gibi mesafeli ol sana ne yapılıyosa aynı şekilde karşılık ver bir tek şimdilik formalitedende olsa üvey kayınvalideni elemine edip kayınpederinle azda olsa gorus derim..
seni çoook opuyorum,hepte mutlu ol istiyorum buna inan
Canım eşinin üvey annesi size gelmiyor, belli ki sizi de beklemiyor. E kayınpederin zaten kendi havasında. Eltinle kaynın da düzenlerinden memnun. Eşin desen sana karşı bir kötü davranışı yok, kızmıyor etmiyor gitmiyoruz diye kayınpederine. Sen neyi dert ediniyosun ki kendine? Vallahi canına yazık. Boşversene, çocuğuna üvey babannesi altın takmasın, öz oğlunun evinden çıkmasın vs. Bunlara şükret bence, senin başına musallat olan bi kaynana, kayınpeder yok en azından. Onların parasına puluna da muhtaç değilsiniz nasılsa, dert edinecek, kendini sorgulayacak bi durum yok bence. Eşin de arada vicdan yapıyordur babama gitsem mi acaba diye ama onun da evliyken sevgilisi olan bir babaya çok da gitme meraklısı olduğunu sanmıyorum açıkçası. Yani anlattıklarından ben bu şekilde anladım bilmiyorum. Ama sana kırıldığını falan hissediyorsan git tabi arada eşin istediğinde ne biliyim..:26:
Canım, aslında üvey k.valide yüzümüzü bile görmek istemiyor. Ama gördüğünde de "hiç gelmiyorsunuz" diye laf sokuyor, açıklama bekliyor..
Sağda solda da konuşuyor.. Gelmiyorlar, ilgilenmiyor gibi..
Yani çenesi dursa, aslında hiç sorun olmayacak.
Eşim babasını pek sevmiyor, annesini bıraktığı için. Kendisine maddi-manevi emek vermediği için. Şu anda sürmekte olduğu çirkin yaşam tarzı için..
Ama arada sırada vicdan yapıyor dediğin gibi, benim hayır dememle de susuyor.
Yarın öbür gün kaşlkıp bana "ben kaç defa gitmek istedim, sen olamz dedin" derse diye de korkuyorum. Erkektir belli olmaz, pek becerirler suç atmayı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?