Eşimin ailesinden tiksinmiş durumdayım..

Ayyy İpek okurken daraldım valla yerinde olmayı düşünemiyorum diyeceğim tek şey asla ve asla 2. bebeğin gelicek onların rızkını bu insanlara yedirmeyin boşver uzak durun ki bir arkadaş demiş özanne olsa oğlum dye düşünür bu insan asla sizi diğer oğluyla eşit tutmaz ve szi sömürecek sömürtmeyin kendinizi eşiniz istersede babası için ayaküstü uğrayın ama ne kadar az görüşür muhatab olursanız o kadar yuvanızda rahat olursunuz ayrıca böyle fesat insanlar sizden ve bebeklerinizden uzak dursa daha iyi olur bence onların fesatlıkları yuvanızdan uzak dursun

Öncelikle kayınvalidenizi ve kayınbiraderinizi herkes tanıyordur karakterlerini biliyordur. Yani sizin hakkınızda ne söylerse sölesinler insanlar için bir önem taşıdığını zannetmiyorum. Üstelik onların konuşmasıyla sizin hakkınızda fikri değişenleri de siz önemsemeyin.
Eşiniz sizinle olduktan sonra ne yaptıklarını önemsemeyin. Sizin bebeğinize bakmayacak olmaları, evinize gelmemiş olmamaları sizin için ne büyük şans.
Ayrıca ne kadar özel bir durumunuz var. Değer mi karnınızdaki bebeciği üzmeye sıkmaya değmeyecek insanlar için. Ne halleri varsa görsünler. Gitmek zorunda da değilsiniz. Eşiniz babasına gitmek isterse ve böyle bir ricada bulunursa gidersiniz biraz kalırsınız.
Unutmayın çocuğunuza ve karnınızdaki bebeğe karşı sorumlusunuz. Haketmeyenlerin yaptıklarını düşünerek yavrucaklarınıza haksızlık etmeyin. Allah yardımcınız olsun

Offf herkesde, hepimizde üç aşağı beş yukarı aynı sorunlar var. Nedir bu ya. Sizi çalışırken görmezler ama paranızı harcarken görürler.

Aynı kaynanam en yok günlerimde karşıma geçip damat kızımı rahat ettrsin dedi. Sen işsizsin dedi.
İçimden dedimki ben ev araba alınca ancak benim kızımın hiçbirşeyi yok der bu dedim. Ama bu lafları dedikten bir yıl sonra tatile gittik tatil fotoraflarımızı görmüş. Gözlerimin içine bakarak benim kızım acnacak halde demezmi. Benim çalıştığımı görmz ama 3 günlük kıçı kırık tatilimi görür.Kendi kızı çalışmıyor oysa evde bunu görmez.Çalışıyorum kazanıyrum nereye istersemde giderim.Bende de böle.
Ama hepmizde hemen hemen aynı.

Boşverin ne derlerse desinler sizin durmunuz daha iyi oldukça daha da çok diyecekler bu hep böle.Durumu iyi olan evi güzel olan(güzelden kastım huzurlu, mutlu, sevgili, saygılı) çekilmez.Haset edilir.Onlarda çalışsın onlarda yapsın.

Eşinizin onlara verdikleri paralar da başınızın gözünüzün sadakası olsun ve sizi korusun. Bu gözle bakarsanız belki biraz daha huzurlu olursunuz. Unutmayın veren el alan elden hep üstündür.
Karşı çıkanlar olacaktır kendi evinin rızkını neden versin diye ama bazen elde olmuyor mecbur kalınıyor. En azından böyle demek rahatlatır belki

Yaşattıkları şeyler yenilir yutulur değil ipek yaa. Hani çaktırmadan yapsa ya da sen yaptıklarını zannetsen neyse ama bunlar göstere göstere yapıyolar.

Ama olaya eşin açısından da bakmak lazım. Çok şanslısın ki yaşadığın durumlarda taviz vermeyen bir eşin var. Ama sana gitmeyi teklif ettiğine göre belli ki vicdanı el vermiyor. Belki de yeğenini özlüyor...

Hani arada bir onu mutlu etmek icin gitsen fena olmaz dimi. Onlar yaptıklarıyla kalsınlar, sen evinde ailenle mutlusun nasılsa... Sen gitsen de gitmesen de bu insanlar böyle. En güzeli arada eşinin gönlünü al derim ben

Canım, bizde öz anne de bir tuhaf..
Aslında çok iyi bir kadın, telefonda konuşuruz, dertleşiriz.
Ama bir anne gibi değil eşime karşı.
Mesela eşim ameliyat oldu, telefonla destek verdi. Birkaç saatlik mesafede oturuyor, kalkıp gelmedi. Ama diğer oğlu askerdeyken, her ay ziyaretine gitti.
Sanırım senelerce gözden uzak olunca, gönülden de uzak kalmış eşim.

Evet canım, beni çok iyi anlamışsın. Bana da en çok "göstere göstere" yapılması dokunuyor..
Eşim yeğenini özlemiyordur, ben söylemesem bebek görmeye bile gitmeyecekti. Hatta hediye almayacağız, dedi. Ben gittim aldım, zor ikna ettim o hediyeyi götürmek için. Yeğeninin hiç lafını etmiyor. Sanırım o da soğudu iyice. Düşünsene tatlım, onun bir kızı var ve amcasının umrunda bile değil.. İnsan soğur ister istemez.
Sanırım ne olursa olsun en sonunda ben suçlu ilan edileceğim eşimin ailesi tarafından.
Bari kendimi zora sokmayayım ziyarete falan giderek.

of canım ya bu başlığı senin açtığını görünce üzüldüm açıkcası. sen her sorunda bize yol gösteren kendi sorunlarını da çözebilen makul bir insansın ama seni bile çıldırtmışlar artık.
ben görüşmemenden yanayım canım açıkcası. seni üzen, huzursuz eden, çok afedersin ama sana yolunacak kaz gözüyle bakan insanlar kim olursa olsun yuvandan uzak dursun. böyle bir seçeneğin varsa eğer görüşme. kayınvalide evde yokken kayınpederine gidebilrsin belki, hasta yaşlı adam görmek ister oğlunu torununu. elti olayını da keza görüşmemen gereken insanlardan buluyorum. kendini bişey zanneden ama kendisine verilen değeri bile anlayamayan cahil bir tip demek ki.
rahmetli babannem hep derdi, allah iyilerle karşılaştırsın. eşimizi seçebiliyoruz belki ama ailesini seçme şansımız yok. sadece karı koca değil aileler evleniyor derler ya, mümkün olsa ben eşimin ailesinden boşanırdım yani.tek celsede. ben sadece kocamı istiyorum derdim.

Eşin yapılanları gördüğü icin olsa gerek ister istemez soğumuş demek ki. E peki neden gitmek istiyor ki o zaman? Gelmedi demesinler falan diye mi acaba. Gerçi onlardan da öyle bir talep yok. Ayyy ne can sıkıcı bir durum bu yahu. Ya da babası üzülmesin falan diye mi?

en azından eşin sen gibi düşünceli bir eşe sahip ayyy Rabbim yuvanızdan mutluluğunuzu eksik etmesin canım

off arkadaşım, malaesef ki öyle..
en çok da tatiller çekilmez her nedense.. onların parasıyla, onların bedeniyle çıkıyoruz tatile sanki..??
benim kaynım düğünden sonra felçli babasına dünyanın borcunu yıkıp, 5 yıldızlı otele tatile gitti, kimsenin lafı olmadı. Aynı sene biz de tatile gittik, "gezin çocuğum, parası olan gezer tabi" gibi fakir edebiyatlarıyla karşılaştık..
Hiçbir tatil resmimizi face'e koymayız, evle eşyayla övünmez ve konusunu dahi yapmayız. Ama biz mesela kaynıma gittiğimizde ortaya notebooklar, fotoğraf makineleri çıkartılır. Bunu şu paraya aldık, bunu burdan aldık vs.
Be akıllı, benim sana özenecek durumum zaten yok. Aksine kınıyorum. Bunları alacağına, eşşek kadar adamsın, insene 55 yaşındaki annenin sırtından artık..

Kardeşine gitmek gibi bir talebi yok, sadece babasına gitmek istiyor.
En son bayramda kardeşi bize gelmedi. Face'de görüyoruz "akmerkezdeyiz,bilmemnerdeyiz" falan yazmış, ama bize il dışında olduklarını söyledi.
Kimbilir onlarda neleri kıskanıp, içlerine atıp atıp böyle düşmanlaştılar, nelerin hesabını yapıyorlar.

Babası eşimi ilk gördüğünde feci laf sokacaktır eminim, ama hiç kendi hatasını görmeyecektir.
Aylardır aramayıp sormayıp, biz ayda 1 defa ziyaret ettiğimizde "torunma hasretim sizin yüzünüzden" diyebilen bir insan..

Yani kendimi senin yerine koyuyorum ve ben giderdim. En azından bir aksam uğrardım. Doğum iyice yaklaşmadan iki dk uğra yaa. Hani hasta olmasa vicdan yapılmaz belki ama büyüklük sen de kalsın. Zaten iki cocuklu olunca onları bahane eder gitmezsin :)

Canım keşke mümkün olsaydı eşin ailesinden boşanmak..Benim eşimin ailesi çok kalabalık, üvey anneler, üvey babalar bol bol.. Ama gel gör ki hepsi sadece beklenti içinde, anne-baba vasfıyla sorumlu-bilinçli hareket eden yok..
Benim ailem desen aynı, hiç farkı yok..
Babaannen çok doğru söylemiş, bu sorunu hiçbir nesil çözemedi demek, biz de çözemeyeceğiz..
En iyisi epeyce süre gidip-gelmemek herhalde benim adıma. Dağ başında yaşamıyorum ki, atlayıp bir taksiye gelsinler torunlarını özledilerse. Eskiden sağda solda hakkımda laf üretmelerini dert ederdim, ama artık onu da takmıyorum..
Sağol desteğin için tatlım..

Canım benim....

Maalesef tuhaf insanlarla muhatap olmak zorunda kalmışsın..

Senin onların getireceği altın,giyecek de gözün olmadığına da eminim...

Maalesef ki bu insanlar sen onların evine de gitsen iyi de olsan sana iyi olabilecek

insanlar gibi görünmüyorlar bana,açtığın diğer konulardan da anladığım kadarıyla..

Eşinin de üvey annesini pek umursadığını sanmıyorum yani eğer sen gitmiyorsun diye

gitmiyorsa,ben durumdan bunu çıkardım...senin küs olman yada onlardan hoşlanmaman

eşine yasak koyacağın anlamına gelmez,ki böyle bir davranışta bulunmayacağını da

biliyorum...

Bence sen de fazla üzme kendini,kafan böyle rahatsa,böyle huzurluysan uzak kal daha

iyi,çünkü anlattığın kadarıyla çekilecek insanlar değiller.....

üvey bile olsa annelik kavramından uzak bir kadın bence...hal böyle iken sen niye

kasacaksın ki kendini????

Tatlım felçli falan dedim, yanlış yönlendirdim seni.
Felç geçirdi evet, benim ilk doğumumda.
Bu nedenle ne kendisi, ne karısı doğumumda hastaneye veya eve gelmediler. Karısı gelebilirdi, ama o da gelmedi. Aynı kadın eltimin doğumunda 40 gün eltimden çıkmadı. Bir de kendi çapında eşime açıklama yapıyor, ne yapayım yavrum mecbur bıraktılar, diyor.. Eşim altın yumurtlyan tavukya, küstürmek istemiyor. Saf sanki bu adam..
Ben her hafta bebeğimi götürdüm sevsin diye.
Ama şimdi kalktı, ayaklandı. İnan otobüsle, minibüsle her yere gidiyor.
Hatta bir yerlerde yazmıştım, sevgilisi bile var k.pederimin. Yazmaya utanıyorum, ama artık kardeş gibi olduk. Ne yazık ki gerçek bu, adam kendisine bir sevgili edinebilecek kadar sıhhatli. Sadece yürürken aksıyor biraz, hepsi bu.
Ben çok alttan aldım, o nedenle İpek yüzüne de tükürülürse affediyor, önemsiyor sanıyorlar.
Anlamıyorlar ki eşim için hep bu toleransım, ama o da bir yere kadar.
En azınden bu adam bir telefon açamaz mı, kızım nasılsın diyemez mi..

Son düzenleme:

Yuh yani :))) Ne denebilir ki bunlara. Kadın haftaiçi çocuk bakıo, adam sevgilisine gidio. Oğul fellik fellik anne parasıyla gezio; evinde huzurla yaşamaya çalışan ipek suçlu oluyo :)

Valla yaşananlar beni şişirmişken senin sabrına hayran kaldım. Operasyon gecirirken bir gün yavruna bakmamıstı bile. Allahımdan bulsunlar inş. Bütün söylediklerimi geri alıyorum :)

Sen keyfine bak, ye iç gez toz, ne halleri varsa görsünler :)

Canim öncelikle bebegin siihatli ve hayirlisiyla kucagina ailirsiniz isallah... Kesinlikle görüsme nedemek sana deger vermiyorlar sende onlara deger verme saygisizlik olurmu diye ince ince :44: düsünme sakin. Aslinda rahatsin gelmiyorlar gitmiyorlar bunun keyfini cikar derim. Sana yaptiklari saygisizliklari unut cünki degersiz insanlar. Esinle, kendinle vakit gecir . Bir söz var Kimseye tasiyabileceginden fazla deger verip bununla övünmesine izin verme.. maddi yönden cikarcilar 1 2 verirsi 3 üsünde bizdede yok dersin ne der ne düsünür umrunda olmasin sen mutlu oldugun iyi insanlarla ailenle bol vakit gecirin esin cok gitmek istediginde kendisi gitsin üvey annesi öz annesine gitsin kizmada . Cok ama cok mecbur kaldiginda yalandan sen de gidersin umursamaz tavirla vakit gecirirsin .. Önmeli olan SENve bebegin....

Canım noreeciğim,

inan ben bu insanların ne kadar kötülük barındırdığını bile bile hep "arap eli öpmekle dudak aşınmaz" dedim, yarım saat bile olsa, ayda 1 defa bile olsa katlandım, kalktım gittim vazife gibi.
Ama her defasında, her ziyarette sömürecek bişey buldular ve başardılar.
Eşime yasak koymuyorum, ama şimdilik gitmiyor. Uzun vadede patlamasından ve bu nedenle gerilmemizden korkuyorum.
En kötüsü de bu insan benim eşimin annesi bile değil, hiçbir şeyi değil ve hiçbir şeyi olmadığını davranışlarıyla ortaya koyuyor. Buna rağmen evimizde sorun yaratabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…