• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinden tiksinmiş durumdayım..

Kendini güzel bir pazar kahvaltısında düşün. Eşin ve kızın yanında.
Kahvaltıdan kalkmak üzeresiniz, plan yapmaya başlamışsınız. Ne yapalım bugün diye..
Sonra eşin pat diye atılıyor "hadi bizimkilere gidelim"..
Ama benim anlattığım çerçevede düşün, benim eşimin ailesini baz al yani.
Ve sen her pazar eşine "gitmek istemiyorum" diyorsun. Her seferinde izahat vermek zorunda kalıyorsun. Yeniden ve yeniden büyüklük yapman bekleniyor.
Her pazar, ama her pazar aynı şeyi yaşıyorsun..
Seni bilmem, ama benim asabım bozuluyor, nefret ediyorum..

eviliğin bi kuralıda bu zaten..ortak yaşam mecburi gidilen aile ziyaretleri ..
ne yapacaksın gülüm ya bazen mecburen yapılacak sonuçta ne olursa olsun eşinin büyükleri .. eşin hatrına katlanacaksın ama arada bir (çiğ tavuk hesabı) sen genede fazla sıkma kendini bebişi düşün.. :9:

yerinde olsam sadece onların ağzına laf vermemek için arada bir gider görünürüm.birde kayınbaban için git ama bunu sık yapmana gerek yok.sadece adı görüşülüyor olsun işte:31:bu arada böyle menfaatçi insanlara hiçbir maddi yardımda bulunma derim çünkü haketmiyorlar.yani kendinizi de kullandırmayın:50:
bir tavsiyem de çok takılma bu mevzuya canım öz kaynanan bile değil kayın elti ne demiş ne etmiş boşver kendi huzurunu düşün sadece

üveyde olsa adamın annesi gitmek istemesi en doğal hakkı ve en önemlisi benım nazarımda kadına degıl felçli babasını merak ettıgınden gıtmek ıstıyor eşin bence sende böyle düşünmelisin evınızemı gelmıyor hazırla bır aksam yemegı gönder kocanı bır saat önceden haber wer ama ogun evde oldugundan emın olarak yap bunu bıde hasta olmadıgından emın ol kı mazereti olamasın kocan gıtmek ıstedıgındede mutlaka eşlik etki sana karşı doldurmasın canım ayrıca çocuğuna bır altın takmış yeter onu yapmayanlarda vardır mutlaka öz oğluna senınkınden ıyı davranmasıda bana göre yadırganıcak bır sey degıl cocuklarınıda ister baksın ıster bakmasın doğurmayı bılıyosun da bakmayımı beceremıyceksın boswer minnet etme asla hem baksa daha mı iyi kendı gıbı buyutcekse hıc buyutmseın benım cocugumu hıh çokta tın daha buyuk dert vermesın Allah boşver ortada öyle buyutulcek bır sey yok bence :19:

Canım, ben benim bebeğime baksın gibi bir beklentide olamdım ki hiç bir zaman..:50:
Sadece tek 1 gün, hatta yarım gün, ben ameliyattayken bakmasını istemiştim. Onu da reddetti..
Öz oğlu ile bize aynı muameleyi yapmasını beklemem zaten, bu ahmaklık olur.
Benim derdim öz oğluna yaptıklarından bağımsız bir dert. 6 aylık hamileyim ve 1 kez bile aramadı kadın, ki ben sürekli hastenelik oluyorum, zor geçiyor gebeliğim.

Benim derdim onların bana tavrı da değil aslında, aramasınla çok mu umrumda..:19:
Benim derdim, eşimin bana zırt pırt "hadi bizimkilere gidelim" demesi, ortada bir aile varmış gibi..

canım bi ilk sayfanı okudum devamını okumadım.
bu arada biçok şey yazılmıştır mutlaka
eşinin üveyde olsa ailesi onlar
sen gitmek istemiyorsan ki ben olsam istemezdim
eşini karşına alıp konuşacaksın ve o istediği zaman gidecek
ama seni zorlamayacak
yok illa birlikte gidelim diyorsa
onlar için aranızı hiç bozmayın derim
sırf eşinin gönlünü yapmak için arada gidersin
ama mesafeli olursun
ister anlasınlar ister anlamasınlar
sende onlara onların sana davrandığı gibi davranırsın

canım bi ilk sayfanı okudum devamını okumadım.
bu arada biçok şey yazılmıştır mutlaka
eşinin üveyde olsa ailesi onlar
sen gitmek istemiyorsan ki ben olsam istemezdim
eşini karşına alıp konuşacaksın ve o istediği zaman gidecek
ama seni zorlamayacak
yok illa birlikte gidelim diyorsa
onlar için aranızı hiç bozmayın derim
sırf eşinin gönlünü yapmak için arada gidersin
ama mesafeli olursun
ister anlasınlar ister anlamasınlar
sende onlara onların sana davrandığı gibi davranırsın

Canım, okumadığın ara sayfalarda da yaptıkları diğer fenalıkları anlattım, yorumun değişmezdi yani.:59:
Ben kesin gitmiycem o kesin, sorarlarsa politik cevap veririm diye karar verdim. "Misafirliklere gidecek halim yok, çok zor bir hamilelik geçiriyorum" diyeceğim önümdeki birkaç ay için. Sonrasında başka bişey bulurum eğer gerekirse.
Yani "siz beni aradınız mı ki gelmemizi bekliyorsunuz" falan desem kavga çıkar, hiç girmiycem o konulara gerekmedikçe, sabrımı taşırmazlarsa.

Canım, okumadığın ara sayfalarda da yaptıkları diğer fenalıkları anlattım, yorumun değişmezdi yani.:59:
Ben kesin gitmiycem o kesin, sorarlarsa politik cevap veririm diye karar verdim. "Misafirliklere gidecek halim yok, çok zor bir hamilelik geçiriyorum" diyeceğim önümdeki birkaç ay için. Sonrasında başka bişey bulurum eğer gerekirse.
Yani "siz beni aradınız mı ki gelmemizi bekliyorsunuz" falan desem kavga çıkar, hiç girmiycem o konulara gerekmedikçe, sabrımı taşırmazlarsa.

Yani bencede öyle yap
Doğumdan sonrada iki çocukla zor oluyor
çıkılmıyor gibi bahaneler bulursun
Allah yardımcın olsun
Çok zor eşin ailesiyle uğraşmak

ayy hepimizin başında var maalesef bu tip sorunlar.. sen iyi düşünmüşsün hamileyim evden çıkamıyorum vs.. gibi bahanelerle savuştur..onlar bir derse sen bin bahane üret.. bu arada sakın kendini strese sokma bebişini düşün... inşallah sağlıkla huzurla alırsın bebeğnii kucağına.. küçük kızına da öpücükler...

Son düzenleyen: Moderatör:
ayy hepimizin başında var maalesef bu tip sorunlar.. sen iyi düşünmüşsün hamileyim evden çıkamıyorum vs.. gibi bahanelerle savuştur..onlar bir derse sen bin bahane üret.. bu arada sakın kendini strese sokma bebişini düşün... inşallah sağlıkla huzurla alırsın bebeğnii kucağına.. küçük kızına da öpücükler...

Öyle yapacağım canım, torununu özleyen de gelir görür. Öyle derim en azından.
Sonra onlar sağ ben selamet..
Onlar politik davranıyorsa, ben d eöyle yapıcam. Uzlaşarak konuşarak olmuyor, bu insanlara bu yöntemler işlemiyor.
En iyisi bu şekilde idare etmek.

Hem arayıp sormadıklarına üzüldüğümü de bilmesinler, kendilerini nimetten saymasınlar..

Son düzenleme:
Öyle yapacağım canım, torununu özleyen de gelir görür. Öyle derim en azından.
Sonra onlar sağ ben selamet..
Onlar politik davranıyorsa, ben d eöyle yapıcam. Uzlaşarak konuşarak olmuyor, bu insanlara bu yöntemler işlemiyor.
En iyisi bu şekilde idare etmek.

Hem arayıp sormadıklarına üzüldüğümü de bilmesinler, kendilerini nimetten saymasınlar..

hee şöyle canım yaaa..
özleyen gelir görür...
ne o bir de ayaklarına torun istiyorlar sevmeye...
bebiş olunca zaten ha deyince çıkamayacaksın bundan iyi bahane mi olur :64:

Son düzenleme:
ipekcim sadece konu içeriğini okudum diğer yorumların hiç birini okumadım

Çok uzun çünkü...

Diyeceğim şu;

Senin hatalı ya da eşine haksızlık yaptığını düşünmüyorum.

Benzer sorunları bende yaşıyorum ve mümkün olduğunca görüşmüyorum.

Bazen insanlara hakettikleri gibi davranmak gerekiyor.

Eşlerimizin hatrına bir çok şeye katlanıyoruz zaten ama bazen işte bizlere tak diyor!

Eşin senin tarafında anlayışlı,eminimki tepkinide anlayışla karşılıyordur.

Seni anlamasa sen gitmeyınce oda gitmemezlik yapmazdı eminim.

Sen tavrını sürdür,bırak senden uzak Allah'a yakın olsunlar.

ipekcim sadece konu içeriğini okudum diğer yorumların hiç birini okumadım

Çok uzun çünkü...

Diyeceğim şu;

Senin hatalı ya da eşine haksızlık yaptığını düşünmüyorum.

Benzer sorunları bende yaşıyorum ve mümkün olduğunca görüşmüyorum.

Bazen insanlara hakettikleri gibi davranmak gerekiyor.

Eşlerimizin hatrına bir çok şeye katlanıyoruz zaten ama bazen işte bizlere tak diyor!

Eşin senin tarafında anlayışlı,eminimki tepkinide anlayışla karşılıyordur.

Seni anlamasa sen gitmeyınce oda gitmemezlik yapmazdı eminim.

Sen tavrını sürdür,bırak senden uzak Allah'a yakın olsunlar.

Tatlım, çok sağol desteğin için..:70:
Konuştuk eşimle, doğuma kadar bir daha bu teklifle gelmeyecek bana, bizimkilere gidelim demeyecek.
Doğumda ailesinin benimle ilgilenip ilgilenmemesine göre sonrasına karar verecek.
Ben de bu konuyu açmayacağım artık, yoksa onu doldurduğumu düşünebilir. Aileleri pek kıymetli oluyor malum..:59:
Ama doğumda hiç ilgilenmeyeceklerine eminim. Yüzümü kara çıkartmazlar kesin..:60:
Sürekli politik bahaneler bulacağım ve gitmeyeceğim, torun özleyen gelsin sevsin. adresimiz belli yani sonuçta..
Öpüyorum canım.

Aslında sizin şu zamanlardaki konunuz bu olmamalı. Ama bencil insanlar işte böyle üzüyorlar sizi.

Maalesefki bizlerde takmamayı öğrenemiyoruz bir türlü oda ayrı mesele. onlar gibi kırıp kırıp arkamızı dönmek bize göre olmuyor ne yazıkki.

Gönül isterdiki sizin bu anlarınızı bize bebek heyacanınızı anlatmanız, oğluşunuza neler yapıyosunuz neler aldınız paylaşmanız olmalıydı.
:nazar:

Tatlım, çok sağol desteğin için..:70:
Konuştuk eşimle, doğuma kadar bir daha bu teklifle gelmeyecek bana, bizimkilere gidelim demeyecek.
Doğumda ailesinin benimle ilgilenip ilgilenmemesine göre sonrasına karar verecek.
Ben de bu konuyu açmayacağım artık, yoksa onu doldurduğumu düşünebilir. Aileleri pek kıymetli oluyor malum..:59:
Ama doğumda hiç ilgilenmeyeceklerine eminim. Yüzümü kara çıkartmazlar kesin..:60:
Sürekli politik bahaneler bulacağım ve gitmeyeceğim, torun özleyen gelsin sevsin. adresimiz belli yani sonuçta..
Öpüyorum canım.

Aldığın kararlar cok güzel canım...

isteyen gelsin dediğin gibi:34:

Evet durumları pek iyi değil.Kızmakta haksız değilsiniz..Eşiniz birşey demese de gönlü kalıyor olabilir..Nihayetinde ailesi;atsa atılmaz ;satsa satılmaz.İstemeseniz de arada eşlik ederseniz kendisine çok sevinecektir..Bir tavsiye edeceğim de eşinizle(nekadar konuşuyorsunuz bilmiyorum;olurya kızgınlık hali) bu konuyu fazla konuşmamanız(çok az konuşun;tavsiye babında);bunalabilir..Ozaman size bir kere daha hayran olacaktır..Yarın birgün sizin ailenizden biri bir yanlış yaptığında bu gitmemenizi ve çok laf söylemenizi koz olarak kullanmasın..İnşallah sakin kalabilirsiniz..Başarılar dilerim..

Aslında sizin şu zamanlardaki konunuz bu olmamalı. Ama bencil insanlar işte böyle üzüyorlar sizi.

Maalesefki bizlerde takmamayı öğrenemiyoruz bir türlü oda ayrı mesele. onlar gibi kırıp kırıp arkamızı dönmek bize göre olmuyor ne yazıkki.

Gönül isterdiki sizin bu anlarınızı bize bebek heyacanınızı anlatmanız, oğluşunuza neler yapıyosunuz neler aldınız paylaşmanız olmalıydı.
:nazar:

Canım benim, bugün daha iyiyim bu konuda. Biraz oğluşumu anlatayım teyzelerine..:69:
Ben alışverişe biraz erken başlamıştım, onları ütüledim yerleştirdim kızımın dolabına. Dün akşam kızımın odasına girdiğimde, dolaptaki tüm bebek giysilerinin dışarı çıkartılıp yere konulduğunu gördüm.
"ama anne korktum ben, yanlışlıkla erkek kıyafetlerini giyer de okula gidersem diye" dedi..:60:
Kıskançlıklar başladı yani bizde, dolabımızı bile paylaşmıyoruz..:19:
Bakalım doğunca neler olacak..:49:

Evet durumları pek iyi değil.Kızmakta haksız değilsiniz..Eşiniz birşey demese de gönlü kalıyor olabilir..Nihayetinde ailesi;atsa atılmaz ;satsa satılmaz.İstemeseniz de arada eşlik ederseniz kendisine çok sevinecektir..Bir tavsiye edeceğim de eşinizle(nekadar konuşuyorsunuz bilmiyorum;olurya kızgınlık hali) bu konuyu fazla konuşmamanız(çok az konuşun;tavsiye babında);bunalabilir..Ozaman size bir kere daha hayran olacaktır..Yarın birgün sizin ailenizden biri bir yanlış yaptığında bu gitmemenizi ve çok laf söylemenizi koz olarak kullanmasın..İnşallah sakin kalabilirsiniz..Başarılar dilerim..

Çok doğru bir noktaya temas etmişsin canım, malesef benim aileminde bana ve eşime türlü çeşit saygısızlıkları olduğu için, ben de bu zamana dek hep alttan aldım eşimin ailesine karşı. Şu durumda bile "eşim kırılır mı" diye tasalanma sebebim bu. Çünkü başka bir erkek olsa, inan benim babamın yüzüne bakmazdı. Çünkü çok ama çok saygısız bir insan.

Son düzenleme:
:
Canım benim, bugün daha iyiyim bu konuda. Biraz oğluşumu anlatayım teyzelerine..:69:
Ben alışverişe biraz erken başlamıştım, onları ütüledim yerleştirdim kızımın dolabına. Dün akşam kızımın odasına girdiğimde, dolaptaki tüm bebek giysilerinin dışarı çıkartılıp yere konulduğunu gördüm.
"ama anne korktum ben, yanlışlıkla erkek kıyafetlerini giyer de okula gidersem diye" dedi..:60:
Kıskançlıklar başladı yani bizde, dolabımızı bile paylaşmıyoruz..:19:
Bakalım doğunca neler olacak..:49:

Ne güzel.:nazar:

Darısı benim başıma inşallah.Ama ben henüz hazır değilim ondan erteliyorum.

Minik kızın cin gibi maşallah. 5 yaşında bu hazır cevaplık süper ya. Allah ikisini de analı babalı büyütmeyi nasip etsin size eşinize.:nazar:

Bu yapılan vefasızlığa kırılmışsın anlıyorum. Ama bence seninkisi dert değil. Niye değil çünkü eşin de sana hak veriyor, senin tarafında. Eğer eşin onlara toz kondurmasaydı, gerçekleri göremeseydi o zaman büyük bir derdin olurdu. Düşünsene tüm bu yapılan vefasızlıklara rağmen eşin gidelim deseydi, kayınvalidenlere her istediklerinde para verseydi ne bileyim gidip bulaşık makinesi alsaydı filan o zaman çıldırırdın işte.
Şu an dert edecek birşey yok bence. Hiç sıkma canını, mesefa koymakla çok iyi yapıyorsun. Kendini değmeyen insanlar için üzme. Takılma böyle şeylere. Anlamışsın nasıl insanlar olduklarını bundan sonra ona göre davranırsın olur biter. Elalem de ne derse desin hiç umursama.

Ama benim asıl merak ettiğim (özel değilse) eşinizin öz annesiyle iletişiminiz var mı? Bir babaannenin, annenin sevgisini, ilgisini üvey kayınvalidende aramaktansa eşinin öz annesinde arasan hayal kırıklığına uğramazsınız gibi geliyor bana. Üvey kayınvaliden eşine baktıysa eğer onu bir nevi çocuğu gibi görmüş, içi ısınmış olabilir. Ama sizin çocuğunuzu torunu gibi görmesi, ona o şekilde yaklaşması pek de olası değil. O yüzden çocuğunuza bakmamış, içinden gelip de bir hediye almamış, öz torununa tüm bunları yaparken. Yani beklediğin ilgiyi yanlış yerde arıyorsun gibi geldi bana. Senin çocuğunu bağrına basacak kişi öz babaannesi.

Back