Esimin ailesi(yeni evliyim)

Daha cok kazaniyorsunuz madem kendi dugununuzu kendiniz yapın. Kendini ustun goren sizsiniz. Baya kuçümsüyorsunuz hepsini. Madem o kadar begenmiyorsunuz ogullarıyla neden evlendiniz. Kendimize donun bakın bir

Yanlis okumussunuz.
Bu aile kendini ustun goruyor.
Her gun ulkem ve Turk hakkinda irkciliga varan soylemlerde bulunuyor.
Baskalarini asagida gorup o sekilde konusuyorlar.
Benim bakis acim; madem insanlara tepeden bakiyorlar, once kendilerine donup bakmalilar , ustun olacak vasfa sahip degiller.
Oyle olsalar bile tepeden bakmak hos degildir.

Esimle gayet iyi anlasiyordum, kendilerini gorene kadar.

Esim, annesi, ablasi para biriktirdiler.
Istanbul’dan ev almak istiyorlardi.
Esimin birikmisini de aldilar , evde hep birlikte otururuz demisler.

Tapuyu ortak yapsalardi ,dedim
Bizde tapu onemli degil, dediler
Ama Bir ev almak istedim kendi birikimimle, kendi evlerini ipotek gosterip kredi cekelim , tapuyu ikinizin adina yapin dediler
Almadim evi
Eşiniz sizi dışarıda bırakıyor, kendini ablası ve annesiyle bir görüyor ama hâlâ düğün istiyorsunuz.
Düğün en son düşüneceğiniz şey olmali.
Sorun eşiniz adam sizi ailesi olarak benimsememiş.

Esimle baska sorunumuz yok. Aile problemleri baslamadan oncesinde anlasiyorduk, huzurluyduk, birlikte mutluyduk.

Ortak ev alindi ancak tapu sadece annesi uzerine yapildi.Onlari tanidigim kadariyla da , bosanma olursa benim kazancim olmasin diye hesap etmislerdir.
Her zaman kendilerini dusunurler, ama karsidaki zarar gorur mu dusunmezler bunu.

Mesela Istanbul’daki evin icini yaptirdik.
Giyinme odasi ortak kullanilmaliydi.
Haberim olmadan, gorumcem kendi odasiyla birlestirip kapatmis .
‘Bana ait kimseyle paylasmam!’ Dedi.

Ve kiyafetleri de cok yoktur. Kucuk bir gardolap kadardir.
Benim isim geregi, kiyafetlerim fazladir .
Ihtiyacim var oyle bir kullanim alanina mesela.
Haber bile vermeden plani yapmislar bitirmislerdi bile.

Kayinvalide kizini cok doldurusa getirir ve cok gaz verir.
Mesela bu giyinme odasiyla ilgili konusmasinda soyle dedigini duymustum;” kimsenin giyinme odasi senin ki gibi degil. Seninki en guzeli oldu.” Nispet yaparcasina tavir vardi. Benim

Esimle baska sorunumuz yok. Aile problemleri baslamadan oncesinde anlasiyorduk, huzurluyduk, birlikte mutluyduk.

Ortak ev alindi ancak tapu sadece annesi uzerine yapildi.Onlari tanidigim kadariyla da , bosanma olursa benim kazancim olmasin diye hesap etmislerdir.
Her zaman kendilerini dusunurler, ama karsidaki zarar gorur mu dusunmezler bunu.

Mesela bu giyinme odasiyla ilgili konusmasinda soyle dedigini duymustum;” kimsenin giyinme odasi senin ki gibi degil. Seninki en guzeli oldu.” Nispet yaparcasina tavir vardi. Benden baska kimi kiyas yapabilir ki , evde baska kimse yok.

Ikisi de surekli yaris halindeler benimle.
Ne yapsam aynisini yapip, aynisini soyluyorlar.
Halbuki onlarla yaris etmek niyetim asla olmadi. Beni tanimiyorlar gibi onca seneler sonra. Bir turlu kabul etmiyorlar gibi.

Ama sorsan biz aileyiz
Sizi zaten enayi yerine koyup kullanıyorlar, işleri bitince de def edecekler. Bunu anlamak çok zor olmamalı. İstenbuldaki evde bile birlimte yaşayacak kadar saf olmayı nasıl başarıyorsunuz.

Yok ya bizim ülkemizin kadınları profesör olsa zihniyet değişmez, okumuş meslek sahibi kadın bu kafadaysa vay memeleketimin haline

Kariyer sahibi yurtdışında yaşayan kadınlar da kv görümce derdi cekecekse biz kk'yi olduğu gibi kapatıp gidelim 🙄 siz madem düğün istiyordunuz neden düğünsüz evlendiniz? O kadar yıldan sonra kim düğün yapar? Ama tabii bu en küçük sorun. Annesinin kuklası bebelerin kahrını neden cekesiniz ki? Sizin hakkınızı öylece ailesine vermiş, onları ailesi görüyor. Hele bir de bebeğiniz olursa temelli çıldırtırlar.

S
Herkese merhaba,

Esimle 8senedir tanisiyoruz,2 senedir de evliyiz.
Daha once iliskim olmadi, tecrubem yok.
Esimi temiz ve durust duygularla bekledim.
Her sey iyiydi. Belki de ben iyi tarafini gormek istedim, bilemiyorum.

Ailesi ( annesi ve ablasi), babasindan ayrilar.
Gurbetci bir aile, dogu kokenliler aslen.
Annesi kucuk yasta evden kaciyor , yurt disinda yasamak hedefiyle. Yolda tanistigi kisiyle ( eski esi) evleniyor, yurt disina cikarma vaatlerinde bulundugu icin esi.

Esimin ablasi 40yaslarinda, evlenmedi, iliskisi pek olmamis. Sadece calisiyor. Universiteyi denedi iki kez ancak bitiremedi. Asgari ucretle calisiyor.

Hepimiz yurt disindayiz.

Nikahimiz yapildi ancak dugunu hem pandemi hem ekonomi nedeniyle ertelemistik.
Ancak paralari var, pandemi de bitti artik.
Bebek yapin dediler,
dugun yapalim once dedim.
Sen de hep bir seylerin pazarligini yapiyorsun dediler

Her zaman benden fedakarlik bekliyorlar ve benim acimdan hicbir zaman bakmiyorlar.
Kendi cikarlarina odaklilar.

Goruncem ve kaynanam cok kompleksli.
Onlari kasdetmeden bir sey soyluyorum ornegin, kendilerine soylenmis gibi alinip, beni esime suclu gostermeye calisip, uste cikiyorlar. Algi yaratiyorlar.

Sayemde bircok zor islerini hallettik ben ve ailem.
Hic minnettar degiller.
O Kadar emek verdik, saygi bile duymuyorlar.

Kendilerini ustun goruyorlar.
2evleri var ,baska da bir seyleri yok.

Gorgulu, kultur dolu bir aile degil aslinda (yanlis anlasilmasin, bunu belirtmemin sebebi, kendilerini ustun gormeleri icin sebep yok anlaminda )
Senelerdir de temizlik hizmetlerinde calismislar
Gurbetci olduklari ulke okul sansi vermis ama kendilerini gelistirmemisler.

Bense, kendim okudum, kendi imkanlarimla yurt disina cikip calistim.
Zorluklar cektim ama kimseden yardim istemedim.
Kariyerimi yaptim, cok sukur islerimi yoluna koydum.Hepsinden daha da fazla kazaniyorum.

Tam her sey iyi gidiyor hayatimda derken, bebek istediler.Kariyerimin duracaginin bilincindeler.

Defalarca kavga ettiler, sebep yokken.
Hatta her ikisi de bosan dediler.
Sonra ozur bile dilemediler.

Her ikisi de cok saygisiz.
Zaten cevreden de bircok kiside de olumsuz izlenim birakiyorlar.Gecimsiz, kavgaci olarak biliniyorlar.

Uzun zamandir ic huzurum yok.
Panik atak basladi bir anda,uyumak icin sakinlestirici almaya basladim.

Esim de ailesine daha yakin.
Onlara cok minnettar, onlar da her yaptigi iyiligi yuzune vurup; vicdan yapmasini sagliyorlar esimin.

Ailemle paylasamadim yasananlari, buraya yazmak istedim.
Biraz olsun rahatlamak istedim.

Tecrubelerinizden yola cikarak ne tavsiye edersiniz, dinlemek isterim.

Sevgiler
Sizin asıl derdiniz kocanizla , kendinizi bu kadar ezdirmeyin. Restinizi çekin, eğer kocanız değişmezse bence bosanin. Çünkü değişmezse artarak devam edecek , en sonunda sizin için deliydi zaten derler.

Esim masraflara her zaman ortak oldu.
Ev alirken de paranin buyuk kismini odedi.
Yani kendi cikarlarini dusununce her sey mubah.
Ama bizim istegimiz, yapilmamasi gereken bir sey gibi geliyor gozlerine.

Ailemi atamam diyor
Sil at demedim ki dedim, sadece bu kadar her seyi kontrol etmelerine izin verme, biz de yetiskin insanlariz, kararimizi verebiliriz, hayatimizi biz yonlendirmeliyiz, dedim

Esim kendi tavrini koymak istediginde, duygu somurusu yapiyorlar.
Biz sana emek verdik bu yaslara getirdik , anlaminda.

Sonra da ailesi daha da ofkelenip benim daha da uzerime geliyor.
Kendilerini hakli cikariyorlar, lafi orasindan burasindan tutup kendileri aslinda hic hatali davranmamis, her sey benim basimdan cikmis gibi manipule ediyorlar.

Gorumce Cok gecimsizdir. Normal kendi hayatinda da Boyle.
Bir keresinde kv ile konustum. Cok biriktirmistim icimde.
Kizinla konus, bu sekilde davranmamali dedim.
Kv dedi ki , “ ya kizimi boyle kabul edersin ya da bosanirsin.”
Süz de evli kalmaya devam ettiğinize göre!! Eşek olursanız semer vuran çok olur! Siz ne olmak istiyorsunuz, ona karar verin once.

Cunku esim masraflari paylasti her zaman.
Ev alirken bile buyuk Bir kismini odedi.
Simdi de onlara duser dugun masrafini karsilamak.

Ailesinin boyle oldugunu sonradan ogrendim
Nikahtan sonra basladik birlikte yasamaya

Yahu hala esimle sorunum yok esim de esim diyorsunuz. Bu ev alinirken siz neredeydiniz? Birlikte oturmak icin ev aliniyor ama siz giyinme odasina takiliyorsunuz ve kulturlu ve gorgulu halinizle birlikte yasamaya peki diyorsunuz. Valla sizi gordukten sonra cogumuz kulturlu ve gorgulu degilmisiz onu anladik. Esiniz biz ailemle ayniyiz diyor siz esimle bir sorunumuz yok doyorsunuz. Ben sizin bayram sakasi yaptiginizi dusunmeye basladim. Zira siz hala sorununuzun bile farkinda degilsiniz bence.

S

Sizin asıl derdiniz kocanizla , kendinizi bu kadar ezdirmeyin. Restinizi çekin, eğer kocanız değişmezse bence bosanin. Çünkü değişmezse artarak devam edecek , en sonunda sizin için deliydi zaten derler.

Dogru tespit ettiniz. Genelde kiminle anlasamiyorlarsa ( hemen hemen herkesle), kafayi yemis deyip isin icinden cikiyorlar

Kv görümce bebek istiyolarsa ypasinlar birer tane size göre ne var😏 siz de eşinizi yola getirin biraz hiç mi agirliginiz yok. Herkese herşey yaptırılabilir tabii doğru yöntemi bulursaniz ona da eşinizi tanıyan sizsiniz bu evliliğe devam etmeyi düşünüyorsanız eşinize size saygı duymayı değer vermeyi öğretmeniz lazimm.

Düğün olayına takılma derim pandemi geldi ve çoğu kişi de yapamadı ama aradan iki yıl geçmiş yapılması saçma biraz .ben olsam yapmazdım hatta pandemiye denk geldi diye ona harcayacağım parayı birikim olarak atardım kenara.bebek işi senle eşinin kararina bağlı encok ta senin .geceler ve uykusuz ne yazikki eşin kalmıyor sen kalacaksın hazır olmadan yapma.esinin sınırı çizmesi lazım o yapmıyorsa böyle bir adama da bebek yapma yazık çocuğa.esinle kendine ait ortak hesabın olsun ama paranı gorumcene kb verme .eşinle halletmeye çalış terapist deneyebilirsiniz .uzak dur bide aileden

Kv ile görümceye bilenmeyin, birine bilenecekseniz eşinize bilenin. Biz üçümüz aynıyız diyen adamdan bi yol olmaz. Ev alırken bile sizden mal kaçırmışlar resmen evlendikten sonra alındıysa orda karakterlerini ortaya koymuşlar. Sizin de arada bazı söylemleriniz garip geldi düğün düğün demişsiniz kv ile gorumceye ne çok istiyorsanız eşiniz ile konuşup yaparsınız. Ha derseniz ki eşim annesinin ablasının ağzına bakıyor o zaman suçlu yine eşiniz 🤷‍♀️

Ben eşinizin değişeceğine inanmıyorum böyle gelmiş böyle giderler ailecek , ya susup kabul edip ona göre yaşayacaksınız ya da yapılacak olan belli. İşiniz gücünüz var kendi imkanlariniz ile iş için yurt dışına çıkmışsınız bu insanların ağız kokusunu çekmek neden ? Avrupaya gidip de kendini böyle bir ortama hapsetmek de bilemedim. Hakkınız da hayırlısı olsun.

Eşiniz arkanızda dursa bunlar olmaz diye düşünüyorum. Size bu kadar kötü davranıyorlarsa eşinizin payı var bunda
Benim de yapabileceğim tek yorum bu. Eşiniz size destek vermez ise sizin bu sorunlarınız devam eder. Çare eşiniz de...

Mesela bu giyinme odasiyla ilgili konusmasinda soyle dedigini duymustum;” kimsenin giyinme odasi senin ki gibi degil. Seninki en guzeli oldu.” Nispet yaparcasina tavir vardi. Benim

Mesela bu giyinme odasiyla ilgili konusmasinda soyle dedigini duymustum;” kimsenin giyinme odasi senin ki gibi degil. Seninki en guzeli oldu.” Nispet yaparcasina tavir vardi. Benden baska kimi kiyas yapabilir ki , evde baska kimse yok.

Ikisi de surekli yaris halindeler benimle.
Ne yapsam aynisini yapip, aynisini soyluyorlar.
Halbuki onlarla yaris etmek niyetim asla olmadi. Beni tanimiyorlar gibi onca seneler sonra. Bir turlu kabul etmiyorlar gibi.

Ama sorsan biz aileyiz
eeee sen konu mankenimisin görümcene diyemedın mi burası senin babanın evi degil bizde para koyduk yaa deli oluyorum böyle yurt dısında yasamıs insanların böyle ezik tavırlarına

Nikah, yurt disindaki resmi isler icin gerekliydi. Hatta Esimle baska bir ulkeye yerlesmeyi planliyoruz o ulkede evli degilsen ayni evde kalamiyorsun .

Hepimiz dugun yapacagiz seklinde konusmustuk zaten. Ailesi evin tadilatini bekleyelim sonra dugun yapalim dedi . Bekledik. Tadilat bitti simdi de hemen bebek yapin diyorlar. Kendi menfaatlerine gore hareket ediyorlar. Boyle davrandiklari icin de manevi olarak bir sey hissetmiyorum artik, guven duygum zaten kalmadi
sen bu kadar sahıpsız mısın yaa bi telefona bakar anan baban nerde arasın bakıyım damatın babasını bizim kızı size böyle mi verdik diyeee yoksa daha tek basına cok aglarsın güzelim yurt dısna gitmis neler le ugrasıyorr gencligini tadını cıkar o kocayada de maden anann la aynı kafadaydın neden bana kendini göstermedin

X