Esimin ailesi(yeni evliyim)

Okuyup kendinizi gelistirdiginizi söylüyorsunuz ama kendi paranızı kazanmanıza rağmen düğünü onlardan bekliyorsunuz. Maddi gücünüz varken neden kendiniz yapmıyorsunuz? (2 yıl sonra düğün bencede gereksiz)
Çocuk konusunu niye bu kadar taktiğinizida anlamadım 7 yıllık evliyim henüz çocuğum yok etraftan gelen sözleri tahmin edebiliyorsunuzdur ama umarımdami hayır, çünkü hayat benim.
Buarada eş ailesi değil sorun eşiniz. O ne diyor peki bu yaşananlara

Hadsiz, terbiyesiz kv ve görümceye; aynı cinsiyetten iki kişinin bebek yapması için tıbbi prosedürlerin yoğun olduğunu söylemek lazım.
Ha yok bebeği kocanız ve sizden istiyorlarsa da bu konunun onları zerre kadar ilgilendirmediğini söylemek lazım.
Ne tiksinç insanlar var ya.

Herkese merhaba,

Esimle 8senedir tanisiyoruz,2 senedir de evliyiz.
Daha once iliskim olmadi, tecrubem yok.
Esimi temiz ve durust duygularla bekledim.
Her sey iyiydi. Belki de ben iyi tarafini gormek istedim, bilemiyorum.

Ailesi ( annesi ve ablasi), babasindan ayrilar.
Gurbetci bir aile, dogu kokenliler aslen.
Annesi kucuk yasta evden kaciyor , yurt disinda yasamak hedefiyle. Yolda tanistigi kisiyle ( eski esi) evleniyor, yurt disina cikarma vaatlerinde bulundugu icin esi.

Esimin ablasi 40yaslarinda, evlenmedi, iliskisi pek olmamis. Sadece calisiyor. Universiteyi denedi iki kez ancak bitiremedi. Asgari ucretle calisiyor.

Hepimiz yurt disindayiz.

Nikahimiz yapildi ancak dugunu hem pandemi hem ekonomi nedeniyle ertelemistik.
Ancak paralari var, pandemi de bitti artik.
Bebek yapin dediler,
dugun yapalim once dedim.
Sen de hep bir seylerin pazarligini yapiyorsun dediler

Her zaman benden fedakarlik bekliyorlar ve benim acimdan hicbir zaman bakmiyorlar.
Kendi cikarlarina odaklilar.

Goruncem ve kaynanam cok kompleksli.
Onlari kasdetmeden bir sey soyluyorum ornegin, kendilerine soylenmis gibi alinip, beni esime suclu gostermeye calisip, uste cikiyorlar. Algi yaratiyorlar.

Sayemde bircok zor islerini hallettik ben ve ailem.
Hic minnettar degiller.
O Kadar emek verdik, saygi bile duymuyorlar.

Kendilerini ustun goruyorlar.
2evleri var ,baska da bir seyleri yok.

Gorgulu, kultur dolu bir aile degil aslinda (yanlis anlasilmasin, bunu belirtmemin sebebi, kendilerini ustun gormeleri icin sebep yok anlaminda )
Senelerdir de temizlik hizmetlerinde calismislar
Gurbetci olduklari ulke okul sansi vermis ama kendilerini gelistirmemisler.

Bense, kendim okudum, kendi imkanlarimla yurt disina cikip calistim.
Zorluklar cektim ama kimseden yardim istemedim.
Kariyerimi yaptim, cok sukur islerimi yoluna koydum.Hepsinden daha da fazla kazaniyorum.

Tam her sey iyi gidiyor hayatimda derken, bebek istediler.Kariyerimin duracaginin bilincindeler.

Defalarca kavga ettiler, sebep yokken.
Hatta her ikisi de bosan dediler.
Sonra ozur bile dilemediler.

Her ikisi de cok saygisiz.
Zaten cevreden de bircok kiside de olumsuz izlenim birakiyorlar.Gecimsiz, kavgaci olarak biliniyorlar.

Uzun zamandir ic huzurum yok.
Panik atak basladi bir anda,uyumak icin sakinlestirici almaya basladim.

Esim de ailesine daha yakin.
Onlara cok minnettar, onlar da her yaptigi iyiligi yuzune vurup; vicdan yapmasini sagliyorlar esimin.

Ailemle paylasamadim yasananlari, buraya yazmak istedim.
Biraz olsun rahatlamak istedim.

Tecrubelerinizden yola cikarak ne tavsiye edersiniz, dinlemek isterim.

Sevgiler
Daha cok kazaniyorsunuz madem kendi dugununuzu kendiniz yapın. Kendini ustun goren sizsiniz. Baya kuçümsüyorsunuz hepsini. Madem o kadar begenmiyorsunuz ogullarıyla neden evlendiniz. Kendimize donun bakın bir

Herkese merhaba,

Annesi kucuk yasta evden kaciyor , yurt disinda yasamak hedefiyle. Yolda tanistigi kisiyle ( eski esi) evleniyor, yurt disina cikarma vaatlerinde bulundugu icin esi.

Esimin ablasi 40yaslarinda, evlenmedi, iliskisi pek olmamis. Sadece calisiyor. Universiteyi denedi iki kez ancak bitiremedi. Asgari ucretle calisiyor.

Hepimiz yurt disindayiz.

Bebek yapin dediler,

Her zaman benden fedakarlik bekliyorlar ve benim acimdan hicbir zaman bakmiyorlar.

Onlari kasdetmeden bir sey soyluyorum ornegin, kendilerine soylenmis gibi alinip, beni esime suclu gostermeye calisip, uste cikiyorlar. Algi yaratiyorlar.

Hic minnettar degiller.

Gorgulu, kultur dolu bir aile degil aslinda (yanlis anlasilmasin, bunu belirtmemin sebebi, kendilerini ustun gormeleri icin sebep yok anlaminda )

Kariyerimi yaptim, cok sukur islerimi yoluna koydum.Hepsinden daha da fazla kazaniyorum.

Tam her sey iyi gidiyor hayatimda derken, bebek istediler.Kariyerimin duracaginin bilincindeler.

Zaten cevreden de bircok kiside de olumsuz izlenim birakiyorlar.Gecimsiz, kavgaci olarak biliniyorlar.

Onlara cok minnettar, onlar da her yaptigi iyiligi yuzune vurup; vicdan yapmasini sagliyorlar esimin.

Sevgiler

Öncelikle ailenizle paylaşın olanları, saklamak yersiz
Çocuk olmadan yolunuzu çizin, bu tipler değişmez
Hatanın büyüğü eşinde ve bunu değiştirmek için bir çabası yok
O yüzden fazla vakit kaybetme

Herkese merhaba,

Hepimiz yurt disindayiz.

Bebek yapin dediler,

Hic minnettar degiller.

Sevgiler
Olan her şeyi aile izle paylaşın kesinlikle .
Siz paylasmadikca daha çok bastiracaklar ailneiz varken sahipsiz kalmayın.

Bu aileyi çok aradınız mı 😶

Ben gerçekten anlamıyorum yurtdışında okudum mesleğim var diyen bir kadının bu insanlarla işi ne? Eşiniz de bu kv ve görümceyle aynı kafadan inanın, eee madem kültürel olarak %100 üstünsünüz bu adamın neresini beğendiniz, bu aileyi nasıl kabullendiniz? Bu aile berbat🤦‍♀️ bunu dert edinmeyi üstüne bir de bana düğün yapın demeniz, acaip🤐🤐🤐 boşanıp kaçın tabi. KV yurtdışı diye kendini satmış zaten, çocuk olunca gelip elinizden alır ardından bakakalırsınız koca da siz de çok pasif insanlarsınız çocuğu satılık bir kadın büyütür haberiniz olsun.

Ailenin en kültürlü, geliri en yüksek kişisi olarak evlendikten iki sene sonra yapılacak düğünü onların mi yapmasını bekliyorsunuz?
Çok istiyorsanız düğünü eşinizle karar verir yaparsınız ama anladığım kadarıyla o da istemiyor, suçlu tek aile mi oluyor bu durumda?
Ortak alındığını söylediğiniz ev nasıl ve hangi parayla alındı?
Eşiniz kendini anne ve kardeşinden ayrı görmediğini yazmış, dışarıda kalan kabul görmeyen sizsiniz onun gözünde. Asıl sorun aile değil eş her zamanki gibi.

Evleneli zaten iki koca sene olmuş. Bunun üstüne düğün yapmak bana doğru gelmiyor. Böyle bir hevesiniz vardıysa keşke bekleseydiniz. İlla düğün yapmak istiyorsanız yapın eşinizle. Neden eş ailesinden bekliyorsunuz? İnsanlar elbette sipariş verir gibi söylememeli kimsenin haddine değil, bir bebeğin doğup doğmayacağı kararını anne baba verir.

]
Eşinizle ailesi dışında başka bir sorununuz yok ise, eşinize onların yaşantısının onlara normal gelebileceğini ancak sizin hoşlanmadığınızı kibarca söyleyin.

Evlilik ekonomik sözleşmedir aynı zamanda. Ben ortak yenilen ortak mal edinilen bir düzenden hoşlanmam mesela. Örneğin evde ikinci bir araba ihtiyacı olabilir. Ancak kendi biriktirdiğiniz pra ile ne olacak ortak ev alıyoruz deniliyorsa, burada öncelikler değişmiştir. Aile olmak zorlaşır. Kendi kazandığınız para ne oluyor? Diğer kardeşlerin eşleri var mı?

Mesafe koymayı deneyin. Mesafeli olmak kavgalı olmak ya da surat asmak demek değil. Eşiniz ailesi ile görüşsün ama bir haftasonu buluşması yapılıyor ise ben evde kalmak istiyorum istersen sen gidebilirsin diyin. Normalde beraber yiyip içtiğiniz zamanlar var ise örneğin eve davet ediyorsanız etmeyin. Siz misafirliğe gittiğinizde kek börek yapıp götürün.

Eşiniz bu konuda sizi desteklemiyorsa zihniyetler farklıdır maalesef.

Dediginiz gibi, paranin kullanimini ortak ayarliyorlar ve mesela yazligi degistirmek istiyorlar; yazligi satip arsa alip, bizim parayla da ev yaptirmak niyetindeler. Tapu yine annenin ustune olur buyuk ihtimalle.

Baska bir ornek, pesinatim var, kv dedi ki krediyi ben cekiyim, ev alin. Tapuyu oglumla ikinizin adina yapin.

Sorarsaniz tapu onemli degil, kimin adina olursa olsun, ev hepimizin (!) ama benim hesaplarima gelince kendilerine pay cikariyorlar.

O yuzden ev alirsam da ailemin uzerine yapicam

Evleneli zaten iki koca sene olmuş. Bunun üstüne düğün yapmak bana doğru gelmiyor. Böyle bir hevesiniz vardıysa keşke bekleseydiniz. İlla düğün yapmak istiyorsanız yapın eşinizle. Neden eş ailesinden bekliyorsunuz? İnsanlar elbette sipariş verir gibi söylememeli kimsenin haddine değil, bir bebeğin doğup doğmayacağı kararını anne baba verir.

Nikah, yurt disindaki resmi isler icin gerekliydi. Hatta Esimle baska bir ulkeye yerlesmeyi planliyoruz o ulkede evli degilsen ayni evde kalamiyorsun .

Hepimiz dugun yapacagiz seklinde konusmustuk zaten. Ailesi evin tadilatini bekleyelim sonra dugun yapalim dedi . Bekledik. Tadilat bitti simdi de hemen bebek yapin diyorlar. Kendi menfaatlerine gore hareket ediyorlar. Boyle davrandiklari icin de manevi olarak bir sey hissetmiyorum artik, guven duygum zaten kalmadi

üc hayırla uğurlayı verin o zaman.
ne demek biz ücümuz ayniyiz göbek bağını koparamamış kimse birbirinden.
bu aileye çocuk yapmayin demek istiyorum.
çocuk onlar icin sevilecek bir sey degil bir araç, kucagina çocuguda verelimde temelli bağlansin bi yere gidemesin kafası.
Kesinlikle dogru tespit. Bir keresinde baska bir cift hakkinda konusuyorduk, esim demisti ki ‘cocuk olursa bosanmak farkli olur, cocuklari olmayan bir cifte gore.’

Bir de cocugu kendileri yetistirmek istiyor.
Kendileri yeterli degil cocuga bir seyler katmak icin.

Cocuga ornek olacak bir seyleri yok.
Hos sohbetleri bile yok.
Senelerdir ayni konular, ‘ cok zorluk cektik, biz en zorluk cekeniz, biz en basariliyiz, en caliskaniz, baskalari bizi kiskanir, herkes bizi ornek alir …’

Iki kelime guzel konusalim havadan sudan, diyoruz o da yok.

Bir keresinde demistim ki, yeter her zaman sitenin problemlerini konusuyorsunuz
Her gun her an bunu konusuyorlardi.

Senin evin yok nerden bileceksin ki dedi gorumce.
Halbuki niyetim; hep birlikte oturalim vakit gecirelim anlaminda demistim.

Tabi ki dugun olmak zorunda. Pandemiden dolayi erteleyelim, Yapicaz dediler. Simdi de islerine geldi zaman gecmesi .

neden olmak zorunda?
yani ben cidden anlamıyorum 2 sene olmuş evleneli.
yurtdışında okumuşsunuz işiniz gücünüz var niye cümbür cemaat yaşadığınızıda anlamadım.
sanki düğünde değilde boşanmada ısrar etmeniz lazım gibi duruyor.

Kesinlikle dogru tespit. Bir keresinde baska bir cift hakkinda konusuyorduk, esim demisti ki ‘cocuk olursa bosanmak farkli olur, cocuklari olmayan bir cifte gore.’

Bir de cocugu kendileri yetistirmek istiyor.
Kendileri yeterli degil cocuga bir seyler katmak icin.

Cocuga ornek olacak bir seyleri yok.
Hos sohbetleri bile yok.
Senelerdir ayni konular, ‘ cok zorluk cektik, biz en zorluk cekeniz, biz en basariliyiz, en caliskaniz, baskalari bizi kiskanir, herkes bizi ornek alir …’

Iki kelime guzel konusalim havadan sudan, diyoruz o da yok.

Bir keresinde demistim ki, yeter her zaman sitenin problemlerini konusuyorsunuz
Her gun her an bunu konusuyorlardi.

Senin evin yok nerden bileceksin ki dedi gorumce.
Halbuki niyetim; hep birlikte oturalim vakit gecirelim anlaminda demistim.
Peki böyle bir ailede evli olarak kalmak için motivasyon kaynağınız nedir ? Yurt dışına çıkıp böyle insanlar bulmakta tuhaf açıkçası.

X