- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.162
- Konu Sahibi blackswan99
2 yıllık evlisiniz. Düğüne gerek var mı bu saatten sonra?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu aile sizin bebeginiz olduktan sonra bizim bebeğimiz diye sizin çocuğunuza sahip çıkarlar. Sinir hastası olursunuz iyice .Nikah, yurt disindaki resmi isler icin gerekliydi. Hatta Esimle baska bir ulkeye yerlesmeyi planliyoruz o ulkede evli degilsen ayni evde kalamiyorsun .
Hepimiz dugun yapacagiz seklinde konusmustuk zaten. Ailesi evin tadilatini bekleyelim sonra dugun yapalim dedi . Bekledik. Tadilat bitti simdi de hemen bebek yapin diyorlar. Kendi menfaatlerine gore hareket ediyorlar. Boyle davrandiklari icin de manevi olarak bir sey hissetmiyorum artik, guven duygum zaten kalmadi
Herkese merhaba,
Esimle 8senedir tanisiyoruz,2 senedir de evliyiz.
Daha once iliskim olmadi, tecrubem yok.
Esimi temiz ve durust duygularla bekledim.
Her sey iyiydi. Belki de ben iyi tarafini gormek istedim, bilemiyorum.
Ailesi ( annesi ve ablasi), babasindan ayrilar.
Gurbetci bir aile, dogu kokenliler aslen.
Annesi kucuk yasta evden kaciyor , yurt disinda yasamak hedefiyle. Yolda tanistigi kisiyle ( eski esi) evleniyor, yurt disina cikarma vaatlerinde bulundugu icin esi.
Esimin ablasi 40yaslarinda, evlenmedi, iliskisi pek olmamis. Sadece calisiyor. Universiteyi denedi iki kez ancak bitiremedi. Asgari ucretle calisiyor.
Hepimiz yurt disindayiz.
Nikahimiz yapildi ancak dugunu hem pandemi hem ekonomi nedeniyle ertelemistik.
Ancak paralari var, pandemi de bitti artik.
Bebek yapin dediler,
dugun yapalim once dedim.
Sen de hep bir seylerin pazarligini yapiyorsun dediler
Her zaman benden fedakarlik bekliyorlar ve benim acimdan hicbir zaman bakmiyorlar.
Kendi cikarlarina odaklilar.
Goruncem ve kaynanam cok kompleksli.
Onlari kasdetmeden bir sey soyluyorum ornegin, kendilerine soylenmis gibi alinip, beni esime suclu gostermeye calisip, uste cikiyorlar. Algi yaratiyorlar.
Sayemde bircok zor islerini hallettik ben ve ailem.
Hic minnettar degiller.
O Kadar emek verdik, saygi bile duymuyorlar.
Kendilerini ustun goruyorlar.
2evleri var ,baska da bir seyleri yok.
Gorgulu, kultur dolu bir aile degil aslinda (yanlis anlasilmasin, bunu belirtmemin sebebi, kendilerini ustun gormeleri icin sebep yok anlaminda )
Senelerdir de temizlik hizmetlerinde calismislar
Gurbetci olduklari ulke okul sansi vermis ama kendilerini gelistirmemisler.
Bense, kendim okudum, kendi imkanlarimla yurt disina cikip calistim.
Zorluklar cektim ama kimseden yardim istemedim.
Kariyerimi yaptim, cok sukur islerimi yoluna koydum.Hepsinden daha da fazla kazaniyorum.
Tam her sey iyi gidiyor hayatimda derken, bebek istediler.Kariyerimin duracaginin bilincindeler.
Defalarca kavga ettiler, sebep yokken.
Hatta her ikisi de bosan dediler.
Sonra ozur bile dilemediler.
Her ikisi de cok saygisiz.
Zaten cevreden de bircok kiside de olumsuz izlenim birakiyorlar.Gecimsiz, kavgaci olarak biliniyorlar.
Uzun zamandir ic huzurum yok.
Panik atak basladi bir anda,uyumak icin sakinlestirici almaya basladim.
Esim de ailesine daha yakin.
Onlara cok minnettar, onlar da her yaptigi iyiligi yuzune vurup; vicdan yapmasini sagliyorlar esimin.
Ailemle paylasamadim yasananlari, buraya yazmak istedim.
Biraz olsun rahatlamak istedim.
Tecrubelerinizden yola cikarak ne tavsiye edersiniz, dinlemek isterim.
Sevgiler
Herkese merhaba
1 yil sonra, son durumumuzu yazmak istedim.Belki forumda bazi uyeler ayni durumun icinde olup, okuyabilir.
Oncelikle yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Tecrubelerinizle destek oldunuz.
Yasananlardan sonra , ailesinden uzaklastim, konusmadim.(bu surede yine problemler yarattilar.Konusmaya calistigimda , herhangi bir konuda farketmiyor, asagi cekip ezmeye calistilar.Ailemden birisi hayati tehlike atlatti ama aramadilar .Bizimle ayni evde yasayin , birak ordaki isini dediler vs. Bu tarz bircok sey yasattilar yine)
Kizkardesinin dogumgununu kutlamadim .
Kizkardesi gun boyunca sabah erkenden baslayip tum gun arayip, tehdit mesajlari atti. “Sizi bosayacagim, sen kimsin bana cevap vermiyorsun, esyalarini al defol evimden , kardesimin pesini birak, kardesimle konusacagim, gor bak sana neler yapacak (siddet uygulatacakmis) .” Gibi.
Ailemi, cevremdeki herkesi arayip, mesaj atip, ses kaydi gonderip, ayni tarz konusmalar yapti annesi ve kendisi.
Esim (tanimlamak icin boyle yaziyorum)Turkiye’deki evlerine gidene kadar hic tepki gostermedi, bosver takma dedi.
Turkiye’ye , evlerine vardigimizda tamamen degisti, ters davrandi.(Annesi ve kardesi yasadiklari ulkedelerdi o esnada.)
Eve girdigimde; esyalarimin bir kismini toplayip kapi kismina koymuslardi,nikah fotograflarimizi yirtip atmislardi.
Bana aldiklari (bu zamana kadar yaptiklari tek seydi zaten ve hep bunu one surerlerdi.bak sana her seyi aliyoruz derlerdi ), bir kaban, Iki kol cantasini da biraksin giderken demisler. Esim dedi ki “ artik seni sevmiyorlar, birak onlari” .
Arac beklerken, sadece dedim ki “ilk tanistigimizda, ailenden cok korkuyordun, bunu farkediyordum. bu korku yuzunden beni geride birakiyordun . sevgimi saygimi bunca sene gosterdim, zamanla anlarsin diye dusundum; ama hicbir seyi degistirememisim. Sen yine ailenden korkuyorsun, yine beni geride birakiyorsun.”
Ailemin evine vardim, o kendi evinde kaldi.
Birkac gun hic yazmadi.
Ailesinin yanina gitmis.
Sonra hicbir sey olmamis gibi , normal konusmaya basladi.
“Is bulacagim, sonra yanina gelecegim ,cok stresliyim.”dedi. Her gun kisa kisa konusmaya devam etti,havadan sudan (Bu sirada yasadiklarimdan dolayi, sinirsel bazi ataklar basladi, kendimi toparliyorum, hayatima odaklaniyorum. )
“Oraya gelecegim” dedim. ( kendi isim geregi gidecektim, kendisi icin degil)
“gelme, baska ulkeye gidelim, gezelim “ dedi.
Bir haftadir yazismiyoruz.
Instagramdan sahte bir hesap beni ekledi.
Sahte ama yapan kisi bayagi ugrasmis gercek gosterebilmek icin.Bircok kisi inanabilirdi. (Esime benzer fiziksel ozellikte, yabanci, varlikli, esimin ve ailesinin oldugu ulkede yasayan bir erkek profili. )
Mesajlar atti bana bu profil, okumadan sil yaptim.
Bu zamana kadar hayatimda benimle bu sekilde ugrasan hic olmadi.
Cevremle paylastim bu konuyu, herkes, “ablasidir kesin, delil toplayip, bosamaya calisacak “ dedi.
Ablasi bir keresinde “ babam mahkemde demisti ki, kizim yuzunden bosaniyorum!” Dedi.
Esim baska bir zaman demisti ki “ ablam, babami bir kadinla gorusurken videoya aldi. Bosatti.”
Avukatlarimla konusuyorum.Maddi manevi haklarimi alabilecegimi soylediler.
Kendimi daha iyi hissediyorum, toparlaniyorum. Elbette kaybettigim zaman icin uzuluyorum, degmezmis .
Umarim iyiler, iyilerle karsilasir
Kotuler de yasattiklarini yasar.
Yorumlariyla destek olan herkese sevgilerimi iletiyorum
Halâ barışmak için umudun varmış gibi hissediyorum yazdıklarından, bu adam değişmez, o aileden de kopmaz. Çocuğun yok, kariyerin de var bence boşanman ruh sağlığın açısından en iyisi olacak. Allah kolaylık versinHerkese merhaba
1 yil sonra, son durumumuzu yazmak istedim.Belki forumda bazi uyeler ayni durumun icinde olup, okuyabilir.
Yasananlardan sonra , ailesinden uzaklastim, konusmadim.(bu surede yine problemler yarattilar.Konusmaya calistigimda , herhangi bir konuda farketmiyor, asagi cekip ezmeye calistilar.Ailemden birisi hayati tehlike atlatti ama aramadilar .Bizimle ayni evde yasayin , birak ordaki isini dediler vs. Bu tarz bircok sey yasattilar yine)
Kizkardesi gun boyunca sabah erkenden baslayip tum gun arayip, tehdit mesajlari atti. “Sizi bosayacagim, sen kimsin bana cevap vermiyorsun, esyalarini al defol evimden , kardesimin pesini birak, kardesimle konusacagim, gor bak sana neler yapacak (siddet uygulatacakmis) .” Gibi.
Ailemi, cevremdeki herkesi arayip, mesaj atip, ses kaydi gonderip, ayni tarz konusmalar yapti annesi ve kendisi.
Esim (tanimlamak icin boyle yaziyorum)Turkiye’deki evlerine gidene kadar hic tepki gostermedi, bosver takma dedi.
Turkiye’ye , evlerine vardigimizda tamamen degisti, ters davrandi.(Annesi ve kardesi yasadiklari ulkedelerdi o esnada.)
Eve girdigimde; esyalarimin bir kismini toplayip kapi kismina koymuslardi,nikah fotograflarimizi yirtip atmislardi.
Bana aldiklari (bu zamana kadar yaptiklari tek seydi zaten ve hep bunu one surerlerdi.bak sana her seyi aliyoruz derlerdi ), bir kaban, Iki kol cantasini da biraksin giderken demisler. Esim dedi ki “ artik seni sevmiyorlar, birak onlari” .
Arac beklerken, sadece dedim ki “ilk tanistigimizda, ailenden cok korkuyordun, bunu farkediyordum. bu korku yuzunden beni geride birakiyordun . sevgimi saygimi bunca sene gosterdim, zamanla anlarsin diye dusundum; ama hicbir seyi degistirememisim. Sen yine ailenden korkuyorsun, yine beni geride birakiyorsun.”
Birkac gun hic yazmadi.
Ailesinin yanina gitmis.
“Is bulacagim, sonra yanina gelecegim ,cok stresliyim.”dedi. Her gun kisa kisa konusmaya devam etti,havadan sudan (Bu sirada yasadiklarimdan dolayi, sinirsel bazi ataklar basladi, kendimi toparliyorum, hayatima odaklaniyorum. )
Sahte ama yapan kisi bayagi ugrasmis gercek gosterebilmek icin.Bircok kisi inanabilirdi. (Esime benzer fiziksel ozellikte, yabanci, varlikli, esimin ve ailesinin oldugu ulkede yasayan bir erkek profili. )
Cevremle paylastim bu konuyu, herkes, “ablasidir kesin, delil toplayip, bosamaya calisacak “ dedi.
Ablasi bir keresinde “ babam mahkemde demisti ki, kizim yuzunden bosaniyorum!” Dedi.
Esim baska bir zaman demisti ki “ ablam, babami bir kadinla gorusurken videoya aldi. Bosatti.”
Kendimi daha iyi hissediyorum, toparlaniyorum. Elbette kaybettigim zaman icin uzuluyorum, degmezmis .
Sanki sabaha pişi yap diyolar bu nasi iliski. Bebek yap ne demek. Beceremiyoruz gelin bi bakin yanlis mi yapiyoruz deseydiniz. Bebek yapma demeye geldim ben daha da ne diyimHerkese merhaba,
Esimle 8senedir tanisiyoruz,2 senedir de evliyiz.
Daha once iliskim olmadi, tecrubem yok.
Esimi temiz ve durust duygularla bekledim.
Her sey iyiydi. Belki de ben iyi tarafini gormek istedim, bilemiyorum.
Ailesi ( annesi ve ablasi), babasindan ayrilar.
Gurbetci bir aile, dogu kokenliler aslen.
Annesi kucuk yasta evden kaciyor , yurt disinda yasamak hedefiyle. Yolda tanistigi kisiyle ( eski esi) evleniyor, yurt disina cikarma vaatlerinde bulundugu icin esi.
Esimin ablasi 40yaslarinda, evlenmedi, iliskisi pek olmamis. Sadece calisiyor. Universiteyi denedi iki kez ancak bitiremedi. Asgari ucretle calisiyor.
Hepimiz yurt disindayiz.
Nikahimiz yapildi ancak dugunu hem pandemi hem ekonomi nedeniyle ertelemistik.
Ancak paralari var, pandemi de bitti artik.
Bebek yapin dediler,
dugun yapalim once dedim.
Sen de hep bir seylerin pazarligini yapiyorsun dediler
Her zaman benden fedakarlik bekliyorlar ve benim acimdan hicbir zaman bakmiyorlar.
Kendi cikarlarina odaklilar.
Goruncem ve kaynanam cok kompleksli.
Onlari kasdetmeden bir sey soyluyorum ornegin, kendilerine soylenmis gibi alinip, beni esime suclu gostermeye calisip, uste cikiyorlar. Algi yaratiyorlar.
Sayemde bircok zor islerini hallettik ben ve ailem.
Hic minnettar degiller.
O Kadar emek verdik, saygi bile duymuyorlar.
Kendilerini ustun goruyorlar.
2evleri var ,baska da bir seyleri yok.
Gorgulu, kultur dolu bir aile degil aslinda (yanlis anlasilmasin, bunu belirtmemin sebebi, kendilerini ustun gormeleri icin sebep yok anlaminda )
Senelerdir de temizlik hizmetlerinde calismislar
Gurbetci olduklari ulke okul sansi vermis ama kendilerini gelistirmemisler.
Bense, kendim okudum, kendi imkanlarimla yurt disina cikip calistim.
Zorluklar cektim ama kimseden yardim istemedim.
Kariyerimi yaptim, cok sukur islerimi yoluna koydum.Hepsinden daha da fazla kazaniyorum.
Tam her sey iyi gidiyor hayatimda derken, bebek istediler.Kariyerimin duracaginin bilincindeler.
Defalarca kavga ettiler, sebep yokken.
Hatta her ikisi de bosan dediler.
Sonra ozur bile dilemediler.
Her ikisi de cok saygisiz.
Zaten cevreden de bircok kiside de olumsuz izlenim birakiyorlar.Gecimsiz, kavgaci olarak biliniyorlar.
Uzun zamandir ic huzurum yok.
Panik atak basladi bir anda,uyumak icin sakinlestirici almaya basladim.
Esim de ailesine daha yakin.
Onlara cok minnettar, onlar da her yaptigi iyiligi yuzune vurup; vicdan yapmasini sagliyorlar esimin.
Ailemle paylasamadim yasananlari, buraya yazmak istedim.
Biraz olsun rahatlamak istedim.
Tecrubelerinizden yola cikarak ne tavsiye edersiniz, dinlemek isterim.
Sevgiler
Eşine söylediğinde ne tepki verdi? Yoksa hala söylemedin miHerkese merhaba
Birkac gun hic yazmadi.
Ailesinin yanina gitmis.
O da ordaydi.Eşine söylediğinde ne tepki verdi? Yoksa hala söylemedin mi
Halâ barışmak için umudun varmış gibi hissediyorum yazdıklarından, bu adam değişmez, o aileden de kopmaz. Çocuğun yok, kariyerin de var bence boşanman ruh sağlığın açısından en iyisi olacak. Allah kolaylık versin
Tazminat talebin olacak yaniO da ordaydi.
Her zaman onlari savunan biri oldu zaten.
Onlarin sozunu dinleyip, beni uzen biriydi.
Bu arada, bir ay once konustuk en son. Artik konusmuyoruz.
En son demistim ki, oraya gelecegim (bulundugu ulkeye gidecektim). Hayir gelme, dedi.
Avukatimla konustum, eger 6 ay yan yana kalmazsaniz, direkt bosanirsiniz,belki bunu saglamaya calisiyordur, dedi.
Instagramina baktim bir de,yeni kadinlari takip etmeye baslamis.
Zaten istemiyorum artik, ne olursa olsun.
Sadece saglam bir avukatla, bu kadar senemin karsiligini alacak bir davayi kazanmak istiyorum.
Nerden buldun bu adama? Görgüsüz, varoş, son derece anneci. Annesi tabi düğünü istemez. Kendinin olmamış ki. İyi düşün bu isi.
"Üçünüze hayatta mutluluklar" diyip ayrılırdım ben olsam.Dogru. Esimle konusmaya calistim. Ancak dedigi sey; ‘biz ucumuzuz, ayniyiz. ‘