Esimin ailesi(yeni evliyim)

yaşınız kaç bilmiyorum ama yaşadıklarınız evlerden ırak.
bu adamı nasıl sevdiniz bilemedim adam evde yok yani2 kadın tarafından yönetilen pasif bir eril figürü.
30 yasindayim.
Hic tahmin ermezdim bunlari yasayacagimi.
Iliskimiz guzeldi, anlasiyorduk.

Tabi birkac sene sonra ailesiyle yuz yuze tanisinca basladi problemler.
Hatta iliskimiz basladigindan beri kurallar koymuslar esime, once okul okusun, is bulsun, sonra ciddi dusunursun gibisinden.

Sonradan ogrendim tabi.

Esim hep diyordu, ailem caliskan olmayan bir gelin istemez zaten.
Simdi hepsinden cok kazaniyorum ama tam kariyerimi oturttum, bebek yapin hemen diyorlar.

Peki böyle bir ailede evli olarak kalmak için motivasyon kaynağınız nedir ? Yurt dışına çıkıp böyle insanlar bulmakta tuhaf açıkçası.

Turkiye’deyken tanismistim esimle.
Bir is icin ortak calisiyorduk orda tanistik.

Esimi sevdim, deger verdim.
maneviyat cok kiymetli benim icin, onunla birlikte kesfettik hayati.
Boyle devam etseydi keske

2 sene sonra düğün yapmak biraz garip değil mi, beni düğüne çağırsanız garipserdim doğrusu
Nikahi onceden yaptik.yurt disindaki resmi isler icin . Esimle birlikte bir arap ulkesine is icin gidip geliyoruz mesela, orda evli degilsen ayni yerde kalamiyorsun bile.

Dugunu yapicaktik, pandemi cikti.
Bir de evin tadilatini bitirelim, yapariz dediler.

Bekledik, simdi yapmak istemiyorlar

Anladım şimdi. Sevmek değer vermek güzel ama eşiniz size aynı şeyleri vaat etmiyor gibi sanki... Siz hayatı o olmadan da keşfedebilirdiniz o potansiyel var siz de. Kendinize , hayatınıza ve emeklerinize yazık etmeyin bence.

Bana bir fenalık geldi bu konudan ya. Her şeyi tane tane sabırla anlatıyorsunuz sabır gösterecek tarafı yok ki olayların bebek istiyorlar diyip duruyorsunuz. İsterlerse istesinler banane. Benden de istediler kikirdedim inşallah dedim geçtim.
Tek derdiniz düğünmüş gibi düğüne takılmışsınız. Düğün isteyen kendi yapar. Sizin düğünden büyük bir probleminiz var. Bu evliliğin oluru yok.

Esim, annesi, ablasi para biriktirdiler.
Istanbul’dan ev almak istiyorlardi.
Esimin birikmisini de aldilar , evde hep birlikte otururuz demisler.

Tapuyu ortak yapsalardi ,dedim
Bizde tapu onemli degil, dediler
Ama Bir ev almak istedim kendi birikimimle, kendi evlerini ipotek gosterip kredi cekelim , tapuyu ikinizin adina yapin dediler
Almadim evi

Yemin ederim aşağılamak için yazmıyorum konu o kadar tuhaf ki otuz yaşında yurt dışında bile iş yapabilen iş hayatının içinde olan bir kadın değil gibisiniz. Yirmilerin başında geç kalırsa kocasız kalır korkusuyla evlenmek için yetiştirilmiş etrafta bir şey görmemis bir çocuk gibisiniz. Yani biz ne desek boş ki. Siz zaten görmüş geçirmiş bir insansınız . Nasıl bunları yaşamaya müsade ettiniz köy yerinde bile insanlar artık bunları yaşamıyor aşağılamak için söylemiyorum bu arada kızlar akillandi sınırını koyuyor . Neden müsade ediyorsunuz ?

Mal kaçırıyorlar sizden farkındasınız değil mi

Cunku esim masraflari paylasti her zaman.
Ev alirken bile buyuk Bir kismini odedi.
Simdi de onlara duser dugun masrafini karsilamak.

Ailesinin boyle oldugunu sonradan ogrendim
Nikahtan sonra basladik birlikte yasamaya

Alacagınız evden onlara ne ki. Ben olsam ev aldıktan sonra haber veririm.

Yerleşmeyi planladığınız ülkeye 2 senedir evlisiniz yerleşememişsiniz. Nikah gerekliydi dediğiniz gibi düğün değil. İlla düğün diyorsanız ona göre planlama yapsaydınız keşke. Zaten düğün sizin düğününüz. Niye eş ailesi yapıyor sizin düğünü, karar neden onların?

Çok bebek sevmek istiyorlarsa dogursunlar analı-kızlı

Esim masraflara her zaman ortak oldu.
Ev alirken de paranin buyuk kismini odedi.
Yani kendi cikarlarini dusununce her sey mubah.
Ama bizim istegimiz, yapilmamasi gereken bir sey gibi geliyor gozlerine.

Ailemi atamam diyor
Sil at demedim ki dedim, sadece bu kadar her seyi kontrol etmelerine izin verme, biz de yetiskin insanlariz, kararimizi verebiliriz, hayatimizi biz yonlendirmeliyiz, dedim

Esim kendi tavrini koymak istediginde, duygu somurusu yapiyorlar.
Biz sana emek verdik bu yaslara getirdik , anlaminda.

Sonra da ailesi daha da ofkelenip benim daha da uzerime geliyor.
Kendilerini hakli cikariyorlar, lafi orasindan burasindan tutup kendileri aslinda hic hatali davranmamis, her sey benim basimdan cikmis gibi manipule ediyorlar.

Gorumce Cok gecimsizdir. Normal kendi hayatinda da Boyle.
Bir keresinde kv ile konustum. Cok biriktirmistim icimde.
Kizinla konus, bu sekilde davranmamali dedim.
Kv dedi ki , “ ya kizimi boyle kabul edersin ya da bosanirsin.”

çünkü eşide ailesi gibi düşünüyor.
sürekli eş ailesinde suç bulduğu için konu sahibesi burnunun ucunu göremiyor.

Seni yok sayan ve eşinin de onlardan yana olduğu bir ailenin istediklerini neden ciddiye alıyorsun. Neden hala evlisin. Kendini yurt dışına atıp iş bulacak beceriye sahip akıllı başarılı bir kadın nasıl bu kadar manipüle oldu. Düğün ve çocuk yapmak için onların sözlerini dikkate alan insanla bunları yapan insan nasıl aynı olabiliyor. Silkelen bi kendine gel. Kocan ve yanındakiler senin hayatında kim oluyorlar. Seni nasıl bu kadar avuçlarına aldılar, sen nasış bir gafletle bu kadar zavallı bir hale düştün. Yerinde olsam büyük birhızla terapiye başlar, kendime gelir. Kesinlikle de çocuk falan yapmazdım.

Nikahtan aylar sonra düğün yapmak komik değil mi?

Yıllar sonra

Yeni evliyim ibaresi ilk 6-8-10 ay için geçerli 2 yıl geçtikten sonra hala yeni evliyim demek garip geliyor.

Düğün şart olan bi insan için nikahlanıp aynı eve girmek mantıklı değil en başında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…