- 11 Temmuz 2022
- 36
- 15
- 34
-
- Konu Sahibi blackswan99
30 yasindayim.yaşınız kaç bilmiyorum ama yaşadıklarınız evlerden ırak.
bu adamı nasıl sevdiniz bilemedim adam evde yok yani2 kadın tarafından yönetilen pasif bir eril figürü.
Peki böyle bir ailede evli olarak kalmak için motivasyon kaynağınız nedir ? Yurt dışına çıkıp böyle insanlar bulmakta tuhaf açıkçası.
Nikahi onceden yaptik.yurt disindaki resmi isler icin . Esimle birlikte bir arap ulkesine is icin gidip geliyoruz mesela, orda evli degilsen ayni yerde kalamiyorsun bile.2 sene sonra düğün yapmak biraz garip değil mi, beni düğüne çağırsanız garipserdim doğrusu
Anladım şimdi. Sevmek değer vermek güzel ama eşiniz size aynı şeyleri vaat etmiyor gibi sanki... Siz hayatı o olmadan da keşfedebilirdiniz o potansiyel var siz de. Kendinize , hayatınıza ve emeklerinize yazık etmeyin bence.Turkiye’deyken tanismistim esimle.
Bir is icin ortak calisiyorduk orda tanistik.
Esimi sevdim, deger verdim.
maneviyat cok kiymetli benim icin, onunla birlikte kesfettik hayati.
Boyle devam etseydi keske
Bu laftan sonra konuşulacak birşey yokDogru. Esimle konusmaya calistim. Ancak dedigi sey; ‘biz ucumuzuz, ayniyiz. ‘
Ailenin en kültürlü, geliri en yüksek kişisi olarak evlendikten iki sene sonra yapılacak düğünü onların mi yapmasını bekliyorsunuz?
Çok istiyorsanız düğünü eşinizle karar verir yaparsınız ama anladığım kadarıyla o da istemiyor, suçlu tek aile mi oluyor bu durumda?
Ortak alındığını söylediğiniz ev nasıl ve hangi parayla alındı?
Eşiniz kendini anne ve kardeşinden ayrı görmediğini yazmış, dışarıda kalan kabul görmeyen sizsiniz onun gözünde. Asıl sorun aile değil eş her zamanki gibi.
Bence bir süre daha çocuk yapmayın
Yemin ederim aşağılamak için yazmıyorum konu o kadar tuhaf ki otuz yaşında yurt dışında bile iş yapabilen iş hayatının içinde olan bir kadın değil gibisiniz. Yirmilerin başında geç kalırsa kocasız kalır korkusuyla evlenmek için yetiştirilmiş etrafta bir şey görmemis bir çocuk gibisiniz. Yani biz ne desek boş ki. Siz zaten görmüş geçirmiş bir insansınız . Nasıl bunları yaşamaya müsade ettiniz köy yerinde bile insanlar artık bunları yaşamıyor aşağılamak için söylemiyorum bu arada kızlar akillandi sınırını koyuyor . Neden müsade ediyorsunuz ?Turkiye’deyken tanismistim esimle.
Bir is icin ortak calisiyorduk orda tanistik.
Esimi sevdim, deger verdim.
maneviyat cok kiymetli benim icin, onunla birlikte kesfettik hayati.
Boyle devam etseydi keske
Mal kaçırıyorlar sizden farkındasınız değil miEsim, annesi, ablasi para biriktirdiler.
Istanbul’dan ev almak istiyorlardi.
Esimin birikmisini de aldilar , evde hep birlikte otururuz demisler.
Tapuyu ortak yapsalardi ,dedim
Bizde tapu onemli degil, dediler
Ama Bir ev almak istedim kendi birikimimle, kendi evlerini ipotek gosterip kredi cekelim , tapuyu ikinizin adina yapin dediler
Almadim evi
Cunku esim masraflari paylasti her zaman.Eş ailesi görgülü ve kulturlurlu bir aile değilmiş ve kendilerini yetistirememisler. Oysa siz kendiniz okumuş ve kendi imkanlarinizla yurt dışına cikmis ve kariyer sahibi olmuşsunuz. Buraya kadar tamam anladım. Merak ettiğim evlenince ne değişti? Hani görgülü ve kültürlü bir insan düğününü kayinvalidenin yapmasını beklemez. İkiniz de çalışan eli ekmek tutan insanlarsınız ve evlenen sizlersiniz. Düğünü neden onlar yapmak zorunda? Siz insanlardan böyle bir talepte bulunursaniz bebeğinize de karışırlar her şeye karışırlar. Düğün yapmak istiyorsanız eşinizle konuşur anlasirsiniz. Çocuk sahibi olmak istediğinizde yine bunun kararını eşinizle birlikte verirsiniz. Eşimle bir sorunumuz yok demişsiniz ama bütün sorun eşinizle. Daha ne olacaktı ki.
Bu aileyle ciddi mesafe koyun aranıza bence. Aramayın, az gidinEvet ,oyle dusunuyorum Ben de.
Islerime odaklaniyorum
Hedeflerim var, bunlari basarmak istiyorum
Moral oluyor bana da
Guclu tutuyor beni
Alacagınız evden onlara ne ki. Ben olsam ev aldıktan sonra haber veririm.Esim, annesi, ablasi para biriktirdiler.
Istanbul’dan ev almak istiyorlardi.
Esimin birikmisini de aldilar , evde hep birlikte otururuz demisler.
Tapuyu ortak yapsalardi ,dedim
Bizde tapu onemli degil, dediler
Ama Bir ev almak istedim kendi birikimimle, kendi evlerini ipotek gosterip kredi cekelim , tapuyu ikinizin adina yapin dediler
Almadim evi
Nikah, yurt disindaki resmi isler icin gerekliydi. Hatta Esimle baska bir ulkeye yerlesmeyi planliyoruz o ulkede evli degilsen ayni evde kalamiyorsun .
Hepimiz dugun yapacagiz seklinde konusmustuk zaten. Ailesi evin tadilatini bekleyelim sonra dugun yapalim dedi . Bekledik. Tadilat bitti simdi de hemen bebek yapin diyorlar. Kendi menfaatlerine gore hareket ediyorlar. Boyle davrandiklari icin de manevi olarak bir sey hissetmiyorum artik, guven duygum zaten kalmadi
Çok bebek sevmek istiyorlarsa dogursunlar analı-kızlı
Okuyup kendinizi gelistirdiginizi söylüyorsunuz ama kendi paranızı kazanmanıza rağmen düğünü onlardan bekliyorsunuz. Maddi gücünüz varken neden kendiniz yapmıyorsunuz? (2 yıl sonra düğün bencede gereksiz)
Çocuk konusunu niye bu kadar taktiğinizida anlamadım 7 yıllık evliyim henüz çocuğum yok etraftan gelen sözleri tahmin edebiliyorsunuzdur ama umarımdami hayır, çünkü hayat benim.
Buarada eş ailesi değil sorun eşiniz. O ne diyor peki bu yaşananlara
Yerleşmeyi planladığınız ülkeye 2 senedir evlisiniz yerleşememişsiniz. Nikah gerekliydi dediğiniz gibi düğün değil. İlla düğün diyorsanız ona göre planlama yapsaydınız keşke. Zaten düğün sizin düğününüz. Niye eş ailesi yapıyor sizin düğünü, karar neden onların?
Seni yok sayan ve eşinin de onlardan yana olduğu bir ailenin istediklerini neden ciddiye alıyorsun. Neden hala evlisin. Kendini yurt dışına atıp iş bulacak beceriye sahip akıllı başarılı bir kadın nasıl bu kadar manipüle oldu. Düğün ve çocuk yapmak için onların sözlerini dikkate alan insanla bunları yapan insan nasıl aynı olabiliyor. Silkelen bi kendine gel. Kocan ve yanındakiler senin hayatında kim oluyorlar. Seni nasıl bu kadar avuçlarına aldılar, sen nasış bir gafletle bu kadar zavallı bir hale düştün. Yerinde olsam büyük birhızla terapiye başlar, kendime gelir. Kesinlikle de çocuk falan yapmazdım.Herkese merhaba,
Esimle 8senedir tanisiyoruz,2 senedir de evliyiz.
Daha once iliskim olmadi, tecrubem yok.
Esimi temiz ve durust duygularla bekledim.
Her sey iyiydi. Belki de ben iyi tarafini gormek istedim, bilemiyorum.
Ailesi ( annesi ve ablasi), babasindan ayrilar.
Gurbetci bir aile, dogu kokenliler aslen.
Annesi kucuk yasta evden kaciyor , yurt disinda yasamak hedefiyle. Yolda tanistigi kisiyle ( eski esi) evleniyor, yurt disina cikarma vaatlerinde bulundugu icin esi.
Esimin ablasi 40yaslarinda, evlenmedi, iliskisi pek olmamis. Sadece calisiyor. Universiteyi denedi iki kez ancak bitiremedi. Asgari ucretle calisiyor.
Hepimiz yurt disindayiz.
Nikahimiz yapildi ancak dugunu hem pandemi hem ekonomi nedeniyle ertelemistik.
Ancak paralari var, pandemi de bitti artik.
Bebek yapin dediler,
dugun yapalim once dedim.
Sen de hep bir seylerin pazarligini yapiyorsun dediler
Her zaman benden fedakarlik bekliyorlar ve benim acimdan hicbir zaman bakmiyorlar.
Kendi cikarlarina odaklilar.
Goruncem ve kaynanam cok kompleksli.
Onlari kasdetmeden bir sey soyluyorum ornegin, kendilerine soylenmis gibi alinip, beni esime suclu gostermeye calisip, uste cikiyorlar. Algi yaratiyorlar.
Sayemde bircok zor islerini hallettik ben ve ailem.
Hic minnettar degiller.
O Kadar emek verdik, saygi bile duymuyorlar.
Kendilerini ustun goruyorlar.
2evleri var ,baska da bir seyleri yok.
Gorgulu, kultur dolu bir aile degil aslinda (yanlis anlasilmasin, bunu belirtmemin sebebi, kendilerini ustun gormeleri icin sebep yok anlaminda )
Senelerdir de temizlik hizmetlerinde calismislar
Gurbetci olduklari ulke okul sansi vermis ama kendilerini gelistirmemisler.
Bense, kendim okudum, kendi imkanlarimla yurt disina cikip calistim.
Zorluklar cektim ama kimseden yardim istemedim.
Kariyerimi yaptim, cok sukur islerimi yoluna koydum.Hepsinden daha da fazla kazaniyorum.
Tam her sey iyi gidiyor hayatimda derken, bebek istediler.Kariyerimin duracaginin bilincindeler.
Defalarca kavga ettiler, sebep yokken.
Hatta her ikisi de bosan dediler.
Sonra ozur bile dilemediler.
Her ikisi de cok saygisiz.
Zaten cevreden de bircok kiside de olumsuz izlenim birakiyorlar.Gecimsiz, kavgaci olarak biliniyorlar.
Uzun zamandir ic huzurum yok.
Panik atak basladi bir anda,uyumak icin sakinlestirici almaya basladim.
Esim de ailesine daha yakin.
Onlara cok minnettar, onlar da her yaptigi iyiligi yuzune vurup; vicdan yapmasini sagliyorlar esimin.
Ailemle paylasamadim yasananlari, buraya yazmak istedim.
Biraz olsun rahatlamak istedim.
Tecrubelerinizden yola cikarak ne tavsiye edersiniz, dinlemek isterim.
Sevgiler
Bu cümleyi duyduktan sonra sen hala evli misin, aferim sanaDogru. Esimle konusmaya calistim. Ancak dedigi sey; ‘biz ucumuzuz, ayniyiz. ‘
Nikahtan aylar sonra düğün yapmak komik değil mi?