• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ve vicdanları

esiladila

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2015
10
4
1
35
Merhaba. Yeni üyeyim ve hemen sizlere danışmak istediğim bir konu var. Öncelikle kısa bir özet geçmek istiyorum.

Eşimle 3,5 yıldır evliyiz. bi çocugumuz var ve ikinciye 4 aylık hamileyim.
Eşimin ailesi evlendiğimizden beri aramızda sorun yaratmakta aslına bakacak olursanız. 8 saatlik mesafe var aramızda. Ancak sık sık gelip yatılı olarak kalmak isterler. Üstelik yanlarında hala akraba 5-6 kişiyide getirirrler.Aynen bu ekip benim lohusa halimde enişteleri babaları erkek kardeşi halaları olmak üzere 20 gün kalmışlar lohusalığımıda mahvetmişlerdir tabi bide. Eşimle kavga etmemize hatta eşimin bana el kaldırmasına sebep olmuşlardır.

Neyse ozamanlar geçti gitti dedik. Kızıma son 2 aya kadar benim kardeşim baktı. 2 ayda kayınvalidem . Ancak kayınpederim eşinin özleminden vede gezme isteğinden durmadan bize geldi diğer akrabalarınıda getirmek istedi ama ben engel oldum. Kayınvalidem deseniz dışarı bile bizi yanlız göndermedi evde sürekli dipdibeydik ve artık eşimle birbirimize girmeye başladık sürekli onun yanında. Bigün eşime seni halana şikayet edeyimde bikaç öğüt versin aklı başında dedim. Tabi kayınvalidem çıldırdı o sessiz insanın içine şeytan kaçtı :). Halası sanki seni gelin olarak istedi de sen ona şikayet edicen (annem babam ayrı ve babam çok sorumsuzdur )kardeşin senin çocuguna baktıda gidicek yeri yoktu ondan baktı dedi. Oysa bu zamana kadar sağolsun derdi hep.Gidicek yeri olmazmı var tabiki kardeşimin sırf benim hatrım için baktı. Hem öyle bile olsa senin torununu bakıcıya muhtaç etmemiş şükretmen teşekkür etmen gerekmezmi.. Demek ki içinde bunlar varmış dedim. Git parayla bakıcı bul çocuguna ben gidiyorum dedi . Oğlum bunu çekme sen kavgasını falan boşa gitsin dedi..Eşimde haklı kadın dedi . Anne boşver bunu bu değermi görmüş bu zamana kadar dedi..Babasıda arkasında değil aslında kolundan tutup dışarı atmak varda dedi annesini savundu ben orda ağlarken bana el kaldırdı.. :(Annesinin bedduaları çocugumun ağlamaları tam bi faciaydı anlıycanız. Bende ikinci çocuk doğunca ne yüzle sevmeye geliceksiniz istemiyorum hiç birinizi bu yaşananlardan sonra ilk anneliğimi mahvettiniz ilk günlerimi toplayıp gelmeyin herkesi diye bağırdım ama nasıl kötüydüm :(neyse daha çok şeyler söylendide hatırladıkça yazarım..eşim götürdü otobüse bindirdi.Sonra geldi sen neden böyle yaptın onun yanında dedi sanki hiç bir şey olmamış annesini savunmamış gibi..

Sonra ikinciye aramış eşim söyledi.. Ne dedi diye ısrar edince. Oğlum senin için çok üzülüyorum demiş.eşimde biz çok iyiyiz anne v.s demiş.

Şimdi eminim bunlar yine gelip kalmak istiycekler. Doğucak çocugumu alıp sevmek istiycekler..Ama ne yüzle? belkide inadına kaç kişiyi getiricekler gene..

Çok şükür maddi olarak gücüm yerinde çıkıp gidebilirim bu evden.. Ailem arkamda durmayabilir evet yeteri kadar.. Ama ben sadece çocuklarımı düşünüyorum..

Eşimle şuan iyiyiz eşim gayet iyi davranıyor ama bir kere bile özürdilemedi.. Bana hamilelik yüzünden böylesin diyor ama hamile eşine kaçıncı defa el kaldırmak vurmakk.. Aklıma geldikçe çıldırıyorum.. Bu insanlardan nefret ediyorum..

Bana bi akıl verin benim nasıl bir tavrım olmalı artık.. Bayram olucak nebiliyim gelicekler bizim gitmemiz gerekirse?.. Bilmiyorum çok üzgünüm.. Şimdiden teşekkürler.

Bu iki olayda oldu işte :( Aslında eşimi savunmuyorum. Kendimi ikna etmeye çalışıyorum heralde hamileyim ve çocugum var ve kendi yaşadıklarımı çocuklarıma yaşatmak istemiyorum..

herif sizi dövüyor hem de hamile halinizle ...siz de yok özür dilemedi,yok kv gelip kalacak ne yüzle derdindesiniz...
aklım şaşıyor böyle konulaır okuyunca..gariban da değilsiniz ki dönüp gşdemeyeseniz..
adam neden özür dilesin ki,baksana dayağı yiyio hem de kaçıncı kez oturuyorsunuz yerinizde..
herşeyi geçtim,karnında bebeyle karısınız döven adam yarın o çocuklaır da döver hiç şüphem yok..

Eşim annesinin yanında böyle konuştu.
Anacım kayınvaliden değil kocan haksız kocan yaparsa o hakkı herkes kendinde görür.

Ve şuan iyisiniz
ALLAH daim etsin

kv de iş yok, kp de yok, kocada yok.
ama herkes mi bencil arkadaşım, lohusa kadının evine yatılı gelen diğer misafirlere ne demeli.
kimse utanmıyor mu?

kimse utanmıyorsa senden kovmaktan utanma güzelim. koca dahil hepsini kov evden. yettiniz, gına getirdiniz de.

Bu iki olayda oldu işte :KK43: Aslında eşimi savunmuyorum. Kendimi ikna etmeye çalışıyorum heralde hamileyim ve çocugum var ve kendi yaşadıklarımı çocuklarıma yaşatmak istemiyorum..
savunuyorsunuz,hem de affederek..üstelik sizden özür dilememiş bir adamı..af dileyen affedilir,sizde böyle bir durum bile yok...

Öff ne kadar iğrenç, pislik insanlar var ya. Senin eşin de tam bir şerefsiz. Madem maddi gücün var ayrılmak için neyi bekliyorsun? Birde ikinci çocugu yapmışsın bile bile.

Yani anlamadigim adam anasına bu kadını çoktan kapıya koyardim demiş.
Ben baglasalar durmazdim o evde..çocuklarınıza sizin yaşadıklarınızı yasatmamak için şiddete eyvallah hakarete eyvallah. Gün gelir kaynana eve yerleşir ona hizmetçi olursun buna da eyvallah. Kocadan dayağı yer oturursun eyvallah çocuklar dayak yer ona da eyvallah yeter ki çocuklar babasız büyümesin.
Allah mesut etsin ne diyim yani. .

Back