• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi haksızım??

lkck evet dediğin taktiği uyguluyorum cnm...yazık hiç de hayır demez..hemen gider yapar..mesela buğün..eşim günlerdir et yemeği sayıklıyodu..anne sen yapsana bende öğreniyim(sanki bilmiyomuş gibi)..hem senin elinden yer dedim..oda hemen gitti yaptı...sağolsun..kötü diyemem allah var..napıyım idare edicez:71:

hayır cnm hemen hemen hiiçç...herşeyi ben yapıyorum haftalarca aynı evi paylaştığımız halde....yemek ,temizlik vs...haa mesela cok basit şeyleri canı isterse yapıyo oda mesela camaşır toplamak falan..bu kadar..ne yemek yapar..sürekli oturur vede uyur

k.validenin genç olduğunu düşünüyorum.Sana yardım etmeli.Evinde iş yapmıyor mu sonuçta?Annen gelsin azıcık da -3 hafta kadar- o kalsın,bakalım eşin bu kadar rahat davranabilecek mi evde?:8:

lirik cnm kayınvalidem yaşlı..erken yaşta yaşadığı bazı olaylardan dolayı hemen çökmüş..yani aslında işini görüyo kendi ama yapmıyo işte...evindede zaten fazla temizlik yapmaz ne yalan söyleyeyim..temiz değildir yani...sürekli otutrur,uyur falan..o şekil...sadece akşamaa doğru eşi geleceği için yemek yapar..oda kayınpederimin düzenli bi işi vede akşam evinde olduğu zamanlardı..şimdi sık sık bizde kalıyo ya..HİÇ bişey yapmıyoo

zoraki durumlar anlayisla karsilanabilinir, maddi imkansizlik vardir, evler birdir yahut kayinpeder yoktur, kayinvalide yalniz yasayamaz elbette, bastaci edilir,o duzen icerisinde onunla yasamayada alisilir, herkes birbirinin ozel hayatina saygi gostermeyide ogrenir ,iki ailenin ozel hayati o duzen icerisinde birbirinden ayrilir zaten ..

ama sizinki tabi baska bir durum, ne onunla uzun donem yasayip, duzeni kurabiliryosunuz, ne kendi duzeninizde gidebiliyorsunuz, kendi duzeninizi ozluyorsunuz dogal olarak..

bunu kayinvalideye nasil belli edeceginizi dusunerek bosa vakit kaybetmeyin derim ben, direk amacinizi belli eden cumlerle konusun..
Anne ayin 2 haftasini sana, 2 haftasini esime ve cocuguma ayirmak istiyorum gibi bir cumle kurun , boyle ne size ne cocuguma esime verimli olamiyorum, esinizin ve cocugunuzun beklentilerinden bahsedin.. anlayisli bi hanim oldugundan bahsetmissiniz zaten, oglunu ve torununu seviyorsa hemen cikarmasi gereken payi cikarir kendine..

bazen torun sevgisi, bazen yalnizlik sorun oluyor onlar icinde , belliki yalnizligi sizinle gidermeye karar vermis, bu guzel, sizi sevdigini gosterir surekli sizinle olmak istemesi ama tek tarafin istemesi yeterli degil elbette,iliskiler iki tarafinda istedigi direktifde gittigi surece idealdir.. kimsenin sizi istemediginiz bir durumun icinde bulunmaniz gerektigine inandirmaya calismasina yada zorlamsina izin vermeyin.. iliskileri bozmadan , hirpalamadan da sekillendirmenin yollari var..

haa bu arada eşime bu durumu cıktlattığımda bana aynen şöyle dedi"ben senin annenler geldiğinde böyle mi yapıyorum"evet cok iyi bir damattır..ama benim ailem almanyada..yılda 3 haftalığına gelebiliyo...yılda 3 hafta ne ki??ondan rahat konuşuyo...onun annesi gibi ayın 3 haftası bizde değil....

Abartmıyosun tabiki insanların yerini bilmesi qerikiyor fazla muhabbet tez ayrılık qetirir katılıyorum belkide yalnız kalmaktan korkuyordur yaşlılık psikilojisi onlarıda anlamak qerek tabi onlarda bizi anlasa ii olur..

okadar eminmimki konuşmayı denerseniz, istediğiniz kadar tatlı dilli olun melek olun böyle bir düşünceye sahip olabildiğiniz için hem eşiniz hemde kayınvalideniz tavır alacaktır.
iyi tarafından bakmaya çalışın. temelli değilki bu. bir iki ay katlanıverin. dünya hali bu ileride ne olacağımız belli değil bu gibi duruma kendiniz düştüğünüzde çalacak kapınız olsun.
günlük işlerinize, çocuğunuza eşinize ilginizi devam ettirin. kayınvalidem var diye uzak durmanıza gerek yok. he tabi onun yanına uygunsuz vaziyette bulunamazsınız ama ne bilim o daya girerken eşinize yakınlaşın onu görünce hemen toparlanın. belki onun yüzünden kısıtlandığınızı anlar. ama kesinlikle surat yapmayın ve ne eşinize nede kayınvalidenize bişey demeyin. bidaha hiç unutulmucak şeyler yaşanabilir bence. nekadar anlayışlı olurlarsa olsunlar..

Yani ben anlamadım, madem kadın iyi kadınmış, kayınpederin bu iş yoğunluğu da geçiciymiş, neden bir süre niye katlanamıyor ve kocanıza bu durumu yansıtıyorsunuz ki. O geldi diye eviniz daha mı fazla kirleniyor ki, yaşlı olduğunu belirttiğiniz kadının temizlik yapmaması konu oluyor. Neticede o yokken de siz temizliğinizi yapıyordunuz.

Benim kayınvalidem son dönemlerinde yatalak oldu, altını bile temizledim. Üstelik beni bırakın evdeki çocukla ilgilenen yardımcı kadınım bile yaptı bunu ben işteyken, hiç de gocunmadı.

Unutmayın, Allah ömür verirse bir gün hepiniz yaşlanacağız.

lkck evet dediğin taktiği uyguluyorum cnm...yazık hiç de hayır demez..hemen gider yapar..mesela buğün..eşim günlerdir et yemeği sayıklıyodu..anne sen yapsana bende öğreniyim(sanki bilmiyomuş gibi)..hem senin elinden yer dedim..oda hemen gitti yaptı...sağolsun..kötü diyemem allah var..napıyım idare edicez:71:

bencede idare etmelisiniz...en azından kayınvalideniz sevgi ekmiş ki yüreğinize, sizde bu denli sorup sorguluyor ve en önemlisi Vicdan yapıyorsunuz...:46:

arkadaşlar hepinize cevaplarınız için teşekkürler...sizin bu objektif yaklaşımlarınız için size danışıyorum zaten...cook haklısınz hepiniz...idare etmem lazım bunu biliyorum..ama bazen bunalıyorum işte..başbaşa eşimle yada evde kendim kalamamaktan...o kadar iyiki kendimi suçlu bile hissediyorum böyle şeyler düşündüğüm için...bana cook iiyiliği olmuştur..zaten ben ona evde falan surat yapmıyorum..bu rahatsızlığımı belli etmiorum..sadece eşime çıtlattım oda kızdı zaten..annemin bizden başka kimi var neden böyle yapıyosun dedi...sanki ben ona onu kov dedim...işte katlanıcaz,anlayışlı olucaz napalım:kkk:

Back