zoraki durumlar anlayisla karsilanabilinir, maddi imkansizlik vardir, evler birdir yahut kayinpeder yoktur, kayinvalide yalniz yasayamaz elbette, bastaci edilir,o duzen icerisinde onunla yasamayada alisilir, herkes birbirinin ozel hayatina saygi gostermeyide ogrenir ,iki ailenin ozel hayati o duzen icerisinde birbirinden ayrilir zaten ..
ama sizinki tabi baska bir durum, ne onunla uzun donem yasayip, duzeni kurabiliryosunuz, ne kendi duzeninizde gidebiliyorsunuz, kendi duzeninizi ozluyorsunuz dogal olarak..
bunu kayinvalideye nasil belli edeceginizi dusunerek bosa vakit kaybetmeyin derim ben, direk amacinizi belli eden cumlerle konusun..
Anne ayin 2 haftasini sana, 2 haftasini esime ve cocuguma ayirmak istiyorum gibi bir cumle kurun , boyle ne size ne cocuguma esime verimli olamiyorum, esinizin ve cocugunuzun beklentilerinden bahsedin.. anlayisli bi hanim oldugundan bahsetmissiniz zaten, oglunu ve torununu seviyorsa hemen cikarmasi gereken payi cikarir kendine..
bazen torun sevgisi, bazen yalnizlik sorun oluyor onlar icinde , belliki yalnizligi sizinle gidermeye karar vermis, bu guzel, sizi sevdigini gosterir surekli sizinle olmak istemesi ama tek tarafin istemesi yeterli degil elbette,iliskiler iki tarafinda istedigi direktifde gittigi surece idealdir.. kimsenin sizi istemediginiz bir durumun icinde bulunmaniz gerektigine inandirmaya calismasina yada zorlamsina izin vermeyin.. iliskileri bozmadan , hirpalamadan da sekillendirmenin yollari var..