Kaynanamla ipler koptu şimdi ne olacak ?

fazla abartmışsın..
aldığın olumsuz yorumlara bile tahammül edemeyip sinirleniyosun..
demekki hamileliliğiniz stresli geçiyor.
bunun için psikolog olmaya gerek yok yada ahkam kesmeye..
yani "hımmm siz haklısınız,kayınvalideniz size bi dilim kek vermemiş,tü kaka" deseydim benide elleriniz kızarana kadar alkışlardınız.
ne kayınvalideler var,seninki en azından peşinden tabak bile göndermiş..

ben sizi haklı buldum ancak kaprise gerek yok kaynana öyle davrandığı anda lafı oturturdum ve yiyeceğimi de yerdim ..Ancak size tabak getirmemesi filan bunlara takılmayın ya herkes hamileye özel ilgi göstermez siz ilgi beklersiniz hakkınız ama bence kaynanan patavatsız nerde ne diyeceğini ve yapacağını kestiremiyor.
Benimki bazen öyle laflar ediyor ki lafın nereye gideceğini düşünmeden ama ben anlıyorum ve üstüme alınmıyorum..alınmayın keyfinize bakın..

Canım ya bir ilgi bekliyorsun anlıyorum kırılmışsın da biraz abartmışsın bence. Tamam ilk olayda haklısın ama herkesin içinde öyle davranmasaydın. Sen kırıldığın için hırçınlık yapıyorsun sonra sen kötü oluyorsun. Ben de öyleyim malesef, bir incelik bekliyorum olmayınca kırılıp tavır alıyorum sonra hırçın, sinirli diye adım çıkıyor. Onlar sana nasıl davranıyorsa sen de öyle davran umrunda olmasın.

Hmmm..Evet çok abartmışsın...Sonra ne diye sallıyosun yaaa...Canın istediğini ye iç..Ben hamileyken kayınvaldem ve görümcem çok şiştin diye güldüler...''Siz hiç aynaya bakmıyosunuz sanırım'' dedim..Ki ikisi de yarmagül tarzıdır..Mercimek beyinlerince dalga geçtiler..Biliyorsunuzki doğum yapınca yine incecik olucam,bu zamanların keyfini çıkarın..Doya doya seyredin beni dedim...Cöörrrkk oturduuuu...
Yani diyeceğim şu:Bunları kafana takma canım..Başlarda oluyo böyle şeyler ama çok üstüne gitme sonuçta eşinin annesi..Böyle bi olay yüzünden ip kopmaz..Sonra eşinle de kötü olur aranız...:84:

oncelikle bebeginizi saglikla sihhatle kucaginiza alin insallah!
hamilelikten dolayi fazla alinganlasabiliyor insan
ama esiniz soyledigi dikkatimi cekti
diger akrabalarla da araniz bozuk sanirim
cok mu alingansiniz acaba?
yani biseylere alinsaniz hemen tavir yapip surat mi asarsiniz?

abarti!!!!!!!!!! nevarki bunda tamam hamilesinde ben zaten bu hamilelik psikolojisinide anlamadimya neyse hamilede oldum ama ben hic yasamadim o psikolojiyi bence arayi yinede siz yumusatin cunki suc sizde isten ayrilmalar psikologa gitme istegi falan valla darilmada canim abartidan baska bisey degil bence:KK68:

cnm allah bebegini sağ salim kucağına almanı nasip etsin.bencede hamilelikten dolayı hassasın.çok abartılcak bi olay yok, ben neler yaşadım haksız yere neler gördüm .mecburen görüşüyoruz araya mesafe koyduk. bence takılma psikolog olayına gelince herkese lazım bende gitmeyi düşünüyorum hiç kimsenin düşünceside umrumda olmayacak, bende kafaya çok fazla sorunları takıyorum didikliyorum. yani buda benim rahatsızlığım için iyi değil, sıkıntıdan, stresten ra hastası oldum,aniden çıktı, yani insan ne yaparsakendine yapıyor takmamaya çalış.yinede insanların sorunların okuyunca halime şükrediyorum.

fazla abartmışsın..
aldığın olumsuz yorumlara bile tahammül edemeyip sinirleniyosun..
demekki hamileliliğiniz stresli geçiyor.
bunun için psikolog olmaya gerek yok yada ahkam kesmeye..
yani "hımmm siz haklısınız,kayınvalideniz size bi dilim kek vermemiş,tü kaka" deseydim benide elleriniz kızarana kadar alkışlardınız.
ne kayınvalideler var,seninki en azından peşinden tabak bile göndermiş..

tamam anladım abartmışım ama sende sürekli aynı şeyi yazacağına bi tavsiye yazıversene hayrına... anladım psikologsun... hadi bi öneri yaz en uygulanabilirinden...

aaa yoksa sadece eleştirip kötüleme yeteneğin mi var... devamını getiremiyo musun... hadi bi gayret be güzelim... çöz şu işi...

biraz yor kafanı..
inanıyorum başarıcaksın...

canım elmalı pay istedi, çok da severim nımnımnım:KK52: canım kendini üzme belli ki sen de hassaslaşmışsın. hamilelikten sonra değerlendirirsin tekrar ilişkilerini. şimdlik biraz mesafe koy istersen.

su elmali turtanin tarifini versene, bak canimiz cekti:KK52:

:KK56::KK74:
yazim niye böle cirtlak mavi olduki:KK5::KK25:
ya noluyo yaaaa :84:mavi istemiyom:KK57:

modlar nerdeeee, forum kafayi yedi, ben ayarlamadim mavi, degistiremiyomda:KK58:

Son düzenleme:
Bende sizin biraz abarttığınızı düşündüm açıkçası, çevrenizde ki insanlar eşiniz ve kayınpederinizde sizin hatalı olduğunuzu düşünüyor anladığım kadarı ile okuduklarımdan, sonuçta evlisiniz, bir evlilik sürdüreceksiniz ve şu anda hamilesiniz, ben yaklaşık 5 yıldır evliyim ve kayınvalidem ile aynı binada oturyorum, her gün görüşüyoruz, ve şu ana kadar ilk evlendiğim yıl bir iki tartışmamız oldu onun dışında kavgamız hiç olmaz, kızarız birbirimize, ama bu konuşuruz, tavsiye babında benim önerim şudur; Herşeyden önce şu anda hamilesiniz, ilerleyen yıllarda sizde anne olacaksınız ve oğlunuz olursa sizinde bir gelininiz olacak, yıllarca sürdüreceğiniz saltanatınızı aniden bir yabancı ile paylaşmak zorunda kalacaksınız, kendinizi o kadının yerine koymalısın, büyüttüğünüz evladınızın yanında bir kadın düşünün ve bu kadın sizinle erk, kıskançlık kavgasına giriyor, ne tepki verirdiniz?!, bunları düşünün!?, bunun dışında o kadın yaşlı, hataları olabilir, ama siz biraz hoşgörü ile gitseniz eminim oda size daha özenli olacaktır,ve bunun çok bi zararı olmaz kanaatindeyim, ilk olaydan ziyade son söylediğiniz psikoloğa görünmeyi bile onun algısı ile değerlendiriyosun ki durum bence vahim...

oncelikle bebeginizi saglikla sihhatle kucaginiza alin insallah!
hamilelikten dolayi fazla alinganlasabiliyor insan
ama esiniz soyledigi dikkatimi cekti
diger akrabalarla da araniz bozuk sanirim
cok mu alingansiniz acaba?
yani biseylere alinsaniz hemen tavir yapip surat mi asarsiniz?

canım bu alınmanın ötesinde bişi...
dedim ya sülalenin ilk geliniyim...
herşeyi bende görüp öğrendiler ama çaktırmıolar.
halalarıyla aram pek iyi de denemez kötü de denemez. şu an gitsem hepsiyle konuşurum...
ama onlarda şöyle bi durum var...
kayınpederimin son on yılda aşırı zenginleşmesi mülkünde artış onların hep içine oturmakta.
halaların ...(teyzelerde böle bi durum yok.)
abisine sen eve mala mülke tamah ediyosun diecek kadar...
e bizden sonra halalarında birer evlatları evlendi.işte düğünden sonra gelinde kalan altınlara kadar herşeyi kıskanıyolar... benimkilerde güzel onlarınkilerde... ama benimkiler daha çokmuş...
ben teyzeleriyle ve anneannesiyle görüştüğüm hergün mutluydum.çünkü para pul mal mülk kısacası sidik yarıştırma muhabeti yok.dolayısıyla çekememezlik laf sokma yok..

ama ne zaman halasına yada babaannesine gçtse yada onlar bana kaynanama gelse. benin o günüm berbat olur... ogün ağlayarak eve dönerdim..
mutlaka bi laf sokarlardı... ama mutlaka...

bu olay taaaa ilk günlere dayanıyo.
benim çeyizim seriliyo. bunlar da dağlı acayip çeyiz önemliymiş meğer.. bende okudum ettim , annemde 7 çocuk baktı . hazır hazır da alacak paramız yoktu.
herşeyden az öz vardı. ama hepsini ellerimle yapmıştım..
kaneviçelerimi dantellerimi hepsi el emeğimdi . onlarınki gibi bol ama emanet diildi :KK70: hepsi bende kaldı.
çeyiz serilirken ben kursa gittim orda süper bi yatak örtüsü diktim fuşya rengi pullu mullu...
çeyizde yatağa ne sersek die soruyolar e dedim benim örtümü serelim bi çıkardılar bi baktılar herkes bayıldı bu hazır gibi nasıl yaptın sen bunu die hemen serdiler... 20 25 kişi var herkesin ağzı açık kaldı..

evlendikten sonra bi akşam çaya çağırdık hala grubunu... bu sefer erkekler de geziolar evi odaları... yatak odasına da şöyleee bi kapıdan baktılar... eniştem ağzından kaçırdı :EEE BU MUYDU BEĞENMEDİĞİNİZ YATAK ÖRTÜSÜ. HARİKAYMIŞ BU DEDİ... bende arkasındayım gülmeye başladım...

yani ebn gittikten sonra bayaa bi dedikodumu yapmışlar...

bide kızkardeşim dediki halaların kızları gelmişler örtü serilince bakmaya... hala kızı şöyle ucundan tutmuş bakmış... ne var bende yaparım demiş... :KK70:

ben evlendim o nişanlandı sonra. baktım günlere gelio elinde organze kumaşlar gül mül yapıo. hımm dedim herhalde yapacak benim gibi... ama düğün oldu bitti bişi yok... yemedi yani....

gereksiz bir ayrıntıydı ama anlatmak istedim..

bana beni her gördüklerinde çocuk sordular...şimdi kuzende evlendi... ona hiiç soran yok...
kayınpederim tek erkek. 2 de hala var... ama işte benim anladığım ona olan kıskançlıklarını bizden çıkarıolar...

şimdi rahatız ben işe başlayınc:KK3: biraz mesafe oldu..
eskiden 2 günde bir görüşürlerdi.ve hepsine gitmek zorundaydık.ama hepsine. gidemem diyemezsin. hesabını veremezsin sonra... ya sevgililer gününde bile halasındaydık... sınavlara çalışıyorum yine ama gittik. geleceksin emir büyük yerden . 1 defa gelme kötü olursun...

ama bide kuzen var halasının oğlu. o ara onun parti işleri falan vardı. o hiçbiyere gelmezdi. ama hiç bi yere .. olurda 40 yılda bir gelirse oooooo xxxxx gelmiş die el üstünde dururdu....
babaanne hasta olur eşim kalır yanında refakate arabasıyla götürür getiri. dedem olur aynı...
eee bu halalnın 3 tane oğlu var onlar neci.....

asla pişman olmadım ne kendimin ne eşimin yaptıklarından. zaten dedeciğimi de kaybettik.allah rahmet eylesin.

ama onlar kendilerini en iyi senide en kötü görüyolar... kompleksliler çünküüü....

evet canım eşimin hala tarafıyla durum bu...

ama eşimin teyze tarafıyla hiç bi sürtüşmem olmamıştır. bunu da saymıyorum. ben teyzemle konuştum anlaştım barıştım. teyze konusunda bi sorun yok yaniii....

sanırım biraz hamilelik psikolojisinden ben de bu kadar uzucak bişey göremedim,
eğer canınız çektiyse diyiverin canım çekti valla anne torunun istiyor alıcam bikaç tane yanıma diye.
insanlara bişey demekten çekinmeyin, ama sinirli ve kavgavari olmak yerine en azından gülümseyerek ya da daha yumuşak bi şekilde söyleyin o zaman herşeyi söyleyebilirsiniz.

sanırım biraz hamilelik psikolojisinden ben de bu kadar uzucak bişey göremedim,
eğer canınız çektiyse diyiverin canım çekti valla anne torunun istiyor alıcam bikaç tane yanıma diye.
insanlara bişey demekten çekinmeyin, ama sinirli ve kavgavari olmak yerine en azından gülümseyerek ya da daha yumuşak bi şekilde söyleyin o zaman herşeyi söyleyebilirsiniz.

işte ben onu yapamıyorum... vitrine oynayamıyorum. içim ne ise dışım o.... içim kanadığında malesef ağzımdan bal dökülemiyo...

ama sanırım bunu öğrenemem lazım.

güzel teşhis tuttum..

bide arkadaşalrın tavsiyesi özetle tınlama takma sanırım.
şöyle bişi hatırlıyorum birinden sanırım araba kullanmayı öğrenirken diodu karşındakini öküz olarak görceksin...

bende öyle mi yapsam acep :KK9::KK9::KK9::KK9:

bu arada söylediğim gibi eşim askerdeyken 6 ay kaynanamda kaldım ne akla hizmetse. o süreçte de çok tartıştık.bi gün yine patladım ama evde tekiz.
dedi gel konuşalım tamam dedim konuşalım.
anlat dedi ne varsa en başından aklına takılan sevmediğin ne varsa ne yaptıysam anlat dedi...
bende anlatıcam dedi.
bende yedim salak gibi anlattım....

ondan sonra dediği tek şey sen onların hepsini yanlış anlamışsın. ben onları iyi niyetle söyledim kötülüğünü düşünmedim...

aaa öylemi dedim...

o zaman bende öyle yaptım aynen
iyi niyetle söyledim kötülüğünü düşünmedim. bu kadaaar dedim..

konuşmakla olmaz onunla...bana döktürüyo kendinde tık yok...

sonrada eline meze geçiyo bak böyle böyle düşünmüşmüş....

işte ben onu yapamıyorum... vitrine oynayamıyorum. içim ne ise dışım o.... içim kanadığında malesef ağzımdan bal dökülemiyo...

ama sanırım bunu öğrenemem lazım.

güzel teşhis tuttum..

bide arkadaşalrın tavsiyesi özetle tınlama takma sanırım.
şöyle bişi hatırlıyorum birinden sanırım araba kullanmayı öğrenirken diodu karşındakini öküz olarak görceksin...

bende öyle mi yapsam acep :KK9::KK9::KK9::KK9:

yapmak zorundasın malasef ben de sen gibiydim ama etrafımdaki herkes böyle
lafını da sokuyorlar işini de gördürüyorlar sen sinir olduğunla kalıyorsun
ben de artık içimden sinirden köpürsem de güleryüzle o insana herşeyi söylüyorum böylece o sinirim de içimde kalmıyor hem de asabi insan olarak değil dobra insan olarak biliniyorum böyelce bir taşla iki kuş yani.
bence biran önce bu ruh haline bürünün bi süre sonra alışırsınız, üstelik niye daha önce yapmadım dersiniz. benden ufak bir tavsiye.. allah bebişinize uzun ömürler versin inşallah:KK49:

kayınvaldenle çok büyük sorunların yoksa bi tek bu olaysa bu noktaya getiren şaşırdım valla.baştaki turta olayında evet sinir olabilirsin.önce yapma deyip sonra sana götürme deyişine.ama bunun üstüne toparlanıp gidilirmi ya.çok abartılı bi tepki olmuş.nasıl bu olaydan sonra onun elinin değdiği hiçbirşeyi yiyemeyecek kadar düşman olmuşsunuz.askerden kaynının geldiği gün kayınvaldenin eli değdi diye kendi kendine oturup bişey yememişsin.kim olsa yemezsen yeme der.herkes o an senin tavrınlamı uğraşacak.neyse o an senin niye yemediğini bilemezlerdi diyelim.elinde birşey yok diye kayınvalden fark edip sende ye diyebilirdi dememiş.düşüncesizlik etmiş.(sebebini bilse zaten yemezse yemesin diyebilirdi)sonra birileri sana ye diyo tabak getiriyo sen istemiyorum diye tavır yapıyorsun.milleti boşu boşuna kırmanı bir yana bırakalım sen bu davranışınla garip bir insan durumuna düşmüşsün.insanlar hamile normaldir demez bence.her hamile böylemi yapıyor.bide işi bırakmışsın falan.ne gerek varki bunlara.eşin de tepkisinde çok haklı.bu forumda kimseye böyle çok olumsuz yorum yapmam normalde.ama bu konuda yazmadan duramadım.

ilk olayda haklısın sonuçta hamilesin senden bir kaç dilim elmalı turtayı kıskanmış ama 2.olayda tamamen haksızsın. çünkü orası teyzenin evi ve mutlu bir olay yaşanıyor senin tabak almaman trip yapman yanlış olmuş. kendini kaprisli bir insan durumuna sokmuşsun .sorununu kayınvalidenle halletmen gerekirdi... teyzenin askerden gelen kuzenin ne suçu var? sen olay çıkarmaya bahane aramışsın ve işten ayrılman da gereksiz olmuş .anladığım kadarıyla kayınpederin anlayışlı biri onunla da bire bir sorunun yok. hamile psikolojisi eminim farklıdır ama tepkilerin biraz fazla gibi geldi bana. kayınvaliden düşüncesizlik etmiş evet ama biraz daha sakin olmalısın öfkeyle kalkan zararla oturur sonra etrafında da kimse kalmaz umarım herşey düzelir ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın

X