oncelikle bebeginizi saglikla sihhatle kucaginiza alin insallah!
hamilelikten dolayi fazla alinganlasabiliyor insan
ama esiniz soyledigi dikkatimi cekti
diger akrabalarla da araniz bozuk sanirim
cok mu alingansiniz acaba?
yani biseylere alinsaniz hemen tavir yapip surat mi asarsiniz?
canım bu alınmanın ötesinde bişi...
dedim ya sülalenin ilk geliniyim...
herşeyi bende görüp öğrendiler ama çaktırmıolar.
halalarıyla aram pek iyi de denemez kötü de denemez. şu an gitsem hepsiyle konuşurum...
ama onlarda şöyle bi durum var...
kayınpederimin son on yılda aşırı zenginleşmesi mülkünde artış onların hep içine oturmakta.
halaların ...(teyzelerde böle bi durum yok.)
abisine sen eve mala mülke tamah ediyosun diecek kadar...
e bizden sonra halalarında birer evlatları evlendi.işte düğünden sonra gelinde kalan altınlara kadar herşeyi kıskanıyolar... benimkilerde güzel onlarınkilerde... ama benimkiler daha çokmuş...
ben teyzeleriyle ve anneannesiyle görüştüğüm hergün mutluydum.çünkü para pul mal mülk kısacası sidik yarıştırma muhabeti yok.dolayısıyla çekememezlik laf sokma yok..
ama ne zaman halasına yada babaannesine gçtse yada onlar bana kaynanama gelse. benin o günüm berbat olur... ogün ağlayarak eve dönerdim..
mutlaka bi laf sokarlardı... ama mutlaka...
bu olay taaaa ilk günlere dayanıyo.
benim çeyizim seriliyo. bunlar da dağlı acayip çeyiz önemliymiş meğer.. bende okudum ettim , annemde 7 çocuk baktı . hazır hazır da alacak paramız yoktu.
herşeyden az öz vardı. ama hepsini ellerimle yapmıştım..
kaneviçelerimi dantellerimi hepsi el emeğimdi . onlarınki gibi bol ama emanet diildi
hepsi bende kaldı.
çeyiz serilirken ben kursa gittim orda süper bi yatak örtüsü diktim fuşya rengi pullu mullu...
çeyizde yatağa ne sersek die soruyolar e dedim benim örtümü serelim bi çıkardılar bi baktılar herkes bayıldı bu hazır gibi nasıl yaptın sen bunu die hemen serdiler... 20 25 kişi var herkesin ağzı açık kaldı..
evlendikten sonra bi akşam çaya çağırdık hala grubunu... bu sefer erkekler de geziolar evi odaları... yatak odasına da şöyleee bi kapıdan baktılar... eniştem ağzından kaçırdı :EEE BU MUYDU BEĞENMEDİĞİNİZ YATAK ÖRTÜSÜ. HARİKAYMIŞ BU DEDİ... bende arkasındayım gülmeye başladım...
yani ebn gittikten sonra bayaa bi dedikodumu yapmışlar...
bide kızkardeşim dediki halaların kızları gelmişler örtü serilince bakmaya... hala kızı şöyle ucundan tutmuş bakmış... ne var bende yaparım demiş...
ben evlendim o nişanlandı sonra. baktım günlere gelio elinde organze kumaşlar gül mül yapıo. hımm dedim herhalde yapacak benim gibi... ama düğün oldu bitti bişi yok... yemedi yani....
gereksiz bir ayrıntıydı ama anlatmak istedim..
bana beni her gördüklerinde çocuk sordular...şimdi kuzende evlendi... ona hiiç soran yok...
kayınpederim tek erkek. 2 de hala var... ama işte benim anladığım ona olan kıskançlıklarını bizden çıkarıolar...
şimdi rahatız ben işe başlayınc
biraz mesafe oldu..
eskiden 2 günde bir görüşürlerdi.ve hepsine gitmek zorundaydık.ama hepsine. gidemem diyemezsin. hesabını veremezsin sonra... ya sevgililer gününde bile halasındaydık... sınavlara çalışıyorum yine ama gittik. geleceksin emir büyük yerden . 1 defa gelme kötü olursun...
ama bide kuzen var halasının oğlu. o ara onun parti işleri falan vardı. o hiçbiyere gelmezdi. ama hiç bi yere .. olurda 40 yılda bir gelirse oooooo xxxxx gelmiş die el üstünde dururdu....
babaanne hasta olur eşim kalır yanında refakate arabasıyla götürür getiri. dedem olur aynı...
eee bu halalnın 3 tane oğlu var onlar neci.....
asla pişman olmadım ne kendimin ne eşimin yaptıklarından. zaten dedeciğimi de kaybettik.allah rahmet eylesin.
ama onlar kendilerini en iyi senide en kötü görüyolar... kompleksliler çünküüü....
evet canım eşimin hala tarafıyla durum bu...
ama eşimin teyze tarafıyla hiç bi sürtüşmem olmamıştır. bunu da saymıyorum. ben teyzemle konuştum anlaştım barıştım. teyze konusunda bi sorun yok yaniii....