• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adı üstünde eşim ve eşimin ailesi

Eşiniz aynısını yapsaydı çok üzülürdünüz eminim. Yani kayınvalidenizle o düzeni kursaydınız da anneniz arada bir bana da gelin dediğinde şu tavrı sergileseydiniz.
Kayınvalidenizi sevmek zorunda değilsiniz. Sonuçta eşinizin annesi. Çok büyük sorun çıkarmadıkça kayınvalidenizi eşinizin annesi olarak değerlendirseniz daha az sinir olur, daha az mı üzülürsünüz acaba

Ben anlatamadım galiba.Arada bir gelin demiyorki.Haftada 1-2 gün gelin demek istiyor.Arada tabiki ondada kaldığım olur.Ben hiç kalmam demiyorumki..Benim sinir olduğum konu 4 yıl karşı karşıya otururken torununu bu kadar görmek istemez gelip gitmezdi.Hep benim ısrarlarımla gelirdi.Ve ben onu rahatsız edecek bir davranıştada bulunmadım yani gayet güleryüzlü saygılı davranırdım.daha taşınalı bir hafta olmadan bu baskı neden diyorum..Biraz zaman geçsin evime tam anlamıyla bir yerleşeyim.Ondada kaldığım günler olur elbet.Kayınvalidemi sevip sevmemekle alaksı yok yani.Geriliyorum bu durumda..Sanki taşınalı 6 ay olduda hiç kalmamış gibi davranıyor.

Ben anlatamadım galiba.Arada bir gelin demiyorki.Haftada 1-2 gün gelin demek istiyor.Arada tabiki ondada kaldığım olur.Ben hiç kalmam demiyorumki..Benim sinir olduğum konu 4 yıl karşı karşıya otururken torununu bu kadar görmek istemez gelip gitmezdi.Hep benim ısrarlarımla gelirdi.Ve ben onu rahatsız edecek bir davranıştada bulunmadım yani gayet güleryüzlü saygılı davranırdım.daha taşınalı bir hafta olmadan bu baskı neden diyorum..Biraz zaman geçsin evime tam anlamıyla bir yerleşeyim.Ondada kaldığım günler olur elbet.Kayınvalidemi sevip sevmemekle alaksı yok yani.Geriliyorum bu durumda..Sanki taşınalı 6 ay olduda hiç kalmamış gibi davranıyor.

elin 7 kat yabancısı değil ki bu çocuğunun babaannesi..hem sana da bi zararı yokmuş...yanlız başına sıkılmış demekki...ewşyasını beğenmiyosan da yenilersin artık:9:

kaynananda kalmak istemiyosun çünkü çocugun kafası karışacak bi kendi evi bi annane bi babane öylemi bide koltukları eski bilmem ne kusura bakmayın ama bu nasıl bir mantık nasıl bi düşünce tarzı ben anlayamadım ki artı kaynanaızla aranızın iyi oldugunu yazmışsınız bazı insanlar sevgisini belli edemeyebilir yani karşılıklı otururken gelip gitmeyebilir ee tabi bide annen sizdeymiş ondanda rahatsızlık vermemek içinde gelmemeiş olbilir ama şu düşünce tarzınız çok ama çok yanlış kim ne kadar kötü olursa olsun ne yaparsa yapsın sizin eşiniz onun oglu gidip bi gecede onda kalsanız hiç bi sorun olmaz heralde bi gecede yemegi dışardan söyleyin yada girin yapın 5 dk lık iş evinizdede yapıyosunuz sonuçta hem bi gece kalmayla koltuklar eski diye çocugunuz mikrop kapmaz

Cuma evimi taşıdım cumartesi yerleştirdik.Pazar günü kayınvalidemde kaldım.Pazartesi sabah çocuğu anneme bıraktık.Ve dün akşamda eşim geç geldi annemde yattık.Dün gündüz kayınvalidemle karşılaştık çarşıda.Bugün siz evinize gidemezsiniz annende kalırsınız kesin dedi.Bende belli değil bilmiyorum anne belki evimize gideriz dedim.Suratını buruşturarak yok yok gidemezsiniz annende kalırsınız banada gelin bendede kalın dedi..

Cuma evimi taşıdım cumartesi yerleştirdik.Pazar günü kayınvalidemde kaldım.Pazartesi sabah çocuğu anneme bıraktık.Ve dün akşamda eşim geç geldi annemde yattık.Dün gündüz kayınvalidemle karşılaştık çarşıda.Bugün siz evinize gidemezsiniz annende kalırsınız kesin dedi.Bende belli değil bilmiyorum anne belki evimize gideriz dedim.Suratını buruşturarak yok yok gidemezsiniz annende kalırsınız banada gelin bendede kalın dedi..

tamam işteee kıskanmış kadınki yaşlı yani normal anladınmı o yüzden bunu sorun etmeni gerektiricek bişi yok ya annenizde kaldıgınızı bi şekilde duyurmayın falan ne biliyim

Bakın orda camdan da olsa kapıdan da olsa torununu görüyordu. Şimdi uzağa gidince kötü hissetmiştir kendini. Ve üstelik onlar yaşlı insanlar. Daha duygusal daha hassas oluyorlar. Size bir zararı yoksa eğer başka şekillerde bu abartılacak ve kendinizi üzecek bir durum demek değil diyorum ben de. Boşuna kendinizi yıpratıyorsunuz diyorum.
ne mutlu size ki torununu görmek istiyor özlüyor. Ben yazdıklarınızdan bunu başka bir amaçla yaptığı anlamını çıkaramadım. Ve eğer annenizi kıskanıyorsa bu da çok insani değil mi. Benim de bir gün torunlarım olsa. Diğer ebeveyne gitseler ben de en az onun kadar görmek isterim. Ve bakan kişi o olduğu için kıskanabilirim. O da tamamen sevgimden

eskiden yakindiniz simdi biraz daha uzaklastiniz ya
o psikolojiyle oyle seyler soyluyor olabilir
daha yeni tasindiniz hem
biraz zaman gecsin bakin bakalim devam ediyormu
kendince kapris yapiyor yada laf olsun diye soyluyor
sizin kadar ince dusunemiyor orasi kesin
bence tatlilikla hos bir sekilde cozebilirsiniz

Bence kayınvalidenizin gereksiz kıskançlıklarına göre hayatınızı yaşayacak değilsiniz.
Sizin hayatınız, sizin şartlarınız, sizin çocuğunuz için en iyisi neyse onu yaşayın boşverin.
Torunu o kadar kıymetliyse, karşısında otururken de görseymiş gelip özlemiyormuymuş hiç.
Keşke derdi gerçekten torunu olsaymış siz de anlayış gösterseydiniz, ama kıskançlık yapıpta kendi annende kalıyorsun ben de de kalacaksın anlayışı bana göre saçmalık, kimse hayatını kimsenin saçma sapan kıskançlıklarına göre yaşayacak değil.
Ayrıca insanın rahat etmediği biryerde kalmak istememesi kadar doğal birşey de yok heralde.
Bu gidişle siz kendi evinizde kalamayacaksınız heralde.

İkisi de dulmuş...

Bence makul olanı...

Kendi evinize kalmanız...

Çocuğu annenize bırakmaya devam edersiniz...

Anneniz ve kayınvalideniz de isterlerse gelip sizde kalırlar...

Bu böyle giderse eşin yakın zamanda "ben senin annende kalmayı sorun etmiyorum ama sen sorun ediyorsun v.s" gibi konuşmalara başlar... yok yere huzurunuz kaçar

Onlarca kadın çalışıyor, çocuğuna ya annesi ya kayınvalidesi yada bakıcı bakıyor... ama kimse düzenini bozmuyor... herkes kendi evinde kalıyor...bence olması gerekende bu... ya da babane, anane çocuklu evde kalıyor...

Bence bir an önce düzeninizi kurun, kendi evinizde kalın...

Kafanız rahat olur...

Son düzenleme:
Sizin gibi bir gelin düşman başına. Kadın size kötü bir şey mi diyor? Arada da gelin bende kalın diyor. Neymiş evi tozluymuş, koltukları eskiymiş.. Kuş tüyü yataklarda son model koltuklarda geçti değil mi ömrünüz? Madem çocuğunuzun psikolojisini bu kadar düşünüyosunuz. Çalışmayın soğan ekmek yemeğe razı olun oturun evinizde kendiniz bakın çocuğunuza. Çünkü çocuğunuzun psikolojisi eğer bozulacaksa illede üç ayrı eğitim ve terbiye ile değil iki tanesiyle de bozulabilir..

:65::65::65::65::65::65::65:
Sizin gibi bir gelin düşman başına. Kadın size kötü bir şey mi diyor? Arada da gelin bende kalın diyor. Neymiş evi tozluymuş, koltukları eskiymiş.. Kuş tüyü yataklarda son model koltuklarda geçti değil mi ömrünüz? Madem çocuğunuzun psikolojisini bu kadar düşünüyosunuz. Çalışmayın soğan ekmek yemeğe razı olun oturun evinizde kendiniz bakın çocuğunuza. Çünkü çocuğunuzun psikolojisi eğer bozulacaksa illede üç ayrı eğitim ve terbiye ile değil iki tanesiyle de bozulabilir..

Arada zaten kalırım diyorum hiç gitmem demiyorum.Kaç defa yazdım okumadınız sanırım.kayınvalidem arada gelin demiyorki haftada birkaç gün kalmamızı bekliyor bizden.Ve taşındığımın ertesi günüde kaldım zaten kayınvalidemde.Gidebilirdimde evime ama gitmedim.Şimdi ben haftada 2 gün kayınvalidemde 2 gün annemde 3 günde evimdemi kalacam yani nasıl olucak?Elimde bir çanta dolaşıp duracakmıyım?İnanmıyorsunuz ama gerçekten arayıp sormazdı yakınken uzaklaştık kıymete bindi torunu.Anlaşsa bari anlaşamıyorda bağırıp duruyor çocuğa inatlaşıyor sürekli..

ya bu kadar nasıl bencil olabiliyorsun anlamıyorum kendi annen sana gelsin gitsin sen onda kal çocuğuna o baksın kayınvaliden ne evine doğru dürüst gelebilsin ne de sen onlara git ne ala memleket gerçekten pes sen eşininin annesini nasıl görüyorsan emin ol eşinde senin anneni öyle görecektir.

Eminim tepkı gelicek ama umrumda da değil , düşüncemi açıkca yazıcam ..
Nedir ya bu gelinlerin kaynana takıntısı ? sürekli sorun teşkil etmesi ..

söylediğinize göre kadının size zararı yok .. kendi halinde bir insan ..
Siz eşiniz evladınız ve annenizle düzeninizi gayet güzel oturtmuşsunuz , Sizin anneniz torunundan da kızından da mahrum değil .. Torunun ve yavrusunun sıcaklığını mutlulugunu gayet bırebır yaşıyor .. ( Yaşamalıda ) Buraya kadar iyi güzel de aynı şeyi kayınvalide isteyince ne oluyor ?

1- cocuk psıkolojısı
2- titiz olmayan kayınvalıde
3- Eski , konforsuz çekyatlar .. vs..

Yapmayın lutfen , biraz eşinizinde annesi olduğunu ve aynı haklara sahıp oldugunu duşünün ve çocugunuzu bahane etmeyin .. eğer cocugun duzenıyse aynı sey sızın bır zaman annenızde bır zaman kendı evınızde kalmanızda da bozulur .. Unutmayın keser döner sap döner gün gelir hesap döner .. Biraz özverili olmak herzaman iyilik getirir , siz şimdi gençsiniz kayınvalıdenızı anlıyamıyorsunuzdur ama hassas ve mutluluğa aç bir insandır siz ne kadar iyiyiz biz desenizde daha fazlasını ısteyecektır cunku adı ustunde artık yaş geçiyor insanlar değişiyor..

tamam seni anlıyorum kayınvalden her hafta bizde de kalın demiş.bu çok saçma ve zor olur.bir hafta boyunca sürekli 3 ev değiştirmek..normalde çok görüşmezmiş.şimdi böyle diyor.belliki başka yerden gelip annenlerde kalacaksınız,onda kalmamanıza bozulmuş,kıskanmış belkide.öncelikle eşinizin tamam demesinde bi sorun yok.madem annenlerde kalcaz benim annem de istiyor orda da kalalım diyebilir.yani kim olsa böyle diyebilir.bunun tek çözümü bence senin annenlerde de kalmayın.yoksa işler karışır.bi süre sonra belki aranızda tartışmalar başlar.kayınvaldenizin eşyalarından bahsetmişsiniz.bu hiç hoş gelmedi bana.sırf bunun için orda kalmayı istememek çok yanlış.evet belki insan rahat edemez ama o sonuçta eşinizin annesi ve çocuğunuzun babannesi.biraz dışlıyormuşsunuz gibi geldi.

Ben "koltukları eski" kısmına takıldım.çok talihsiz bi cümle olmuş.

Bende imkanı olduğu halde 2 kanepe almamasına takılıyorum.Akşama kadar masa başında çalışıyorum zaten. gece rahatça dinlenmek hakkım değilmi?Neden kendime işkence edeyim.Heryerim ağrıyarak işe gideyim?Kayınvalidem sandığınız gibi yaşlı eli ayağı tutmayan bir insan değil.Siz olayı çok farklı bir boyuta çekiyorsunuz.Tamamen kayınvalideme gitmek istemeyen onu dışlayan biri olarak algılıyorsunuz.Size soruyorum şimdi?Eminim benim yerimde olsanız sizde şikayet ederdiniz.

Bende imkanı olduğu halde 2 kanepe almamasına takılıyorum.Akşama kadar masa başında çalışıyorum zaten. gece rahatça dinlenmek hakkım değilmi?Neden kendime işkence edeyim.Heryerim ağrıyarak işe gideyim?Kayınvalidem sandığınız gibi yaşlı eli ayağı tutmayan bir insan değil.Siz olayı çok farklı bir boyuta çekiyorsunuz.Tamamen kayınvalideme gitmek istemeyen onu dışlayan biri olarak algılıyorsunuz.Size soruyorum şimdi?Eminim benim yerimde olsanız sizde şikayet ederdiniz.

Elle tutulur bişey söyleyemiyorsunuz da ondan. Ben şu anlattıklarınızla ilgili şikayet etmezdim. Bunlar görmezden gelinebilir dertler. Bence dert de değil ya. Kayınvalidenizi kırmadan durumunuzu anlatırsanız sizi anlayacaktır. Bunu denidiniz mi hiç. "Buna rağmen" diye birşey algılamadım ben. Siz bi konuşun. anlatın. Şöyle yapalım böyle yapalım deyin. Bırakın çocuğunuz arada da orda kalsın. Babannesine de alışsın. Orda da kalmayı öğrensin. Yine hâlâ sorun varsa gelin çözüm arayalım.
Yıpratmayın lütfen kendinizi böyle şeylerle

Back