• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adı üstünde eşim ve eşimin ailesi

Tüm çalışan anneleri hedef alan, son derece kırıcı bir yorumda bulunduğunuzun farkındasınızdır umarım.
İster çalışırız, ister çalışmayız. Çocuğumuza ister kendimiz bakarız, ister elaleme baktırırız.
Anadolu lisesi kazanacağım diye, üniversitede istediğim bölümü kazanacağım diye gençliğimi verdim ben. Altın bileziğim mesleğim var, ne diye soğan ekmek yedireyim çocuğuma, delirdim mi?

Başka hayatlara, başka tercihlere saygı duymalısınız.
Zaten konu sahibi de size "çalışayım mı, soğan ekmek mi yiyeyim" diye sormamış..

Kendi annesinde kalırken çocuğunun psikolojisini düşünmeyen ama söz konusu kaynanasında kalmak olunca çocuğun psikolojisini bahane eden birine söylenecek başka bir şey olamazdı.. Elbette saygı duyuyorum konu sahibi maaşını alınca direk bana getirmiyo heralde bana ne çalışıp çalışmamasından..

Kendi annesinde kalırken çocuğunun psikolojisini düşünmeyen ama söz konusu kaynanasında kalmak olunca çocuğun psikolojisini bahane eden birine söylenecek başka bir şey olamazdı.. Elbette saygı duyuyorum konu sahibi maaşını alınca direk bana getirmiyo heralde bana ne çalışıp çalışmamasından..

Çocuğunun psikolojisini ve geleceğini düşündüğü için çalışıyor.
Biz çalışan annelerin çocukları, sepet gibi oradan oraya taşınan emanet değiller.
Çocuğun 0-3 yaş döneminde en fazla 2 muhatabı olmalıdır. Bakıcı değiştirmesi ve 2'den fazla sayıda muhatabı olmasını çocuk gelişimciler önermiyor.

Kimse sizi düşünmüyorsa, siz de aman yaşlı insanlar diye hayatınızı tüketecek değilsiniz.
Hele de bu kayınvalidelerin saçma sapan kıskançlıkları için insan kendi düzeninden, çocuğunun düzeninden neden vazgeçsin.
Ben de de var bundan bir tane, aklıma gelince deli oluyorum hala, bizim daha çocuğumuz bile yoktu o zamanlar, yakında olacak Allahın izniyle başıma gelecekleri tahmin edebiliyorum şimdiden.
Ben başka bir şehire gelin geldim, evliliğimizin ilk senesi sağolsun eşim gayet anlayışlı şekilde 2 ayda 3 ayda bir ailemin yanına gönderiyordu beni, eşimin ailesi ise benim ailemin yanına her gitmem de bana göre saçma sapan kıskançlıklara giriyordu.
Örneğin; akşam otobüse bineceğim ailemin yanına gitmek için, arıyorum kayınvalidemi, telefonda ne dese beğenirsiniz, anneni emmeye mi gidiyorsun. Allah aşkına bu söylenecek laf mı.
Bir keresinde yine ailemin yanındayım, aradım konuşmak için, açar açmaz ,ben de inat ettim aramadım seni bakalım ne zaman arayacaksın diye, dedi, sanki ondan aramasını bekleyen var.
Yine ailemin yanındayken aradılar bir kere, neymiş ,ben annemin yanından ayrılmak istemezmişim doğal olarak ama eşimle çıkıp gezecekmişiz, eşim istanbulu görecekmiş :) Ki eşim ist benden daha iyi bilir, kendi oturdukları şehiri ben hiç bilmem, birkere de gelinizim geldi bir gün gezdirelim dememişlerdir, onların oturduğu yerin hiç biryerini bilmem ben. Ki zaten gezmek için onlardan izin alacağız sanki. Dertleri annemin yanında olmam heralde.
Kaynanam yaşlı mı, valla 16 yaşında lise çocukları gibi, böyle insanları idare etmenin kolay olduğunu mu sanıyorsunuz. Herkes kendi evladına geldi mi yanından ayırmıyor, başkasına geldi mi yapmadığı saçmalığı bırakmıyor. Ben bunları henüz çocuğum yokken yaşıyorum, çocuğum olsa da hiç katlanmam kusura bakmasınlar.

"anneni emmeye mi gidiyorsun" dedi öyle mi..:47::47:
Öyle bir şaşırdım ki bunu okuyunca, sesli şekilde hıııı dedim, yanımdaki arkadaş dönüp baktı. Ömrümde duymadım böyle saygısız bir cümle..:47:
Kedi gibi sütten kesildikten sonra anneye ihtiyacımız kalmıyor oysa, annemizin de bize..:27:
Bir de kasten aramamış öyle mi, inat etmiş.. Ah canım ya sevsinler gerçekten, kahrından mahvolmalı ve daha sık aramalısın.
Yaşını başını almış insanların bu tavrını hiç anlamıyorum gerçekten, hiç.:19:

Kusura bakmayın ama şu yorum kadar saçma bir yorum duymadım.O zaman çocuğunu bakıcıya bırakan,yada kreşe gönderen çalışan annelerin hepside çocuğunun psikolojisini düşünmüyor öyle mi?Bu nasıl mantık anlamadım.Size göre çocuğun 2 kişiyle muhatap olmasıyla 3 kişiyle muhatap olması aynı şey.Pes doğrusu..

Bence Cocuğu yollayın bir haftada kayinvaldeniz baksın gor bak bidaha cagiriyormu sizi

İnan bazen annem hasta oluyor doktora gidecek oluyor.Bırakacak yer bulamıyorum.Öyle zamanlarda eşim bakıyor mecburen.Kayınvalideme bıraktım 1-2 defa korkusundan görümcemi,eltimi falan çağırdı bakamam ben diye...

İnan bazen annem hasta oluyor doktora gidecek oluyor.Bırakacak yer bulamıyorum.Öyle zamanlarda eşim bakıyor mecburen.Kayınvalideme bıraktım 1-2 defa korkusundan görümcemi,eltimi falan çağırdı bakamam ben diye...

Aynı benim k.validem..
Sonra milletin ortasında "niye uzağa taşındınızki, bakardım çoduğunuza ne güzel"..
Hee gördük, ilk çocuğuma baktın burnunun dibinde otururken. Yarım günlüğüne bile bırakamadım ameliyat günü.
Bunu da söyleyemiyorum, "eltisini kıskanıyor" etiketi yapıştıracak şimdi..
Ama şöyle dedim "burada otursam annem bakardı zaten, kızıma baktığı gibi, çok sağol"..
Misafirler gidince "kızım niye öyle dedin, annen parayla baktı, ben o dönem bakamayacak durumdaydı, şimdi olsa para bile almadan bakarım".
Oysa maddi durumunda bir değişiklik olmadı o günle bugün arasında. Öz-üvey ayırımı sadece..
"Kime baktığın, kime bakmadığın senin kararın. Ben kimseye güvenerek hamile kalmadım, beni dert etme" dedim.

Ama daha da kaşnırsa, kaşırım, hiç acımam..Bir daha bu lafı ederse "ameliyat olduğum gün yarım gün için ben bakamam dedin, şimdi sürekli bakarım diyorsun" diyeceğim. İnsenı zorla çekiyorlar seviyelerine..

Ben anlamıyorum bazı arkadaşları vallahi,
konu sahibi bize "babannesi çocuğuma bakmak istiyor ama benim annem bakıyor cocuğuma ben birde kaynanam çıksın istemiyorum, 3 kişinin bakması çocuğun psikilojisini bozar diye düşünüyorum siz ne dersiniz" diye sormadı ki konu sahibi arkadaşımın sorunu bu değilki allahım yarabbim yaaa...

Ya da ne bileyim konuyu ben mi yanlış anladım acaba diye dönüp dönüp tekrar baştan okudum konuyu ve ben böyle bir soru yada böyle bir ima göremedim.

Ayrıca konu çocuk bakımı olsa bile ki yakın otururken torunundan haberi olmayan bir babanne var ortada niye zamanında anneanne bakarken kafasını bir kere uzatıpta ne haldesiniz torunum nasıl varmı bana bir ihtiyacınız diye sormamış ta şimdi torunu can ciğer olmuş adama demezlermi "zamanında aklın neredeydi" diye. Çocuğa anneannesi güzel güzel sorun çıkarmadan bakıyormuş işte, huyunu suyunu öğrenmiştir artık ne diye kafasını uzatır da şimdi ayrık otu gibi biter ki kaynana hazretleri.

Çocuğun psikolojisi bozulur mu evet bozulur çünkü ben yaşadım gördüm. Bakın şunu özellikle belirtmek istiyorum genellikle annenin ve anneannenin çocuğa bakması arasında pek bir fark olmaz çünkü anneyi de o anneanne büyütüp yetiştirmiştir. Ama babannenin eğitimi davranışı yedirmesi içirmesi farklı olur ve siz ne kadar söyleseniz, uyarsanızda sizi asla kaale almaz kaynana hazreti ve bu da çocuğun psikolojisini olumsuz etkiler. Bizlere normal gelen babanneye anormal gelir, babanneye normal gelen bizlere anormal gelir ve haliyle çocukta şaşırır.

Hele beslenme konusuna hiç girmeyim o konu benim içimde yaradır deşmeyim başınızı ağrıtmayım en iyisi.

arkadaşım ne yaptın sorunun çözülmüştür umarım.çünkü zmanın çözemediği hiç bişey yokk.

ne güzel kayınvalideniz sizi ve çocuğunuzu seviyor onda kalmanızı istiyor benimkide kocasıyla yanlız yaşıyor ama aylarca bizi görmese gelinde kalın demez bide bu tarafından düşünün benimde kızım var görünce sever ama görmeyince ne araaaar ne sorar bu daha çok can yakıyor keşke hep çağırsada beni bunaltsa...:43::43:

herkesin başka bi derdi var işteee.allahım ben daha bekarım.ama valla 10 senelik evli gibi oldum çevrem ablam,kuzenim,samimi arkadaşım dolayısıyla.herkes sıkıntılarını bana anlatıyor.dışarda olduğum içinde objektif olup sorunlarını çözüyorum herkesin.evlenmek dahi istemiyorum..toz pembe hayallerim vardı.pembesi gitti tozu kaldı....:43::43:

arkadaşım ne yaptın sorunun çözülmüştür umarım.çünkü zmanın çözemediği hiç bişey yokk.

Eşimle konuştum önce.Evimize her akşam gitme imkanımız varken(Yarım saat sürüyor sadece uzaklık)annesinde yada annemde çok zorunlu olmadıkça kalmayalım dedim.Mecbur kalırsak kalırız o istisna.Ama çocuğun düzenini bozmayalım dedim.Eşimde tamam dedi.Şimdi her sabah evden beraber çıkıp oğlumu anneme bırakıyoruz.Ben işten çıkıp akşamüzeri saat 18 de anneme gidiyorum.Eşimde 20-20.30 gibi geliyor ve evimize gidiyoruz.Oğlum çoğu zaman arabada uyumuş oluyor.Kayınvalidem hala bizi çağırsada sorun çözüldü gibi görünüyor..

çok sevindim arkadaşım.kalp kırmadan halletmek en güzeli.zaten zmanla alışacaktır herkes nasıl olsa.önemli olan çocuğunun düzeni.o rahatsa sorun yok demektir.kendine iyi bak.hiç bir şey hayatta üzülmeye değimez..hayat kısa nasıl olsa.:87:

Back