Kaynanamla ipler koptu şimdi ne olacak ?

okurken gülümsedim canım. hamilesin ve çok duygusalsın. her gün bir kaynana topiğinde kardeşimin kaynanasıyla ilgili yazdıklarım var canım, üç ya da dört tane, onları bir oku. bak milltte ne kaynanalar var:KK43: kafanda büyütme bence, hele hele eşinle aranı bunlarla açmaya hiç gerek yok canım.

madem misafirlerini düşünüyodu neden akşam yaparken engel olmak istedi.sanırım sen beni dinlemedin yapıyosun bende sana onu yedirtmiycem die yemin etti.... akşam ben sarmayı sarınca pişircektim hemen sabaha hazır olsun die. onuda pişirttirmedi sona pişiririz die. meğer onuda misafirlerine saklıcakmış. ama ben sabah pişirdim.ohhh.. ben babama hazırlık yaptım gelecek die misafire hazırlık yapmadım. misafirleri beni ilgilendirmez çok düşünüyosa kendisi yapsın. zor mu. akşama kadar yayıla yayıla oturacak bi tepsi şey yapmak çok mu zor... lafa gelince gencecik kadın. 42 yaşında... yaşlı başlı olsa anlıcam ..işe gitmem yaparım gerekirse...

o benim evime kahvaltıya geldiğinde beğendiği bişey olursa esfa şunların kalanlarından alayım yarın günüm var der bende bütün tepsiyi veririm salak gibi... nie ben çalışıyorum o akşama kadar evde otursun yapsın... ben salakım da bütün tepsiyi verdim en son evde 1 tane bile bırakmadım. ama o misafirleri için bana 1 tane bile vermedi....

neresi normal bunun...

oğlu bi dilim aldı onada yedirtmemeye çalıştı elinden almaya çalıştı... sonrada bende ucundan alıyıma azıcık dio. dedim anne orda tabak dolusu var ordan al... o zaman bişey demedi. niyeti belliymiş kadın akşamdan koymuş kafasına....

sözde babama hazırlık yapıyo yaptırıyo... bekle sen o anca misafirini düşünüyo...
elimi sürmem artık bişeyine...

madem misafirlerini düşünüyodu neden akşam yaparken engel olmak istedi.sanırım sen beni dinlemedin yapıyosun bende sana onu yedirtmiycem die yemin etti.... akşam ben sarmayı sarınca pişircektim hemen sabaha hazır olsun die. onuda pişirttirmedi sona pişiririz die. meğer onuda misafirlerine saklıcakmış. ama ben sabah pişirdim.ohhh.. ben babama hazırlık yaptım gelecek die misafire hazırlık yapmadım. misafirleri beni ilgilendirmez çok düşünüyosa kendisi yapsın. zor mu. akşama kadar yayıla yayıla oturacak bi tepsi şey yapmak çok mu zor... lafa gelince gencecik kadın. 42 yaşında... yaşlı başlı olsa anlıcam ..işe gitmem yaparım gerekirse...

o benim evime kahvaltıya geldiğinde beğendiği bişey olursa esfa şunların kalanlarından alayım yarın günüm var der bende bütün tepsiyi veririm salak gibi... nie ben çalışıyorum o akşama kadar evde otursun yapsın... ben salakım da bütün tepsiyi verdim en son evde 1 tane bile bırakmadım. ama o misafirleri için bana 1 tane bile vermedi....

neresi normal bunun...

oğlu bi dilim aldı onada yedirtmemeye çalıştı elinden almaya çalıştı... sonrada bende ucundan alıyıma azıcık dio. dedim anne orda tabak dolusu var ordan al... o zaman bişey demedi. niyeti belliymiş kadın akşamdan koymuş kafasına....

sözde babama hazırlık yapıyo yaptırıyo... bekle sen o anca misafirini düşünüyo...
elimi sürmem artık bişeyine...

Boşuna yazmışız biz. Siz bilirsiniz! Yalnız bu hırs ve kin sizi evliliğinize yansıyacak,olumsuz etkileyecek! Bizim değil..

Babannem bana hep şey sen otur kızım ben yaparım siz gençler bizden çabuk çöküyosunuz diye..Eline yapışmamıştır sanırım yaptığınız pasta noldu yani misafirlerine kaldıysa...İlerde bu davranışlarınızla eminim milletin tepkisinide toplarsınız...

Canım böyle şeyler için üzme kendinide, bebeginide bendece hamileligin vermiş oldugu hasaslıktan dolayı böyle olmuşsun ama aslında kaynananda pek normal davranmamış tek gelinmişsin, ilk gelinmişsin ve ilk torunmuş niye bukadar düşüncesiz davranmış olabilir bilmiyorum ama belki onunda kendince sebepleri olabilir sana bir gün önce yapma kim yiyecek derken ertesi gün iyiki yapmış gelin bu yogunlukta belkide ben yetiştiremezdim diye düşünmüştür nebilim birazda onun açısından düşün...

Bende buna benzer bir şey yaşadım hatta daha kötüsünü ben kızıma hamileyim o ara kaynım evlendi ama benim aşerme zamanlarım kaynımın evlendigi kız tavuketine bayılıyor misafir geldiginde ne istersin sana ne yapim die sordugunda tek isteyecegi şey tavuketi neyse biz bir gün oturuyorduk eltimle kaynana o ara bi kayboldu meger markete gitmiş almış tavugu eltime kızım al bunu akşama pişir sen çok seviyorsun burda yapacaktım ama akşama yemek düşünmezsin dedi verdi eline yolladı onu :KK47: ama nasıl bozuldum anlatamam lan bende hamileyim bari yanımda verme hadi verdin banada al yeni gelin ya tatlı tabii ama ne yaptım biliyormusun aman çokta umurumda dedim allah muhabetlerini arttırsın dedim gittim aldım pişirdim akşamda eşime anlattım oda geniş geniş:KK1: güldü neymiş aklına gelmemiştir onun sevdigini unutmadıda benim hamile oldugumumu unuttu ama boş ver kendini üzdügüne degmez şimdi o sevgili gelini oglunu bi celsede boşadı gitti iyi olursan eziliyorsun o günü olayı unut ama bir dahada yapma birşey boş ver salla gitsin sen bebişine bak yap yap yeee maşaallah maharetliymişsin nasılsa

Babannem bana hep şey sen otur kızım ben yaparım siz gençler bizden çabuk çöküyosunuz diye..Eline yapışmamıştır sanırım yaptığınız pasta noldu yani misafirlerine kaldıysa...İlerde bu davranışlarınızla eminim milletin tepkisinide toplarsınız...

canım sen beni anlamadın sanırım elime yapışmadı ben gocunmadım yaptığımdan ve halaaaa onun günlerinde bili gidip yapmayı düşünüyodum... taaaki o bana bir lokmayı çok görene kadar... vermedi... işte. bir lokma vermedi...
var mı ötesi....

esfacım ben kaynanan haklı vermemekle filan demedim önceki yorumumda da patavatsız olduğunu söyledim ama sen olayı gereğinden fazla büyütmüşün bence...

okurken afakanlar bastı...
dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio
...
canım kusura bakmada yazış tarzından bile psikolojinin iyi olmadığı anlaşılıyor.
ortada büyütülcek bişe olmamasına rağmen ipleri koparmışsın..
hem eşinin halasıyla teyzesiyle annesiyle sorunlar yaşamışsın..
hımmmm ben bi düşünim asıl sorunlu kim ???????

Kayınpederiniz de abartmış, ona mı kalmış size psikoloğa git demek, bence kendi eşini göndersin önce, belki düşünmesini öğretirler kimbilir.
Mevzunuda haklısınız ama diğer bir ortamda bu konunun açılması ve trip yapmanız kötü olmuş.
Böyle bir ilişki hayal etmiyorlarsa gelinleriyle, bunun çözümü gelini psikoloğa gödermek değil, gelini insan yerine koymak. Size daha ılımlı, daha babacan, daha sahiplenici davranılabilinirmiş ama kimse kendine bakmıyor malesef, karşıdakini suçlamak kolay geliyor.
Hamilesiniz, böyle insanlar için sıkmayın canınızı, mümkün olduğunca da içlerinde olmayın.
Önce siz ve bebeğiniz.
Hayırlısıyla sağlıcakla alırsınız kucağınıza inş.:nazar:

hıııı... öylemi bi düşün bakalım çıkcak mı bişi...

konunun altına ekledim tecrübe ve tavsiyelerinizi bekliyorum diye...

sonuçta artık olan oldu.zamanı geri getirme şansım yok.

eğer varsa böyle şeyler yaşayanlarınız onlardan tavsiye almak istedim... yoksa da yine akıllıca bi çözüm önerisi bekledim.

sen suçlusun sen yanlışsın sen hatalsıın sen şöylesin sen böylesin...

söyleyin de içiniz rahatlasın önemli değil... sizide dinlerim.

ama bunları söyleyince sonuç değişmiyo canlarım... bakın arada yapıcı mesajlar var ne güzel...

onlar kendilerini biliyor
:KK16::KK16::KK16::KK16:

okurken afakanlar bastı...
dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio dio
...
canım kusura bakmada yazış tarzından bile psikolojinin iyi olmadığı anlaşılıyor.
ortada büyütülcek bişe olmamasına rağmen ipleri koparmışsın..
hem eşinin halasıyla teyzesiyle annesiyle sorunlar yaşamışsın..
hımmmm ben bi düşünim asıl sorunlu kim ???????

Yazım tarzından arkadaşın psikolojisi için yorum yapabildiğiniz için sizi alkışlayasım geldi, insanlar boşuna psikoloğa gidiyor demek ki ya da herkes psikolog olmuş, konu sahibinin kayınpederi gibi siz de hemen koyuvermişsiniz teşhisi.
Her kayınvalidesiyle ve eşinin akrabasıyla sorun yaşayanların hepsi sorunlu mu sizce, oda iyiymiş.
Demek ki gelinlerin büyük bir kısmı sorunlu size göre, kayınvalideler ve eşin akrabaları ak kaşık.
Karşınızda hamile bir insan var, hamile gelininden bir dilim turtayı sakınan kayınvalidenin sorunlu olduğunu görmek için psikolog olmaya da gerek yok, hamile gelininden çok misafirlerini düşünüyorsa bir zahmet kalkıp kendi yapsaymış misafirleri için hazırlık.

Son düzenleme:
daha öncede bi kaç topikte anlatmıştım belki okuyanınız olmuşt

şöyle özetliyim: kayınpederim yurtdışına çıkıyo. gelişine 2 gün kala bizde kaynama gidioz kalmaya.ben hazırlık yapıyorum bi gece önceden kahvaltı için. kahvaltıya gelecek babam. sarma börek şu bu..bide elmalı turta yapayım diorum kaynanam az yap dio. diomki benim canım çekti. olsun dio yasak dio herkese hamurişi...(normalde evinde hergün mutlaka ya makarna ya kızartma vardır.yemek anlayışı budur. akşama kadar gezer tozar akşam babam geldikten sonra yemek yapar...) dedim ben yapiim yenmezse ben götürürüm ve yaptım. sabah oldu kahvaltı mükemmel güzel güzel yiyoruz içiyoruz.en sonda elmalı turtayı getiriyorum herkes tıka basa doyunca yiyemiyo 1-2 tane yeniyo. bende kalkıyorum i kap alıp 2-3 tane koymak için. kabı masaya getiriyorum kaynanam dioki: esfa onları toplayıp götürmüceksin dimi dio. eveet diyorum işe götürürüm yeriz akşama kadar.( kayınpederimin yanında eşimle beraber çalışıyorum) olmaz dio akşama misafir gelir hoşgeldine onlara veririz dio. hem dün akşam bana yapma die emir verdi. hemde şimdi baktı bişeye benzeyince sahip çıktı. babam dioki bak hanım dio burda bütün tepsi duruyo dio. bende kabı alıp yerine koyup sessizce çıkıyorum. ağlaya ağlaya üzerimi giyinip valizimi toplayıp eşimi alıp çıkıyorum. sonra arkadan eşime bi tabak verio için doldurmuş.gerek yok alma diorum. alıyor eşim.neyseki yolda kaynanamın annesini de eve bırakcaz ona veriyorum.

ve ben hamileyim. ve bana benim yaptığım koca bi tepsiden 1 dilimelmalı turtayı çok gördü... onun için misafirleri önemli. ben akşama kadar çalışıyorum. sen akşama kadar ya günlerde sürtcen ya evde ****** yaya yaya oturcan dimi. otur yap senin misafirinse. hadi beni düşünmüyon torununudamı düşünmüyon. ya onun canı çektiyse....

(sabah kahvaltıyı hazırlarken dioki çok güzel görünüyo elmalı turtan haftaya da günüm var dio. bende diorum ki ben gelir yaparım enayiyim ya...)

işte böyle sama salak bişi oldu... ve ben bunu yazdım.....ve hiç silmiycemmmmmmmm........

aradan 10 gün falan geçti. eşimin kuzeni askerden gelicek. akşam. onlarda toplanıp bekliycez .. pastalar börekler yapılmış.. gidiyoruz iyi güzel zaman geçiyo saat 11 falan oluyo askerimiz gelio. ikramlar dağıtılıyo... dağıtılırken ben mutfağa geçiyorum kuzene soruyom hımmmm kim yaptu bunlarıı die. hepimiz dio... onunda elinin değdiğini öğrenince yemek gelmio içimden... herkes koca koca tabakları yiyor. ben elimi sürmüyorum..su içiyorum ...
tabaklar dağıtılırken kaynanam elinde tabakla kaynıma gelio kaynım bana bakıyo beni görüo yengemin tabağı yok on götür dio... o an daha bi kötü oluyorum... erkek çocuk ne anlar dimi... ama belki düşünüyo hamile canı çeker die... önce yengem dio... da ... bu kadın kafası hiç mi basmıyo da benim elimden bir lokmayı alıyor... bende almıyorum tabak tavır yapıyorum... herkes gözümün içine bakıyo bi lokma alıyım die almıyorum....neyse çıkyoruz çıkarken kaynanamın teyzeme hiçbişey yemedi yanına koyalım dediğini duyuyorum sanki bana duyurmak için söylüyo... ve kaçarcasına çıkyorum almamak için. teyzem arkamdan koşturuyo... esfa dio veriyo almıyorum.. gerek yok diorum... siz onları birine verinde misafirlerine versin diorum...eşimde yanımda... neyse arabaya binip gidiyoruz...

tabi kaos... herkes susmuş pusmuş...

o an kafam çalışmıyo... ben sadece ona dokunsun ona laf gitsin onun canı yansın istedim... ama teyzeme yaptığımın farkında değilim..allahtan eniştem dediğimiduyuyo teyzemem söylüyo.. onlar da anlıyolar aslında ona tavır yaptığımı...

yolda giderken eşimle tartışıyoruz.
ben zaten toplu bir ortamdayız ya ne zaman patlıcaksın bekliyodum dio...sonunda herkesin en güzel gününü berbat ettin dio... dio da diooo.....anneme yapsan tamam ama teyzeme ayıp oldu dio. bi daha seni görmek istemezki dio...zaten halamlarla aran bozuk bunlarlada arayı açtın artık kimse yok dio. evinda rahat rahat otur dio... düğün törene de gitmek yok dio. seni bırakıp ben tek gidicem dio...

gece düşünüyorum sabah teyzeme götür beni diyorum. gidiyorum konuşuyorum ağlıyorum özür diliyorum.. çünkü ona haksızlık yaptım.. yanlış yaptım...

kayınpederimin yanında çalışıyorum hergün yüzyüzeyiz... bir hafta falan konuşmadık..bende dedim işten ayrılcam. yaklaşık 1 hafta falan sonrada çıktım.

çıkmadan 1 2 gün önc akşam çıkışta kayınpederimle konuştuk.ben çok üzülüyorum dio. böyle bir ilişki hayal etmemiştim dio..bi çaresini bulmazsak iyice kopacak dio... böyle olmaz dio... gerekirse pisikoloğa git dio... masrafını karşılarım dio...

ben ciddi manada düşünüyorum psikologa gitmeyi. fakat bazen de şöyel diyorum..
ben gidicem kendim için gidicem ama o öyle bilmicek. onunla aramı düzeltmek için onunla anlaşabilmek için gidiyorum şeklinde algılıycak...
nie benim suçummu... sen insan değilsen benim suçummu....

evet durum böyle böyllleeee arkadaşlar...tecrübe ve tavsiyelerini bekliyorum...
ilgilenenlere şimdiden teşekkür ediyorum...:KK71::KK71::KK71:

Hamilelikte biraz hasssalığın var, bu yüzden kyınvalidene kırgınlığın büyümüş ama canım o zaten seni anlamış olsa idi, ilk gün yapmazdı di mi? boşver hiç tavır yapma yapsanda anlamazlar yine sen kötü olursun, bence en iyisi böyle bir şey olunca görmemezliğe gel, onlarda sana biraz anlayışlı davranmayı ögrenirler inşAllah, tayzende evvela anlayışlı bir kadın ise, zaten anlar durumu ona yapılmış bir şey yok, canını sıkma bak bende hamileyim bebek hisseder, dua et hamilenin duası makbul, yuvanda Allah agzının tadıyle oturmayı nasip etsin.

Gülümseyerek okudum ,Allah inş başka dert vermez size.Hakikaten abartmışınız ben o kadar alınacak bir durum görmedim.Herkes hamileliğe bağlamış ama ben de hamileyim o kadar çok şeyle karşılaşıyorum ki bu yanında pire kalır yine de büyütmüyorum.Yayıla yayıla oturuyor demişiniz devamlı kaynananız için ,ne yapıcaktı çok kıskanıyorsanız siz de çalışmayın herkesin kendi tercihi sizi ilgilendirmez.Bu kadar kapris emin olun eşinizi de bıktırır bir süre sonra,arkadaşların dediği gibi ne sorunlar var ve insanlar nelere göğüs geriyorlar.

Yazım tarzından arkadaşın psikolojisi için yorum yapabildiğiniz için sizi alkışlayasım geldi, insanlar boşuna psikoloğa gidiyor demek ki ya da herkes psikolog olmuş, konu sahibinin kayınpederi gibi siz de hemen koyuvermişsiniz teşhisi.
Her kayınvalidesiyle ve eşinin akrabasıyla sorun yaşayanların hepsi sorunlu mu sizce, oda iyiymiş.
Demek ki gelinlerin büyük bir kısmı sorunlu size göre, kayınvalideler ve eşin akrabaları ak kaşık.
Karşınızda hamile bir insan var, hamile gelininden bir dilim turtayı sakınan kayınvalidenin sorunlu olduğunu görmek için psikolog olmaya da gerek yok, hamile gelininden çok misafirlerini düşünüyorsa bir zahmet kalkıp kendi yapsaymış misafirleri için hazırlık.

ellerim kızarana kadar ..............................................

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Son düzenleyen: Moderatör:
psikoloji gerçekten çok acayip bişey. bi ara sınav dönemi yüzünden mi ne sinirlerim iyice gerilmişti. otobüste yolculuk ederken muavin bana kek vermedi diye gözümden yaşlar süzülmüştü :KK52: zaman zaman olabiliyor bu durumlar. hamilelik de bu zamanlara dahil. hamile bi insanın üstüne fazla gitmemek gerek diye düşünüyorum. kimin nasıl etkileneceği belli olmuyor..

Bende abartigini dusunenlerdenim canim:26: Benim kaynanamda oyleydi, ben hamileydim bi akrabanin kizi gelmisti yemek yedik o kiz bulasik yikamaya kalkti kaynanamda brak dedi ona, senin isin degil gelin yapacak dedi.Ona ozel yemekler aldi bana bir lokma vermedi.Cok kirgindim ama fazla takmadim.Kendim aldim, esim aldi yedim.Eger sorun buysa cok abarttin diyorum.Kaynanala mi yasiyorsun? sanirim hayir, sana hakaret ediyor mu? etmiyor sanirim cunku oyle biseyden bahsetmedin. Senin yuzune sen bu evin hizmetcisisin diyor mu? demiyor. Bir de okadar insan icinde trip yapman guzel olmadi.Senin derdin bi tek kaynanan.Bence sen kaynanala konus, niye boyle davrandigini sor, kirildigin anlat, icini dok. Yada bosver gitsin.Hiiic takma:KK49:kendini uzme bosuna

Gülümseyerek okudum ,Allah inş başka dert vermez size.Hakikaten abartmışınız ben o kadar alınacak bir durum görmedim.Herkes hamileliğe bağlamış ama ben de hamileyim o kadar çok şeyle karşılaşıyorum ki bu yanında pire kalır yine de büyütmüyorum.Yayıla yayıla oturuyor demişiniz devamlı kaynananız için ,ne yapıcaktı çok kıskanıyorsanız siz de çalışmayın herkesin kendi tercihi sizi ilgilendirmez.Bu kadar kapris emin olun eşinizi de bıktırır bir süre sonra,arkadaşların dediği gibi ne sorunlar var ve insanlar nelere göğüs geriyorlar.

canım yanlış anladın. yayıla yayıla oturmasını kıskanmadım tabiki... zaten kıskanılcak biyeri de yok. sadece ben çalıştığım halde geceleri yaptım yapıcağımııı. oda eğer gerekiyorsa, bütün gün boş nasıl olsa koskoca bir günde yapabilir manasında söyledim. ama yapmamak üşenmek de onun tercihi tabikiii .. değil mi ama...

hamilelikten dolayı bu kadar hassassınız sanırım, dışardan bakıldığında ( sizin anlattıklarınıza dayanarak söylüyorum ) ortada bi problem yok gibi görünüyo en azından ipleri koparacak kadar ciddi bi sorun yok gibi, ama ne yaşadığınızı siz bilirsiniz tabi.üzmeyin kendinizi

hamilelik psikolojisinden dolayı biraz fazla etkilenmiş olabilirsiniz
ama genel olarak tavsiyem
içinizde birikip uygun olmayan bir yerde tavır yapacağınıza kırıldığınız an derdinizi söylemeye çalışın.
ben olsam kayınvalideme anne valla benim çok canım çekti 3 tanesini alıyorum geriye kalanını misafirlerine verirsin der problemi orda kapatırdım.
ayrıca aile içi meselerin aile dışında ortamlarda hele misafirlikte ortaya çıkarılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
X