Eşimin ailesi sorunsalı

Ben su ana kadar dunyadaki iki farkli kitaya tek basima tasindigim icin kendi ulkende farkli sehirde yasamayi 'yalnizlik' olarak nitelemeyi anlayamiyorum. Simdi evlendim, bu yaz tekrar tasiniyoruz baska bir ulkeye, esim ve kopegimle oldugum her yer benim evim, neden yalniz olayim ki?

Sizin de esiniz ve cocugunuz yaninizda, saglikli, yalniz degilsiniz ne guzel zenginlikleriniz var. Kayinvalideniz destek olsa guzel olurmus ama degil demek ki o da oyle bir insan, bir zarari yoksa oyle kabul etmek lazim. Benim ailem de esimin ailesi de oyle torun olsa pesinde kosacak aileler degil, biz de kimseden bir sey beklemeden hayatimiza devam ediyoruz, kimseye kirilip gucenmiyoruz boylece.

Merhaba, durumu çok yüzeysel anlatıncam. Eşimin ailesi bir sokak ötede otuyirlar. Benım ailem başka bir şehirde. Ve 4 aylık bebeğime tek başıma bakıyorum. Kayinvalidem çalışmıyor.esimin gelmesine yakın eve gelir. Yemek getirir. Yani haftada 1,2. Kardeşi desen ilk 3 ay insan bir mesaj atar bir ihtiyaçin var mı dusa gireceksen bebeğin yanında ben durayım.. Yook. Yoook. Ne kadar kendilerine donukler.. Ne kadar beni disladilar... Düşündükçe öfkem artıyor. Kayinvalidem bize ne zaman gelse benden bebekten değil saatlerce onun kızından bahsediyor devamlı kızını anlatıyor bir gün sinir krizi geçirtcek.hem bebeğime bakma hem gelince kızını anlat.... Ve ben sormuyorum bile.... Bu arada çalışmak zorunda olan bir anneyim 10.ayda basliycagim asla bakma taraftarı degikll bu kayinvalide. O kadar yalnızım ki. Bu öfkemi içimden atmak istiyorum. Lütfen yargılamadan yazın bu hassas bir konu.
Bir kayınvalide bir evladını büyütmüs ve artık yaşını basını almış. Hastalıgı, yorgunlugu olan insanlar onlar. Gencken bizlere baktılar bari yaşlılıklarında dinlensinler…Torununa bakmak neden onun görevi oldıgunu sanıyorsunuz bende bunu anlamadım ? Cok özür dilerim biz bosnaklarda ambiyane bi tabir var; herkes cıkarttıgına bakacak.

Yardımcı olmak ıstememelerı kotu bırsey ama bu onların kararı ,sizde ona göre davranın
Ayrıca kımse sızın cocugunuza bakmak zorunda degıl
İsterse kendi yeniden doğurabılıyorsa doğururdu dimi
Millete cocuk dogurdunuz

Söylemediğimi nerden biliyorsunuz?
Bayılıyorlar uzaktan ahkam kesmeye 😂
bide adama mı dırdırlandınız bakmıyorlar etmiyorlar diye
kv ye söyleseydiniz daha iyiydi kesinlikle

burda millete delireceğinize suçu kendinizde arayın direk

kv min ilgilenmesi mi ne eksik demişsiniz hiç de zorunda değil

eşiniz ilgilenmiyor herhalde hınç çıkaracak yer arıyorsunuz

eşiniz geldiğinde de pekala duş yapabilirsiniz

bide işinize gelmeyince konudan kaçmaya çalışmak.. komiksiniz cidden

Öncelikle kayınvalide torununa bakmak zorunda değil 🤷🏻‍♀️ 3 çocuğum var hastalıktan kalkacak halimin olmadığı zamanda bile gelip neden bakmıyor diye hiç kızmadım. Banada söyledi ilk çocuğumda calisacaksan ben bakmam baştan soyliyim gezmeye gideceksen öyle bakarım ama hergun olmaz dedi bende tamam aklımda olsun sağol dedim. Ama biri bana durup durup kızını eşini anasını danasini anlatsa sürekli bende sıkılır bogulurum burda cok haklısın. Bunun için ne yapılır bilmiyorum ama konuyu değiştir başka konu aç hemen bilemedim. Birde görüşme sıkliginizi azaltın sınırımız biraz daha geçer bu şekilde hergun sık görürseniz dahada doldurursunuz kendinizi

Of sormayın düşünun biri oturup saatlerce kızından bahsediyor anlamsız yerlerden kızina bağlıyor.. İnsallah düzelir

Yardımcı olmak ıstememelerı kotu bırsey ama bu onların kararı ,sizde ona göre davranın
Ayrıca kımse sızın cocugunuza bakmak zorunda degıl
İsterse kendi yeniden doğurabılıyorsa doğururdu dimi
Millete cocuk dogurdunuz

Yok doğuramiyormus sen doğur dedi anlaştık 2023 şubat anlaşmamız ama 2022 Aralık gerçekleşti tuh. Ay valla şu kime doğurdun lafından gına geldi hee

Eşinizin bu duruma yorumu ne peki. Bakıcıdansa annem bir sokak ötede o baksa daha iyi falan demiyor mu. Tamam bakmak zorunda değil ama yinede konu açılmaması tuhaf.
En mantıklı sorular sizden geldi 🌼 eşim konuyu çok irdelemiyor. Sanırım bakici baksın istiyor. Annesinin yorulmasıni istemiyor. Benle de sağolsun tartismiyor

Sizi çok iyi anlıyorum. Bizimki gibi ülkelerde kayınvalidenin asla yardım konusunu açmaması dahi büyük bir düşüncesizlik,zira her konuda çoğu zaman bir fikirleri oluyor.

Erkekler bu gibi konularda “ ben ne yapayım “-a bağlıyorlar. O yüzden gelecek sefer kendiniz rica edin kayınvalidenizden ve bir kaç sefer bunu yapın,eninde sonunda alışkanlık haline getirip,günün belirli saatlerinde kendi de yardıma siz sormadan gelecektir bence.

Her kes konuşmak,dertleşmek ister anlıyorum;
Ama kızından aşırı derecede bahsetmesi bunaltıcı,insan zaten konuşurken karşı tarafın tepkilerine bakmalı,yeteri kadar iyi bir yüz görüyorsa devam etmeli konusuna,yoksa siz hiç kimsenin terapisti değilsiniz ve ya görümceniz hakkında rahatsız olmanıza rağmen tüm gün malumat dinlemek zorunda değilsiniz.

Eşinizden bakıcı teklifi gelirse muhteşem olur (ve ya siz talep edin,durumunuz müsaitse). Hiç kimseden bir şey beklemeden,aşırı yorulmadan bu problemi çözmüş olursunuz.

Ya bu bakmak zorunda mı, başkasına güvenerek mi yaptınız, o zaten çocuk büyüttü yaşlıları rahat bırakın muhabbeti bana çok avrupai geliyor. Kadının ilk anneliği, 4 aylık bebesi var daha lohusa.. 1 sokak ötedeki kayınvalidesinden yardım beklemesinden daha doğal ne olabilir? Komşu değil bu, babaanne.. Gelsin yatılı bakıcı gibi bende dursun bütün gün demiyor ki kadın. Günde 1 saat uğrayıp çocuğu pışpışlasa kadın 1 saat dinlese dünya yerinden mi oynar? Tamam zorunda değil de, hasta ziyaretine de gitmek zorunda değiliz mesela dimi? Ya da insanların başı sıkıştığında yardıma ihtiyacın var mı demeye de? Birine karşılıksız yardım etmeye mecbur değiliz ama insani duygularla yapıyoruz değil mi?
Bu süreçte sizi yalnız bırakmayı tercih ediyorsa asla minnet etmeyin, bence kendi ayıbı.
Yeri ve ortamı gelince de tek başıma büyütüyorum bebeğimi, kimseden yardım almadan diye övünün de millet nasılsa kayınvalidesi yakın, yardım eder gelinine sanmasın.

En mantıklı sorular sizden geldi 🌼 eşim konuyu çok irdelemiyor. Sanırım bakici baksın istiyor. Annesinin yorulmasıni istemiyor. Benle de sağolsun tartismiyor
Eğer kayınvalideniz bu şekilde zor zamanınızda yardımcı olmuyorsa sizde özverili davranmazsınız, eşinizinde günü gelince sizden böyle bir beklentisi olmaz. Birilerine güvenip mi doğurdun demek bana abes geliyor bahsedilen babaanne yedi kat el değil. Her gün tabiki başınızı beklemesin ama yarım saat bile bi kahve bi duş molası insanı yeniliyor ben sizi anlıyorum. Bunun disinda babaanne ben bakarim demediyse tabiki ona guvenip hareket etmemissinizdir diye tahmin ediyorum. Arkadasimin kendi annesi panik atagi nedeni ile bebek besleyemiyor mesela bakamam yediremem demisti bakici olursa yabanci kadin onada icim el vermez gider kolacan ederim diyodu yani en azindan ilgilenme bi konusma vardi.

Eğer kayınvalideniz bu şekilde zor zamanınızda yardımcı olmuyorsa sizde özverili davranmazsınız, eşinizinde günü gelince sizden böyle bir beklentisi olmaz. Birilerine güvenip mi doğurdun demek bana abes geliyor bahsedilen babaanne yedi kat el değil. Her gün tabiki başınızı beklemesin ama yarım saat bile bi kahve bi duş molası insanı yeniliyor ben sizi anlıyorum. Bunun disinda babaanne ben bakarim demediyse tabiki ona guvenip hareket etmemissinizdir diye tahmin ediyorum. Arkadasimin kendi annesi panik atagi nedeni ile bebek besleyemiyor mesela bakamam yediremem demisti bakici olursa yabanci kadin onada icim el vermez gider kolacan ederim diyodu yani en azindan ilgilenme bi konusma vardi.

Aynen işte bu kadar çoğu yazan sanki biri konu açsa da yersek yersek canımiz sıkıldi diye bekliyormuş telin başında ya da ben" kayinvalideler grubuna 'yazdığımı düşündüm bir an.neyse işin özü sizin dediğiniz gibi teklif dahi edilmedi. Takıldığım nokta bakılması değildi bir yardım eliydi.. Onu da çok sevdiğim beni de çok sevdiklerine inandığım insanlardan bekledim. Evet bu suçsa suç olsun.. Bu taraftan Bakabildiginiz için ve kendimi tekrar anlatmama gerek kalmadığı için size de teşekkür ediyorum
Not kitap okumak çok önemli

Gelirler tabi ama olay zaten bunun düşünülmemesi. Bulcaz orta yol.
Düşünemeyebilirler belki hatta rahatsz olursunuz diye düşünüyo bile olabilirlee.. ihtiyacnz olmadan zırrt pırt geleceklerine ihtyac duydukca cagrmanız daha güzel bence.. smdi haliyle duygusalsınz beklentilerinz var hakszda bulmuyorm sizi ama iyi tarafndan bakarsak gelirler dediğinize göre zor durumda bırakmazlarda demek..

Merhaba, durumu çok yüzeysel anlatıncam. Eşimin ailesi bir sokak ötede otuyirlar. Benım ailem başka bir şehirde. Ve 4 aylık bebeğime tek başıma bakıyorum. Kayinvalidem çalışmıyor.esimin gelmesine yakın eve gelir. Yemek getirir. Yani haftada 1,2. Kardeşi desen ilk 3 ay insan bir mesaj atar bir ihtiyaçin var mı dusa gireceksen bebeğin yanında ben durayım.. Yook. Yoook. Ne kadar kendilerine donukler.. Ne kadar beni disladilar... Düşündükçe öfkem artıyor. Kayinvalidem bize ne zaman gelse benden bebekten değil saatlerce onun kızından bahsediyor devamlı kızını anlatıyor bir gün sinir krizi geçirtcek.hem bebeğime bakma hem gelince kızını anlat.... Ve ben sormuyorum bile.... Bu arada çalışmak zorunda olan bir anneyim 10.ayda basliycagim asla bakma taraftarı degikll bu kayinvalide. O kadar yalnızım ki. Bu öfkemi içimden atmak istiyorum. Lütfen yargılamadan yazın bu hassas bir konu.
Onlara güvenerek adım atma kardeşim sen de.Kizini anlatmaya devam ederse kalk başka bir şeyle uğraş hatta hiç tepki vermeden konu değiştir ki ilgisizliğini görsün

Aynen işte bu kadar çoğu yazan sanki biri konu açsa da yersek yersek canımiz sıkıldi diye bekliyormuş telin başında ya da ben" kayinvalideler grubuna 'yazdığımı düşündüm bir an.neyse işin özü sizin dediğiniz gibi teklif dahi edilmedi. Takıldığım nokta bakılması değildi bir yardım eliydi.. Onu da çok sevdiğim beni de çok sevdiklerine inandığım insanlardan bekledim. Evet bu suçsa suç olsun.. Bu taraftan Bakabildiginiz için ve kendimi tekrar anlatmama gerek kalmadığı için size de teşekkür ediyorum
Not kitap okumak çok önemli
Evet kitap okumak çok önemli lakin sizin konunuz kitapla alakasız.
Bakmak zorunda değil dedik.
Gayet anlaşılır ama anlamayan sizsiniz.

Hadi ordan
Bende sizin gibi gelinlere öfkeliyim sinirliyim
Kimse senin bebeğine bakmak zorunda değil .
Yaparken onlarami sordun ,birşey olsada niye böyle yaptı diye konuşursunuz.
Birde hep şu triplere girenler
""Ay ben bebeğime yapa yalnız bakiyoruuummm""ahh vahhh benim gibi varmı ....

Hadi ordan
Bende sizin gibi gelinlere öfkeliyim sinirliyim
Kimse senin bebeğine bakmak zorunda değil .
Yaparken onlarami sordun ,birşey olsada niye böyle yaptı diye konuşursunuz.
Birde hep şu triplere girenler
""Ay ben bebeğime yapa yalnız bakiyoruuummm""ahh vahhh benim gibi varmı ....
Meğer kayinvalideler topluluğuna düşmüşüm vay halime

Çalışan bir anneyim biz bakici bulcaz muhtemelen. Ben konusunun bile geçmemesine bozuluyorum. Beni üzen yok sayılması.
Burdaki bazı kadınlar başını ağrıtmaya yer arıyor siz de onlardan bir tanesisiniz. Benim annem hep bize ilerde çocuklarınızı bana getirmeyin yeter sizi büyüttüm okuttum artık rahat etmek istiyorum der. Bence yerden göğe de haklı. Kaynananız da aynı görüşte olabilir. İkiniz de çalışıyormuşsunuz bir bakıcı parasını da kıskanmayın. Zaten kimse kimsenin çocuğuna da bakmak zorunda değil. Hiç bir işinize karışmayan üstelik yemek getiren kaynana bulmuşsunuz daha sızlanıyorsunuz. Pes vallahi.

X