Eşimin ailesi sorunsalı

Tek yargılamadan yorum yapan sizsiniz öncelikle teşekkür ederim 🙏🏻 tavsiyenizi düşüneceğim. Kibar tavrınız yorumlar arasında tek 🌼
yazdığımda belirtmeme rağmen yargılari hiç bitmemiş? Lütfen yargılayacak olan yorum yazmasın rica ediyorum hassas olduğumu belirttim üstelik . Öncelikle arkadaşlar ben çocuğuma baksın değil, lafının bile geçmemesine sinirliyim. Burda yapayalnızım ve tek başıma hayatımda küçücük bir bebek var. Destek yok. Bunu sizin yorumunuz altında yazıyorum ama herkese cevap niteliğinde.

Yeterince "kayinvaliden icin mi çocuk doğurdun" mesajı okudum.
Hayir kayinvalidem için doğurmadım ben kimse için çocuk doğurmadım ayrıca o benim canım.off ne saçma yerlere geldi
O saçma yerlere siz getirdiniz kimse dizide cocugunuzuda pofpoflamak zorunda değil kimse içinde çocuk dogurmadiniz bende kızım 4 yaşında annemlerle aynı sehirdeyim ama kimseden yardım almadan gece gündüz kendim bakıyorum öyle haftada iki gün yemek yapıp getiren de yok

Merhaba, durumu çok yüzeysel anlatıncam. Eşimin ailesi bir sokak ötede otuyirlar. Benım ailem başka bir şehirde. Ve 4 aylık bebeğime tek başıma bakıyorum. Kayinvalidem çalışmıyor.esimin gelmesine yakın eve gelir. Yemek getirir. Yani haftada 1,2. Kardeşi desen ilk 3 ay insan bir mesaj atar bir ihtiyaçin var mı dusa gireceksen bebeğin yanında ben durayım.. Yook. Yoook. Ne kadar kendilerine donukler.. Ne kadar beni disladilar... Düşündükçe öfkem artıyor. Kayinvalidem bize ne zaman gelse benden bebekten değil saatlerce onun kızından bahsediyor devamlı kızını anlatıyor bir gün sinir krizi geçirtcek.hem bebeğime bakma hem gelince kızını anlat.... Ve ben sormuyorum bile.... Bu arada çalışmak zorunda olan bir anneyim 10.ayda basliycagim asla bakma taraftarı degikll bu kayinvalide. O kadar yalnızım ki. Bu öfkemi içimden atmak istiyorum. Lütfen yargılamadan yazın bu hassas bir konu.
Eşinin gelmesine yakin kayinvalide gelip hergun kime yemek getiriyor

Gelinlere de yaranılmaz oldu( gelinim bu arada) sürekli gelse gitse karışsa suç mesafeli olsa suç😅 kayınvalideler de korkuyor artık karısmaktan tepki görmekten. Belki sizinkide öyle düşünüyordur. Bu yüzden mesafelilerdir. Lohusalıgında verdigi bir sinir olabilir. Düzene girince hayatınız Allah razı olsun diceksiniz kayınvalidenize.

Kız daha ne istediğin gibi yetistiriyorsun işte her halta karıssalar daha mı iyi ? Valla bir ekmek bile görmedik yemek getiriyormus daha ne yapsin bu kayınvalide ? Ben hamilelikte 2 kilo alıp lohusalıkta ve sonraki sürecte makarna yerken kilo aldim yemek yapamamaktan dayandik makarnaya

Merhaba, durumu çok yüzeysel anlatıncam. Eşimin ailesi bir sokak ötede otuyirlar. Benım ailem başka bir şehirde. Ve 4 aylık bebeğime tek başıma bakıyorum. Kayinvalidem çalışmıyor.esimin gelmesine yakın eve gelir. Yemek getirir. Yani haftada 1,2. Kardeşi desen ilk 3 ay insan bir mesaj atar bir ihtiyaçin var mı dusa gireceksen bebeğin yanında ben durayım.. Yook. Yoook. Ne kadar kendilerine donukler.. Ne kadar beni disladilar... Düşündükçe öfkem artıyor. Kayinvalidem bize ne zaman gelse benden bebekten değil saatlerce onun kızından bahsediyor devamlı kızını anlatıyor bir gün sinir krizi geçirtcek.hem bebeğime bakma hem gelince kızını anlat.... Ve ben sormuyorum bile.... Bu arada çalışmak zorunda olan bir anneyim 10.ayda basliycagim asla bakma taraftarı degikll bu kayinvalide. O kadar yalnızım ki. Bu öfkemi içimden atmak istiyorum. Lütfen yargılamadan yazın bu hassas bir konu.
1. si sen onlardan hiç yardım istedin mi ? atıyorum anne duşa giricem yarın yada bu gün 1 yarım saat bize gelebilir misim ?
2. si çocuğu yapmadan öncede çalışıyordun hiç sordun mu yapsam bakar mısınız diye ?
kadın kaç yaşına gelmiş ayağını uzatıp tam rahat edecek al benim çocuğuma bak diye yapışıyorsunuz sinir oluyorum.çocuğu yapmadan nasıl bakılacağını planlaman gerekirdi.

aslında şanslısınız, gelip karışsalar daha çok huzursuz olursunuz emin olun.

Çocuk için bakıcı bulun bence.

Vallaha insan lohusalikta yardima ihtiyac duyuyor. Son lohusaligimda benim aile hastalandi yardima gelemedi. Esimin ailesi resmen ortadan kayboldu (ayni binadayiz düsünün). Herseyimi kendim yaptim, ama stresten sütüm de kesildi sonunda. Tabi ki kimse bakmak zorunda degil. Kimsede gelip elimizi tutup dursun diye de istemeyiz, ama insan bazen bir saat uykuya muhtac kaliyor, heleki es calismak zorunda olup tatil alma sansi yoksa. Ben sizi bu acidan anliyorum, ama size tek tavsiyem calismak zorundaysaniz aileden kimseye bel baglamayin bakici ile anlasin. Digerlerinden de umudu kesin. Insan olan gelip yardim eder. Yardim etmiyorsa da en azindan yük olmasin. Sözde herkes seni seviyor, ama böyle günlerde yalniz kalinca boş laf oldugunu anliyorsun iste. Allah bebeginizi saglikla büyütmeyi nasip etsin. Duygularinizi cok iyi anliyorum, ama cözümlerinizi digerleri yokmus gibi arayin
Çok teşekkür ederim bana destek olduğunuz içinde ayrıca teşekkür ederim.
Kesinlikle oyle sözde herkes beni seviyor ama yardıma gelince kaçış mod.. O zaman dünyanın kaç bucak olduğunu anlıyor insan. Aslında kanıma dokunan şeylerden biri ben onlara fazla anlam yükleyip ailem gibi görmüştüm. Ama benim ailem böyle yapmazdı.. Sanırım yalnızlığa çok alışık bir bünyem yok. İnsallah bebegım canım kızım saglikla büyür ve can sıkıntısı olmadan bu durumlar geride kalir 🙏🏻

Hic unutmam lohusalığın 20.günü falandı bir odada 12 kişiydik pandeminin pik dönemi kim sorarsa yardım için var hepsi bana karışmaktan sinirlendirmekten sütün yok bak demekten baska bir yardımları yoktu ... Eşimin rahmetli babaannesi "samsağı(sarımsak) yiyen kokar usağı cıkaran bakar" demişti laf arasında o zaman salaktım iyi madem bizi yalnız bırakın da cıkardıgima bakarım diyememiştim 😄

Sorun düşünce yapınızda kimse çcougunuza bakmak zorunda degil çocuk anne ve babanın sorumluluğunda olan bişey başkalarının değil kafanızdan eş ailesindekiler çocuga bakmak zorunda düşüncesini atarsanız böyle yersiz kin öfke beslememiş olursunuz. İnsanlar kendi çocuklarını büyütmüşler niye bide torun büyütmek zorunda olarak görülüyor anlamıyorum kadın yemek getiriyormuş teşekkür edin o da torununu biraz sevip evine gitsin bu kadar basit benim 2 tane var çok küçükler birgün olsun beklentim olmadı baksınlar zorundalar diye ki benim kv kp yalvarır ver bize bakalım bizimle kalsın 1 gün diye ama izin vermem çocugum büyüdü alır bikaç saat gezmeye giderler o kadar onu da beklenti için değil çocugum dedesi ile zaman geçirsin dedesi de doya doya sevsin diye ben teklif etmem kendisi ister yani bana göre herkes kendi çocugunu kendi büyütmeli yaparken sorup bakacaksanız yapıyım demediyseniz hiçbirşey beklemeye hakkınız yok

Allah aşkına komik olmayın ya. Yazmak için yazmayın

Alya, senin nezdinde tüm kadınlara yazmak istiyorum aslında.

Şimdi kayınvalideye 10 ay evde bakmamızı isteseler çoğumuz bakmayız, en önde ben bakmam dkfk e şimdi çocuğumuza niye baktıralım? Mecbur değiller ki.

Talep etmezseniz alamazsınız. Haklısınız bence
İsteyin söyleyin tabi ki bakmak olarak değil de arada ilgilensin duş alın, dinlenin, işlerinizi halledin.
Siz talep etmezseniz insanlar cekinebilir de

Alya, senin nezdinde tüm kadınlara yazmak istiyorum aslında.

Şimdi kayınvalideye 10 ay evde bakmamızı isteseler çoğumuz bakmayız, en önde ben bakmam dkfk e şimdi çocuğumuza niye baktıralım? Mecbur değiller ki.
Ben çocuğuma gelsin baksın yazdıgımı hatırlamıyorum. Devamlı bu durumu düzeltmekten yoruldum. Kayinvalidem bunu teklif etseydi çok mutlu olurdum ve içim rahtlardi. Ama zaten bakici bakacak. Sizin alnlmdgnz kısım su ; yalnızlık bu dünyadaki en acı veren şeylerden biridir. Ve istenilen beklenen sadece küçük bir ilgi. Şımarıklık olarak değerlendirip dalga geçtiğiniz şeylerin altında bir çok nedende olabilir. Birinin sıkıntısıni yargılamadan bunu bir kez daha düşünün.

Hassas bir konu olduğunu belirtmene rağmen mesajları tersten okuyan arkdslar;bir derdiniz olursa bana yazabilirsinjz. Çünkü ben sizin gibi yargılamam.

İlgilenen herkese teşekkürler.

X