Eşimin ailesi sorunsalı

Ben ikizlerime annemlerden farklı bir şekilde tek baktım. Kimse bakmak zorunda değil. Eşiniz destek olmuyorsa gidin onunla kavga edin.

Merhaba, durumu çok yüzeysel anlatıncam. Eşimin ailesi bir sokak ötede otuyirlar. Benım ailem başka bir şehirde. Ve 4 aylık bebeğime tek başıma bakıyorum. Kayinvalidem çalışmıyor.esimin gelmesine yakın eve gelir. Yemek getirir. Yani haftada 1,2. Kardeşi desen ilk 3 ay insan bir mesaj atar bir ihtiyaçin var mı dusa gireceksen bebeğin yanında ben durayım.. Yook. Yoook. Ne kadar kendilerine donukler.. Ne kadar beni disladilar... Düşündükçe öfkem artıyor. Kayinvalidem bize ne zaman gelse benden bebekten değil saatlerce onun kızından bahsediyor devamlı kızını anlatıyor bir gün sinir krizi geçirtcek.hem bebeğime bakma hem gelince kızını anlat.... Ve ben sormuyorum bile.... Bu arada çalışmak zorunda olan bir anneyim 10.ayda basliycagim asla bakma taraftarı degikll bu kayinvalide. O kadar yalnızım ki. Bu öfkemi içimden atmak istiyorum. Lütfen yargılamadan yazın bu hassas bir konu.

😂😂 burda ki herkes sürekli kayınvalidesinin gelip gitmesinden memnun değil sen tam tersi 🤣 bakmazsa bakmasın. Kreşe ver. Ben asla istemedim istemem de. Sonra bir sürü lafı olacak ben baktım ben büyüttüm. Boşversene evine neden dahil etmek istiyorsun ?

Merhaba, durumu çok yüzeysel anlatıncam. Eşimin ailesi bir sokak ötede otuyirlar. Benım ailem başka bir şehirde. Ve 4 aylık bebeğime tek başıma bakıyorum. Kayinvalidem çalışmıyor.esimin gelmesine yakın eve gelir. Yemek getirir. Yani haftada 1,2. Kardeşi desen ilk 3 ay insan bir mesaj atar bir ihtiyaçin var mı dusa gireceksen bebeğin yanında ben durayım.. Yook. Yoook. Ne kadar kendilerine donukler.. Ne kadar beni disladilar... Düşündükçe öfkem artıyor. Kayinvalidem bize ne zaman gelse benden bebekten değil saatlerce onun kızından bahsediyor devamlı kızını anlatıyor bir gün sinir krizi geçirtcek.hem bebeğime bakma hem gelince kızını anlat.... Ve ben sormuyorum bile.... Bu arada çalışmak zorunda olan bir anneyim 10.ayda basliycagim asla bakma taraftarı degikll bu kayinvalide. O kadar yalnızım ki. Bu öfkemi içimden atmak istiyorum. Lütfen yargılamadan yazın bu hassas bir konu.
Kendi kendinizi kuruyorsunuz. Kadin bakmayabilir. Onu hesap ederek mi bebek yaptiniz? Bebegime tek basima bakiyorum lafini da anlamayacagim. Bebege kac kisi bakmali?

Ofkelenmeyi, kendinizi doldurmayi birakin. Simdiden bakici bulmaya calisin.

Hemen ara buraya yazdığın gibi ona da söyle.
Söylemediğimi nerden biliyorsunuz?
ben anlamadım bu kadar tepkiyi annesi yanında olmayan lohusa kadının yalnız hissetmesi kadar normal ne olabilir ki. boşver bence sen kayınvalidene anne benim annem uzakta yalnız hissediyorum ilk bebeğim zorlanıyorum yardımını rica ediyorum desen o da kabul eder ne var ki bunda..
Bayılıyorlar uzaktan ahkam kesmeye 😂

Bebeğinizi güle güle büyütün inşallah arkadaşım.

Az gelip gitmeleri,bebeğe bakmak istememeleri daha iyi değil mi?

En azından karışan,eleştiren yok.

Eve biri gelince düzen bozuluyor mu?

Ben çocuğuma gelsin baksın yazdıgımı hatırlamıyorum. Devamlı bu durumu düzeltmekten yoruldum. Kayinvalidem bunu teklif etseydi çok mutlu olurdum ve içim rahtlardi. Ama zaten bakici bakacak. Sizin alnlmdgnz kısım su ; yalnızlık bu dünyadaki en acı veren şeylerden biridir. Ve istenilen beklenen sadece küçük bir ilgi. Şımarıklık olarak değerlendirip dalga geçtiğiniz şeylerin altında bir çok nedende olabilir. Birinin sıkıntısıni yargılamadan bunu bir kez daha düşünün.

Hassas bir konu olduğunu belirtmene rağmen mesajları tersten okuyan arkdslar;bir derdiniz olursa bana yazabilirsinjz. Çünkü ben sizin gibi yargılamam.

İlgilenen herkese teşekkürler.

Hayır ben sizi anlıyorum aslında, 18 aydır tek başıma ikizlerime bakıyorum, 18 ay boyunca bir kere kuaföre gidebildim, duşa geceden geceye zar zor giriyorum ama hayat böyle.

Mesela yeğenim olsa çok severim ama bakmam. Kendi annem mesela yakın olsak bakmak istemez, sıkılır. Herkes “torunum olsun bakayım, gelinim olsun yardım edeyim” diye gezmiyor, çok az öylelerinin sayısı. Hiç kimseye destek olmuyor diye kızamayız, üzülmek ayrı onu sabaha kadar konuşsak boş.

Tam olarak ne duymak istiyorsunuz bilmiyorum ama lohusalıktan duyduklarınızı süzgeçten geçirmek konusunda zorlanabilirsiniz. Seneye bu konunuzu okuyun, bakın görün ne kadar farklı düşünüyor olacaksınız

Çok teşekkür ederim bana destek olduğunuz içinde ayrıca teşekkür ederim.
Kesinlikle oyle sözde herkes beni seviyor ama yardıma gelince kaçış mod.. O zaman dünyanın kaç bucak olduğunu anlıyor insan. Aslında kanıma dokunan şeylerden biri ben onlara fazla anlam yükleyip ailem gibi görmüştüm. Ama benim ailem böyle yapmazdı.. Sanırım yalnızlığa çok alışık bir bünyem yok. İnsallah bebegım canım kızım saglikla büyür ve can sıkıntısı olmadan bu durumlar geride kalir 🙏🏻

Insallah. Bende herkese hep yardim edip destek olan biriyim. Aileye bir sürü faydam dokunmustur. Ama iş bana destek olmaya gelince pof ortada kimse yok. O yüzden bende artik kendimi bir cok konuda geri cektim. Benim aile olma anlayisim biraz farkli galiba. Iyi günde zaten kimseye yük olmuyorum. Burda bahsettigimiz süre en fazla 2 haftaydi zaten. O zamana toparlanirdim. Ama yok. Bende beklentiye girdim. Hatam o oldu. Doktorum önceden bana yardimci yazmak istedi bende salak gibi "ailem yakin gerek olmayacaktir, kimsesi olmayan birine yazarsiniz" dedim. Al sana yardimi🤣 neyise ki bana da iyi bir ders oldu.

Bence uçların uzak durması daha iyi.guvenilir bi bakıcı bul ewe kamera tak
Bnm 1,5 ay baktı kayinvalide neredeyse boşanma aşamasına gelecektik .kabus gibiydi gunler

Benim annem de asla yardım etmedi ama bence haklı. Bende bakmam. İki kızım var onlarda umarım böyle saçma beklentilere girmez. İki çocuğa zor bakıyorum. Bir de büyüttükten sonra baştan mı başlayacağım? Hiç kimsenin böyle bir isteğe hakkı yok. Bir de yemek getiriyormuş kadın. Büyük yardım bana göre. Ama işte yaranılmıyor.

Kendinizi boşa dolduruyorsunuz. Kimse (anneniz bile olsa) çocuğunuza bakmak zorunda değil ha baksa ilgilense fena mı olur hayır ama böyle bir beklentiye girmek de yersiz. Sonuçta çocuk sahibi olurken başkalarıyla karar vermiyorsunuz eşinizle böyle bir sorumluluğa karar veriyorsunuz. Eğer maddi açıdan zordaysanız eşiniz annesiyle konuşsun rica etsin siz çalışmaya başlayınca bakması için. Ama kadın istemezse de kavga çıkarmayın yani kimse hiçbir şeye mecbur değil.

Tek yargılamadan yorum yapan sizsiniz öncelikle teşekkür ederim 🙏🏻 tavsiyenizi düşüneceğim. Kibar tavrınız yorumlar arasında tek 🌼
yazdığımda belirtmeme rağmen yargılari hiç bitmemiş? Lütfen yargılayacak olan yorum yazmasın rica ediyorum hassas olduğumu belirttim üstelik . Öncelikle arkadaşlar ben çocuğuma baksın değil, lafının bile geçmemesine sinirliyim. Burda yapayalnızım ve tek başıma hayatımda küçücük bir bebek var. Destek yok. Bunu sizin yorumunuz altında yazıyorum ama herkese cevap niteliğinde.

Yeterince "kayinvaliden icin mi çocuk doğurdun" mesajı okudum.
Hayir kayinvalidem için doğurmadım ben kimse için çocuk doğurmadım ayrıca o benim canım.off ne saçma yerlere geldi
Bende 2 bebek vardı, eşim de iş gereği yurt dışındaydı. Biri ağlar diğerini uyandırır, ikisi de ishal olur bez değiştir, yıka giydir. Yalan yok, onlar ağladı ben ağladım. Bazen beş dakika daha uyuyabileyim diye aç kaldığım da oldu. Anne olmak tam da bu. Hiç bir şey, hiç kimse yoksa tek başınıza siz yeteceksiniz çocuğunuza.

Yargılama bunun neresinde? Aynen ben de soruyorum kime güvenip çocuk yaptınız? İlk çocuğumda beraber yıkanırdık, küvete aparatını koyardım. Diğeri doğunca onu da oto koltuğuna oturtur ablasıyla oynatırdım. Banyo kapısı açık yıkanılıyor haberiniz olsun. Annem de vardı kayınvalidem de görümcem de. Babam hasta olduğu için annemin gelmesini kabul etmezdim, kayınvalidem ilk günden ben bakmam demişti sanki sormuşum gibi. Görümce de tıp fakültesindeydi kendine hayrı yoktu. Oturdum kendi doğurduğum çocuklarıma kendim baktım.

Konunuz bencilce yalnız. Benim gibi düşünmeyen yazmasın, yazan yargılıyor beni, oldu. 2 yaşındaki rota virüsü olunca acile bile gittim iki bebekle. Ben ve eşim dışında kimse mecbur değil çocuklarımla ilgilenmeye bakmaya. Kimseden beklentim olmadı ve iyi ki olmamış.

Gerekli durumlarda yardım talep etseniz duşa girmek için biraz uyumak için mesela? Onada mı gelmezler

Öncelikle kayınvalide torununa bakmak zorunda değil 🤷🏻‍♀️ 3 çocuğum var hastalıktan kalkacak halimin olmadığı zamanda bile gelip neden bakmıyor diye hiç kızmadım. Banada söyledi ilk çocuğumda calisacaksan ben bakmam baştan soyliyim gezmeye gideceksen öyle bakarım ama hergun olmaz dedi bende tamam aklımda olsun sağol dedim. Ama biri bana durup durup kızını eşini anasını danasini anlatsa sürekli bende sıkılır bogulurum burda cok haklısın. Bunun için ne yapılır bilmiyorum ama konuyu değiştir başka konu aç hemen bilemedim. Birde görüşme sıkliginizi azaltın sınırımız biraz daha geçer bu şekilde hergun sık görürseniz dahada doldurursunuz kendinizi

X