Eşimin ailesi sorunsalı

em bebeğime bakma hem gelince kızını anlat.... Ve ben sormuyorum bile.... Bu arada çalışmak zorunda olan bir anneyim 10.ayda basliycagim asla bakma taraftarı degikll bu kayinvalide.

Çocuğu kendiniz için yaptınız. Anne olmak istediğiniz için bu dünyaya bir can getirdiniz. Siz ve babası dışında hiç kimse bakmak zorunda değil. Arada yemek getiriyormuş, belki de kafasında böyle yardım ettiğini düşünüyor. Belki daha ilgili olabilirlerdi, yeğeni ile torunu ile ilişki kurmaları güzel olurdu. Ama siz buna değil bakmamalarına takılmışsınız.
Eğer çok bunalıyorsanız düşünmelerini beklemeden yardım isteyebilir veya annenizi yanınıza çağırabilirsiniz.

Peki siz kime güvenip çocuk yaptınız? Bir de çalışacakmışsınız, nasıl olacak o? Kayınvalideniz bakmak zorunda değil, üstelik yemek getiriyormuş kadın zaten, ne büyük kolaylık bence. Şükretmelisiniz! Arada kendisinden rica edebilirsiniz duş almak veya başka bir işiniz için çocuğu bir iki saatliğine alması için. Ondan beklemeyin bu adımı, o nereden bilsin duş almak istediğinizi ve bebekten dolayı alamadığınızı?
Ailelerimiz yurtdışında, eşim olmadığı zamanlarda duş almak için bebeğimi komşuma bırakıyordum, yemeğimi de bebek uyurken yapıyordum. Keşke benim de yemek getirenim olsaydı 😅

Anladım sizin durum ap ayri. Bızımkı 1 sokak ötede oturuyor. Yinede" çocuğu kayınvaliden için mi yaptın sen yaaaaaawww" dememissniz teşekkürler 😁

Yani sizi de anlamaya çalışıyorum ama olmuyor.. Bence bunaldığınız için kafanız atmış. İnanın durumunuza gerilecek bir şey yok. Daha ne istiyorsunuz görümce derdiyle uğraşmıyorsunuz. Kayınvalide derdi yok, olanı siz kafanızda yaratmışsınız.
Şu yaşta benim bile bazen kafam çocuk kaldırmıyor. O insanlar sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil ki. Siz istediniz, gözünüz kesti ve yaptınız. Kimseye bel bağlamış olmamanız gerekirdi. Sıfır beklenti çok mutluluktur. Kadınında bu yaştan sonra kafası kaldırmıyordur, bakabileceğini düşünmüyordum. Çok zor durumda kaldığınızda güzel güzel söyleyin anneciğim bir banyo yapayım 1 saat ilgilenir misin torununla diye sorun, red edeceğini sanmıyorum. O düşünememistir belki de sizden çekinmiştir çocuğunuzla kendiniz ilgilenmek istediğinizi düşünmüştür.Siz bilenmişsiniz, dolmuşsunuz. Kendinizi bu kadar doldurmayın size zarar.

Hafta da bir iki yemek getirdiğine şükredin bence. Bebeğim pandemi dönemi doğmuştu. Eşim işi gereği aylarca eve gelemedi o dönem. Evde tek başıma gelenin gidenim yardım edenim olmadı. Gece uyuyunca hızlıca girerdim banyoya. Uykuyu da sevmezdi bebeğim . Beş dakika banyo yaptım aylarca .

Eşiniz akşamları gelince girin dusunuza . Evet yardım etseler güzel ama yapacak birşey yok. Çocuklar böyle büyüyor maalesef

Kuzum yargılamak değil ki doğruyu söylemek bu
Üç yavrumu sadece Allah'ın yardımıyla tek başına büyüttüm eşim yurt dışında çalıştı
Kimseden zerre beklentim olmadı
Sıfır beklenti sonsuz huzur
Çalışan bir anneyim biz bakici bulcaz muhtemelen. Ben konusunun bile geçmemesine bozuluyorum. Beni üzen yok sayılması.

Hafta da bir iki yemek getirdiğine şükredin bence. Bebeğim pandemi dönemi doğmuştu. Eşim işi gereği aylarca eve gelemedi o dönem. Evde tek başıma gelenin gidenim yardım edenim olmadı. Gece uyuyunca hızlıca girerdim banyoya. Uykuyu da sevmezdi bebeğim . Beş dakika banyo yaptım aylarca .

Eşiniz akşamları gelince girin dusunuza . Evet yardım etseler güzel ama yapacak birşey yok. Çocuklar böyle büyüyor maalesef

Artık bebeğimle giriyorum dusa yoksa durmuyor çok anneci😪 napsin tek bni görüyor sabi🧚🏻
İnsallah bebeğim huzurla büyür bakici ellerinde bende bu günleri gülerek hatırlarım 🙂

Merhaba, durumu çok yüzeysel anlatıncam. Eşimin ailesi bir sokak ötede otuyirlar. Benım ailem başka bir şehirde. Ve 4 aylık bebeğime tek başıma bakıyorum. Kayinvalidem çalışmıyor.esimin gelmesine yakın eve gelir. Yemek getirir. Yani haftada 1,2. Kardeşi desen ilk 3 ay insan bir mesaj atar bir ihtiyaçin var mı dusa gireceksen bebeğin yanında ben durayım.. Yook. Yoook. Ne kadar kendilerine donukler.. Ne kadar beni disladilar... Düşündükçe öfkem artıyor. Kayinvalidem bize ne zaman gelse benden bebekten değil saatlerce onun kızından bahsediyor devamlı kızını anlatıyor bir gün sinir krizi geçirtcek.hem bebeğime bakma hem gelince kızını anlat.... Ve ben sormuyorum bile.... Bu arada çalışmak zorunda olan bir anneyim 10.ayda basliycagim asla bakma taraftarı degikll bu kayinvalide. O kadar yalnızım ki. Bu öfkemi içimden atmak istiyorum. Lütfen yargılamadan yazın bu hassas bir konu.
Pardon sizi anlıyorum ama kadın mecbur değil ki beklenti içine girmişsiniz çoçuğu ona doğurmadınız sonuçta madem öle sizin annenizde gelebilir bakmak için yani insanlardan beklenti içine girmeyin bu sizi üzer yani çalışsın çalışmasın yargılayamazsınız.

Aaaahah çok fena bu gorumcelrr😂
Kız boşversene onları mı düşünücez ? Bir kere telefonda konuşmamışızdır görümcemle aynı ortamdayken denk geliriz. Kayınvalidemle de yani bazen düşünür bazen düşünmez benim annem değil sonuçta. Çocuğum olursa da kızının bebeğine gösterdiği sevgiyi göstermeyecektir eminim ama bu onun problemi. Ben kendi aileme huzuruma bakarım. Siz kendini dışlanmış olarak değilde aradaki ufak bir mesafe olması benim için daha iyi aslında diye düşünürseniz rahatlarsınız.
Bu arada cidden şaka yapmıyorum ya gelmiyor bayramlaşmaya :) arar abisini bayramlaşır o kadar biz konuşmayız bile. Ben sonuçta aileye giren bir yabancıyım abisiyle bayramlaşıyorsa benimle de bayramlaşmalı bayramlaşmıyorsa bizde aramayız olur biter:)

Çocuğu kendiniz için yaptınız. Anne olmak istediğiniz için bu dünyaya bir can getirdiniz. Siz ve babası dışında hiç kimse bakmak zorunda değil. Arada yemek getiriyormuş, belki de kafasında böyle yardım ettiğini düşünüyor. Belki daha ilgili olabilirlerdi, yeğeni ile torunu ile ilişki kurmaları güzel olurdu. Ama siz buna değil bakmamalarına takılmışsınız.
Eğer çok bunalıyorsanız düşünmelerini beklemeden yardım isteyebilir veya annenizi yanınıza çağırabilirsiniz.
Yüzeysel anlattığım için eksik anlaşılmış
"ben bebeğimi hiç kimse için doğurmadım o benim canım" bir kere şu burda yazılı dursun. Cunku sayisiz aynı yorum var.61
Kız boşversene onları mı düşünücez ? Bir kere telefonda konuşmamışızdır görümcemle aynı ortamdayken denk geliriz. Kayınvalidemle de yani bazen düşünür bazen düşünmez benim annem değil sonuçta. Çocuğum olursa da kızının bebeğine gösterdiği sevgiyi göstermeyecektir eminim ama bu onun problemi. Ben kendi aileme huzuruma bakarım. Siz kendini dışlanmış olarak değilde aradaki ufak bir mesafe olması benim için daha iyi aslında diye düşünürseniz rahatlarsınız.
Bu arada cidden şaka yapmıyorum ya gelmiyor bayramlaşmaya :) arar abisini bayramlaşır o kadar biz konuşmayız bile. Ben sonuçta aileye giren bir yabancıyım abisiyle bayramlaşıyorsa benimle de bayramlaşmalı bayramlaşmıyorsa bizde aramayız olur biter:)

Kotununde kötüsü var 😂 bir yerde mesafe iyidir ama dediğin gibi benim sorunum dışlanmış hissetmekti.yalniz olunca galiba bu duygum coştu. Neyse bakicaz çaresine 😅

Tek yargılamadan yorum yapan sizsiniz öncelikle teşekkür ederim 🙏🏻 tavsiyenizi düşüneceğim. Kibar tavrınız yorumlar arasında tek 🌼
yazdığımda belirtmeme rağmen yargılari hiç bitmemiş? Lütfen yargılayacak olan yorum yazmasın rica ediyorum hassas olduğumu belirttim üstelik . Öncelikle arkadaşlar ben çocuğuma baksın değil, lafının bile geçmemesine sinirliyim. Burda yapayalnızım ve tek başıma hayatımda küçücük bir bebek var. Destek yok. Bunu sizin yorumunuz altında yazıyorum ama herkese cevap niteliğinde.

Yeterince "kayinvaliden icin mi çocuk doğurdun" mesajı okudum.
Hayir kayinvalidem için doğurmadım ben kimse için çocuk doğurmadım ayrıca o benim canım.off ne saçma yerlere geldi
ben anlamadım bu kadar tepkiyi annesi yanında olmayan lohusa kadının yalnız hissetmesi kadar normal ne olabilir ki. boşver bence sen kayınvalidene anne benim annem uzakta yalnız hissediyorum ilk bebeğim zorlanıyorum yardımını rica ediyorum desen o da kabul eder ne var ki bunda..

Merhaba herkese bugün kayinvalideme gidicem sarılcam boynuna dıycem canımınici iyi ki varsın iyi ki bebeğime bakmıyorsun zaten senin görevin değil zaten bebegi dogururjen anlaşma yapmadık iyi ki beni disladiniz ben yalnızım iyi ki. Anlat güzelim sabaha kadar kızını dinlerim canım anam diycem😂

Konu kapandı
Not :beni ciddiye alip anlamlı mesaj atanlar için teşekkür ederim.

Merhaba, durumu çok yüzeysel anlatıncam. Eşimin ailesi bir sokak ötede otuyirlar. Benım ailem başka bir şehirde. Ve 4 aylık bebeğime tek başıma bakıyorum. Kayinvalidem çalışmıyor.esimin gelmesine yakın eve gelir. Yemek getirir. Yani haftada 1,2. Kardeşi desen ilk 3 ay insan bir mesaj atar bir ihtiyaçin var mı dusa gireceksen bebeğin yanında ben durayım.. Yook. Yoook. Ne kadar kendilerine donukler.. Ne kadar beni disladilar... Düşündükçe öfkem artıyor. Kayinvalidem bize ne zaman gelse benden bebekten değil saatlerce onun kızından bahsediyor devamlı kızını anlatıyor bir gün sinir krizi geçirtcek.hem bebeğime bakma hem gelince kızını anlat.... Ve ben sormuyorum bile.... Bu arada çalışmak zorunda olan bir anneyim 10.ayda basliycagim asla bakma taraftarı degikll bu kayinvalide. O kadar yalnızım ki. Bu öfkemi içimden atmak istiyorum. Lütfen yargılamadan yazın bu hassas bir konu.
Benim eş ailesi de ilgilenmez ama bu kadar öfke duymuyorum, sonuçta mecbur değiller...

Vallaha insan lohusalikta yardima ihtiyac duyuyor. Son lohusaligimda benim aile hastalandi yardima gelemedi. Esimin ailesi resmen ortadan kayboldu (ayni binadayiz düsünün). Herseyimi kendim yaptim, ama stresten sütüm de kesildi sonunda. Tabi ki kimse bakmak zorunda degil. Kimsede gelip elimizi tutup dursun diye de istemeyiz, ama insan bazen bir saat uykuya muhtac kaliyor, heleki es calismak zorunda olup tatil alma sansi yoksa. Ben sizi bu acidan anliyorum, ama size tek tavsiyem calismak zorundaysaniz aileden kimseye bel baglamayin bakici ile anlasin. Digerlerinden de umudu kesin. Insan olan gelip yardim eder. Yardim etmiyorsa da en azindan yük olmasin. Sözde herkes seni seviyor, ama böyle günlerde yalniz kalinca boş laf oldugunu anliyorsun iste. Allah bebeginizi saglikla büyütmeyi nasip etsin. Duygularinizi cok iyi anliyorum, ama cözümlerinizi digerleri yokmus gibi arayin

Sanırım lohusalık böyle birşey. Çocuğa bakması gereken sizsiniz. Yardım etseler güzel olur ama mecbur değiller.

İhtiyacınız varsa yardim isteyin. Yapmazlarsa keyifleri bilir.

Konu açmışsınız ama gelen yorumlar hoşunuza gitmediği için sinirleniyorsunuz oysaki çoğu yorum gayet anlayışla yazılmış. Bencede sinirleriniz bozulmuş ondan alınganlık yapıyorsunuz. Defalarca söylemişsiniz evet kaynanam için doğurmadım diye ama hala ondan beklentiniz var. Evet bebek büyütmek zor herkes destekci ister ama bu destek eşinizden gelmeli başkasından değil

X