Evet canm beni cok iyi anlamissin durumu cok iyi ozetledin.ben nasil davranacagim konusunda bocaliyorum. Benm sessizligimden yuz buluyorlar hersey hop eskiye donuyor. Cok tsk ederm onerilerin icin. Peki kvye nasil davranmaliyim hic konusmasam olmuyor elimi uzatsam kolumu kurtaramiyorum sen bana dunu yapiyorsun kiriliyorum desem uste cikiyor aglayip trip atiyor ne yapacagimi sasirdim
Bak şimdi.Sonuçta Düşmanı en iyi tanıyan sensin.(Kayınvalideyi bu durumda düşman ilan ettik ama yapıcak bişey yok)
Gözyaşlarıyla sürekli duygu sömürüsü yapıyor.Demek ki tarzı bu.O zaman 1.Hedef.Kayınvalideye göz yaşı dökmesi için fırsat vermiyceksin ki bu fırsatlarını sana koz olarak kullanmasın.Çünkü emin ol yarın öbür gün muhakkak kocana ya da başkalarına gidip senin o ağladığı halde gamsız vurdumduymaz saygısız olduğundan falan tutunacak ve herkesi sana karşı dolduracak.Sonuçta kocanda dahil konuyu dinleyenler akrabalar ya da başkaları emin ol konunun ne olduğuyla ilgilenmeyecekler.Çünkü insanlar gözyaşları karşısında vurdumduymaz davranan bir gelini konuda haklı ya da haksız aramadan idam edicekler.Bunu sende yaparsın ama.Bu normaldir.Sanada anlatsalar o anda sende konuyu düşünmez anlatana hak verirsin.Daha doğrusu göz yaşı dökene.
Ama şunu unutma ki senin elindeki koz çok daha büyük.Oğlu sende.
Aslında biliyor musun bu şekilde yaklaşmak çok doğru değil ama yapıcak bişey yok.Başlatan o yani kayınvaliden sonuçta.
O başlattıysa sen de bitiren olacaksın.
Erkekler düz mantıklardır.Konuları bizim algıladığımız gibi görmezler.O yüzden sakın eşine anlatıp ondan senin tarafını tutmasını bekleme.Bu savaşta bi de enerjini ona boşu boşuna kırılarak hırpalama kendini.Sana hak vermiycektir.Ya da senin düşündüğün gibi düşünmeyecektir.Bunları içinde tutmasını öğrenmelisin.Bu sefer ister istemez kocanada düşman olacaksın.Yani taraf arıycaksın.Ama unutma ki o onun Annesi.Ya bu konulara dahil olmayacak ya da vijdanen onun tarafında olacaktır.Bunu baştan kabullen.Yani her halukarda yalnız savaşacaksın.Önce bunu anlamalısın.Ve emin ol başının etini yediğin bir koca yerine içten içten savaşı yavaş yavaş kazanan bir kadın olmak sana çok büyük haz verecek.
Burada geçen konuları eşine şöyle anlatacaksın.
1.O akrabanın cümlesi hazmedilemez.Ayda 2000 tl getirsen cümlesi.Burada haklısın ama cvp veremediğin için üzülme.O akrabayı kendi silahıyla vuralım.
Şimdi eğer eşine bunu o kim oluyor nasıl böyle bir şey söyler nasıl böyle konuşur diye anlatırsan adamın gururunu kırmış olursun.Erkeklerin erkeklik egoları başkalarınada vardır ama karılarınada vardır bunu unutma.Egosu incinecek.Çünkü karısı böyle bir konuşmaya maruz kalmış ve bunu açıkça yüzüne vuruyor.Emin ol o da senin haklı olduğunu bilecek ve sana vereceği cvp e canım kötü bişey dememiş ki olacak.Şaşırma ve sana hak vermesini bekleme.Ama bu bizim duymak istediğimiz cvp değil öyle değil mi?
O zaman konuyu şöyle anlatıcaksın.Hayatım geçenlerde xx akrabam bana neden çalışmadığımı ve eve 2000tl getirsem fena mı olur dedi.Acaba maddi sıkıntıları falan mı var.Eşinin çalışmasını mı istiyor adamcağız.Üzüldüm gerçekten de.Bize anlatamadıkları bir dertlerimi var ki.Baksana adam benim meslek sahibi olmama ve 2000tl getirmeme ne kadar özeniyor di mi hayatım.(Onay cümlesini muhakkak al)
Ama ben ne kadar şanslıyım ki kocam böyle bir eşe sahip olduğu halde beni çalıştırmıyor.
Burada ne yapmış olduk.
1-Adamı yerdik.Yani hanımının parasına göz diken bir adam oldu.Sakın kapıyı kapatma aksine bu konuşmadan sonra onlara muhakkak gidin ki kocanın ona acıyarak nasıl baktığını gör ve hazzını yaşa
2-Eşini onure ettik.
3-Sen kendi değerinide gösterdin.Yani aslında sen istesen ayda 2000tl getiren bir bayansın ve bunu gururun kırılmadan yaptık.
Unutma o adama cvp verseydin eğer rüsgar tersten esemzdi.Önemli ollan burada kocanın nasıl göreceği ve seninde içinin ferahlaması.