Eşimin ailesi kendi ailemin yanına gitmeme izin vermiyor :(

Fruma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
281
108
103
Kızlar biraz uzun derdimi dinlerseniz ... eşim askerde 6 ayı kaldı. Ben kayınvalidemgille kalıyorum yaklaşık 1.5 senedir. Her işi yapıyorum yapabildiğim kadar temizlik kahvaltı misafirlere hizmet markete gitmek vs. 2 tanede küçük gorumcelerim var onlarada kendi kardeslerim gibi seviyorum bakiyorum. Saygida kusur etmiyorum hic bi zaman.. Ama yinede kusur buluyir bazen kayınvalidem bi kişiye kızdığı zaman siniri benden çıkartıyor iste camasirlari oyle serme, kizlar ortaligi dagitmis niye topalamadin, buralari iyi silmemissin, senin niye moralin bozuk yine ne oldu vs. bahane arayarak tartisma cikartiyor neyse ben bunlara eşim için sabrediyorum gelince ayrılacağımız için. 6 aydir annemlere gitmedim onlarda haliyle ozluyor gel biraz kal diyolar. Şimdide kendi ailemin yanına gitmek istiyorum bunu kayinvalideme soyledim. Kim goturecek seni gitme simdi esin gelsin ondan sonra git dedi. Esim en fazla 10 gun izin kullananiliyo daha fazla vermiyorlar ailem sehir disinda trenle 1.5 otobusle 4 saat yolculuk kaynimla gidicem o goturucek ama gonlu yok gitmeme esim konusucam dedi ama bilmiyorum ne olcak... Sizce niye boyle yapiyo bu kadin? Sorun acaba bende mi cok mu yuz veriyorum yada ilgisizim? Birde cevap yazarken lutfen kırıcı olmayın evet askerden önce evlenmeyecektim hata yaptım biliyorum eğer bunları yaşayacağımı bilseydim zaten evlenmezdim askerden oncs ama kader iste oldu bir kere geri donusu olmuyor..

Yaşın ufak zaten,madem evlenmeyi biliyorsun eşinede sözünü geçirmeyi bileceksin..

Yazdiklarini okuyunca anladim neden kv kp gondermiyor .. cok fedakar olmuycaksin bir evliligin ilk kurallarindandir bu... canim benim bu kadar kendinden vazgecip onlar icin ugrasirsan seninle ilgili bu konuda bile soz sahibi hissederler kendilerini ... boyle bi konuda soz hakki bile vermemeliydin onlara !! Bastan yapmaliydin bunu ... ama gec kalmis sayilmazsin

bide şu olaya takığım ben 1,5 saatlik yolu bir kadın tek başına gidemiyor mu?
ben gittim iş gereği terörün en fazla olduğu yerde görev yaptım
ne eşim ne ailemden birine ihtiyaç duymadım bu ne yahu
atla git otobüse
böyle şeyler duyunca acaba yollarda bana birşey oluyorda
ben mi fark etmiyorum acaba diyorum

Millete bak yahu kadinla evlenmemis, anasi evine hizmetci almis. Gorumcelere bak ,kvye bak, asker yolu bekle. Be yavrum yasin 19 yaziyor profilinde. Anana babana bakaydin madem? Nedir bu kosa kosa evlilik?

Saçlarım dikiliyor böyle konuları okuyunca.
Bir temiz dövmek geçiyor içimden..

Evliliği neden bu kadar yanlış algılıyorsunuz acaba çok merak ediyorum. Türk kadınlarının geneli böyle. Evlendin arkadaşım sen, başkasının ailesine hizmetçi olarak gitmedin. Görümcelerine kayınvalidenin bakması gerekiyor, sen de olunca kendi çocuğuna bakacaksın. Evin temizliğine de elbette yardımcı olacaksın ama bu bütün işleri senin yapacağın anlamına gelmiyor. Nereye gidip gidemeyeceğine de ne kayınvaliden, ne kayınpederin ne de başkası karışamaz. Resmen köle pozisyonunda kalmışsın sen. Kimseden izin alma, çek git. Kocan da laf ederse gereken cevabı verirsin. Sen millete köle olasın diye mi evlendin. İnsan kendi evinde o kadar iş yapmıyor yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…