Eşimin Ailesi İle Sorunlarım

Mettgul

evli, mutlu, cocuklu :)
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
748
37
73
......................

Son düzenleme:
bosver canim SIKMA canini uzaktaymissin allahtan bu senin icin iyi yaninda olsaydin daha kötü olurdu

ortada buyuk bir sorun yok
hiç bir anna bana evladına ev araba alma zorunlulugu da yok ki almıslar ileride sizin olacak
tavırlarını sevmiyorsanız bayramdan bayrama gidersiniz..ee zaten uzaksınızda hiç canınızı bu kadar ufak konular için sıkmayın

Bir bakıma çok şey var,bir bakıma hiçbirşey yok gibi görünüyor.
Ufak tefek gerginlikler birikmiş sanırım.
Ama eşinin yapabileceği birşey yok gibi görünüyor.
Açıkça yaşanan belli başlı bir sorun veya söylenen bir söz olsaydı,belki eşinden bir hamle bekleyebilirdin.

Eşin ve sen,ailenin kalanından başka şehirdeymişsiniz.Bence uzak olduğunuz sürece idare edebilirsin.

Diğer eltiler,uzak olduğun için seni çekemiyor olabilirler.Kendileri her gün kayınvalide ile birlikteler.Seninse böyle bir zorunluluğun yok.
Her akşam yemeğe gitmeleri sana lüks gibi gelebilir ama emin ol onların yerinde olsan rahatsız olurdun.

Kayınvalidenin yaptığı mantıklı aslında.Yani bütün gelinlerini hoş tutmaya çalışıyor.Tabii arkadan dedikodu yapmasa daha iyi :)
Bazı kayınvalideler de "kızım sana söylüyorum,gelinim sen dinle" yaparlar.
Yani öteki gelini eleştirirken,aslında "bak sen böyle yapma" demeye getirirler.

Yok cnm şükür büyük bir sorun...

Ama daha bebeğimiz yokken, kayınvalidemin sizin çocuk olunca bakamayacağım diğerlerininkine bakıyorum demesi çok itici. Ben ona zaten böyle birşeyi teklif bile etmedim ki daha doğmamış çocuğa don biçiyor... Sonra ben politikacı insandan korkarım. Bİr öyle, bir böyle. Bugün eltilerimi çekiştiren insan, beni de onlara çekiştiriyordu.

Eltilerimin karşıma oturup beni sürekli incelemesi de çok rahatsızlık verici birşey, hele dedikodu yok mu...

Ben kendi ailemde böyle fitne fücür görmediğim için belki bana tuhaf geliyor onların davranışları... Böyle işte :)

Bazen ben de böyle düşünüyorum canım. Yani büyük eltim, 8 yıllık evli ama yemek yapmayı bilmiyor, bu yüzden kayınvalidem bana sen güzel yemek yapıyormuşsun aferin kızım bak diğeri bilmiyor, öyle karılık mı olur diyor... Diğerlerine fazla yüz vermişler, şimdi bende aynı şeyi yapmak istemedikleri için kendilerince önlem alıyorlar belki...

Bütün gelinleri hoş tutması tabi güzel ama sonra arkamdan söyleidklerini, eltilerim bana söylüyor zaten kayınvalide senin için böyle dedi diyor, o söylemese diğer akrabaları yetiştiriyor. Benim ailemde böyle dedikodu ayıptır. Henüz 8 aylık evliyim. Bunların dedikodu yaptıktan sonra yüzyüze bakıp birşey yokmuş gibi davranmalarına henüz alışamadım

Merhaba, canım öncelikle evlilik hayatında mutluluklar diliyorum sana,anlattıklarına bakılırsa bence bazı şeyleri kendine sıkıntı haline getiriyorsun,eşinin ailesinin ayrımcılığı bariz ortada,ama zorlada güzellik olmaz ki,insanları değiştiremiyorsun malesef,farklı farklı kişilikte insanlar var, maddi destekte bulunmamaları elbette yanlış, ama en azından ev almışlar eninde sonunda siz oturacaksınız orda,evlatlarına eşit yaklaşmaları illaki gerekirdi,yinede maddiyat ikinci planda bunu eminim ki sende sende biliyorsun...

Sen eğerki eşinle mutluysan bence gül geç bütün bunlara ,bırak eşin sessiz kalsın vardır bi bildiği zamanı gelince oda konuşacaktır, sen kendini bildikten sonra başkalarının dedikodusu seni etkilemesin:)) ya ne diyeyim canım bak iyiki uzaksın, evinin içinde eşinden yana bir şikayetin yoksa inan ki gerisi o kadarda önemli değil,ayrıca büyütülecek bişeyde yok,kendine iyi bak canım,dert etme herşeyi

sizin adınıza aldıkları evi satıp bulunduğunuz yerden ev almak kirada artık oturmak istemediğinizi söyleyin
kira verme derdinden kurtulmuş olursunuz

birde su yönden bak
sana cocugun olsun sen bakamazsın ben gelirim 6 ay kalırım sende bakarım torunuma gibi sözler söylese inanki daha sinir bir durum
ne guzel uzakta işte hiç hayatına yakınlastırmana gerek yok

Son düzenleme:
sizin adınıza aldıkları evi satıp bulunduğunuz yerden ev almak kirada artık oturmak istemediğinizi söyleyin

Cok mantikli.

Bu arada allahtan uzaksiniz. Bence asil onlar sizi kiskaniyor. Durusunuzu bozmamaya devam edin. Ancak esiniz azicik pasifliginden kurtulsun.

Haklısın cnm, Şükür mutluyum yuvamda. Eve gelince, söylediğim gibi evin kirası şuan abisine veriliyor. Evde babasının üzerine, miras olacak sanırım. Fakat abileri pay istiyor bize alınan evden. çünkü benim eşim üniversite okudu. İki abisi okumamış esnaflık yapıyorlar. Eşime 4 yıl boyunca babasının maaşı gönderildi harçlık olarak. Bunu öne sürüp, o okudu emeği yok o ev onun hakkı değil. Bu yüzden bölünecek diyorlar. Yani o ev de bizim olmayabilir...

Sanki abileri Einstein'dı da babaları zorla okutmadı Adamların kafaları çalışmamış, 2 yıl üst üste kalınca babaları okuldan alıp işe vermişler. Ama bunları sanırım içselleştirmiş olacaklar ki, kendi kardeşlerine böyle birşey yapabiliyorlar... Belki anlatında birşey yokmuş gibi ama yaşayınca öyle olmuyor. Sürekli her hareketinizi düşünerek yapmak, her lafınızı acaba bir kulp takarlar mı krokusu ile düşünerek konuşmak zorunda kalıyorum. Kasılıyorum daha doğrusu... Ama dediğim gibi Allah büyük.

Canım şuan evden abisi yararlanıyor, ev babasının üzerine, bize verileceği de şüpheli. Dedim ya sadece adı var, ev aldık diye o kadar.

Ama bunları size anlattığm için O kadar rahatladım ki MEğer anlatmam gerekiyormuş birilerine. İyi ki varsınız KK

Beklentilerinizi küçük tutarsanız hayal kırıklıklarınız da küçük olur...

Ailesinin ne olduğu ortada bence fazla beklenti içine girmeden onlarla yüz göz olmadan kendi halinizde yaşamaya çalışın... Eşiniz sürekli para gönderiyorsa bunun önüne geçin öncelikle.

Yok cnm şükür para göndermesi gibi birşey. Olmayan birşeyi gönderemez zaten Ben hiç bir derdim var bölüme göz gezdirmemiştim. Şöyle bir bakayım dedim. Benimki de dert mi be. neler varmıs. Valla şükrettim halime. Allah herkesin derdine derman versin İnşallah...

çokda canını sıkıcak bi durum yokmuş yok onlara bunu aldı bana almadıdiye düşünerek hem kendini hemde eşini yıpratırsın kayınvalidenin çocuğuna bakıp sinirlerinin bozulmasından sa bakmaması en hayırlısı. tecrübeyle sabittir. ev madem kayınpederin üzerine eşine söyle tapuyu bi şekilde üstüne geçirsin ama eşine tatlı tatlı huyuna giderek memnun olacağı şekilde gene kirayı abine verelim ama hani herkes tapusunu üstüne almış bizde alsak ne olur gibisinden sende tapuyu çevirene kadar kayınvalidene tam anlamıyla iyi davranki hırgür olmasın tapuyu üstünüze geçirdikden sonra hiçbişi dert etme yokşöyle dediler böyle dediler diye yıpratma desinler neolacak senin biyerin eksilmeyecek yada artmayacak herkesin herdediğine takılsak sinir küpü ortalarda gezerdik hayat güzel eşinle anlaşıyon hertürlü sıkıntıya birlikte göğüs geriyosunuz daha ne mal mülk yalan bişey olur hepsi gider geriye ne kalır

ben bide oturucam diye verdikleri evi a dan z ye yeniden yaptırdım tam 1 yıloturdukdan sonra kavga dövüş evi terk ettim benim yaptırdığım eve hemen geçip kendi evinede oğlunu evlendirip geçirdi kaynanam
şükret haline en azından huzurum yerinde diyorum gerçi arada bozuyo ama neyse

Haklısın cnm. Yorumun için teşekkür ederim.

canim esiniz ünide okutmus ise babasi, sizin anlatimiza göre abilerinin dügününü esyalarini ve takilarinida yapmislar..ve yine sizin anlatimiza göre 7 senedir abinin borcu ödeniyor hala...sanirim 4 sene okul okutma ile( ki okulda sadece para ile okunmuyor sanirim bu arada) bunca yapilan sey karsilastirilinca okul bence daha az bi meblag tutar..hem onlara evde alinmis..ne gözleri ac insanlarmis..bence bu konuyu acikca kayinvalideniz ve kayinpederiniz ile basbasa iken konusun..evi üzerinize isteyin..o sizin hakkiniz eger esiniz üvey evlat degilse..

bence gereksiz dertler, dertsiz basina dert ariyosun

ev almamislarmi size? hic bi ana baba mecbur degil buna,halbuki aslinda ev almislar ama siz baska bi sehre tasinmissiniz anladigim kadariyla
hem ne ana babalar var 1 sey yapip omru boyu bu yaptigini baslarina kakalayan
eltilerin seni cekemiyomu? demekki onlardan fazlan var,kiskanmaya deger buluyolar seni
kayinvaliden dedikodumu ediyo? tm bu rahatsiz verici dogrudur,ama yuzune gulmeside sukur gerekn bisey,burda kac kadin var kayinvalidesinden azar isiden
akrabalari senin moralinimi bozuyo? bence bu tamamen senin kuruntun, her insan moral boza bilir ama sen hemen '"KOCAMIN AILESI MORALIMI BZUYO'' diye dusunuyosun

haaa tabi kocan arkanda durmasi lazim eger birisi seni kucumserse,o baska

Eşim öz oğulları Zaten bana tuhaf gelen şey bunlar cnm. Evi üzerimize alamayız. Kredilerini ödüyorlar. Ve şuan zaten o evin de bize verileceği kesin değil. Dediğim gibi abileri de pay istiyor. Sözde bize aldılar ama bir hayrını göremedik evin... Ev aldık diye geri kalan herşeyi üzerimize yıktılar o kadar...

Yorumun için teşekkür ederim cnm.

Buna benzer bir sorun ben de yaşıyorum.4 yıldır evliyim.Tanıştığımız zamandan beri ciddi düşündüğümüz için gezip tozmak yerine evimiz olsun diye uğraştık.Alınan ev kayınvalidemin üstüne oldu.Buna benzer bir sürü hatırladıkça üzüldüğüm şeyler...Farkettim ki ben bunları düşünüp üzülerek sadece kendime ve eşime zarar vermişim.Eskisi kadar üzmüyor bunlar beni artık.Eşim asık suratlı ve söylenen birini görmek istemiyor.Ben de mutlu olmak istiyorum.

Haklısın cnm. üzülmemk takmamak gerek ama takıyor insan işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…