Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ortada buyuk bir sorun yok
hiç bir anna bana evladına ev araba alma zorunlulugu da yok ki almıslar ileride sizin olacak
tavırlarını sevmiyorsanız bayramdan bayrama gidersiniz..ee zaten uzaksınızda hiç canınızı bu kadar ufak konular için sıkmayın
Bir bakıma çok şey var,bir bakıma hiçbirşey yok gibi görünüyor.
Ufak tefek gerginlikler birikmiş sanırım.
Ama eşinin yapabileceği birşey yok gibi görünüyor.
Açıkça yaşanan belli başlı bir sorun veya söylenen bir söz olsaydı,belki eşinden bir hamle bekleyebilirdin.
Eşin ve sen,ailenin kalanından başka şehirdeymişsiniz.Bence uzak olduğunuz sürece idare edebilirsin.
Diğer eltiler,uzak olduğun için seni çekemiyor olabilirler.Kendileri her gün kayınvalide ile birlikteler.Seninse böyle bir zorunluluğun yok.
Her akşam yemeğe gitmeleri sana lüks gibi gelebilir ama emin ol onların yerinde olsan rahatsız olurdun.
Kayınvalidenin yaptığı mantıklı aslında.Yani bütün gelinlerini hoş tutmaya çalışıyor.Tabii arkadan dedikodu yapmasa daha iyi :)
Bazı kayınvalideler de "kızım sana söylüyorum,gelinim sen dinle" yaparlar.
Yani öteki gelini eleştirirken,aslında "bak sen böyle yapma" demeye getirirler.
Yok cnm şükür büyük bir sorun...
Ama daha bebeğimiz yokken, kayınvalidemin sizin çocuk olunca bakamayacağım diğerlerininkine bakıyorum demesi çok itici. Ben ona zaten böyle birşeyi teklif bile etmedim ki daha doğmamış çocuğa don biçiyor... Sonra ben politikacı insandan korkarım. Bİr öyle, bir böyle. Bugün eltilerimi çekiştiren insan, beni de onlara çekiştiriyordu.
Eltilerimin karşıma oturup beni sürekli incelemesi de çok rahatsızlık verici birşey, hele dedikodu yok mu...
Ben kendi ailemde böyle fitne fücür görmediğim için belki bana tuhaf geliyor onların davranışları... Böyle işte :)
sizin adınıza aldıkları evi satıp bulunduğunuz yerden ev almak kirada artık oturmak istemediğinizi söyleyin
kira verme derdinden kurtulmuş olursunuz
Merhaba, canım öncelikle evlilik hayatında mutluluklar diliyorum sana,anlattıklarına bakılırsa bence bazı şeyleri kendine sıkıntı haline getiriyorsun,eşinin ailesinin ayrımcılığı bariz ortada,ama zorlada güzellik olmaz ki,insanları değiştiremiyorsun malesef,farklı farklı kişilikte insanlar var, maddi destekte bulunmamaları elbette yanlış, ama en azından ev almışlar eninde sonunda siz oturacaksınız orda,evlatlarına eşit yaklaşmaları illaki gerekirdi,yinede maddiyat ikinci planda bunu eminim ki sende sende biliyorsun...
Sen eğerki eşinle mutluysan bence gül geç bütün bunlara ,bırak eşin sessiz kalsın vardır bi bildiği zamanı gelince oda konuşacaktır, sen kendini bildikten sonra başkalarının dedikodusu seni etkilemesin:)) ya ne diyeyim canım bak iyiki uzaksın, evinin içinde eşinden yana bir şikayetin yoksa inan ki gerisi o kadarda önemli değil,ayrıca büyütülecek bişeyde yok,kendine iyi bak canım,dert etme herşeyi![]()
sizin adınıza aldıkları evi satıp bulunduğunuz yerden ev almak kirada artık oturmak istemediğinizi söyleyin
kira verme derdinden kurtulmuş olursunuz
Beklentilerinizi küçük tutarsanız hayal kırıklıklarınız da küçük olur...
Ailesinin ne olduğu ortada bence fazla beklenti içine girmeden onlarla yüz göz olmadan kendi halinizde yaşamaya çalışın... Eşiniz sürekli para gönderiyorsa bunun önüne geçin öncelikle.
çokda canını sıkıcak bi durum yokmuş yok onlara bunu aldı bana almadıdiye düşünerek hem kendini hemde eşini yıpratırsın kayınvalidenin çocuğuna bakıp sinirlerinin bozulmasından sa bakmaması en hayırlısı. tecrübeyle sabittir. ev madem kayınpederin üzerine eşine söyle tapuyu bi şekilde üstüne geçirsin ama eşine tatlı tatlı huyuna giderek memnun olacağı şekilde gene kirayı abine verelim ama hani herkes tapusunu üstüne almış bizde alsak ne olur gibisinden sende tapuyu çevirene kadar kayınvalidene tam anlamıyla iyi davranki hırgür olmasın tapuyu üstünüze geçirdikden sonra hiçbişi dert etme yokşöyle dediler böyle dediler diye yıpratma desinler neolacak senin biyerin eksilmeyecek yada artmayacak herkesin herdediğine takılsak sinir küpü ortalarda gezerdik hayat güzel eşinle anlaşıyon hertürlü sıkıntıya birlikte göğüs geriyosunuz daha ne mal mülk yalan bişey olur hepsi gider geriye ne kalır
ben bide oturucam diye verdikleri evi a dan z ye yeniden yaptırdım tam 1 yıloturdukdan sonra kavga dövüş evi terk ettim benim yaptırdığım eve hemen geçip kendi evinede oğlunu evlendirip geçirdi kaynanam
şükret haline en azından huzurum yerinde diyorum gerçi arada bozuyo ama neyse
Merhaba KK, birilerine anlatmazsam çatlayacağım artık... Bazen insan en yakınındakilerle bile dertleşemiyor. Annene anlatamıyorsun, büyütüp kafaya takar. Komşuna anlatamazsın öyle bir zamanda şak diye yüzüne vurur ki anlattığın güne pişman olursun. Eşine anlatamazsın sonuçta ailesi, haksız sen olursun. Anlatma anlatma nereye kadar ama değil mi?
Benim sorunlarım şöyle arkadaşlar:
Eşimle tam 6 yıl flört ettik. Üniversitede tanıstık ve ilk tanıstığımız günden beri ciddi düşünüyorduk. Eşimin ailesi esnaf. 3 erkek kardeşler. Benim eşim en küçükleri. En büyük abisine bir ev, araba vermişler, bütün mobilyaları, beyaz eşyaları, takıları ve düğünü kayınvalidemler üstlenmiş. Dİğer küçük abisine de şuan oturdukları evi bırakacaklarını söylemişler, aynı zamanda onların da düğünlerini, ve diğer masrafları üstlenmişler. Bu küçük kayınbiraderim biraz sorumsuz bir adam olduğu için sürekli oraya buraya olan borçlarını da ailesine ödettiriyor. Biz eşimle tanıstığımızdan beri Yani bu yıl 7. yılımız oluyor, ailesi abisinin borcunu ödüyor o derece yani...
Bize ise bir ev alındı fakat adı alındı oldu sadece. Çünkü evden gelen kirayı küçük abisinin borcuna veriyorlar. Şuan başla ilde olduğumuz için, o evde de oturmuyoruz. Yani kiradayız şuan... Aynı zamanda düğünümüzü, takıları, mobilyaları ve beyaz eşyayı, eşimin üniversiteden kalma öğrenim kredisi borcu ile birlikte biz ödüyoruz. Kredi çektik daha doğrusu öyle ödüyoruz.
Birgün kayınvalideme benim borcumu babam ödedi dedim. O siz de oğlunuzun borcunu ödeyin olarak anlamış, ki ağzımdan öyle birşey çıkmadı benim. Arayıp eşime beni şikayet etmiş. Biz size ev aldık, geri kalan size ait demiş. Çünkü evlenmeden önce eşimle o şekil anlaşmışlar. Halbuki diğer evlatlarının hem borcunu ödediler, hem ev verdiler. Ama bize ev alındı diye diğer şeylerin hiçbirine karışmadılar... benim eşim çocukken kayınvalidem eşimi iyi yetiştiremediğinden, ona zaman ayıramadığından şikayet eder hep ama şuanda da annelik yptığı söylenemez. İnanılmaz evlat ayrımı yapıyorlar...
Dİğer bir sorunda eltilerim... Büyük eltim, henüz eşimle sevgiliyken, eşime getir tanıştır derken, birgün ben eşimi aradım tabi o zaman sevgiliyiz telefonu eltim açtı, (cep telini) ve X şuan burda değil deyip, Telefonu yüzüme kapatan bir insan. Eşimle alışverişe giderken eşimin elini tutarak el ele dolaşan biri. Bu olay benim çok tuhafıma gitmişti ama şuan anlıyorum ki, onlar geniş insanlar. Yani eltim, kendi eşinin erkek arkadaşlarının da elinden tutuyor, samimi davranıyor, eğilirken göğüslerinin görünmesi onu rahatsız etmiyor. Kaynım da bu durumdan rahatsız değil. Yani son derece geniş insanlar. Allahtan eşim şuan tavrını koyuyor ve resmi davranıyor... Beni her gördüklerinde gözlerini kısıp beni inceliyorlar, saç yiyor, tırnak yiyor karşıma geçmiş sürekli bana bakıyorlar... Hatır sormak yok. Sonra mutfaka geçip ikisi dedikodu yapıyor hakkımda....
Biz evlenmden önce eşimin abileriyle konuşmuyorduk çünkü ilk tanısmaya gittiğimizde (daha önce hiç konuşmamız ya da tanışmamız yoktu) bize hoşgeldiniz bile dememişti yengeleri, abileri.. Annemi terslemişlerdi. Bu durum benim çok zoruma gitmişti. Ailemin de. Çünkü eşim o zaman, askerliğini yapmamıştı, işi yoktu. Hiçbirşeyi yoktu. Ben aileme onu o şekilde kabullendirdim.Fakat onun ailesi buna rapmen sanki biz eksikmişiz gibi davrandılar. nişanda da gelip anne ve babamın uzattığı eli havada bıraktılar. Buna rağmen eşim evlerine gitti. Ben de kına geceme geldiklerinde ilk adımı attım ve barıştık. Eşimin hatrı olduğu için daha fazla bu küslüğü devam ettirmek istemedim. kına gecem ve düğünümde hiçbirşey olmamış gibi davrandık her iki taraf ta. Düğünden sonra da birbirimizi aramaya başladık... Fakat eltim sürekli bana benim eşimi anlatıyordu. Yani X şunlardan hoşlanır, şunları sevmez gibi... en son görüştüğümüzde de, arkamdan çok büyük burunlu olduğumu, havalı olduğumu söylemişler... Bu beni doğal olarak çok rahatsız etti.
Öyle insanlar ki sürekli birbirlerinin arkalarından konuşuyor fakat yüzyüze geldiklerinde hiçbirşey olmamış gibi davranıyorlar... Bu bana göre bir durum değil. Hayatım boyunca gerçekçi oldum... Seviyorsam seviyorumdur, sevmiyorsam sevmiyorum. Yapmacık olamıyorum.
Bir diğer sorun ise: kayınvalidemin bana sürekli diğer gelinleri eleştirmesi, eltilerim yemek yapmıyor, evlerine kadın tutuyorlar. Çocuklarına da kayınvalidem bakıyor... İşten çıktıklarında kayınvalidemde yemek yiyip gidiyorlar... Yani her akşam yemeklerini kayınvalidem yapıyor.
KAyınvalidem bana diyor ki: "yapıcam tabi, oğlum mutlu olsun diye. çocuklarına da bakıcam elbette, ama öküz gibi insanlar (gelinleri kast ediyor), hiç birşey görmemişler, bilmiyorlar, işte oğullarım bunlar gibilerine denk geldi" diyor. Fakat eltilerim gelince yüzlerine gülüyor...
Ben ve eşim ailelerimizle aynı şehirde yaşamıyoruz. Allahtan yaşamıyoruzBir de yakın olsak kim bilir neler olacak
Kayınvalidem ve kayınpederim diğer oğullarına ev, araba verirken tüm borçlarına yıllarca öderken, bize alınan evin kirasını bile başka oğluna veriyorlar... Biz sürekli borç ödüyoruz. Parasızlıktan çocuk yapmaya korkuyoruz. KAyınvalidem, diğer gelinlerin her akşam yemeğini hazırlıyor, çocuklarına bakıyor, kavga ettikerinde gelinlerinden yana çıkıyor. Fakat daha şimdiden anneme, eğer bizim çocuğumuz olursa bakamayacağını söylemiş. Şimdiden bunu pazarlığını yapıyor maalesef... Ben birkaç kere eşimle olan kavgaları anlattım kayınvalideme, eşimi arayıp takma kafana o kıskanç diyormuşDİğer gelinlere ise kızım sen haklısın diyor sürekli...
Benim de yüzüme karşı sürekli güzel gelinim, becerikli gelinim diyor, arkamdan dedikodumu yapıyor. Haksızlık yapıyor, ayrımcılık yapıyor...
Bunların yanında akarabaları da gereksiz muhabbetlere giriyor... Kaç yaşında kadınlar hiç yaşlarına uymayan konuşmalara giriyorlar. Örneğin beni 8 ay sonra ilk defa gören, ve hayatımda hiç oturup konuşmuşluğum olmayan eşimin amcasının eşi yani yengesi bana ayy sen ne solmuşsun, ne süzülmüşsün bir tuhaf olmuşsun ne olmuş sana diye yüzünü ekşiterek moralimi bozabiliyor.. Durduk yere... Sürekli laf sokmalar, eleştiriler gereçkten ilkokul çocuklarının yapabileceği muhabbetler yapıyorlar...
Aslında beni en çok üzen de eşimin sessizliği, aİlesine karşı konuşamaması... Belki o tavrını koysa bu şekilde ayrımcılık yAPAMAyacaklar... ben de eşimin hatrı için, ve aile ilişkilerinin laubalileşmemesi için sessiz kalıyorum. Biz sessiz kaldıkça onlar haksızlıklarına devam ediyorlar...
17 yaşından beri yurtlarda kaldım, her yıl türkiyenin ayrı şehirlerinden arkadaşlarım oldu. Evet kızlar kıskançtır, yani hemcinslerini kıskanırlar fakat ben durduk yere bu kadar kıskanan ve bunu belli eden insanlar tanımamıştım... Eltilerimin gözlerini kısıp beni süzmelerinden, iğneleyici laflarından, dedikodu yapmalarından, kayınvalidemin dedikodularından, politikacılığından, evlat ayrımı yapmalarından, beni şakiyet etmesinden, uyanıklıklarından ve eşimin sessizliğinden sıkıldım...
Rabbim ıslah etsin, vicdan versin İnşallah... Allaha sığınıyorum zaten başka yapabileceğim birşey yok...
canim esiniz ünide okutmus ise babasi, sizin anlatimiza göre abilerinin dügününü esyalarini ve takilarinida yapmislar..ve yine sizin anlatimiza göre 7 senedir abinin borcu ödeniyor hala...sanirim 4 sene okul okutma ile( ki okulda sadece para ile okunmuyor sanirim bu arada) bunca yapilan sey karsilastirilinca okul bence daha az bi meblag tutar..hem onlara evde alinmis..ne gözleri ac insanlarmis..bence bu konuyu acikca kayinvalideniz ve kayinpederiniz ile basbasa iken konusun..evi üzerinize isteyin..o sizin hakkiniz eger esiniz üvey evlat degilse..
Buna benzer bir sorun ben de yaşıyorum.4 yıldır evliyim.Tanıştığımız zamandan beri ciddi düşündüğümüz için gezip tozmak yerine evimiz olsun diye uğraştık.Alınan ev kayınvalidemin üstüne oldu.Buna benzer bir sürü hatırladıkça üzüldüğüm şeyler...Farkettim ki ben bunları düşünüp üzülerek sadece kendime ve eşime zarar vermişim.Eskisi kadar üzmüyor bunlar beni artık.Eşim asık suratlı ve söylenen birini görmek istemiyor.Ben de mutlu olmak istiyorum.