- 16 Aralık 2022
- 149
- 476
- 34
-
- Konu Sahibi violetworld
Azerbaycan alfabesi panpaaaaaaa
Eh ben yazdımm yukarda .. valla Türkleri beğenmeme furyası var
siz çalışıyor musunuz? ya da çalışma düşünceniz var mı? bi kredi borcu vs demişsiniz, çok iyi durumda dğeilsiniz galibaÇocuk meselesinden ödüm kopuyor zaten... umarım eşimle birlikte bu sorunu çözeriz ama nasıl... şuan hiçbir şey düşünemiyorum.
Bu arada... kazayla geçen ay hamile kalmıştım, kürtaj yaptırdım eşimle ortak kararımızla. çünkü daha hazır değiliz, ama bu olay da beni aşırı derecede yıprattı. ikimiz de yıprattı. onun da depresyonunu geçiriyorum ve bu kötü olayı hiçkimseyle paylaşamadık bile
Evet benim de kafamı karıştıran bu. Benim kv küfür etmez ama argolari vardır. Babanesi baktı oğluma bı sure. Bir gün salonda oturuyorum benimki 2bucuk yaşlarında..odaya girdi ağlamaklı.. noldu dedim. Düştüm g*tüm aciyo dedi.Çocuklar da öğrenir ki o küfürleri hemen.Hiç mi babaannesine gitmeyecek bu çocuk?
Duş başlığı kullanmadığımız için varoş olduk. HshshBen hala kovayla yıkanırım voşş diye suyu kafamdan aşağı dökmeye bayılırım ( dün dünya Su günüydü özür dilerim) yani ben bildiğiniz varoşmuyum((
Köylük yerlerde bu çok bilinen bı küfür aslında. Ama kesinlikle normal değil . Anne tarafimda böyle benim. Kimseyle görüşmuyorumYa pek çok şey tolere edilebilir ama o küfürler ne yaKüfre yabancı değilim, sinirlenince çok pis ederim, lakin g.tünü eşşşek s..sin ne abi? Bu benim için bile fazla.
Ben merak ettim.Annesi mi oğluna söylüyor,oğlumu annesine?Varoş olabilirim ama o masada bunu duyup orada oturmaya devam edecek kadar da marjinal olamayacağım.Ayrica g.... e... s... nedir yahu. Bir cocuk icin asiri travmatik bir cumle. Annesi evde tatli eşek aiii der diye ogretecek, babaannede boyle bir kufur edecek. Cocugun hayal dünyası yerle bir olur
Çok duymadım bunuKöylük yerlerde bu çok bilinen bı küfür aslında. Ama kesinlikle normal değil . Anne tarafimda böyle benim. Kimseyle görüşmüyorum
benim kardeşimin çocuklarına k.validesi bakıyorEvet benim de kafamı karıştıran bu. Benim kv küfür etmez ama argolari vardır. Babanesi baktı oğluma bı sure. Bir gün salonda oturuyorum benimki 2bucuk yaşlarında..odaya girdi ağlamaklı.. noldu dedim. Düştüm g*tüm aciyo dedi.Güldüm falan ama ilk iş kreşe vermek oldu 3 yaşına gelince
Sonunda bilmediğin bir şey çıktı.cuvara travmasını hala aşamadım.Yanliş mi yazdım yine?Çok duymadım bunu
Bizim orda aile içerisinde edilen bir küfür değil o yüzdenSonunda bilmediğin bir şey çıktı.cuvara travmasını hala aşamadım.Yanliş mi yazdım yine?
Hiç küfür etmem de trafikte sinirlenince kamalak derim.O da küfür değil.
Konu sahibi kayınvalidenizin sütyen bank kullanmasını istemiyorsanız,cüzdan alın kadına.
Ya işte yani çocuklar illa etkileniyorlar. Benimki okula da gitse bir gün hasta olsun babaneye gitsin mesela. Gorumcemin oğulları da orda. Yaşları büyük. Küfür duyuyor mesela. Hep işten izin alma şansı da yok. Çok mükemmel yetiştireyim demiyorum ama oradaki birşey tüm toplumsal hayatı etkiliyor. Bu kez eşle tartışmalar çıkıyor. Çocuk hasta olsa kim kalacak yanında durumu oluyor. Çalışan anne olmasam daha kolay olurdu ama çalışıyorum. Valla konu sahibi bu örnekleri umarım okur. Çünkü sadece iki kişinin aşkı bile her zaman evlilikte yeterli gelmeyebiliyor. Sıkıntılar büyüdükçe aşk uçup gidiyorbenim kardeşimin çocuklarına k.validesi bakıyor
şimdi Sezar'ın hakkı Sezar'a, kadın 5 senedir çocuk bakıyor...yani hem öyle bedavadan severek baksın hem de kendi bildiği gibi yetiştirmesin demek gibi bir lüksümüz olduğunu (kardeşimin yani) düşünmüyorum
ama mesela
eniştemin ailesinin hayatı yemek endişesi ile dönüyor (eniştem obez zaten), kayınbanın da yemek üzerine işletmesi varmış, kapatmış emekli olmuş.
Allah'ım sabah kalkıyorlar ne yenecek, gece yarısına kadar böyle bir telaş, kimsenin yemeğini hiç bir mekanın pidesini kebabını beğenmezler...herşeye kulp, sürekli yemek gailesi
k.valide evde yemek de yapmıyor bu arada doğru düzgün (yapmamış, eşinin annesi yapmış çünkü vs v)
yok ne turşu yapılmış yok olmuş yok olmamış...sarma börek vs işlerini dışarıdan yapan kadınlara yaptırıyorlar, onu da beğenmiyolar
ay içim şişiyor sürekli sürekli bi muhabbet (fakir filan değiller bu arada)
yav kır 2 yumurta ye
yok illa x yemek olacaksa gir mutfağa yap, ye.
ben evde böyle gördüm. annem yarım satte 18 çeşit yemek yapar benim, onların 1 günde yaptığ yemek muhabbetini, telaşını biz 1 senede yapmayız (benim ailem daha kalabalık üstelik)
neyse
sorun şu bu panik halleri, o yemek olmamış, o onu yemez vs vs halleri sayesinde
yeğenim 5 yaşına geliyor yemek olarak neredeyse hiçbir şey yemiyor, çünkü delirttiler çocuğu daha bebek çağından itibaren...
sabahtan akşama drama yaşanıyor sürekli onun yemeği konusunda da
illa annesi yediriyor 1 öğün yedirmesi 1.5 saat, sabah kreşe giderken güç bela 2 lokma yutuyor, okulda zaten yemiyor...böyle sıkıntı yani.
dahası bu g.t, ç.k filan olaylarında da rahatlar
benim yine ailemde asla duymadığım laflar
2 yaşında küçük yeğenim, resim çiziyor (tabi ki çizemiyor sadece büyükçe bir yuvarlakımsı çiziyor mesela) onun yanına da hemen minik bir çizgi atıyor " bu da ç.kü" diyor....
yav kaş öğret göz öğret el kadar bebeğe niye onu öğretiyorsun...
aile kültürleri arasında daha anlatmayayım bi çok farkımız var, evli olan ben değilken beni yoruyor, çocuğum olsa ne yapardım bu şekilde bilmiyorum..
ya misal işteYa işte yani çocuklar illa etkileniyorlar. Benimki okula da gitse bir gün hasta olsun babaneye gitsin mesela. Gorumcemin oğulları da orda. Yaşları büyük. Küfür duyuyor mesela. Hep işten izin alma şansı da yok. Çok mükemmel yetiştireyim demiyorum ama oradaki birşey tüm toplumsal hayatı etkiliyor. Bu kez eşle tartışmalar çıkıyor. Çocuk hasta olsa kim kalacak yanında durumu oluyor. Çalışan anne olmasam daha kolay olurdu ama çalışıyorum. Valla konu sahibi bu örnekleri umarım okur. Çünkü sadece iki kişinin aşkı bile her zaman evlilikte yeterli gelmeyebiliyor. Sıkıntılar büyüdükçe aşk uçup gidiyor
benim kızımda varoş bende varoş.. ailecek sülalecek varoşuzOOOO hem de doğuştan varoş