Eşimin ailesi ile kültür çatışması...

Eh ben yazdımm yukarda .. valla Türkleri beğenmeme furyası var

Türkiye'ye çalışmaya gelen Azeriler hakkında yazmaya başlarsam sayfalar sığmaz. İlk önce herkes kendine bakacak. Gördüğü iki üç örnek ile genelleme yapmayacak.

siz çalışıyor musunuz? ya da çalışma düşünceniz var mı? bi kredi borcu vs demişsiniz, çok iyi durumda dğeilsiniz galiba
çocuk olursa bu aileyle sürekli görüşme ortamı içinde çocuğun etkilenmemesi filan mümkün değil
çalışrsanız bir de k.valide bakacak filan olursa tümden gitti elden çocuk

ama eşimi seviyorum evliliğimi sürdürecem diyorsanız madem
daha uzak bir yere gidebilirsiniz
eşiniz ailesinin yanın kendi gidebilir ziyarete
siz bayramda seyranda gidersiniz
çcucuk için de iyi plan yapmanız lazım

kürtaj zaten etrafla paylaşmanız gereken bir şey değil ki bence o da mahrem bir konu

ama
sizin buü lkede kendizie ait bir arkadaş çevreniz var mı?
bence ilk yapmanız gereken kendi çevrenizi ortamınızı elde etmek
eş ailesi ayatınızda baskın, hakim bir yerde olmamalı

eşinizin ailesinin yanında onlar gibi olmas mevzusu...
ahhh ahh
evet öyle oluyor
onu geçtim
çocukları köye yollardı aileler eskiden (bizde artık köy olayı kalmadı gibi), senede 11 ay şehir hayatına göre yaşayan çocuk köyde mağara adamı gibi bir şey olurdu
eşiniz küfürden filan kendisi otomatik rahatsız hissetmeli, onda öyle bir reaksiyon yoksa direkt o ortamın insanı oluverir. maalesef acı gerçek bu.
benim erkek kardeşim annemin babamın giysisine ayakkabısına benden fazla dikkat eder en ufak bir içine sinmeyen durum görse hemen eleştirir... (ki giyinmeyi bilmeyen insanlar değilleri babam 40 sene devlet memuru olarak çalıştı, takim + kravatla) kısaca insanın içinde olması lazım.

Çocuklar da öğrenir ki o küfürleri hemen.Hiç mi babaannesine gitmeyecek bu çocuk?
Evet benim de kafamı karıştıran bu. Benim kv küfür etmez ama argolari vardır. Babanesi baktı oğluma bı sure. Bir gün salonda oturuyorum benimki 2bucuk yaşlarında..odaya girdi ağlamaklı.. noldu dedim. Düştüm g*tüm aciyo dedi. Güldüm falan ama ilk iş kreşe vermek oldu 3 yaşına gelince

kova olayına yorum yapmak istedim. çocukluk evimiz sobalıydı... şohben felan aldık ama elektrik kaçağı olup korkunca vazgeçtik. kovayla yıkanırdık. yanmamak için... rahmetli ananem kızardı, duş alıyorsunuz sürekli kafanızdan şor şor.. sonra hep başınız ağrıyor...

diğer konularda huyunu suyunu ailesini bilmeden evlenmeseydiniz... başka adam mı yoktu

Ya pek çok şey tolere edilebilir ama o küfürler ne ya Küfre yabancı değilim, sinirlenince çok pis ederim, lakin g.tünü eşşşek s..sin ne abi? Bu benim için bile fazla.
Köylük yerlerde bu çok bilinen bı küfür aslında. Ama kesinlikle normal değil . Anne tarafimda böyle benim. Kimseyle görüşmuyorum

Ayrica g.... e... s... nedir yahu. Bir cocuk icin asiri travmatik bir cumle. Annesi evde tatli eşek aiii der diye ogretecek, babaannede boyle bir kufur edecek. Cocugun hayal dünyası yerle bir olur
Ben merak ettim.Annesi mi oğluna söylüyor,oğlumu annesine?Varoş olabilirim ama o masada bunu duyup orada oturmaya devam edecek kadar da marjinal olamayacağım.

Bahsettiğiniz şekilde kültürlü, medeni, kibar olsaydınız sizden farklı yaşam biçimi olan kişilere varoş,cahil, görgüsüz demezdiniz.
Asıl medeniyet farklı yaşam biçimi olan insanlara saygı duymaktır.
Eşinizin ailesini bu şekilde hor görerek elit olmuyorsunuz, saygısız oluyorsunuz.

Duş kullanmayabilir ne var bunda? Maksat yıkanmak, temiz olmak değil mi? Size ne?
Kendinizi gördüğünüz yerde değilsiniz.

Size karşı saygısız olsalar, hayatınıza müdahale etseler işte orda sınır gerektirir.
Konuşmalarından hoşlanmıyorsanız bu normal bir şey, eşinizle konuşup daha az görüşmeye başlayın.
Bu kadar hor görmeyin.

benim kardeşimin çocuklarına k.validesi bakıyor
şimdi Sezar'ın hakkı Sezar'a, kadın 5 senedir çocuk bakıyor...yani hem öyle bedavadan severek baksın hem de kendi bildiği gibi yetiştirmesin demek gibi bir lüksümüz olduğunu (kardeşimin yani) düşünmüyorum

ama mesela
eniştemin ailesinin hayatı yemek endişesi ile dönüyor (eniştem obez zaten), kayınbanın da yemek üzerine işletmesi varmış, kapatmış emekli olmuş.
Allah'ım sabah kalkıyorlar ne yenecek, gece yarısına kadar böyle bir telaş, kimsenin yemeğini hiç bir mekanın pidesini kebabını beğenmezler...herşeye kulp, sürekli yemek gailesi
k.valide evde yemek de yapmıyor bu arada doğru düzgün (yapmamış, eşinin annesi yapmış çünkü vs v)
yok ne turşu yapılmış yok olmuş yok olmamış...sarma börek vs işlerini dışarıdan yapan kadınlara yaptırıyorlar, onu da beğenmiyolar
ay içim şişiyor sürekli sürekli bi muhabbet (fakir filan değiller bu arada)

yav kır 2 yumurta ye
yok illa x yemek olacaksa gir mutfağa yap, ye.

ben evde böyle gördüm. annem yarım satte 18 çeşit yemek yapar benim, onların 1 günde yaptığ yemek muhabbetini, telaşını biz 1 senede yapmayız (benim ailem daha kalabalık üstelik)

neyse
sorun şu bu panik halleri, o yemek olmamış, o onu yemez vs vs halleri sayesinde
yeğenim 5 yaşına geliyor yemek olarak neredeyse hiçbir şey yemiyor, çünkü delirttiler çocuğu daha bebek çağından itibaren...
sabahtan akşama drama yaşanıyor sürekli onun yemeği konusunda da
illa annesi yediriyor 1 öğün yedirmesi 1.5 saat, sabah kreşe giderken güç bela 2 lokma yutuyor, okulda zaten yemiyor...böyle sıkıntı yani.

dahası bu g.t, ç.k filan olaylarında da rahatlar
benim yine ailemde asla duymadığım laflar
2 yaşında küçük yeğenim, resim çiziyor (tabi ki çizemiyor sadece büyükçe bir yuvarlakımsı çiziyor mesela) onun yanına da hemen minik bir çizgi atıyor " bu da ç.kü" diyor....
yav kaş öğret göz öğret el kadar bebeğe niye onu öğretiyorsun...

aile kültürleri arasında daha anlatmayayım bi çok farkımız var, evli olan ben değilken beni yoruyor, çocuğum olsa ne yapardım bu şekilde bilmiyorum..

Çok duymadım bunu
Sonunda bilmediğin bir şey çıktı.cuvara travmasını hala aşamadım.Yanliş mi yazdım yine?
Hiç küfür etmem de trafikte sinirlenince kamalak derim.O da küfür değil.
Konu sahibi kayınvalidenizin sütyen bank kullanmasını istemiyorsanız,cüzdan alın kadına.

Eşiniz ailesi ile değil direkt eşinizle sorununuz var. Kendisi de gayet ailesi gibi. Annesine ettiği laflar, küfürler. Böyle bir adamla evlenmişsiniz işte. Sizde prenses gibi yetişip 5-6 ayda hakaret, küfür eden, sandalye kıran birine dönüşmüşsünüz, çok enteresan olmuş dönüşümünüz.

Duş olayıda komik ayrıca. Medeniyetinizden gözlerim yaşardı.

Duş olayı normal. Belli yaşın üstü ve hastalar ayakta yıkanamaz ve suyu ayarlamak için kova kullanırlar.
Ama türk aileleri böyle değil. Bu kültür çatışması da değil zaten. Ortada kültür yozlaşması var sanırım. Ordan burdan, şehirden, köyden, yabancıdan, yerliden bir şeylerler alınca ortaya bu tuhaf aile modelleri çıkıyor.
Çıkarcılık da karakter meselesi. Şehirde büyümek, eğitim, kitap okumak çıkarcı insanı Sokrates e çevirmez.
Sürekli yanyana gelmek zorunda değilseniz dert değil hiçbiri. Sadece doğumda zorlanırsınız. Çocuğu büyütürken de yakın olmazlarda sorun olmaz.
Nerede ne konuşacağını bilmeyen, sürekli yerli yersiz küfür eden, hijyen sorunlu, sofra adabını inatla her ortamda hiç eden insan eğitlemez ve afedersin ama zeka yoksunudur.

Bizim orda aile içerisinde edilen bir küfür değil o yüzden

Aynen tüm Türk aileleri böyle. Ben hatta şu an bu mesajı mağaradan yazıyorum biliyo musun?

Kendi tabirinle bulmuşsun Allah'ın köylülerini sanıyorsun ki ülkede yaşayan herkes böyle. Sence böyle bir şey mümkün olabilir mi? Bunu sormanı bile saçma buluyorum. Her ülkenin medeniside,barzosuda,varoşuda var.

Ve benim anlamadığım şu. Gerçekten bu kadar bilgili,görgülü olan siz,o köylü insanların size uymayacağını nasıl tahmin edemedi? Üstelikte 2. evliliğiniz. İkinci evliliğinizi nasıl böyle uzaktan uzağa,sanaldan doğru yapmaya cesaret edebildiniz ki? Bu kadar bilgi ve kültürle nasıl kazara hamile kaldınız onuda anlayamadım.

Velhasıl kelam bu insanlar tabiki de değişmeyecek. Öyle bir beklentiniz varsa unutun. Geriye 2 seçeceğiniz kalıyor. Ya boşanacaksınız ya da bu durumla yaşayacaksınız.

Ya işte yani çocuklar illa etkileniyorlar. Benimki okula da gitse bir gün hasta olsun babaneye gitsin mesela. Gorumcemin oğulları da orda. Yaşları büyük. Küfür duyuyor mesela. Hep işten izin alma şansı da yok. Çok mükemmel yetiştireyim demiyorum ama oradaki birşey tüm toplumsal hayatı etkiliyor. Bu kez eşle tartışmalar çıkıyor. Çocuk hasta olsa kim kalacak yanında durumu oluyor. Çalışan anne olmasam daha kolay olurdu ama çalışıyorum. Valla konu sahibi bu örnekleri umarım okur. Çünkü sadece iki kişinin aşkı bile her zaman evlilikte yeterli gelmeyebiliyor. Sıkıntılar büyüdükçe aşk uçup gidiyor

ya misal işte
o ailede de erkek zengin olsun, kadın da boylu poslu gösterişli olsun, evlenilsin, yemek yenilsin ve altın takılsın, sonra da dedikodusu edilsin....başka hayatlarında bir dertleri yok

bunun o kadar çok yansıması var ki hayatta...dediğiniz gibi tüm toplumsal hayatı etkiliyor.
çocuk yetiştirmek çok zor yavv.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…