Eşimin ailesi ile aynı apartmanda oturmalı mıyım?

Sizce ne yapmalı?

• Kayinpederinin ev teklifini kabul et

• Bu teklifi asla kabul etme

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kayinvalideniz cocuğunuza bakacaksa iyi bir seçim olur. Her gün çocuk giydir bağla sabahın nurunda dışarı çıkarılmamış olur. Araniz da iyiymiş zaten... Kendi kayınvalidem olsa istemezdim ama çocuğa bakmasını da istemezdim zaten. Siz seviyorsanız olabilir. Zaten yakın oturuyormussunz size karışacak olsalar oradan oraya da karışırlar.

Sırf evim olacak diye yakma başını. En ufak bir tartışmada bak ne diyorlar " oturduğun evi ben aldım vs.." niye başkasına minnet ediyorsunuz ki. Allah kimseye özellikle de böyle en yakınlarına muhtaç etmesin.

Sayfaları okumadım ama siz iş gereği taşınacaksınız da onlar neden taşınacak

Sırf siz taşınıyorsunuz diye taşınmaları ve altlı üstlü ev hoşuma gitmedi

Çocuk olunca ve bakan kişi de ailedense idare edeceksin çünkü evladını düşünmeden çalışmanın keyfi paha biçilemez
Kim aldı kim alacak derdi yok iyi bakıldı bakılmadı derdi yok. Bu süreç çocuklar kendi başlarına kalana kadar devam edecek oyüzden sizin yerinizde olsam kabul ederdim
Arada kayınpeder yüzünden zor duruma düşebilirsiniz ama çocuk büyütürken yaşayacağınız rahatlığın yanında bence küçük bir nokta kaldı ki zaten ev uzak olsada yaşıyormuşsunuz 2 kere değilde 3-4 kere yaşayın bence önemli değil

Aile binasından kacmıs biri olarak sıcak bakamayacagım bu fikre..
Hakkında hayırlısı olsun cnm

Bedava sirke baldan tatlıdır derler, konuyu komple okumadım.Bizde 3 yıl sonra aynı apartmana gececeğiz.Onlar veriyorsa biz niye almayalım ki çocuklarımız için bir nevi yatırım.Benim için sıkıntı yok.Ev paramızlada bir yazlık almayı düşünüyoruz inşallah.Böylece iki ev sahibi olacağız.Allah bereket versin :))

Konuyu okudum böyle kp ile olmaz canım.Boşu boşuna ağzınızın tadını bozmayın.Ben önceki mesajımda bizde geçeceğiz dedim ama benim kv kp melek gibidir.Bize rahatsızlıkları hiç yoktur. O yüzden kabul ettik.

Eve anahtarınız alıp misafir gönderen kişi, istediği zaman sizin evinize de girip çıkar anahtarla. Mahrem diye bir şey kalmaz.
10 ev de verseler ben kabul etmem. Olacaklar belli çünkü.

Konuyu anlattığınız mesajda kayınpederinize yürüyerek 5 dakika olduğunuzu yazmışsınız. Bir noktayı yanlış mı anladım acaba?

Düzeltme: hmmm onlar da taşınacak sanırım. Onlar niye taşınıyor? Ayrıca başkasının evine misafir gönderilir mi? Bence ev parasının yarısını almakla bile hata etmişsiniz. Kendi evi olarak bile görüyor olabilir. En iyisi kendi yağınızla kavrulun. Daha iyi bir ev aile huzurundan önemli değil.

Hayir! Ne kadar iyi anlasirsan anlas ev ev ustune olmaz bence evinizi satip yeni bi ev almak daha mantikli.

Zaten 5 dakikalık mesafede oturuyormuşsunuz. Problem çıkaran yine çıkarır. Kendinize iş kurarsanız yine fazla muhattap olmak zorunda kalmazsınız. İlerde çoçuğunuz olduğunda rahatça bırakırsınız.

Annemler abimlerle 10 senedir altlı üstlü oturuyor. Bir kere bile davet edilmeden evlerine gitmediler. Abimler alışverişe, gezmeye gittiklerinde çocukları anneme bırakırlar. Evlerinde yemek yoksa gider annemlerde yerler. İşleri varsa çocukları okuldan almaya annem yada babam gider.

Konuyu anlattığınız mesajda kayınpederinize yürüyerek 5 dakika olduğunuzu yazmışsınız. Bir noktayı yanlış mı anladım acaba?

Hepberaber taşınacaklar işte aynı apartmana.
Onlar taşınmasın siz taşının ne diye peşinize geliyolar?
Cevabım kesinlikle hayır.

Sayfaları okumadım ama siz iş gereği taşınacaksınız da onlar neden taşınacak

Sırf siz taşınıyorsunuz diye taşınmaları ve altlı üstlü ev hoşuma gitmedi
yok sadece bizden ötürü değil kayinpederimde iş için merkeze tasinmayi düşünüyor zaten

Aslinda öyle insanlar değiller, suan oturduğumuz evin de yarı parasini onlar verdi ama bugüne kadar hic lafi bile olmadi. ama baska sekilde sorunlar yaşarız korkum var

Valla bilemedim benim aklımı karıştıran sizin iş sahibi olmanız oldu. Güzel bi işiniz olacaksa, iyi geçiniriz sıkıntı olmaz diyorsanız aynı bina da olabilir. Çünkü yine dibinize gelcekler yani o ilçeye de size yakın olmak için taşınmışlarsa bunlar sizden uzaklaşmaz. Ama artıları da var açıkçası hem işiniz olacak güzel bi yatırımınız hem de çocuğa bakmak için bakıcı aramayacaksınız.

Biraz farklı düşünüyorum ama ben direk hayıır aynı apartman olmaz diyemedim

Eve anahtarınız alıp misafir gönderen kişi, istediği zaman sizin evinize de girip çıkar anahtarla. Mahrem diye bir şey kalmaz.
10 ev de verseler ben kabul etmem. Olacaklar belli çünkü.
yok cnm o derece birsey olacağını sanmam kayinpederim kültürlü bilgili bi insan o kadarini yapmaz, velevki öyle bisey olasada esim izin vermez. öyle bi ihtimal olsa ben zaten hiç düşünmem bile bu konuyu

yok sadece bizden ötürü değil kayinpederimde iş için merkeze tasinmayi düşünüyor zaten

ama taşınmıyordu

yıllardır gitmemiş, oradan ev almamış vs vs

kp dediğiniz adam en az 50 civarında olsa yaşı, şimdiye kadar ilçede oturmuş da şimdi mi aklına esmiş merkezde hem de altlı üstlü apartman dairesi almak

deseydiniz ki kv kp merkezde iki katlı binada oturuyor bizim de tayinimiz çıktı gitsek mi yanlarına belki yorumlar daha olumlu olurdu

ama yıllardır merkeze taşınmayan ya da bir gün gideriz diye ev almayan adam merkeze gidecek sırf sizinle olmak için ilerde çocuk olursa bakarız vs diyecek

tüm hayatınız üzerine ipotek kuracak gibi

yaşınıza bakmadım ama onlara göre çocuksunuz ve yakın olduğunuz sürece hiç büyüyemeyeceksiniz

bir de neden ille de o evler ve altlı üstlü

başka ev alın, aynı siteden alın vs vs

bir dönem eşim annemlere yakın oturalım, oğlumuza yine bakıcı baksın ama arada gidip gelsinler vs vs dedi hatta büyüyünce okuldan çıkar onlara gider dedi

olur demiştim tek şartım vardı ev yürüme mesafesinde ama uzak olacak

yani kv kp yürüyebilecek ama çocuk yürüyemeyecek

ben çocukların iki evde büyümesinin doğru olmadığı kanaatindeyim

E bunda ne var ki?Millet ankara konya arası hızlı trenle gidip geliyor hergun.
Ne diye güzel evinizden taşınıyorsunuz ki ?
Hayır ikinizin de işi uzak olsa neyse ama eşiniz idare edebilir bence.
Gelince yemek yapicam evi derleyip toplicam gibi bi derdi falan da yok zaten.

benim kp aslinda cok iyi bi insan bu bahsettigim sorunlar da cok sık olan bi durum değil istisnai. anahtarlar olayi 1 kere oldu zaten bir daha olacak olsa esim karşı çıkar. ama işte ayni apartmanda oturursak bizi neler bekler bilemiyorum

Bende kv kp cok iyi anlasirim kizi gibi görürler cocuklarima 1.5 yil beraber baktik kv ile sagolsun
Benim kv yapısı sessiz yardimsever karismaz bana sormadan hic bir sey yapmaz şu an memleketindeler yine gelecekler her zaman başımın üstünde yerleri vardir.
Ama ben biraz rahatima düşkünüm sizin yerinize koydum kendimi bizde böyle bi seçenek olsa maddi acidan cok makul evet ama ne bilim iliskilerin bozulacağından ziyade rahatim kacar die istemezdim heralde
Bir de çocuk olunca isler degisir surekli cocugu ozleme gormek isteme akrabalrin onlara gelmisken size ugramasi vs yani bunlar dusundurur beni ama siz zaten cok yakinsiniz 5dk ne ki saydigim olumsuzlukları bu mesafede de yasardiniz
Yanlızlığı severim ama siz kalabalik aile severim derseniz kabul edebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…