• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ile aynı apartmanda oturmalı mıyım?

Sizce ne yapmalı?

• Kayinpederinin ev teklifini kabul et

• Bu teklifi asla kabul etme

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Yani orda da onlara 5 dakika mesafede küçük borç içinde evde oturacağınıza (hem de işiniz olmayacak), kp evine geçip hem ferah içinize sindiği gibi yapılmış bi evde oturursunuz hem de işiniz olur. Ne farkı var ki yine istedikleri zaman gelebilirler 5 dk ise uzaklık. Bence önemli faktör eşiniz, sınırı o belirliyor

evet cnm ikisini de gecen sene temelden aldi birini yatirim amacli almıştı

bu yazdığınızdan sonra sıkıntı olmayabilir diyorum

ben yeni ev alınacak altlı üstlü sanmıştım

gidin deneyin ama bu devirde iş kuracağım diye mevcut evinizi satmayın

gerekirse işi kredi ile kurun iş yürürse satar krediyi kapatırsınız

artıları eksilerden fazla ben kabul ederdim sanırım. Hem çalıştığınız zaman evde de bulunmayacağınız için gündüzleri çok sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum

bu yazdığınızdan sonra sıkıntı olmayabilir diyorum

ben yeni ev alınacak altlı üstlü sanmıştım

gidin deneyin ama bu devirde iş kuracağım diye mevcut evinizi satmayın

gerekirse işi kredi ile kurun iş yürürse satar krediyi kapatırsınız
evet bu da mantikli. zaten öyle bisey olcak olursa iş için kredi cekip belki evi kiraya verip evin kirasi ile krediyi öderiz. zaten küçük bi iş kurmak niyetim büyük islerde gözüm yok.

adam otoritermiş. ve gelecek tüm planlarınız onun maddi desteğine bakıyor. ben olsam yapmazdım. sürekli tepenizde patron gibi olur.

Kabul etme derim.Sürekli haberdar olacaklar herşeyden kendinize özgü hayatınız kalmayacak.kv bakacaksa eviniz altlı üstlü olmasa da Bakar.Mesafe iyidir her zaman :)

Tamamen onlarla olan ilişkinize göre karar vermelisiniz.

Ben de altlı üstlü oturuyorum, pek sıkıntı yaşamadım. Yemek olmadığında çıkarız, evde benim uğraşamayacağım yemekleri yapınca gider yeriz bi kahve içer aşağı ineriz tekrar. Benim evime 7-8 ayda daha 7 kere anca gelmişlerdir. Aramadan asla aşağı inmezler. Arada yemek yapar indirir, yoğurdumu mayalar kayınvalidem, misafirim olunca yemeklere yardım eder. Ben çok memnunum lafı uzatmamak gerekirse.

Siz de 5 dk yürüme mesafesinde bile aranızdaki mesafeyi koruyabildiyseniz bence yine yapabilirsiniz

Bence herşey uzaktan güzel ... Uzak olmaya devam edin ... Șahsen eşimin ailesi bana saray vaat etse yinede gitmezdim..

Herkes annesinin de bir kaynana olduğunu ya da kendisinin kaynana olabileceğini unutarak yeriyor. Pek ala anne-kız ilişkisi de kurulabilir. Sonuçta o da bir anne.
Anlattığınız profiller itibari ile ben taşınırdım oraya.
Kayınpeder emrivakici ama kayınvalidenize lisanı münasiple misafir konusunu söylersiniz, senede bir iki de katlanırsınız.
Bence kötü değil. Babaanne, anneanne, dede ile büyüyen çocuklar sağduyulu oluyor.
Bana kötü gelmedi.. Empati yapın; orda kendi anne babanız olsa taşınır mıydınız? Onlar da anne babadır.

Sakın..ceken bilir..yakin olunca akla hayale gelmeyecek seyler sorun oluyor yasayan bilir...

Herkes annesinin de bir kaynana olduğunu ya da kendisinin kaynana olabileceğini unutarak yeriyor. Pek ala anne-kız ilişkisi de kurulabilir. Sonuçta o da bir anne.
Anlattığınız profiller itibari ile ben taşınırdım oraya.
Kayınpeder emrivakici ama kayınvalidenize lisanı münasiple misafir konusunu söylersiniz, senede bir iki de katlanırsınız.
Bence kötü değil. Babaanne, anneanne, dede ile büyüyen çocuklar sağduyulu oluyor.
Bana kötü gelmedi.. Empati yapın; orda kendi anne babanız olsa taşınır mıydınız? Onlar da anne babadır.
benim zaten kayinvalidemden filan hic cekincem yok yani öyle olumsuz olaylar okuyoruzki burda bizimkiler cok şükür iyi insanlar. benimki esimin ailesi ya da benim ailem meselesi değil. Ve evet kendi ailem olsaydi da düşünürdüm tabiki biraz daha rahat olurdum ama yine de emin olamazdim. aile ile altli üstlü oturunca her türlü sesiniz duyulabilir tartışmalarınız olsun baska seyler olsun :oops: bunlardan korkuyorum bi de arkadaslarin dedigi gibi onlara her akraba filan geldiginde hadi bi sizi de görelim deyip cat kapi bana da gelirler mi, sürekli benim yukarı cikmam beklenir mi ya da aklime gelmeyen başka sorunlar yasarmiyiz gibi endiselerim var.

Tamamen onlarla olan ilişkinize göre karar vermelisiniz.

Ben de altlı üstlü oturuyorum, pek sıkıntı yaşamadım. Yemek olmadığında çıkarız, evde benim uğraşamayacağım yemekleri yapınca gider yeriz bi kahve içer aşağı ineriz tekrar. Benim evime 7-8 ayda daha 7 kere anca gelmişlerdir. Aramadan asla aşağı inmezler. Arada yemek yapar indirir, yoğurdumu mayalar kayınvalidem, misafirim olunca yemeklere yardım eder. Ben çok memnunum lafı uzatmamak gerekirse.

Siz de 5 dk yürüme mesafesinde bile aranızdaki mesafeyi koruyabildiyseniz bence yine yapabilirsiniz
bizim de büyük ihtimal böyle bir iliskimiz olur ama akla gelmeyen sorunlar yaşar miyiz ya da altli üstu olunca ne bileyim beklentiler degisir mi filan diye korkuyorum

Sorun çıkaracak insan uzakta da olsa çıkarır. Ben sizin yerinizde olsam kabul ederdim. Kayınvalidem ile aynı sokaktayım ve anne kız gibiyiz. Bana zararı yok yararı var. Bu fırsat tepilmez.

Evet bi de bu sorun var. Bu tekliflerini nasil kibarca reddedicez... Evi beğenmedim filan demeyi düşünüyorum.
Ben olsam oturmam sağlık sorunu vs olur o zaman oturulur ama şu durumda oturmam,hep siz eve geçip otursanız diğer kardeşlerde pay isteyebilir yada niye bize değilde onlara ev verdiniz diyebilir 10 yıl beklemek istemiyorum diyebilirler,ayrıca evinizin bir anahtarını kayınpeder alır bence ilk mesajda yaZdığınıza göre kafasına göre siz evde yokken girip çıkabilir.

Ben olsam oturmam sağlık sorunu vs olur o zaman oturulur ama şu durumda oturmam,hep siz eve geçip otursanız diğer kardeşlerde pay isteyebilir yada niye bize değilde onlara ev verdiniz diyebilir 10 yıl beklemek istemiyorum diyebilirler,ayrıca evinizin bir anahtarını kayınpeder alır bence ilk mesajda yaZdığınıza göre kafasına göre siz evde yokken girip çıkabilir.
yok yok öyle birisi kesinlikle değil kayinpederim anahtar filan almaz o olay bambaskaydi, tabi ben detayli anlatmadigim icin yanlis anlasilabiliyor. anahtar olayi 1 kerelikti biz evde yoktuk esimin kuzeni bizde kalicakti o zaman dediler anahtari birakin onlar kapiyi kilitler çıkar diye. eşim o zaman cok kızdı ama cok sıkıntılı bi zamandi ondan ses etmedik böyle bir sey bir daha olursa eşim zaten kendisi tepki koyar. kayinpederim bize yaptığı teklifin aynisini diğer cocuklarina da yapti ama onlarin işleri şehir dışında olduğu icin düzenlerini bozup gelmek istemediler, zaten hepsinin durumu iyi o konuda da sıkıntı olmaz. benim korkum işte ayni apartmana girince suan aklimiza gelmeyen olumsuz durumlar olur mu, iliskiler laçkalaşir mi, işte bizim sesim falan onlara gider mi vs.

Back