Dön başa aynı problem: kayın

Maalesef uzun kalamaz o da çalışacak çünkü kendi yaşadığı sehre dönünce.
Meslek edindirme kurslarında terzilik dersleri veriliyor diye biliyorum. Belediyeler çoğunlukla ücretsiz veriyor bu dersleri. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama büyük şehirlerde gelinlik dikim evlerinde her zaman terzi aranır. Tez zamanda mesleğinizi de işinizi de elinize almış olursunuz. Eşinize terzilik kursuna gidiyorum derseniz yadırgamaz nereden anlasın sizin özgürüğünüze koştuğunuzu. Bence bir araştırmanızda fayda var.

kayinailenin yıpratma politikasi da olabilir benim kayınvalidem ve görümcem kaynimin evine gelip sırf sevmiyorlar eltimi diye sifonu bile çekmez evi dağıtır özellikle sıkıntı çıkarırlardı sonra kız kaçtı evden rahata erdiler.
Asıl gelin rahata ermiş. Anası kardeşi evin içine s.çarken ağzını ayırıp bakan adamla ömür geçirmek vardı.

Bu konu öyle değil, bunlar gelini ne kadar kullansan kâr diye bakıyorlar. Kızlarının huzuru bozulmasın yuvası dağılmasın aman diye parmak uçlarında gidip 2 saatte dönen modellerden.

Ben sizin “boşanmayı istiyorum ama mümkün değil” tavrınızı artık ciddiye almıyorum. Bence asla boşanmak istemiyorsunuz.

Yıllar önce konuma çok güzel yorumlar yapmıştınız. “Annene gideceksin boşanacaksın bu kadar basit” temalı. Çok da haklıydınız. Ben boşandım. Yeniden evlendim. Bebek bekliyorum. Siz ise aynı sorunları yaşadığınız adamla ikinci çocuğu yapmışsınız.

Sizi bana örnek gösterirdi buradaki eski dostlarım, “ama o kpss’ye hazırlanacak ondan” falan derlerdi. O zaman da tahmin ediyordum boşanmayacağınızı.

Yanlış anlaşılmasın, bana gerçekten destek olmuştunuz. Üzmek de asla istemem sizi. Ama siz de isteseniz boşanabileceğinizi çoook iyi biliyorsunuz. Sadece istemiyorsunuz. İkinci evladınız da bunu gösteriyor. Bu yüzden eşinizle köprüleri yakmadan bu kayın aile sorununu yönetmeye bakın derim, çünkü boşanmayacaksınız. Bu yüzden yönetme politikası daha sağlıklı bir evlilik sağlayacaktır size.

Bir gün o köprüleri yakmak isterseniz tüm desteğimle yanınızdayım.

Sevgiler

Çocuklarınız kaç yaşında?
İlk etapta boşanmaya maddi gücünüz yetmese bile birikim yapabileceğiniz bir iş bulun.
Elinizde maddi gücünüz olsun ki eşiniz istediğinizde gidebileceğinizi düşünsün.
Ayrıca çalışırsanız zaten gelip sizde kalmaları o kadar kolay olmaz.

Kaynınıza gelince asla dağıttığını toplamayın, kibar bir dille kendisine söyleyip yaptırın.
Diş fırçasını yanlış yere koyduğunda uyarın kendisini, sessiz kalmayın.
Tüm rahatsız olduklarınızı uygun ve mesafeli bir üslupla kendisine söyleyin eşinize söylemeyin.
Düzgün mü oturmuyor, X ben bu şekilde oturmandan rahatsız oluyorum, ben senin yengenim biraz daha saygılı oturup kalkman gerekiyor deyin.
Eşyası mı ortalıkta, çağırıp X eşyalarını bu şekilde ortalıkta bırakma ve topla lütfen deyin.
Zaten zamanla kendisi gelmeyecektir.
Ayrıca koca adamla evde yalnız kalmamakta en doğal hakkınız bunu hem kendisine hem eşinize açıkça dile getirin.

Umarım bir çözüm bulabilirsiniz.

Ben sizin “boşanmayı istiyorum ama mümkün değil” tavrınızı artık ciddiye almıyorum. Bence asla boşanmak istemiyorsunuz.

Yıllar önce konuma çok güzel yorumlar yapmıştınız. “Annene gideceksin boşanacaksın bu kadar basit” temalı. Çok da haklıydınız. Ben boşandım. Yeniden evlendim. Bebek bekliyorum. Siz ise aynı sorunları yaşadığınız adamla ikinci çocuğu yapmışsınız.

Sizi bana örnek gösterirdi buradaki eski dostlarım, “ama o kpss’ye hazırlanacak ondan” falan derlerdi. O zaman da tahmin ediyordum boşanmayacağınızı.

Yanlış anlaşılmasın, bana gerçekten destek olmuştunuz. Üzmek de asla istemem sizi. Ama siz de isteseniz boşanabileceğinizi çoook iyi biliyorsunuz. Sadece istemiyorsunuz. İkinci evladınız da bunu gösteriyor. Bu yüzden eşinizle köprüleri yakmadan bu kayın aile sorununu yönetmeye bakın derim, çünkü boşanmayacaksınız. Bu yüzden yönetme politikası daha sağlıklı bir evlilik sağlayacaktır size.

Bir gün o köprüleri yakmak isterseniz tüm desteğimle yanınızdayım.

Sevgiler
Yorumunuz icin tesekkur ederim, inanin ben hic bir yorumu kötü olarak algilamiyorum, alınmıyorum, kötü gibi görünen sert mizaçlı yorumlarda da aslinda hep hayatin gerceklerini söylüyor konu sahibinin iyiliği icin yaziyoruz. baskasi söz konusu olunca insan disardan bi gözle en mantıklı olanı düşünüyor ve sanki yerinde olsam korkusuzca yaparım ben diye düşünüyor. Bunu şöyle düzeltelim boşanmak istiyorum, ama bu şartlarda boşanmak istemiyorum. Cocuklarimin düzeni simdikinden eksik olsun istemiyorum, aslinda bi yandan da ailesi söz konusu değilken eşimle problem yaşamamamiz kafami karıştırıyor. Bak diyorum o konuda da düzelse demekki hic sorunumuz kalmayacak veya ilk evlendigimiz senedeki haliyle şimdiki halini kiyasladigimda baya değişmiş tabiri caizse eskiye göre adam etmisim gibi görüyorum, bazi konularda bu kadar ilerleme katettiyse belki bi tık daha ilerler rahat ederiz diyorum. Bi de eşim aşırı fevri çabuk parlayan bi insan, kendisi de diyor sinirlendiğimde söylediklerimi ciddiye alma diye.
Ama diğer yandan düşününce nereye kadar duzeltmeye calisicam nereye kadar sabredicem ailesini vs cekicem bugun kardeşi yarin yeğeni öbür gün bilmem nesi hep bi sorun yaratacaklar yine. Ee biz bizeyken tamam cok iyi davranıyor da araya 3.kisi girince ben bu kadar degersizlestiriliyorsam biz bizeyken iyi olmasinin ne manası var diyorum. Şuan hemen gemileri yakacak kadar bi durum yok ama ilerisi için sonumuzu göremiyorum. O yüzden biseyler yapmaya cabaliyorum. Ne bileyim öyle iste...
Bebeğinizi sag salim kucağınıza alin insallah💕

Arkamda dururlar o ayrı ama maddi olarak onlar da sıkıntıya girerler, evleri küçücük kalacak yer bile yok bize kendileri zor sığıyor. Bosanirsam bana cocuklarimla ayri ev sart. Ona da maddiyat gerekir meslek is gerekir.
tazminat nafaka her türlü eşinizin donuna kadar alırsınız. resti çekin susmayın pişman olan o olur

5-6 ayluk sahte düzelme sürecine kanıp 2.çocuğu yapmana hala inanamıyorum. O kadar dendi burda, farkındaydın her şeyin. Başkası olsa böyle demem, ama sen biliyordun görüyordun. Şimdi işin daha zor, bari susup oturma, sana verilmeyen huzuru sen de kimseye verme. Merak etme, boşamaz. Geçenki yaşadıklarından farklı bişey de yaşamazsın. Bi ara yine düzelirsiniz nasılsa. Lütfen o zaman da 3. gelmesin.
bence 3/4/5 ilerlemeli.
konu sahibinin boşanma ihtimali benim gözümde sıfır , bunu istediğini de sanmıyorum.
bari çocuk doğurup onlara baksın hayat bu şekilde geçsin

Yorumunuz icin tesekkur ederim, inanin ben hic bir yorumu kötü olarak algilamiyorum, alınmıyorum, kötü gibi görünen sert mizaçlı yorumlarda da aslinda hep hayatin gerceklerini söylüyor konu sahibinin iyiliği icin yaziyoruz. baskasi söz konusu olunca insan disardan bi gözle en mantıklı olanı düşünüyor ve sanki yerinde olsam korkusuzca yaparım ben diye düşünüyor. Bunu şöyle düzeltelim boşanmak istiyorum, ama bu şartlarda boşanmak istemiyorum. Cocuklarimin düzeni simdikinden eksik olsun istemiyorum, aslinda bi yandan da ailesi söz konusu değilken eşimle problem yaşamamamiz kafami karıştırıyor. Bak diyorum o konuda da düzelse demekki hic sorunumuz kalmayacak veya ilk evlendigimiz senedeki haliyle şimdiki halini kiyasladigimda baya değişmiş tabiri caizse eskiye göre adam etmisim gibi görüyorum, bazi konularda bu kadar ilerleme katettiyse belki bi tık daha ilerler rahat ederiz diyorum. Bi de eşim aşırı fevri çabuk parlayan bi insan, kendisi de diyor sinirlendiğimde söylediklerimi ciddiye alma diye.
Ama diğer yandan düşününce nereye kadar duzeltmeye calisicam nereye kadar sabredicem ailesini vs cekicem bugun kardeşi yarin yeğeni öbür gün bilmem nesi hep bi sorun yaratacaklar yine. Ee biz bizeyken tamam cok iyi davranıyor da araya 3.kisi girince ben bu kadar degersizlestiriliyorsam biz bizeyken iyi olmasinin ne manası var diyorum. Şuan hemen gemileri yakacak kadar bi durum yok ama ilerisi için sonumuzu göremiyorum. O yüzden biseyler yapmaya cabaliyorum. Ne bileyim öyle iste...
Bebeğinizi sag salim kucağınıza alin insallah💕
kusura bakmayın da adam size kardeşim istediği zaman bu eve gelecek beğenmiyorsan sen çık git diyebiliyor ve siz bu adamı düzelttim mi diyorsunuz?
hani bu duzelmis hali mi gerçekten

Yapabileceğiniz en iyi şey açıktan üniversiteyi bitirip KPSS ile düz memur olup atanmak olur. O bile çocuklarla çok zor. Bu zamana kadar çoktan yapmış olmanız gerekiyordu. Gerçekten boşanmak niyetindeyseniz boşuna erteleyip kendinizi yiyip bitirmeyin bu insanların içinde. Ailenizin desteğiyle yavaş yavaş toparlanırsınız. Anneniz çocuklara bakarsa marketlerde, mağazalarda falan işe girersiniz. Adam sizi saymıyor. Arada kalsa, sizi de ailesini de kırmamaya çalışsa neyse derim ama değer görmediğiniz yerde durmak size hiçbir şey kazandırmayacak.
Ben 24 yaşındayım aktif ilan takip ediyorum ilan yok, alım yok... Amacım konu sahibi üzmek değil daha da zaman kaybetmemesini sağlamak, boşanmaya kesin kararlıysaniz yukarda demişler ya yemek pasta işleri hiç ıssız kalmazsınız da hem

X