• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ile aynı apartmanda oturmalı mıyım?

Sizce ne yapmalı?

• Kayinpederinin ev teklifini kabul et

• Bu teklifi asla kabul etme

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Birşey sorcaktim eğer siz altlı üstlü oturmayı kabul ederseniz mı ? Size evi vericekler.

Anlattıklarına bakacak olursak kv ve kp saygılı insanlara benziyor. Aynı evde yasamayacaksaniz sorun yok bence altli ustlu oturmanin. Cocugun yok anladigim kadariyla cocugun olunca kv'nde gönüllü bakacaksa neden olmasin.Ayrica esinin akrabalari evin uzaktaykende zaten size yatiya geliyolarmis. Yeni evlisin galiba ondan sanirim bu endiselerin. Ama herkes sınırını bilirse sorun yok. Hatta birbirinize destek olursunu ne guzel ( altini cizerek belirtiyorum sınırını bilen bir kv ve kp ile altılı ustlu bende otururum. Ama lakayit her işe burnunu sokan herseyi ben bilirim siz genç cahilsiniz gozuyle bakan insanla gecinilmez elimden geldigince uzak dururum)

Benim kp de arsası var bina dikip çocuklarını oraya toplamayı düşünüyormuş yani eşimi erkek kardeşini,ablasını
Öyle verirmiş yoksa ölünce mal paylaşımı olursa alirisiniz demiş ben kesinlikle istemedim biliyorum şimdiki saygı bir binada olunca olmayacak ve görünce elti kaynana üçlüsü ile bir binada oturcam çılgınlık:D kısaca ben kabul etmedim esimde istemedi kirada ve mutluyuz kafam rahat:D

Dayimlarla altli ustlu ananemlerle de yan apartmanda oturuyoruz. Dedem sagliginda tum mallarini dagitmak istedigi icin kendi evi ve bahcesi olan araziye site yaptirdi oturup oturmama kararini da annemlere birakti. Hic kimsenin kahvaltisi aksam yemegi falan bir degil, ama canimiz istedigi bir an cok kolay plan yapip bir araya gelebiliyoruz. Hergun kuzenlerimi gorme imkanim oluyor. Annem ve yengemler bir ihtiyaclari oldugunda komsudan istemeye cekinilecek seyleri birbirleri nden isteyebiliyorlar. Bir saglik sikintisi oldugunda cocuklarin duzeni bozulmadan birbirlerine emanet edebiliyorlar. Ama gunluk yasama bakarsan herkes kendi evinde kapisinin ardinda yasiyor kimse kimsenin ozeline ne yaptigina kacta gidip geldigine burnunu sokmaz. Saygi problemi olmayacagini dusunuyorsaniz bence cok avantajli bir durum ozellikle de cocuktan sonra.

VEEE SONUÇ...

Bayanlar öncelikle yorumlariniz için çoook teşekkür ederim. Bu olayin hem olumlu hem olumsuz yönleri olduğu için kararsizdim. Buradan gelen yorumlar doğrultusunda eşimi karşıma alıp konuştum. Burada bahsettiginiz olumsuz ihtimalleri de olumlu ihtimalleri de eşime anlattim. O da, ben de yani şeyleri düşünüyorum çok haklisin dedi. Ama ikimiz de yinede evi merak ettik. Gidip evi gördük, iyiki görmüşüz. Ev genis, cok merkezi bir yerde, içi de çok lüks yapılacakmış ama bizim kriterlerimize uymuyor. Mutfak aşırı derecede küçük (yemek masasi bile sığmaz) ben bu kismi hiç beğenmedim, eşim de çok işlek bir caddede olmasini sevmedi bu kadar gürültüde oturamam dedi. Böylece bu daireye oturma olayi tamamen iptal oldu :) Eşim ailesiyle görüştü "Eve baktik ama beğenmediğimiz noktalar oldu o yüzden oraya tasinamayiz" dedi. "Ayrica size yakin oturmaktan cok memnunuz, yine size yakin olmak isteriz ama ayni apartman olmasa daha iyi olur sanki" dedi. Eşimin ailesi de tüm bu konuşmayı makul karşılamış. Kimse kırılmadan simdilik meselenin bu kısmı çözüldü cok huzurluyum.

Eşim de bi süre işe burdan gidip gelicek hergün 3-4 saati yollarda gececek üzülüyorum ama içimize sinen bir ev bulana kadar idare edecek. Ya da belki oturdugumuz ilçede bir iş arayacak.

Son olarak ben eşimin ailesiyle yakin oturmaktan cok memnunum. Cok seviyorum onlari. Nadiren size bahsettigim tarz sorunlar olabiliyor ama iyi taraflari daha ağır basıyor. Yine de ayni apartmanda oturmak biraz gözümü korkutmustu, suan iyi olan iliskilerimiz bozulur diye korkmustum. Ayni sekilde kendi ailemle de altli üstlü oturmak istemem. Bu konudan ötürü esimin ailesini sevmiyorum gibi anlasilsin istemem.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. sorunum çözüme ulaştı, konumu kapatabilirseniz sevinirim.

Kesin ve nettt direk arkana bakmadan kaç ne kadar iyi olsalarda suyu çıkacak kayinpeder senide yonetmek isteyecek kacccc kacccc

Nedense aile apartmanı olan damat adayları hep zor durumda olup evleneceğe kıza ev tutacak güçleri olmuyor kızlarda hep kabullenen taraf oluyor

Back