• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ile aynı apartmanda oturmalı mıyım?

Sizce ne yapmalı?

• Kayinpederinin ev teklifini kabul et

• Bu teklifi asla kabul etme

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Şuanda da yakın oturuyoruz yürüyerek 5 dakika demişsiniz. Demekki çok yakın bir yer evinize? Farkeden bişey de olmaz bu durumda.

Canim biliyorum kayinvalidenle bir problemin yok. Ama inan kendisi melek bile olsa surekli burun buruna olunca sorunlar cikiyor.
Sahsen ben hicbir sekilde ayni binada oturmak istemem. Deneyimlemis biri olarak soyluyorum. 1 yil dayanabildim.
Ben yerinde olsam kabul etmezdim.

Asla olmaz. Sizi hiç rahat bırakmazlar gerçekten bunalırsınız. Mümkün olduğunca uzak olun ki size nefes aldırsınlar canım benim :)

Bende asla tavsiye etmem altlı üstlü oturmuş bunu tecrübe etmiş biri olarak,asla mesafen olmuyor.Her gelenlerine gitmek zorundasın,her çağırdıkların da koşmak zorundasın,bir ayağın sürekli onların evin de aynı bina olunca beklenti de çok fazla oluyor..Bide kendin söylüyosun kp otoriter diye,isteklerine uymadığınız zaman geri dönüşü size çok kötü olur..

Fazla samimiyet tez ayrılık getirir derler.
Aynı apartman değil de, bir sokak aşağı olsa tamam derdim
Kayınbabanız zaten bazı meselelerde size danışmıyormuş
Doğru bildiğini yapıyormuş
Fakat sizin de dediğiniz gibi, en ufacık tartışma duyulur
Size kim geliyor kim gidiyor
Siz nereye kime kaçta gidip kaçta geliyorsunuz
Bunlar hep göze batar
Bende kayınpederimi sevmem, kayınvalidemi severdim
Bir olay sonucu onun da gerçek yüzünü gördüm
O yüzden mesafe her zaman iyidir
Bugünün iyisi yarının kötüsü olmasın.
Karar sizin.

Canim biliyorum kayinvalidenle bir problemin yok. Ama inan kendisi melek bile olsa surekli burun buruna olunca sorunlar cikiyor.
Sahsen ben hicbir sekilde ayni binada oturmak istemem. Deneyimlemis biri olarak soyluyorum. 1 yil dayanabildim.
Ben yerinde olsam kabul etmezdim.
sizlerin yorumlarini okudukça zaten iyice korktum...

Her şey ev para değil ilçede eviniz varmış merkezde de olmayıversin
iki evim olsun derdinde degilimki :) merkeze taşınmak zorundayiz. ya bu evi satip üstüne kredi cekip merkezden ev alicaz ya da kayinpederin teklifini kabul edicez...

iki evim olsun derdinde degilimki :) merkeze taşınmak zorundayiz. ya bu evi satip üstüne kredi cekip merkezden ev alicaz ya da kayinpederin teklifini kabul edicez...
Ben olsam oturmazdım sizin gibi bir problemim olmadığı halde aynı şehirde bile olmayı düşünemiyorum.

Fazla samimiyet tez ayrılık getirir derler.
Aynı apartman değil de, bir sokak aşağı olsa tamam derdim
Kayınbabanız zaten bazı meselelerde size danışmıyormuş
Doğru bildiğini yapıyormuş
Fakat sizin de dediğiniz gibi, en ufacık tartışma duyulur
Size kim geliyor kim gidiyor
Siz nereye kime kaçta gidip kaçta geliyorsunuz
Bunlar hep göze batar
Bende kayınpederimi sevmem, kayınvalidemi severdim
Bir olay sonucu onun da gerçek yüzünü gördüm
O yüzden mesafe her zaman iyidir
Bugünün iyisi yarının kötüsü olmasın.
Karar sizin.
ben ikisini de cok seviyorum aslinda. kayinpederimle bile oturur saatlerce muhabbet ederiz. hatta eşim bile bilmez babasının ne hastaligi varmış hangi ilaci kullaniyormus vs ben bilirim. dediğim gibi iyice kizlari gibi oldum ama dediginiz gibi bu güzel iliski geleckte ayni apartmanda olursak bozulur diye korkuyorum

Herkes hayır demiş ama çözüm önerisi getiren de olmamış.
Teklifi kabul etmezseniz nasıl bir düzen kuracaksınız bu konuda konuştunuz mu iyice?

Aklıma gelen seçenekler...
Hafta içleri eşiniz merkezde ailesinde kalıp hafta sonları yanınıza gelebilir.

Merkezde küçük eski bir ev bulup kirada oturabilirsiniz. Ya da satın alabilirsiniz. Bu durum eşinizin ailesini gücendirebilir. Ama eşiniz derse ki kendi çabalarımla bir yere gelmek istiyorum. O zaman bir şey diyemezler. Tabi onların maddi desteğini elinizin tersi ile itmiş olduğunuzdan daha fazla çalışmanız çabalamanız gerekecek. İlerde sıkıştım ben baba derse yine adamın dairesine kalmış olacaksınız. O yüzden iyi düşünüp mantıklı adımlar atmak zorundasınız.

Evi kabul ederseniz de dediğiniz artıları olmuş olacak. Bir de zaten yakın oturuyormuşsunuz bir fark yine olmayacak. Ha ilçede 5 dakika mesafe de oturmuşsunuz ha merkezde alt üstlü oturmuşsunuz farkı nedir ki? Çok kötü karakterli insan olsalar 14 saat uzaklıktaki mesafeden de ara bozarlar.

Bu tür teklifi kabul etmeyip batan, eşinden tekmeyi yiyen sonra da ailesine kul köle olan adamları da gördüm. Ben böyle bir olaya şahit oldum diye eşinize kesinlikle kabul et diyemem ki. Birlikte iyi yaşayan da hiç anlaşamayan da var. Herkesin yaşadıkları gördükleri farklı. O yüzden ön yargı ile hareket etmeyin derim.

Herkes hayır demiş ama çözüm önerisi getiren de olmamış.
Teklifi kabul etmezseniz nasıl bir düzen kuracaksınız bu konuda konuştunuz mu iyice?

Aklıma gelen seçenekler...
Hafta içleri eşiniz merkezde ailesinde kalıp hafta sonları yanınıza gelebilir.

Merkezde küçük eski bir ev bulup kirada oturabilirsiniz. Ya da satın alabilirsiniz. Bu durum eşinizin ailesini gücendirebilir. Ama eşiniz derse ki kendi çabalarımla bir yere gelmek istiyorum. O zaman bir şey diyemezler. Tabi onların maddi desteğini elinizin tersi ile itmiş olduğunuzdan daha fazla çalışmanız çabalamanız gerekecek. İlerde sıkıştım ben baba derse yine adamın dairesine kalmış olacaksınız. O yüzden iyi düşünüp mantıklı adımlar atmak zorundasınız.

Evi kabul ederseniz de dediğiniz artıları olmuş olacak. Bir de zaten yakın oturuyormuşsunuz bir fark yine olmayacak. Ha ilçede 5 dakika mesafe de oturmuşsunuz ha merkezde alt üstlü oturmuşsunuz farkı nedir ki? Çok kötü karakterli insan olsalar 14 saat uzaklıktaki mesafeden de ara bozarlar.

Bu tür teklifi kabul etmeyip batan, eşinden tekmeyi yiyen sonra da ailesine kul köle olan adamları da gördüm. Ben böyle bir olaya şahit oldum diye eşinize kesinlikle kabul et diyemem ki. Birlikte iyi yaşayan da hiç anlaşamayan da var. Herkesin yaşadıkları gördükleri farklı. O yüzden ön yargı ile hareket etmeyin derim.
Yorumunuz icin teşekkür ederim farkli bakış açılarına da ihtiyacim var. Bir iki ay içinde karar vermem gerek. En doğruyu secmem gerek.

Konunu okudum. Ben olsam yapamazdim. Evimin üstünde benden baskasinin otoritesine pek tahammül edemiyorum. Kendi annemle yasamama ragmen (cocuk icin) ona bile bunaliyorum bazen.

ben olsam galıba aynı yerd oturmamayı sattığım evın parasıyla kendı zevkıme guzel bır ev almayı tercıh ederdım gıbı. eşiniz ne dıyor
Işte kendi paramizla güzel bir ev bulamayabiliriz, eşim cok eski ama genis bir ev bulur tadilat yaptirriz olmazsa diyor ama eski evler de cok sorunlu oluyor. eşim de kararsız

Bu teklifi ne şekilde geri çevirirseniz kırılmazlar bence onu düşünmek gerek
Gücenebilirler
Otursanız da size sıkıntı olcak gibi

Back