• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ile aynı apartmanda oturmalı mıyım?

Sizce ne yapmalı?

• Kayinpederinin ev teklifini kabul et

• Bu teklifi asla kabul etme

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bende diyodum herkesle sorun yaşarım kaynanamla yaşamam diye. O zamanlar çok seviyodum ama meğer sinsi sinsi yalanlarıyla ortalığı karıştıran oymuş. Hiçbirini sevmiyorum çok çektirdiler bana.

Velev ki taşındınız dünya iyisi de olsalar illa ki tadınız kaçar. Maddiyat için evdeki güzelim huzurunu bozma derim.

Bu arada sen istemediğini söylediğinde seni dinliycekler mi? Yoksa baskın gelip dediklerini yaptırırlar mı?

Son düzenleme:
aradaki saygıyı ve mesafeyi bozmamak adına kabul etme. eşin ne düşünüyor. eşyaların uymazsa fazla olanı elden çıkarırsın, eve göre düzersin bunu sorun etme
Eşim de ben gibi kararsiz. çünkü olumlu taraflari da var olumsuz taraflari da. Ve bu konu da son karari veren ben olucam gibi duruyor.

Eşim de buna yanaşmıyor :KK43: Taşınıp durmak istemiyormuş. Ona göre kesin kararını ver diyor.

Burnunun dibinde istemesi bizi cok sevmelerinden. Kayinpederimin kizi yok. Ben kızı gibi oldum, bi ihtiyaclari oldugunda elimden geleni yapar, ilgilenirim. Bu kadar sevince tabi iyice yakin olmak istiyor :KK43:
Bir bahane bulun ya aynı apartmanda olmaz. Beraber yaşamaktan bir farkı yok ki . Anahtar bırakın olayı artık eve geldiğinizde onları evde bulmanıza düzeninizi bozmaya gider bence.
Kızları olmaması daha kötü sınır bilmiyorlar çünkü.
Siz yakınlarda bir ev bakın eşinizin söylediği de doğru taşınmak çok masraflı ve yorucu.
Yakında bir ev bulup o evi daha çok beğendiğinizi söyleyin, elinizi çabuk tutun ama.
Melesa işte öğlen güneş görsün, konumu markete veya başka birşeye daha yakın olsun, çocuk için daha korunaklı olsun gibi gibi.

ilçeden merkeze hep birlikte mi taşınıyorsunuz?
Evet :) Zaten eşimin ailesi buraya da bize yakın olmam icin taşınmıştı. Genelde bu durumun artilarini yaşadım. Ben çalışırken filan sık sık yemeğe çağırır bir tabak bile elletmeden yemek yiyince siz yorgunsunuz hadi evinize gidin dinlenin derlerdi. Amaaa ayni apartmanda oturmak daha başka bi durum.

Oturmayı kabul etmezsen esinle sorun yasar misiniz? Destek olur mu sana? O ne dusunuyor?
Kayinpederin su an bile evde olmadiginiz zaman anahtari bırakmanızı ve yatili misafir gelmesini dayatiyorsa, hic o topa girme derim.. Ne geregi var? Çat kapi, surekli ic ice.. Ayni binada olunca kendini mecbur hissedeceksin 2gunde bir de olsa (belki de her gun) gidip gelmeye..

Bende diyodum herkesle sorun yaşarım kaynanamla yaşamam diye. O zamanlar çok seviyodum ama meğer sinsi sinsi yalanlarıyla ortalığı karıştıran oymuş. Hiçbirini sevmiyorum çok çektirdiler bana.

Velev ki taşındınız dünya iyisi de olsalar illa ki tadınız kaçar. Maddiyat için evdekingüzelim huzurunu bozma derim.

Bu arada sen istemediğini söylediğinde seni dinliycekler mi? Yoksa baskın gelip dediklerini yaptırırlar mı?
yok bu olay benim isteğime gore şekillenecek. Eşim son karari bana birakti. Ama eşimin ailesini kırmamak adina bi bahane uydurup tekliflerini geri cevirecegiz.

Evet :) Zaten eşimin ailesi buraya da bize yakın olmam icin taşınmıştı. Genelde bu durumun artilarini yaşadım. Ben çalışırken filan sık sık yemeğe çağırır bir tabak bile elletmeden yemek yiyince siz yorgunsunuz hadi evinize gidin dinlenin derlerdi. Amaaa ayni apartmanda oturmak daha başka bi durum.
valla en iyi ilişkiler bile zarar görebilir.
hele de böyle otoriter bir babayla...

ama bunu kabul etmezseniz sanki yine tepki görürsünüz gibi geliyor bana..
sağlam gerekçeler sunmanız lazım.

Oturmayı kabul etmezsen esinle sorun yasar misiniz? Destek olur mu sana? O ne dusunuyor?
Kayinpederin su an bile evde olmadiginiz zaman anahtari bırakmanızı ve yatili misafir gelmesini dayatiyorsa, hic o topa girme derim.. Ne geregi var? Çat kapi, surekli ic ice.. Ayni binada olunca kendini mecbur hissedeceksin 2gunde bir de olsa (belki de her gun) gidip gelmeye..
Çok şükür eşim bana hep destek. Belki ona kalsa bu teklifi kabul eder ama son karari bana birakti. Aslinda eşim ailesinin ağzına bakan tiplerden değildir. Kafamiza yatmayan bisey oldugunda itiraz eder ama bazende saygisizlik olmasin kırılmasınlar diye idare ettiğimiz oluyor. Zaten öyle büyük sorunlar da yaşamadık. Anahtar mevuzusu bi kere oldu ama potansiyeli göstermek icin anlattim

valla en iyi ilişkiler bile zarar görebilir.
hele de böyle otoriter bir babayla...

ama bunu kabul etmezseniz sanki yine tepki görürsünüz gibi geliyor bana..
sağlam gerekçeler sunmanız lazım.
evet evi beğenmedim demeyi düşünüyorum, biraz burnu havadalik ediyor gibi görünecem ama sizinle ayni apartman da olursak sorun yaşarız diye korkuyorum demekten iyidir heralde...

Çok şükür eşim bana hep destek. Belki ona kalsa bu teklifi kabul eder ama son karari bana birakti. Aslinda eşim ailesinin ağzına bakan tiplerden değildir. Kafamiza yatmayan bisey oldugunda itiraz eder ama bazende saygisizlik olmasin kırılmasınlar diye idare ettiğimiz oluyor. Zaten öyle büyük sorunlar da yaşamadık. Anahtar mevuzusu bi kere oldu ama potansiyeli göstermek icin anlattim
Sahsen, kendi ailemle bile ayni binada oturmak istemem, arada en azından 1 cadde olsun isterim.. Çünkü oteki turlu hep bi mecbur hissetme durumu olur, her misafire cagirmak zorunda hissedersin, bi yemek yapsan goturmek/cagirmak durumunda hissedersin vs.. Mesele yemek filan degil tabiki ama insan rahat edemez, surekli sorumlu hisseder.. Hiccc geregi yok.. Iyiyken kotu olmayin..

işte bu da diger düşünce yapim. Kafam ikiye bölünmüş durumda. :deli:
ağır basan tarafa kulak ver başkalarının kötü senaryolarını düşünme. eşinin ailesini sevmeyen anlaşamayan aile olmayı başaramayan çok insan var geneli hayır der. bizim sadıcımız da ailesiyle yaşadı aynı apartmanda çocukları büyüdü gitti bu arada baya birikim yaptılar eşi çok mutluydu hiç şikayet ettiğini duymadım mesela.. şimdi o apartmanda oturup mutlu olma ihtimaliniz varsa neden bunu kestirip atasınızki. iyi gene size ev alıyor başkaları çöp bile almıyor ne mutlu size

Sahsen, kendi ailemle bile ayni binada oturmak istemem, arada en azından 1 cadde olsun isterim.. Çünkü oteki turlu hep bi mecbur hissetme durumu olur, her misafire cagirmak zorunda hissedersin, bi yemek yapsan goturmek/cagirmak durumunda hissedersin vs.. Mesele yemek filan degil tabiki ama insan rahat edemez, surekli sorumlu hisseder.. Hiccc geregi yok.. Iyiyken kotu olmayin..
evet benim de korkularim bunlar...

Çok yakın bir arkadaşım da bu şekilde eşinin ailesinin alt katinda oturuyor. Cok iyi geciniyorlar. Hatta kayınvalidesi cocuguna da bakiyor. Onlari öyle iyi gorunce de biraz olumlu düşünüyorum. Kafam karışıyor :deli:

Back