• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ile aynı apartmanda oturmalı mıyım?

Sizce ne yapmalı?

• Kayinpederinin ev teklifini kabul et

• Bu teklifi asla kabul etme

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Konuyu anlattığınız mesajda kayınpederinize yürüyerek 5 dakika olduğunuzu yazmışsınız. Bir noktayı yanlış mı anladım acaba?

Düzeltme: hmmm onlar da taşınacak sanırım. Onlar niye taşınıyor? Ayrıca başkasının evine misafir gönderilir mi? Bence ev parasının yarısını almakla bile hata etmişsiniz. Kendi evi olarak bile görüyor olabilir. En iyisi kendi yağınızla kavrulun. Daha iyi bir ev aile huzurundan önemli değil.
onlar da merkeze taşınacak onu belirtmemisim:)

Merhaba bayanlar tecrübe ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Eşimin işinden dolayi bu sene merkeze taşınmamız gerekecek (suan küçük bir ilçede oturuyoruz). Kayinpederim bize merkezde ayni apartmanda (altli üstlü) oturmayi teklif etti. Gelecekte 3 çocuğuna birer daire parasi vermeyi düşünüyor (10 sene sonra filan). Eğer teklifini kabul edersek bize o vermeyi düşündüğü para ile şimdi bir ev almış olacak, böylece o maddi desteği çok daha önce almış olacağız. Ev şehrin merkezinde güzel bir yerde. Evin kendisi de gayet guzel ve rahatmis. Biz kendimiz merkezden ev almaya kalkarsak öyle bir evi (sıfır ev ve rahat) alamaya gücümü yetmez, üstelik yine kredi borcuna girmemiz gerekir:KK43: Tam da suan oturdugumuz evin borcu bitmek üzereyken rahat edicez artik derken. Yani maddi yönden karlı olacak. Eğer kayinpederimin teklifini kabul edersek suanki evimizi de satıp sermaye yapıp bana bir iş kurmayı düşünüyoruz. Üstelik kabul edersek ev suan kaba insaat halinde içini istedigimiz gibi de yaptirabilriz (parkeleri, dolaplari, boyalari vs.).

Amaaaaaaa ayni apartmanda altli üstlü oturmak gözümü korkutuyor. Suan aramiz cok iyi. Ben onlari kendi annem babam gibi görür severim onlar da beni kızı gibi görür. Suanda da yakin oturuyoruz yürüyerek 5 dk. Haftada bir muhakak sevdigimiz yemekleri yapip yemege çağırırlar. Bize cok sık gelmezler rahatsız etmeyelim, siz bize gelin diye. Maddi manevi hep destek olurlar. Ama ayni apartmana taşınırsak bu iliskilerimiz bozulur diye korkuyorum.

Kayinpederim cok otoriterdir. Bazen bize sormadan kararlar alabiliyor ve bizim uymamizi bekliyor biz de kırmamak adına saygıdan dediğini yapıyoruz ama biz zorda kalıyoruz. Mesela evine sığmayacak kadar yatili misafiri oldugunda bi kısmını (eşimin kardesleri kuzenleri filan) bize yollamak (bize musait misiniz diye sormadan) hatta biz evde yoksak "siz anahtari birakin onlar eve gider kalir" demek gibi. Bu tip olaylar sene de bi kaç kere oluyor, çok sık değil ama ayni apartmana oturunca ya devamli böyle şeyler olursa diye korkuyorum. Bir de eşimle en ufak tartışsak sesimizi duyacaklar. Evde devamli sesimizi duyarlarsa tedirginliği yaşayacağım. Korktuğum noktalar bunlar.

Bir arti tarafi da çocuğum olduğu zaman çalışıyor olursam çocuğu da rahatça kayinvalideme birakabilirim. Kayinvalidem cok iyi bir insandir, arkadaş gibiyizdir onunla sorun yaşayacağımızı hiç sanmam.

Sizce ne yapmak mantikli? Teklfilerini kabul etmeliyiz? Yoksa suan oturdugumuz evi satip üstüne yine kredi çekip kendimiz bir ev arayip bulup, eski küçük demeden ona mi tasinmaliyiz?

Not: Suan oturduğum evinde yari parasini eşimin ailesi vermişti üstünü kredi cektik. Ilcede olduğu icin ev fiyatlari uygundu, cok guzel bir ev almistik. Şimdi merkezde kendi imkanlarimiz ile böyle geniş bir ev bulmamiz zor :KK43: Esyalar da hep bu eve gore alınmıştı, genis bir ev bulamazsak esyalarim bile sığmaz :KK43: Keske hiç taşınmak zorunda olmasaydik :KK43:
merkeze tasınması gereken sızsınız kp ıle aranız bes dk demekkı merkezle sızın ev arası 5 dk neden ev degıstırıyorsunuz o zaman? ben mı yanlıs anladım..

Zaten 5 dakikalık mesafede oturuyormuşsunuz. Problem çıkaran yine çıkarır. Kendinize iş kurarsanız yine fazla muhattap olmak zorunda kalmazsınız. İlerde çoçuğunuz olduğunda rahatça bırakırsınız.

Annemler abimlerle 10 senedir altlı üstlü oturuyor. Bir kere bile davet edilmeden evlerine gitmediler. Abimler alışverişe, gezmeye gittiklerinde çocukları anneme bırakırlar. Evlerinde yemek yoksa gider annemlerde yerler. İşleri varsa çocukları okuldan almaya annem yada babam gider.
bizim de muhtemelen böyle bir iliskimiz olur ama farkli sorunlar da yasarmiyiz diye korkuyorum. insan yasamadan bilemiyor

ama taşınmıyordu

yıllardır gitmemiş, oradan ev almamış vs vs

kp dediğiniz adam en az 50 civarında olsa yaşı, şimdiye kadar ilçede oturmuş da şimdi mi aklına esmiş merkezde hem de altlı üstlü apartman dairesi almak

deseydiniz ki kv kp merkezde iki katlı binada oturuyor bizim de tayinimiz çıktı gitsek mi yanlarına belki yorumlar daha olumlu olurdu

ama yıllardır merkeze taşınmayan ya da bir gün gideriz diye ev almayan adam merkeze gidecek sırf sizinle olmak için ilerde çocuk olursa bakarız vs diyecek

tüm hayatınız üzerine ipotek kuracak gibi

yaşınıza bakmadım ama onlara göre çocuksunuz ve yakın olduğunuz sürece hiç büyüyemeyeceksiniz

bir de neden ille de o evler ve altlı üstlü

başka ev alın, aynı siteden alın vs vs

bir dönem eşim annemlere yakın oturalım, oğlumuza yine bakıcı baksın ama arada gidip gelsinler vs vs dedi hatta büyüyünce okuldan çıkar onlara gider dedi

olur demiştim tek şartım vardı ev yürüme mesafesinde ama uzak olacak

yani kv kp yürüyebilecek ama çocuk yürüyemeyecek

ben çocukların iki evde büyümesinin doğru olmadığı kanaatindeyim
Aynen öyle madem maksat size ev almak neden illa altlı üstlü neden insanların dibine girmek?
Ben bu tip anne babaları pek iyi niyetli bulmuyorum malesef.

benim kp aslinda cok iyi bi insan bu bahsettigim sorunlar da cok sık olan bi durum değil istisnai. anahtarlar olayi 1 kere oldu zaten bir daha olacak olsa esim karşı çıkar. ama işte ayni apartmanda oturursak bizi neler bekler bilemiyorum
Eğer eşiniz olayları frenleyebiliyorsa sıkıntı çıkmaz ,çünkü eşiniz size kalmadan olayları çözer.Benim eşimde aynıdır.Pasif ailesinin ağzına bakan bir adam olsaydı asla olmazdı.Hakkınızda hayırlısı olsun canım.

Valla bilemedim benim aklımı karıştıran sizin iş sahibi olmanız oldu. Güzel bi işiniz olacaksa, iyi geçiniriz sıkıntı olmaz diyorsanız aynı bina da olabilir. Çünkü yine dibinize gelcekler yani o ilçeye de size yakın olmak için taşınmışlarsa bunlar sizden uzaklaşmaz. Ama artıları da var açıkçası hem işiniz olacak güzel bi yatırımınız hem de çocuğa bakmak için bakıcı aramayacaksınız.

Biraz farklı düşünüyorum ama ben direk hayıır aynı apartman olmaz diyemedim
zaten farkli bakış açıklarına da ihtiyacim var. evet güzel bir iş kurabilirim. belki bi cafe acabilirim ya da bi giyim magzasi. hatta böyle bisey olursa iş kurmamda da yardim ederler...

kayinpederimde merkezde iş yapacak ondan yani sadece bizden dolayi değil

peki şimdiye kadar neden yapmamış

sizden yaşça büyüğümdür, hep olaylara kötü pencereden bakarım

önünü kış tut, yaz çıkarsa sevin gibi bir söz vardı

siz kötüyü düşünün diyeceğim

zira siz dediniz adam otoriter vs vs

neden burun buruna olunsun ki

bir de cidden çocuk olsa şu anda baksalar, düzen bozulmasın vs deseler yine anlarım ama daha ortada olmayan çocuğun bakımı vs de girdi ise konuya bence oturmayın birlikte, tadınızı kaçırmayın

Bana batar oyle bir durum ben de severim esimin anne babasini ama tatile gittigimizde yanlarina 1 haftayi gecince bile normal hareketleri batmaya basliyor sabredemezdim..bir de esiniz kavga ettiginizde cocuk gibi küsüyorsa solugu direk onlarin yaninda alir siz yalniz kalirsiniz uzak olmak iyidir

ama taşınmıyordu

kp dediğiniz adam en az 50 civarında olsa yaşı, şimdiye kadar ilçede oturmuş da şimdi mi aklına esmiş merkezde hem de altlı üstlü apartman dairesi almak

deseydiniz ki kv kp merkezde iki katlı binada oturuyor bizim de tayinimiz çıktı gitsek mi yanlarına belki yorumlar daha olumlu olurdu

ama yıllardır merkeze taşınmayan ya da bir gün gideriz diye ev almayan adam merkeze gidecek sırf sizinle olmak için ilerde çocuk olursa bakarız vs diyecek

yaşınıza bakmadım ama onlara göre çocuksunuz ve yakın olduğunuz sürece hiç büyüyemeyeceksiniz

bir dönem eşim annemlere yakın oturalım, oğlumuza yine bakıcı baksın ama arada gidip gelsinler vs vs dedi hatta büyüyünce okuldan çıkar onlara gider dedi

ben fazla ayrintiya giremedim tabi ondan anlasilmadi:) esimin suan okuyan bir kardesi var bizim burda da güzel bir okul var hem bize yakin olmak hem de onu bu okulda okutmak icin onlarda bu ilceye taşındı. bu sene okulu bitiyor, kayinpederim de merkezde güzel bir iş kuruyor ondan ötürü zaten tasinacakti evi gecen sene temelden aldi evin kabasi yeni bitti, bizim tayin durumu yeni denk geldi

Merhaba bayanlar tecrübe ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Eşimin işinden dolayi bu sene merkeze taşınmamız gerekecek (suan küçük bir ilçede oturuyoruz). Kayinpederim bize merkezde ayni apartmanda (altli üstlü) oturmayi teklif etti. Gelecekte 3 çocuğuna birer daire parasi vermeyi düşünüyor (10 sene sonra filan). Eğer teklifini kabul edersek bize o vermeyi düşündüğü para ile şimdi bir ev almış olacak, böylece o maddi desteği çok daha önce almış olacağız. Ev şehrin merkezinde güzel bir yerde. Evin kendisi de gayet guzel ve rahatmis. Biz kendimiz merkezden ev almaya kalkarsak öyle bir evi (sıfır ev ve rahat) alamaya gücümü yetmez, üstelik yine kredi borcuna girmemiz gerekir:KK43: Tam da suan oturdugumuz evin borcu bitmek üzereyken rahat edicez artik derken. Yani maddi yönden karlı olacak. Eğer kayinpederimin teklifini kabul edersek suanki evimizi de satıp sermaye yapıp bana bir iş kurmayı düşünüyoruz. Üstelik kabul edersek ev suan kaba insaat halinde içini istedigimiz gibi de yaptirabilriz (parkeleri, dolaplari, boyalari vs.).

Amaaaaaaa ayni apartmanda altli üstlü oturmak gözümü korkutuyor. Suan aramiz cok iyi. Ben onlari kendi annem babam gibi görür severim onlar da beni kızı gibi görür. Suanda da yakin oturuyoruz yürüyerek 5 dk. Haftada bir muhakak sevdigimiz yemekleri yapip yemege çağırırlar. Bize cok sık gelmezler rahatsız etmeyelim, siz bize gelin diye. Maddi manevi hep destek olurlar. Ama ayni apartmana taşınırsak bu iliskilerimiz bozulur diye korkuyorum.

Kayinpederim cok otoriterdir. Bazen bize sormadan kararlar alabiliyor ve bizim uymamizi bekliyor biz de kırmamak adına saygıdan dediğini yapıyoruz ama biz zorda kalıyoruz. Mesela evine sığmayacak kadar yatili misafiri oldugunda bi kısmını (eşimin kardesleri kuzenleri filan) bize yollamak (bize musait misiniz diye sormadan) hatta biz evde yoksak "siz anahtari birakin onlar eve gider kalir" demek gibi. Bu tip olaylar sene de bi kaç kere oluyor, çok sık değil ama ayni apartmana oturunca ya devamli böyle şeyler olursa diye korkuyorum. Bir de eşimle en ufak tartışsak sesimizi duyacaklar. Evde devamli sesimizi duyarlarsa tedirginliği yaşayacağım. Korktuğum noktalar bunlar.

Bir arti tarafi da çocuğum olduğu zaman çalışıyor olursam çocuğu da rahatça kayinvalideme birakabilirim. Kayinvalidem cok iyi bir insandir, arkadaş gibiyizdir onunla sorun yaşayacağımızı hiç sanmam.

Sizce ne yapmak mantikli? Teklfilerini kabul etmeliyiz? Yoksa suan oturdugumuz evi satip üstüne yine kredi çekip kendimiz bir ev arayip bulup, eski küçük demeden ona mi tasinmaliyiz?

Not: Suan oturduğum evinde yari parasini eşimin ailesi vermişti üstünü kredi cektik. Ilcede olduğu icin ev fiyatlari uygundu, cok guzel bir ev almistik. Şimdi merkezde kendi imkanlarimiz ile böyle geniş bir ev bulmamiz zor :KK43: Esyalar da hep bu eve gore alınmıştı, genis bir ev bulamazsak esyalarim bile sığmaz :KK43: Keske hiç taşınmak zorunda olmasaydik :KK43:

Bu tarz konulara cevabım hep hayır olmuştur
Ama sizin durum farklı bence kabul edin, hem aranız iyiymiş hem de ev ferah diyorsunuz hem borca da girmeyeceksiniz hem bakıcı derdin olmayacak en yakını babaannesi bakacak çocuğuna hem hem gemler gider yani çok pozitif baktım senin olayına
Kayınpedere de açık dille söyleyebilirsin yani misafir olayını babacm en azından müsait miyiz diye sorun olur mu flan diye
Eksi yanları da var evet ama artıları daha çok bana kalırsa teklifi kabul etmenin
Hakkında hayırlısı olsun

ben fazla ayrintiya giremedim tabi ondan anlasilmadi:) esimin suan okuyan bir kardesi var bizim burda da güzel bir okul var hem bize yakin olmak hem de onu bu okulda okutmak icin onlarda bu ilceye taşındı. bu sene okulu bitiyor, kayinpederim de merkezde güzel bir iş kuruyor ondan ötürü zaten tasinacakti evi gecen sene temelden aldi evin kabasi yeni bitti, bizim tayin durumu yeni denk geldi

tamam o zaman

peki o iki evi de mi aldı geçen sene

öyle ise sıkıntı yok

ama birini geçen sene aldı da diğerini de şimdi siz gideceksiniz diye mi alacak

Bana batar oyle bir durum ben de severim esimin anne babasini ama tatile gittigimizde yanlarina 1 haftayi gecince bile normal hareketleri batmaya basliyor sabredemezdim..bir de esiniz kavga ettiginizde cocuk gibi küsüyorsa solugu direk onlarin yaninda alir siz yalniz kalirsiniz uzak olmak iyidir
yok eşim öyle bisey yapmaz hatta o dediginizi belki ben yapabilirim :)

ama taşınmıyordu

yok siz de haklisiniz, zaten kayinpederim otoriter karakterde olmasi biraz beni korkutuyor ama diğer yandan beni cok sever ne desem yapar.. hasta işlerim filan olduğunda işini gücünü ayarlar beni götürür getirir, devamli hediyeler alir vs... bu sebeplerden kafam karışık. eşimin okuyan kardesi vardi okulu bizim ilcede guzel bi okuldu o yuzden tasinmadilar okulun bitmesini beklediler.

Işte kendi paramizla güzel bir ev bulamayabiliriz, eşim cok eski ama genis bir ev bulur tadilat yaptirriz olmazsa diyor ama eski evler de cok sorunlu oluyor. eşim de kararsız
Ben ayrı Olmayı tercih edin derim hem eşinizde sizinle uyumlu Anladığım kadarıyla

Back