Eşimin ailesi hakkında haksız mıyım?

Buraya yazmadım ama bugün sinir krizi geçirdim kafamı duvara vururken eşimin sarsmasıyla kendime geldim kendimi tanıyamıyorum artık, onun gamsızlığı beni tüketti, içim alev alev yanıyor. Gözlerim kapandı ağlamaktan bugün, başım şişti, kendimi kaybetmişim bacaklarım tutmuyor.. ama adam şu an kullanamdığımız salona gidip kapattı kendini oraya, maç izliyor.

Teşekkür ederim anladığınız için, zorluyorum artık sesim yükseldi, kavgaysa kavga, boyumu aştı öfkem. Bakalım bu ay kesin giricem bir yere diyor. İnşallah ya
Pandemi maddi manevi herkese zarar verdi maalesef. İnşallah dediğiniz gibi olur ama eşinizin sizi rahatsız eden hareketlerini takipte kalın, hemen iyi niyet hallerine girmeyin. Sonra her şey yapmak zorunda olduğunuz görev gibi üstünüze yapışıyor. Borçtan dertten kadın parası almaktan. eşin ailesinden para almaktan imtina etmeyen, zorda kalıp alsa bile bunu kendine dert edip borç saymaktan geri duruyorsa. Ve çocuk da yoksa aman diyim. Sonra iyi niyet çabalarınız çocugunuz için tamamen mecburiyete dönüşür böyle sorumsuz insanlar yüzünden. ALLAH yardımcınız olsun.

Yaşım 36, halen çocuk yapmaya cesaret edememek çok acı

Biraz garip olmuş aslında. Konu içeriği bir senedir keyfi çalışmayan eş, dahası kartınız onda kafasına göre para harcıyor. Konu başlığıysa eş ailesi. Eş ailesine gelene kadar kendi eşinizle çözmeniz gereken sorunlar var.

Sizin aileniz yardım ediyormuş iyi güzel ama böyle bir mecburiyetleri yok. Sizin ailenizle aynı olamaz ki eş ailesi. Eşinizle illa kavga edecekseniz bir senedir zor durumdayız görmüyor musun neden umrunda değil diye kavga etmeliydiniz, ailen durumumuzu görmüyor mu kavgası yapmanız saçma olmuş. Kocanız görmüyor ailesi görmemiş önemli mi gerçekten?

Kocama göre iş bulamıyormuş. Beklediği yerler varmış, tazminatını istiyormuş. O zaman ailen bu süreçte sana destek çıksın sen de o işleri bekle, ya da git kasiyerlik vs ne varsa gir artık diyorum. Sen benim ailemden ne istiyorsun diyip alevleniyor. Yani o haber beklediği işleri bekleyecekmiş, bu sürede ben ve ailem hayatı devam ettireceğiz. O zaman ben de senin ailen de destek olsun diyorum. Ayrıca kaynanam üstüne gitme diyor telefonda, hadi çocuk yapın artık baskısı yapıyor, eşine destek ol diyor sanki olmuyorum. E ben de onlardan beklenti içine giriyorum haliyle.

Çok iyi biri oldugu için evlendim demişsiniz de ben iyi biri oldugunu göremiorum.adam muhtemelen sizinle evlenebilmek için iyi numarası yapmış. Ya da sıradan bi iş bulamayacak kadar basiretsiz bi tip..Her iki ihtimal de boşanma sebebidir benim için.Bu adamdan cocuk da yapılmaz kanser olursunuz..Boşanmaktan korkmayın en azından kendi paranızı kendiniz yersiniz..Bu sıkıntılardan algılarınız bozulmuş olabilir bi psikologa gidin bence..Çünkü böyle asalak bi adamla evliliğe devam etmeye çalıştıgınıza göre psikolojiniz normal değil.

Eşinin durumu normal değil canım senınle ilgisi yok bence fazla kaygısız 1 yıl uzun bir sürec evet herkes sıkıntılar çekti onunda elinde değil ama umursuz davranışlar üste çıkmalar hatta okadar uğraşmana rağmen pes kaygısı yokmuş gibi davranmaları onun elinde. sen yapman gerekeni yapmışsın sende bir sıkıntı yok

Sizi bu konudada çok iyi anlıyorum. Belki de en çok bu yaralıyordur sizi. Yine maddi duruma dayanıyor maalesef ama keske yumurta dondurabilseniz. Zaten 35 ten sonra o yumurtalar herhan bizleri yarı yolda bırakmaya haxırken üstüne bunca sinir harbi iyice rezerv düşürüyor. Öte yandan yaş geçerken diğer yanda olumsuz dengeler. Eş ve kim ne derse desin ailesi her konuda Bi etki unsuru. Ama ayaklarınızın üstünde durmanız buradaki gördüğüm en önemli şey hikayenizdr. Sonra da ailenizin desteği. Yumurta dondurucam derseniz de en kötü 15000 gözden çıkarmanız gerekiyor. Daha sonra eşinizin sorumsuzluğu yüzünden anne olma sansınızı da kaybetmiş olursanız şimdiki öfkenizden daha ağırını yaşarsınız. Kendi tecrubelerimden yola çıkarak bunları söylemek istedim. Hayat bazen çok arada bırakıyor insanı.

Çok iyi anlamışsınız, çok zor geldim bu yaşa, ortaokuldan beri çalışıyorum, okuyorum. Sorumsuz bir babanın borçlarını ödemekle geçti gençliğim. Mükafatı bu mu olacaktı
Ve dediğiniz gibi en çok da bu kadar mücadeleye ya anne olamazsam korkusu eklenince deliye dönüyorum, hiç bir şeyi gözüm görmüyor. Geçen ay test yaptırdım hormonlarım normal ama doktor acele et dedi. Bu durumda küçücük deliğe sıkışmış gibi hissediyorum, boşansam çocuk ihtimali iyice düşüyor. Çok zormuş çok..

İlk mesajınızda kocanızın sadece bir aydır iş baktığını yazmışsınız. Beklenti içine girmenize yine hak veremedim. Farklı düşünüyoruz demek ki. Kocam keyfi çalışmasa ailen sana destek olsun demek gerçekten aklıma gelmez. Kayınvalidenizin cümlelerinin hepsi de klasik kayınvalide cümlesi. Kendince nasihatte bulunması başka 1 yıldır keyfi evde oturan adama para göndermesi başka bir durum. Sizin sorununuz da eş ailesi değil eş olmalıydı.

Sizin gübü çalıştığı halde kocasının altında ezilen kadınlara asla üzülmüyorum. Tek derdiniz başınızda böyle bir bela varken çocuk düşünmek. Bu forum boşanmak yerine kendi hayatına eden kadınlarla dolu. Siz onlardan sadece birisiNiz. Kusura bakmayın ama çocuk olunca ne yiyip içecek? Kendine bakamayan kadın ve erkek ne kadar anne baba olur? Ayrıca Kartlarınız niye o adamda? Çalışacak yaşa geldiniz de para çekmeyi mi bilmiyorsunuz yoksa? Ya da eşiniz bu kadar mı kıymetli de bir hurma bile almak onun abur cuburundan önce geliyor. Merak ediyorum. Eşinizden kendi paranızı nasıl istiyorsunuz? Allah ım deli olacağım. Keşke kadınlar önce kendine kıymet verse, kocaya değil. Kafanızı duvarlara vuracağınıza kartları alıp çekip gidin bakalım ne yapacak? Buna cesaretiniz var mı?

Son düzenleme:
Kayınvalideme; işe girmiyor, iş seçiyor bu dönemde, çok zordayız diyorum. Ailem destek çıkıyor bize diyorum, kirayı ödeyemedik diyorum, kadın eşine destek ol, ailen kiraya çıksın size evi versin bile diyebiliyor, bana yeni perde renkleri seçtiriyor. Bir de arada hadi artık çocuk yapın diyor. Sizin aklınıza gelmez mi destek olmaları gerçekten?

Bence haksizsiniz. Eli ayağı tutupta iş aramak yerine evde aylak aylak yatan adama kimse bakmak zorunda değil. Adamların geliri iyi diye sizin kocanizin keyfini yapacak değiller.
Keşke evlenirken de şirket açacağız ona, biliyoruz işi garanti değil, geliri de düşük, o yüzden bir seneye kalmaz evini de alacağız diye bütün aileme yalan söylemeselerdi istemede. Gerçi yine hata benim bu karaktersizlere inandım.

Keske inanmak yerine 1 sene bekleyip görseydiniz vaad ettiklerini yapiyorlar mi diye. Ama gercekten ben de olsam hic caba sarf etmeden evde bos bos yatan adama 1 kuruş vermezdim,isterse ayda 50 bin gelirim olsun. Ona vereceğime bir çocuğa burs veririm okuturum daha iyi.
Bence evlenmeden once de ailesine degil eş adayının gelecek vaad edip etmedigine bakmaliydiniz.

Evet çok geç anladım bunu. Kimse çocuğuna işe yaramaz demiyormuş. Karşısındakini hiç düşünmüyormuş. Ben 3 yıl istemedim, araya sokmadıkları insan kalmadı, aileme her hafta geldiler, alttan girip üstten çıktılar. Sonunda en hassas dönemimde evet dedim. Demez olaydım.

Hayır gelmez. Eş ailesi bana destek olmak zorunda değil. Evi geçindirmek benim ve kocamın görevidir. Ha şunu da ekliyim kocam keyfi evde otururken ben kendi ailemden para da almam. Gerekirse boşanır dönerim babamın evine. Sizin aileniz şu an resmen size ve kocanıza bakıyor durumda. Bu zaten doğru değil. Ailen kiraya çıksın demesi yanlış bu onları hiç ilgilendirmez bunu söylerim kayınvalideme ama benim ailem yardım ediyor siz de edin demem. Sizin sorununuz zaten neden kartlarınıza resmen el koyan kocanız değil de ailesi ben hala onu anlamadım. Kocanızın keyfekeder evde oturmasından çok eş ailesinin yardım etmemesine takılıyor gibisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…