Eşimin ailesi hakkında haksız mıyım?

Maşallah adam kendinden hiç ödün vermiyor. Samimi söylüyorum eşinizin kendine verdiği kıymete hayran kaldım. 33 yaşıma geldim şöyle özsaygım olmadı.

Sizi en iyi ben anlarım. Benim de eşim işsiz, zor dönemlerden geçiyoruz, borç çok.. Belimizi doğrultamadık. Ama ailesinden beklentiniz olmamalı diye düşünüyorum. Asıl mesele eşinizin tüketim alışkanlıklarını gözden geçirmeniz. Adamın canı çekmiş, neden abur cubur aldın diye çıkışmanız da doğru değil sanırım. En azından şu an zamanı değil. Daha sonra kırmadan "böyle olmuyor ay sonu gelmek bilmiyor iş bulmak için çabalamalısın" falan deseniz. Ya da birlikte iş ilanlarına bakalım falan deseniz.. Siz de çok bunaldınız ben aynı durumdayım gece sinir basıyor gidip mutfakta sigara içiyorum gene de eşime çok belli etmek istemiyorum. İnşallah düze çıkarız arkadaşım.

Bir de şu var, pandeminin başında ev sahibi beni aramasaydı ben işten çıktığını öğrenemeyecektim, o aradıktan sonra neden bana söylemedin diyince hüngür hüngür ağladı, gurur yaptım diye. Ben kadın parası yiyor dedirtmem, senin parana dokunamam diye günlerce ağlamıştı. Ben de herkes bu durumda şu an, biz karı kocayız, ben senin ailenim, nasıl söylemezsin diyerek rahatlatmıştım onu. Biriken kirayı ödeyip, kartımı ona vermiştim kendini iyi hissetsin diye. O günden bugüne bir insan bu kadar değişebilir mi? Arada dağlar kadar fark var aklım almıyor. Şu an o ağlamaları bırakın, bol bol gereksiz harcıyor.

Çok üzüldüm sizin için de insanlar pandemide hobi edinirken, evlerinde değişiklik yaparken, ben ayın sonunu getiremiyordum. O kadar iyi anlıyorum ki sizi, dediğiniz gibi abur cubura laf ediyorum, sonra ramazanda yapmasaydım keşke canı çekmiştir diyi üzülüyorum o kadar bunaldım ki, artık doğru muyum, haklı mıyım, yoksa o da mı zor durumda anlamıyorum ( Allah size de yardım etsin inşallah, çok zormuş, sabır diliyorum size de.

Bir de her konuştuğumuzda yeni edindikleri son model araba ve harcadıkları paraları, üstlerine aldıklarının fiyatlarına kadar söylemeleri iyice soğutuyor beni. Tek konuştukları yeni bir ... aldım, nasıl?? Allah vicdan versin gerçekten bazılarına.

İşte bunu anlamıyorum, asla istemiyor. Ama her gün telefonda gülüşüp konuşuyorlar. Yani araları da bozuk değil. Anlamıyorum asla.

neden istesin ki?
ailecek adama bakıp besliyorsunuz.
adamın elinde çalışıyormuş gibi maaş kartı var. istediğini alıyor ha yetmezse gidip babanıza aldırıyor.

Esinin ailesi dogru olani yapiyor devir cok kotu para yok insanlar aç o yuzden senin gibilerini goruncede eşinde dahil yemeye bakiyor. Kartlarida vermissiniz Allahtan belasini isteyecek daha. Saglam akilli adam.yan gel yat osman

neden istesin ki?
ailecek adama bakıp besliyorsunuz.
adamın elinde çalışıyormuş gibi maaş kartı var. istediğini alıyor ha yetmezse gidip babanıza aldırıyor.
Peki akşam ne yemek yapacağım? Alışverişe o gitse de ben gitsem de aynı şey. Yine yemeklik alıp geliyorum, kart bende olsa da. Adam arkamdan sepeti doldurup kasaya getiriyor. Bundan sonra yemek dışında almayacağım ama eninde sonunda kahvaltılık da yemeklik de ben alacağım.

Mutfak alışverişinizi sadece ihtiyacınız olan şeyleri alarak yapın. Eksik listesi oluşturun , o listeyle gidin markete. Stok yapmayın, şu da azalmıştı alayım demeyin, evinizde olmayan şeyleri alın, abur cubur gereksiz şeyler almayın. Eşiniz markette kendini kaybediyorsa eşiniz olmadan gidin ya da sanal marketten alışveriş yapın. Ailenizle konuşun, size yardım edeceklerse eşinizden gizli etsinler, eşinizi rahata alıştırmayın. Kira zamanı geldiğinde siz maaşınızdan ödeyin hemen, biriktirmeyin daha çok zorlanırsınız. Faturaları falan da ödeyip eşinizi karşınıza alıp şu kadar paramız kaldı ona göre davranmamız lazım diyin. Evin ekonomisini siz yönetin, hatta eşiniz işe başladığında da devam edin buna.

Benzer durumdayiz. Ama benim esimin tazminati 80 bindi ve sonunda mucizevi sekilde aldi. Esim 1 yildir lokma almaya cekiniyor, tum maddi duzen bende, kco aldi kirayi odedi birde ufak tefek ekmek su bakkal harcligii oldu. Cogunlukla marketten sigara getirdim, gizlice kuruyemis aldim ezilmesin diye 2 kat ugrastim. Ailesi ben kisin rahatsizlandigimda 2 ay destek oldu, bende dipteydim cikar yol ariyordum. Dolaptan urun sattim dolar aldim o parayla fizik gordum. Bir sure salonda oturduk yattik kalktik emsale gore yari yariya fatura odedik. Bu kdr olumlu cizdigim bir tabloda benim bile cinlendigim anlar oluyor, cunku hepimizin psikolojisi yoruldu. Sizin kizmaniz normal ama keske daha erken hayata karismaya calissaydiniz, biz gecen yazdan beri hastalikla mecburen baristik. Bu arada ben ocaktan beri yatirimla destekliyorum, baska turlu imkansiz. Esinizle sakin konusmaya calisin. Evet zor ama ikinizede zor. Bunlar cozulmeyecek seyler degil. Ek gelir yollari arastirin ben makrome cantadan orguye kadar herseyi dusundum ucretli anket yaptim. O savunmaya gecmesin durumu anlasin tabiki cikolatayi kiskanmiyorsunuz once bunu anlasin.

Evet böyle yapacağım artık. Bir de ne zoruma gidiyor biliyor musunuz, pandemiden önceleri ortak hesabımız olsun, harcamalarımızı yapıp, gerisine birikim yapalım derdim. Hayır derdi, kendi maaş kartının şifresini bile göstermeden girerdi. Bu arada benim maaşımın yarısından az aldığı maaş. Bana bunu bile yapan adamı artık tanıyamıyorum. Çok da ketum, iş mi bulamıyor, en başında neden kadın parası yemem ben diye ağladı, bana işten çıktığını bile söylemedi, günlerce kilo verdi, şimdi neden böyle anlamıyorum

Aile demek zor günde yanında olmak demek
Biz de benzer durumu yaşadık ama tek fark eşim iş arıyordu
İlk evlendiğimiz zamanlar
Burda öncelik olarak eşin hatalı
Ailesinin destek olması gerek evet
Madem durumları iyi size de zor zamanda kol kanat gerebilirler
Gereksiz beklentiye girdiğini düşünmüyorum
Ancak bir de söyle birsey var
Ailesi size destek olmayıp oluyormus gibi görünüyor mu
Benim es ailesi tarafı mesela sürekli bizi düşünüyor bize üzülüyor gibi görünüyordu ama ortada yaptıkları hiçbirsey olmazdi
Biz de ailemin katkısı ile atlattık o günleri
Bence aile olmak demek böyle birsey ancak herseyi sen üzerine almışsın burada
Eşin de çalışmak için arayışta olmalı böyle olmaz

Eşiniz çekindiği için sizin de yapasınız geliyordur, başlarda ben de öyleydim. Aman kendini kötü hissetmesin diye en sevdiği şeyleri zorla aldım, ama yanlış yapmışım şimdi anlıyorum. Bakın ailesi yardım etmiş ne güzel inanın bir kere arayıp bir şeye ihtiyacınız var mı deseler bile yeter. Onu bile yapmadılar, o yüzden daha da zoruma gidiyor. Eşiniz adına sevindim tazminatını almış ne güzel. Kaç yıldır çalışıyordu orada acaba?

markete götürmeyin eşinizi kalkıp bir ekmek bile almamış iftara sizin için. beraber giderseniz canının istediğini alır yine. kendiniz yemek için ne lazımsa alın. sizin elinize baktığı dank etsin bir kafasına.

Bugün boşanmak istediğimi söyledim, intihar etmekle tehdit etti beni bıktım yaşamaktan görürsün sen diye konuştu durdu

Sss ne bosanmasi ne intihari
Biraz sakin..
Herkes yorgun herkes gergin.
Esinizin ailesini umursamayin. Inanki degmez. Heleki halletmeye basladiginizda daha guclu hissedeceksiniz.

Siz çok iyi niyetli bir teklifte bulunmuşsunuz, neden hayır dedi ki? Olması gereken o zaten. Evlilikte senin benim olmaz bizim olur. Gelir iyiyse herkes ihtiyaçlarını giderir, kalanı birikir. Eşiniz inşallah bugünleri unutmaz. Sizin desteğiniz olmasa bu evlilik asla yürümezdi. Başkası olsa katlanmayabilirdi. Hem siz hem aileniz ayakta tutmuşsunuz yuvanızı, umarım kadir kıymet bilir. Dediğim gibi bence siz şimdiden evin ekonomisini siz yönetin. Mobil bankacılıktan her işlemi yaparsınız zaten. İşe girdiği vakit de gene siz devam edin. Ben öyle yapıyorum en başından beri. Baktım adam savruk, para tutmuyor, cebini kaşındırıyor fazla para. Ben devraldım. Şimdi çalıştığı dönemlerde bana aktarır direkt maaşını. Kadınlar bu konuda daha iyi oluyor.

Yaklasik 9 10 yildir calisiyordu.
Benim demek istedigim hassas bir dengeydi ama sizde tekrar kurabilirsiniz
Destek derken ilk ay 500 tl, 2. Ay 1500 tl
Ama mesela ondan once bize gelirken 1 ekmek almadan gelmislerdi ki ben asla bos gitmem. Esim cok uzulmustu. 1 kilo meyve 1 kalip peynir al peynirsizmiyim ben hayir ogluna destek ol.
Sonra pisman oldular ztn o 1500 tlde o yuzdendi. Ben evde isinamadim isyeri soguktu tutuldum kaldim cok uzulduler.

Sonra ztn kendim hallettim

Benim annem yakin, borek cesitleri sarma dolma gibi yemekler gelirken kuruyemis gibi destekler disinda bisey almadim.

Tabi bayramda akrabalarına hep oğlum, kızım her şeyim sizin diye atıp tutuyor. Bize bayılıyor, çok seviyor, hele beni o kadar özlüyor ki komşularına ağlıyor.
peki siz onlarla görüşürken güler yüzlü olabiliyor musunuz? Sürekli gidip geliyor musunuz bu durumda, ben yapamıyorum içimden gelmiyor, evet eşimin hatrına gidiyorum ama her hareketim batıyor, yok içten değilmişim, yardımcı olmuyormuşum, gülmüyormuşum..soğuk nevaleymişim..gelmiyor içimden, siz nasıl sindiriyorsunuz zor gününüzde size destek olmayan insanları?

Çalışası yok eşinizin bence.

Mesela kendimi onun yerine koyuyorum.
Madem tazminatı bu kadar istiyorum, illaki alacağım diyorum. O zaman giderim sigortasız çalışırım. Sanki her şey çok kanuna nizama uygun da benim birkac ay sigortasiz çalışmam mı sıkıntı. Hiç değil.

Giderim sigortasız çalışırım. O arada da tazminatimi beklerim.

Maaşımın ne olduğu çok önemli değil. 700 lira olsa dahi en azindan fatura öderim.

Ben böyle düşünüyorum
Eşim öğretmen. Benim maddi bir zorluğum olmadi hic annem babam arkamda çünkü.

Ama ona rağmen instagramdan el emeği ürünler yapıp satıyorum. Sabahlara kadar göz nuru döküyorum. Emeğimi mücadelemi görmelisiniz. 2 kuruş için yapıyorum bunu. Ve ben de öğretmenim aslında.

Fark şu; benim çalışmaya niyetim var. Ben iş seçmiyorum. Az ya da çok aramıyorum. Ben çalışacağım.

Ve özellikle erkeklerden bu düşünceyi bekliyorum. Kadınlar şöyle dursun ama erkek çalışacak. Net.

Kimse burda çıkıp cinsiyetçi oldugumu belirtmesin lütfen. Sanki eşitlik sağlandı da benim bu düşüncem eşitliği bozdu.

Sizin eşinizin calismakta gözü yok.

Ailesinden girdiğiniz beklenti de anormal gelmedi bana.

Yani ev eşinizin olsa da calismasa gene sesim çıkmayacaktı. Ama ev sahibini atlatiyor resmen. Yani utanmıyor. Sizin babanızdan da sizden de ev sahibinden de Bu da ciddi bir mesele.

Allah yardımcınız olsun. Elinden kartları almaya kalksanız ciddi bir kavga ve ilerisi icim geçimsizlik yolu açılacak

AAlmasaniz kendinizi yiyeceksiniz bitireceksiniz. Bu da geçimsizlik icin bir yol acacak.

Durumu düzeltmek icin tek yol var. eşinizin çalışması. Baska çıkar yol yok.hic yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…