• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi hakkında haksız mıyım?

Siz varya saçınızı süpürge edenlerdensiniz kesin.
Hem çalışıp hem evde aksama kadar iş yapip bir de bunu besliyorsunuzdur.
Alalhim ya eşiniz tam olarak asalak bence.
Aslında o da evde bütün işi yapıyor bazen, mutfağı hep o toparlar, temizliği beraber yaparız, şunu yap desem yapar. Ama evet ben ek olarak özel ders veriyorum senelerdir, gece 11 de eve geliyorum çoğu zaman. Pandemi öncesi hep çok çalıştım. Ama evde yardımcı oluyor bana.

Esiniz rahata alismis gibi sorumsuz sanki biraz. İs arayip bulamamak farkli is aramaktan vazgecmek farkli. Kartlariniz neden esinizde? Hem de evin gecimini siz karsiladiginiz halde? Kartlarinizi geri alarak ise baslayabilirsiniz. Kendi aileniz yardim etmeyi birakirsa belki esiniz ya da onuna ilesi mecburen bir seyler yaparlar. Size,ailenize guveniyorlardir.

Valla en iyisi şu durumda beni çağırmak hangi şehirdi .. kocayı götürüp atarım kapılarına . ya evi verin ya da boşanma kağıtları canikolar derim
Bugün ne dedi biliyor musun, yalvarırım boşa artık beni dedi, biraz seviyorsan boşarsın beni dedi, sonra da kendimi atıcam bi yerlerden diye tehdit etti :(

Esiniz rahata alismis gibi sorumsuz sanki biraz. İs arayip bulamamak farkli is aramaktan vazgecmek farkli. Kartlariniz neden esinizde? Hem de evin gecimini siz karsiladiginiz halde? Kartlarinizi geri alarak ise baslayabilirsiniz. Kendi aileniz yardim etmeyi birakirsa belki esiniz ya da onuna ilesi mecburen bir seyler yaparlar. Size,ailenize guveniyorlardir.
Ben artık ailemden hiç bir şey kabul etmeyeceğim, verdikleri harçlığı da geri götürdüm dedim. Kartlarımı da aldım. Yağ bitmiş evde yap al dedim. Param olunca alırım dırdıra başlama yine dedi oturdu. Yani ailesini arayıp para istemek bu kadar dokunur mu bir adama? Hadi haber beklediğim bir yer var diyor, inanayım yine ama insan ya ramazanda iyice sıkıştık biraz yollar mısınız demek neden bu kadar zor?

Aslında o da evde bütün işi yapıyor bazen, mutfağı hep o toparlar, temizliği beraber yaparız, şunu yap desem yapar. Ama evet ben ek olarak özel ders veriyorum senelerdir, gece 11 de eve geliyorum çoğu zaman. Pandemi öncesi hep çok çalıştım. Ama evde yardımcı oluyor bana.
Ozaman sizin paranıza güveniyor gece 11 kadar çalışan esim var ben neden efor sarfedeyim konumunda beyzade.

Ben artık ailemden hiç bir şey kabul etmeyeceğim, verdikleri harçlığı da geri götürdüm dedim. Kartlarımı da aldım. Yağ bitmiş evde yap al dedim. Param olunca alırım dırdıra başlama yine dedi oturdu. Yani ailesini arayıp para istemek bu kadar dokunur mu bir adama? Hadi haber beklediğim bir yer var diyor, inanayım yine ama insan ya ramazanda iyice sıkıştık biraz yollar mısınız demek neden bu kadar zor?

Oh kartları almışsınız süper

İyi yapmissiniz taviz vermeyin. İs ariyor mu ?

Evet çok haklısınız. Normalde çok garantici bir insanımdır, arkadaşlarımı bile uyarmışlığım vardır, garanti işi olmayan biriyle evlenme diye. Ben nasıl yaptım bunu hiç anlamadım :KK43: yaş geçiyor dedim, aşık bile olmadım, çok iyi biri diye evlendim, nasıl yaptım halen çok pişmanım. Haklısınız ne diyeyim..:KK43:
Bu işte! Aşık değilsiniz bu yüzden batıyor adam.
Pandemi döneminde işsiz kalmış, diğer yüzlercesi gibi. Kendi keyfine bırakmamış ve üstelik belki de geri çağırırlar diye bile güveniyordur. Yani aynı şeyi siz yaşamış olsaydınız ve eşiniz sizin marketten aldığınız abur cuburdan kavga çıkartıp, boşanmakla tehdit etseydi nasıl olurdu?
Tabiki bu dönemde kayıtsız iş yapsa en azından bir kaç kuruş cebine girse çok iyi olurdu ama mesleği ne? Becerisi ne? Bunu bilmeden konuşmak zor. Valla ben işsiz kaldığımda eşimin bu durum zoruna gitse, ben çok üzülürdüm herhalde.

Dırdırımdan bıkmış. Çok konuşuyormuşum, girecekmiş işe niye konuşuyormuşum, o da beni istemiyormuş :KK43:
Eee bu kadar dırdır çekmek istemiyorsa şimdiye kadar niye girmemiş işe ? İstemiyorsa bassın gitsin. O size sırtını dayamış siz ona değil. Siz basıp gitseniz ortada b*k gibi kalacak olan o. Dediğim gibi fazla yüz vermişsiniz bence.

İyi yapmissiniz taviz vermeyin. İs ariyor mu ?
Evet, aslında kendi işini yapmak için çok dolaştı, her yere katalog götürdü, ama hiç bir yer geri dönmedi. Son 1 aydır uğraştı. Ondan önce hiç iş aramadı, ben konuşmaya başlayınca uğraşır oldu. Hiç satış yapamadı. Şimdi haber bekliyormuş bir yerlerden. Aylardır haber bekliyor, anlamadım ki :(

Merhaba, bugün çok kötü bir gün geçirdim. Halen iftar yapmadım o kadar kötüyüm..Belki de doğru düşünemiyorum, sizlerden fikir almak istedim. Pandeminin başından beri eşimin işi yok, ücretsiz izne çıkartıldı. Ben çalışıyorum, 1 yıldır hem borçlar, hem kira, hem mutfak masrafı, yol vs derken inanın artık tükenmiş durumdayım. Eşim de iş aramaktan yana değil. Diğer yerden çıkartınca komik bir tazminat verecekler onun derdinde. Evde oturuyor yani. Son bir aydır ha iş arıyorum, tamam bulup giricem diyip duruyor.
Size sormak istediğim şu. Eşimin ailesiyle mesafeliyim, zamanında bana ve aileme yaşattıkları yüzünden. Yine de bayramda giderim, özel günlerde ararım vs. Ama haftada bir arayıp naber diye sormam, onlar da aynı şekilde.Şimdiye kadar da hiç bir beklentim olmadı.
Biz görücü usulü evlendik, evlenirken eşimin maaşının düşük olmasını, garanti bir işinin olmadığını söylediğimde bir yıla kalmaz size ev alacağız, ona da şirket açacağız demişlerdi, tabi bir daha bunların konusu bile geçmedi 4 yıldır.
Ama bu pandemi döneminde kardeşlerine biraz destek olmalarını beklemem hata mı sizce? Bu arada normalin çok üstünde gelir düzeyleri var. Yani kiracı olarak oturduğum yerde onların daireleri var öyle söyleyim. 1 yıldır ben bile gücümün yettiğince insanlara destek oldum, ama bir kuruş yardım görmedik onlardan. Üstelik kendim masraflarımı o kadar kısmama rağmen, eşim her istediğini alıyor, hiç çekinmeden. Kartlarım onda. Zor dönem dedim, kendi isteğiyle olmadı dedim. Destek olmaya çalıştım ama bugün tükendiğimi hissettim. Ramazan sonuçta, hurma almak bile lüks geldi bu dururumuzda bana, eşim abur cuburu doldurmuş yine. Ben de yine sinirlendim, ailen ramazan diye bile mi düşünmüyor, bu nasıl aile diye çıkıştım. Büyük kavga ettik, çok kötüydü. Bu arada benim ailem ellerinden geldiğince market ihtiyacımızı karşılıyor, temel gıdalarımızı. Ama emekli insanlar, ellerinden o kadar geliyor. Sizce eşime boşuna mı yüklendim? Arayıp istemek zoruna gidiyor olabilir ama babamla gidip alışveriş yapabiliyor çok rahat. O zoruna gitmiyor mu :KK43: Gerçekten artık tükendim, bana yol gösterir misiniz? Eşimin ailesi doğru olanı mı yapıyor? Ben gereksiz bir beklentiye mi giriyorum?
Önce kartınızı eşinizden alın. Ailesinden beklentide olmayın, daha az üzülürsünüz. Eşinizle de bunun için tartışmayın sorunu çözmez çünkü bu. Sadece kartınızı alın, harcamalarınızı yapın, kalanı biriktirin hatta eşinizden gizli kendiniz için. Eşinize de paranın bittiğini söyleyin bakalım nasıl bir yol izleyecek. Onu hiç çaresiz bırakmamışsınız ki alternatif üretsin. Tabiki oturur evinde iş falan aramaz eşinin kartı elinde olan kişi. Lütfen kendi emeğinizi kazancınızı kendi harcamalariniza kullanın hurma almak lüks diye düşünürken siz eşiniz abur cubur alıyorsa bi sıkıntı var bu hikâyede ve faturayı hiç eşinizin ailesine kesmeye çalışmayın mecbur değiller, ha tabiki evladına yardım etse ne güzel olur orası ayrı ama sizin sıkıntınız bu değil.

Hala ailesinden istiyorsunuz. Aile vermiyorsa vermiyordur. Sorun adamın çalışmaması.

Bu işte! Aşık değilsiniz bu yüzden batıyor adam.
Pandemi döneminde işsiz kalmış, diğer yüzlercesi gibi. Kendi keyfine bırakmamış ve üstelik belki de geri çağırırlar diye bile güveniyordur. Yani aynı şeyi siz yaşamış olsaydınız ve eşiniz sizin marketten aldığınız abur cuburdan kavga çıkartıp, boşanmakla tehdit etseydi nasıl olurdu?
Tabiki bu dönemde kayıtsız iş yapsa en azından bir kaç kuruş cebine girse çok iyi olurdu ama mesleği ne? Becerisi ne? Bunu bilmeden konuşmak zor. Valla ben işsiz kaldığımda eşimin bu durum zoruna gitse, ben çok üzülürdüm herhalde.
Biraz önce de yazdım, kendi kendine 1 aydır satış yapmaya çalışıyor, ama hiç yapamıyor. Ben o yüzden konu açarken, eşimin günahına girmeyim, belki cidden bulamıyor iş diye düşündüm. Ama ailesini affedemiyorum. Yani bu dönemde herkes zor durumda birine az çok yardım etmiştir, hiç mi kardeşlerine bir kuruş vermezler. Dediğim gibi gelirleri vs çok üst düzeyde, sadece kardeşlerinin masrafını karşılasalar bana kafi. Bir de üstüne çocuk yok mu diye arayan kaynanam hakkaten çekilmiyor artık.

Back