Eşimin ailesi hakkında haksız mıyım?

Iyide sorunun büyüğü sizin esiniz de malesef. İşe önce eşinizden kartlarınızı alarak başlayın . Bi zahmet gidip kendine is bulsun yada sıksın dişini harcama yapmasin koca adam . Ailesi ile ilgili fikrim evet yardım etmeliler etselerdi hoşluk olurdu ama.mecbur değiller. Kocanız da is yok bu sorunu toparlamaya çalışın derim önce.

Sizde işden çıkın bakalım ne yapıcak

Ama ailesi yardim etmiyor diye eşinizin üstüne gitmek doğru mu? Yani empati yapın biraz, o aile sizde olsaydı ve aynı şeyleri siz yaşasaydınız, bu durum size nasıl hissettirirdi? Görücü usulü ya da aşk evliliği önemli değil, evlenirken aynı amaçla evleniyoruz; iyi günde ve kötü günde diye.
Çok istiyorsanız tepkilerini ölçebilir, konuyu onlara siz acabilirsiniz. Benim eşimi de kessen asla ailesinden para istemez hep çok iyiyiz der, batarken bile çünkü diğer aile üyeleri iyi durumda ya bu ona gurur kırıcı gelir. Sizin aileniz, sizin vesilenizle hep evinizde olduğundan, onların yanında daha rahat olmasının sebebi budur.

Ailede aile yav bacim sorun senin calismayan esinde hala ailesinden para istemedi diyosun vermediler diyosun desene git hamallik yap markette calis ama calis diye ya? Deliricem siz hakediyosunuz yasadiklarinizi kusura bakmayin tek derdiniz esin ailesi para versin

İş aramak yerine evde yatan eşinize kızmak yerine ailesini niye öne sürdünüz anlamadım. Önce eşiniz hatalı. Elini taşın altına koymuyorsa bile kendini biraz kısmalı
Baştan yalan söylemeyip, evini 1 yıla alacağız diyip, şirketini açıyoruz diyip düğünden sonra umursamamaları kanıma dokunuyor. En azından söz vermeselerdi ben de ona göre ölçüp tartsaydım.

Ben hamileyken calistigim yer sikintiya girdi ve uzunca bir sure maas odeyemedi ya da gec aldik. Esim isten cikartilmisti kpssye hazirlanicam diyip evdeydi nasil sikintiliydim anlatamam. Kayinvalideler nispet yaparcasina evlerini tadilata soktular nispet yapar gibi su kadar tuttu falan. Ben de o donem esimin basinin etini yedim insan bir kez sormaz mi nasil geciniyorsunuz diye diye. Guya sormuslar da bizimki var paramiz idare ediyoruz diyomus bilemem. Simdi dusununce esimin karakteri Boyle kimseden bisey isteyemez belki esinizin de boyledir iyi ki de istememis diyorum. Kimseye minnet etmeyin

Kimse bu yaşadıklarımı haketmez. Aylardır her gün söylüyorum, git kasiyerliğe başvur diye, her gün evde hır gür var. Ailesi ve kendisi gamsız diye ben neden yaşadıklarımı hakediyorum hanımefendi? Siz de sinir atmaya gelmişsiniz belli ki, sanki eşime laf ettirmiyorum da aile de aile diyorum. Sen çalışma kocacım ben sana bakarım diyorum sanki. Siz önce doğru okuyun lütfen yazdıklarımı.

Benim ailemden geleni de kabul etmemeli o zaman. İnanın kpss çalışıcam dese bu kadar zoruma gitmez, ben kpss çalış dedim diye ben buyum, bu yaştan sonra ders mi çalışacağım diye azarladı beni. Keşke geleceği için ders çalışsaydı, gıkım çıkmazdı.

ben anladım sizi haklısınız eşiniz yüzsüz yüzsüz babanızla markete gidip size alışveriş yaptırtabiliyorsa kendi ailesinden de istesin madem. neden yük sadece bende ve ailemde diyorsunuz.
İşte bunu anlamıyorum, asla istemiyor. Ama her gün telefonda gülüşüp konuşuyorlar. Yani araları da bozuk değil. Anlamıyorum asla.

Yani esinizi hakli cikarmaya calismiyorum yanlisi var elbet ama kimseden birsey istememek sizin acinizdan iyi. Onun ailesiyle ilgili beklentiye girmeyin Soylediginzide haklisiniz sizin ailenizden de bisey almamasi gerek

Ailesinden para istemek ona zor geliyordur. Keşke durumları bu kadar iyi olan kardeşler en azından ramazan hürmetine yardım amaçlı birer aylık mutfak alışverişinizi yapsalar. Ben size hak verdim.
Eşiniz gerçekten iş bulamıyor olabilir. Piyasa allak bullak. Allah yardımcınız olsun

Aileden önce asıl sıkıntı eşiniz.
Sizde iş bulma konusunda hevesli olmamasına rağmen kartları eline verip, ailenizle neden alışveriş yaptırıyorsunuz?

Eşiniz yüzsüz belli de ben emekli aileme kendini hiç yormayan koca için para harcatmazdim yerinizde olsaydım.

Böyle rahatlığa alıştırırsanız eşiniz hiç yormaz ki kendini.

Ailesinden para istemiyor ama kayınpederi ile alışverişe gidiyor, evlerden ırak bir zihniyet eşinizin ki.

Aielecek sizi yemeye alışmışlar işte dert edinmiyorlar ki
Aynen ama ben çalışmasaydım, kaynanamı düşünemiyorum, annemi arayıp mahvederdi eminim. Kendisi kaç kere söyledi kadın da çalışacak, çalışmayan gelin istemem diye, kendisi hiç çalışmamış bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…