• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi hakkında haksız mıyım?

Kimse size yardim etmek zorunda degil kusura bakmayin.
Siz çalisiyor musunuz? Çalısmiyorsanız acil iş bulmalısınız.
Başkalarınin yardimiyla nereye kadar olur. Ayrica esiniz evde yatarken kimsede size destek olmaz söyleyim.

Aslında ben virüs yüzünden iş dışında hiç dışarı çıkmıyorum. Alışverişleri hep o yapıyor, o yüzden verdim. Öyle de kaldı. Ama baktım her istediğini alıyor, bugün aldım kartları. Ekmek almaya giderken yine istedi. Dediğiniz gibi ama en azından bendeler. O konuda haklısınız.
Gözünü korkut hatta bir süre git ailende kal deki kafamı dinliycem , al kartları cik git ailene , ailesi bişey diyecek olursa dersin gerekenleri pat pat yüzlerine..

Peki evlenirken maaşına takılma, işi de garanti değil biliyoruz ama 1 yıla eviniz alınacak, ona da şirket açacağız demek ne kadar doğru. Bu kadar yalan ne kadar doğru :KK43: evet ev aldılar ama bize değil.
evet söz senettir,haklısınız ama mesela ben garantici bir insanımdır, varsayımlar üzerine önemli kararlar asla almam.

bana böyle söylenseydi,ev alınsın veya işe girsin öyle evlenelimo zaman derdim, çünkü böyle çerez gibi verilen sözlere inanmam ben, 2-3 adım sonrasını düşünürüm hep,yedek planlar bulundurum aklımda.

dediğim gibi karakter meselesi,inanmakta haklısınız,sonuçta sallayacaklarını bilemezdiniz ama , şu saatten sonra kendinizi ezdirmemeye çalışın o zaman.

kirayı ödeyemiyorum diyin,evden atacaklar,ailemin yanına geçiyorum yeter yetişemiyorum tek benim evim mi diyin.

maaş kartınızı alın, niye bi tek siz rezil olasınız?

bu kadar tolere etmek zorunda değilsiniz,alışmış kudurmuştan beterdir derler,sizin eşinizinki de o hesap işte maalesef ... :(

Takılcaktınız işte. Sizi kandırmışlar işsiz güçsüz oğullarını sizin başınıza sarmışlar. Bakmıslar ki bu kızda sabit gelir var bizim haytayı bunun başına atalım demişler.

Burda yapacak tek şey var, götürüp ailenin kapısına bırakacaksınız. Ev alacaktınız hani nerde, iş açacaktınız buna nerde, ben eşşek miyim k, sizin oğlunuza bakayım haydi çav diceksiniz. Bunlar ailecek sizi kibar, saygılı bulmuşlar tepenize çıkmışlar. Yok mu sizin ailede öyle dişli bir teyze, anne falan?

Vallaha ben bu durumda seni götürürdüm yanimda :KK50: bence tam nokta atisi

Kimse size yardim etmek zorunda degil kusura bakmayin.
Siz çalisiyor musunuz? Çalısmiyorsanız acil iş bulmalısınız.
Başkalarınin yardimiyla nereye kadar olur. Ayrica esiniz evde yatarken kimsede size destek olmaz söyleyim.

Sen çok yanlış gelmişsin kardeş :KK8: :halay: :KK50:

Takılcaktınız işte. Sizi kandırmışlar işsiz güçsüz oğullarını sizin başınıza sarmışlar. Bakmıslar ki bu kızda sabit gelir var bizim haytayı bunun başına atalım demişler.

Burda yapacak tek şey var, götürüp ailenin kapısına bırakacaksınız. Ev alacaktınız hani nerde, iş açacaktınız buna nerde, ben eşşek miyim ki, sizin oğlunuza bakayım haydi çav diceksiniz. Bunlar ailecek sizi kibar, saygılı bulmuşlar tepenize çıkmışlar. Yok mu sizin ailede öyle dişli bir teyze, anne falan?
Müthiş derecede güzel bir yorum, konu sahibi lütfen dikkate alın

Vallaha ben bu durumda seni götürürdüm yanimda :KK50: bence tam nokta atisi

Yani evet aslında konu sahibesi gibi naif, sessiz sakin insanlar için ücretsiz cadaloz karı yardım hattı açmayı düşünüyorum açıkçası :KK8: Hem günlük dövüş kotamı doldurmuş olurum hem de insanlara bir faydam dokunur:KK50:

evet söz senettir,haklısınız ama mesela ben garantici bir insanımdır, varsayımlar üzerine önemli kararlar asla almam.

bana böyle söylenseydi,ev alınsın veya işe girsin öyle evlenelimo zaman derdim, çünkü böyle çerez gibi verilen sözlere inanmam ben, 2-3 adım sonrasını düşünürüm hep,yedek planlar bulundurum aklımda.

dediğim gibi karakter meselesi,inanmakta haklısınız,sonuçta sallayacaklarını bilemezdiniz ama , şu saatten sonra kendinizi ezdirmemeye çalışın o zaman.

kirayı ödeyemiyorum diyin,evden atacaklar,ailemin yanına geçiyorum yeter yetişemiyorum tek benim evim mi diyin.

maaş kartınızı alın, niye bi tek siz rezil olasınız?

bu kadar tolere etmek zorunda değilsiniz,alışmış kudurmuştan beterdir derler,sizin eşinizinki de o hesap işte maalesef ... :KK43:
Evet çok haklısınız. Normalde çok garantici bir insanımdır, arkadaşlarımı bile uyarmışlığım vardır, garanti işi olmayan biriyle evlenme diye. Ben nasıl yaptım bunu hiç anlamadım :( yaş geçiyor dedim, aşık bile olmadım, çok iyi biri diye evlendim, nasıl yaptım halen çok pişmanım. Haklısınız ne diyeyim..:(

Merhaba, bugün çok kötü bir gün geçirdim. Halen iftar yapmadım o kadar kötüyüm..Belki de doğru düşünemiyorum, sizlerden fikir almak istedim. Pandeminin başından beri eşimin işi yok, ücretsiz izne çıkartıldı. Ben çalışıyorum, 1 yıldır hem borçlar, hem kira, hem mutfak masrafı, yol vs derken inanın artık tükenmiş durumdayım. Eşim de iş aramaktan yana değil. Diğer yerden çıkartınca komik bir tazminat verecekler onun derdinde. Evde oturuyor yani. Son bir aydır ha iş arıyorum, tamam bulup giricem diyip duruyor.
Size sormak istediğim şu. Eşimin ailesiyle mesafeliyim, zamanında bana ve aileme yaşattıkları yüzünden. Yine de bayramda giderim, özel günlerde ararım vs. Ama haftada bir arayıp naber diye sormam, onlar da aynı şekilde.Şimdiye kadar da hiç bir beklentim olmadı.
Biz görücü usulü evlendik, evlenirken eşimin maaşının düşük olmasını, garanti bir işinin olmadığını söylediğimde bir yıla kalmaz size ev alacağız, ona da şirket açacağız demişlerdi, tabi bir daha bunların konusu bile geçmedi 4 yıldır.
Ama bu pandemi döneminde kardeşlerine biraz destek olmalarını beklemem hata mı sizce? Bu arada normalin çok üstünde gelir düzeyleri var. Yani kiracı olarak oturduğum yerde onların daireleri var öyle söyleyim. 1 yıldır ben bile gücümün yettiğince insanlara destek oldum, ama bir kuruş yardım görmedik onlardan. Üstelik kendim masraflarımı o kadar kısmama rağmen, eşim her istediğini alıyor, hiç çekinmeden. Kartlarım onda. Zor dönem dedim, kendi isteğiyle olmadı dedim. Destek olmaya çalıştım ama bugün tükendiğimi hissettim. Ramazan sonuçta, hurma almak bile lüks geldi bu dururumuzda bana, eşim abur cuburu doldurmuş yine. Ben de yine sinirlendim, ailen ramazan diye bile mi düşünmüyor, bu nasıl aile diye çıkıştım. Büyük kavga ettik, çok kötüydü. Bu arada benim ailem ellerinden geldiğince market ihtiyacımızı karşılıyor, temel gıdalarımızı. Ama emekli insanlar, ellerinden o kadar geliyor. Sizce eşime boşuna mı yüklendim? Arayıp istemek zoruna gidiyor olabilir ama babamla gidip alışveriş yapabiliyor çok rahat. O zoruna gitmiyor mu :KK43: Gerçekten artık tükendim, bana yol gösterir misiniz? Eşimin ailesi doğru olanı mı yapıyor? Ben gereksiz bir beklentiye mi giriyorum?

Eşinin elinden kartları almakla başla ise bence

Yani evet aslında konu sahibesi gibi naif, sessiz sakin insanlar için ücretsiz cadaloz karı yardım hattı açmayı düşünüyorum açıkçası :KK8: Hem günlük dövüş kotamı doldurmuş olurum hem de insanlara bir faydam dokunur:KK50:

Zamaninda Almanyadaki hep issiz, ise yaramaz ogullari icin Türkiyeden böyle naif, sessiz kizlar aliyorlardi "Oglumuzu evlilik yola getirir" diye. Bir sürü genc kadinin böyle basi yakildi

Burda yapacak tek şey var, götürüp ailenin kapısına bırakacaksınız. Ev alacaktınız hani nerde, iş açacaktınız buna nerde, ben eşşek miyim ki, sizin oğlunuza bakayım haydi çav diceksiniz. Bunlar ailecek sizi kibar, saygılı bulmuşlar tepenize çıkmışlar. Yok mu sizin ailede öyle dişli bir teyze, anne falan?
Ah keşke olsa, o kadar hakkısınız ki, aynen böyle düşünüyorum. Ama annemin sesi konuşurken içine kaçar, öyle de ezdirir kendini. Asla hakkımızı arayamaz. Babam baba olamayan, ömrümü çürütmüş biri umrunda bile değilim onun. Ailem bu kadar bir de kardeşim var. Annemin de babamın da kardeşi yok. Onlar çok kalabalık bir aile. Zaten sahipsiz bilmelerinden bu kadar riya, yalan..Düğünden hemen sonra gösterdiler de çok geç oldu. Aracı olan arkadaşım bile görüşmeyi kesti onlarla. Çok pişmanım affet beni diyor.

Kavga çıkıyor o zaman :KK43: kirayı ödemesem, ev sahibiyle yüz yüzeyiz, ben utanıyorum o asla utanmıyor. Ev sahibinin telefonunu bile açmıyor. Adam beni aradı 3 aydır kira vermiyor diye, o kadar utandım ki. Meğer işten çıktığını bana da söylememiş pandeminin başında.
Valla çıkarsa ciksin

Bi cinnet her şeyi çözer

Hem kartlarini vermissin hem ailenden destek aliyorsun hemde esine calis diyecegine onun ailesinden bekliyosun.. ee adam neden calissin sorun senin esinde farkinda degilmsiin resmen kullaniliyorsun ailesinden ziyade kafana takacagin cok daha buyuk bir mesele var asalak kocan

Ah keşke olsa, o kadar hakkısınız ki, aynen böyle düşünüyorum. Ama annemin sesi konuşurken içine kaçar, öyle de ezdirir kendini. Asla hakkımızı arayamaz. Babam baba olamayan, ömrümü çürütmüş biri umrunda bile değilim onun. Ailem bu kadar bir de kardeşim var. Annemin de babamın da kardeşi yok. Onlar çok kalabalık bir aile. Zaten sahipsiz bilmelerinden bu kadar riya, yalan..Düğünden hemen sonra gösterdiler de çok geç oldu. Aracı olan arkadaşım bile görüşmeyi kesti onlarla. Çok pişmanım affet beni diyor.

Valla en iyisi şu durumda beni çağırmak hangi şehirdi .. kocayı götürüp atarım kapılarına . ya evi verin ya da boşanma kağıtları canikolar derim

Back