Eşimin ailesi hakkında haksız mıyım?

Salın gitsin. Terapi tek başına işe yaramaz. Kendi hatalarinin farkında olup değişmek istemedikden sonra tabi.

bakın para arabayı üstüne alın kartınız ondaysa derhal iptal ettirin, mobil bankacılık uygulamanıza giriyorsa cihaz tanımından onun cihazını çıkartın ve şifrenizi değiştirin. 7 kere bile evlenseniz asla bir erkekten 1 kuruş fazla harcamayın eşiniz olması farketmez. hatta hep birikim yapabilirseniz yapın eğer eş uyumluysa öyle olur zaten kadınlar parasız kalınca zorluk yaşıyor birikim yapsın diye düşünür. saten ilk hatayı görücü usulünde 2.yi ailesinin vaadini gerçekleştirmeden evlenmekte 3.yü kartınızı ve paranızı harcamakla ve en önemlisi 4. hatanız ise eşinizin suçlu değilde ailesini sanmanız

ama üzülmeyin insan yaşamadan bilmiyor ne bilsin.

tavsiyem ise bir daha 3 sene tanımadan evlenmeyin ve ilk 3 yıl asla çocuk yapmayın bunlar uzman tavsiyesi internetten bakabilirsiniz.

aile evindede baskı oluyor kendinize ev tutun ilerde.

Araba benim üstüme, ama boşanınca yarı yarıya olacak mecbur. Zaten istemiyorum diyor sonradan gıcıklık yapmazsa tabi. Kartlarımı aldım zaten, mobilime giremez şifremi bile bilmiyor.

Araba benim üstüme, ama boşanınca yarı yarıya olacak mecbur. Zaten istemiyorum diyor sonradan gıcıklık yapmazsa tabi. Kartlarımı aldım zaten, mobilime giremez şifremi bile bilmiyor.
oh iyi unutmayın birikimi ve maaşı olan kadının kolay kolay sırtı yere gelmez gelsede çabuk toparlanır.

üzgünüm ama bu anlattığınız adamın evliliği yürütme derdi yok. sizi yolunacak kaz gibi görmüş, maddi ve manevi sömürmüş. bence terapi bile gereksiz. ne demek lütfederek kabul etmek. bu onun da evliliği.
gerçekten salın gitsin. kendinizi bu cehenneme hapsetmeyin, haketmiyorsunuz.

Çok istemesi size de garip geliyor bize de. Çünkü adam resmen maaş kartını kaybediyor. Ama biz daha çok sizin çok istememenize şaşırıyoruz
. Yahu bunca olaydan sonra sizin al dilekçeyi imzala demeniz gerekmiyor mu? Şu an resmen adam ben boşadım onu diyecek. Arabayı istemesin bari. Malum evlenince yarı yarıya her şey

Benim boşanmayı çok istememe sebebim şu. Evet az kazanıyor, evet ailesi resmen hinlik yaptı, yalan söylediler. Ama beni başka sebepler için hiç kırmadı. Mesela 3 yıldır en son çare hep benden para isterdi o da para istemek de değil, ay sonuna doğru bir iki kez çıktığımızda 50 lira tutan bir şeyi ödememi rica ederdi. Onda da özür dilerdi. Ben de her defasında (salak gibi) benim ailemde annem de çalıştı, harcadı özür dilemene gerek yok derdim. Onun dışında aileme para ödetmezdi, onlara aldığım hediyeye karışmaz, maaş kartımı istemeyi bırakın, o alışverişlerin parasını ay başında elime verirdi. Maaşımı hep harcadığımı düşünürdü hiç bir şey demezdi, senin maaşın banane ne istiyosa yap derdi. Diyorum ya araba için biriktirdiğimi görünce kim verdi sana bu parayı diye şok oldu. Kendine kıyafet hiç almadı diyebilirim 4 yıldır ama ben sürekli alışveriş yaparım, hiç demedi bana da bunu alalım diye.
yani bu adama ne oldu, niye böyle rahatladı, pandeminin başında işsiz kalınca hüngür hüngür ağladı ben karı parası yemem diye, ailesinden de istemedi, benden de para almadı. Sigarayı bırakmıştı masraf olmasın diye. Ne oldu diyorum ana eminim ailesi harcayacak karın diye dolduruyor. Ya da iş arıyor bulamıyor mu, offf öyle ketum ki, öyle inat ki, hiç bir şeyi ne ailesine söyler, ne de bana!! Nasıl değişir bir adam bu kadar ya!!!

Bakın şimdi, gerçek karı kocalar alışverişe çıkınca 50 TL tutan bir şeye bunu sen öder misin demez. Bu nasıl bir evlilik. Siz iş ortağı mısınız ev arkadaşı mı? Erkeği kadını olmaz ki? Baştan garip değil mi sizce de bir şeyler? Adamın iş durumunu anlatmamalı bile ilginç. İnsan niye eşiyle paylaşmaz bunları.

Düşündükçe aklıma geliyor, tanıdığımdan beri telefonunun ekranı kırık, bir kaç tuşu basmıyor, bana geçen yıl 36 taksitle gitmiş, okulda arkadaşlarına özenirsin belki diye hayatta vermeyeceğim parayı telefona vermişti, ben delirmiştim iade de edemedik. Ben ödicem 3 yıl da olsa, sen eski telefon kullanma demişti. Ben tanıyamıyorum artık bunu, ayrılırken her şey böyle karışır mı gerçekten?
işin kötüsü bugün 2 arkadaşımla paylaştım, ikisi de eşin çok iyi biri, aslında çok şanslısın diyip beni allak bullak ettiler evin içinde yaşananı kimse bilmez ama annem bile ailesine hiç çekmemiş damadım çok iyi der durur..

Ev sahibi beni aramasa benim hala haberim olmayabilirdi biliyor musunuz. Ben de şok oluyordum, sadece pandeminin başında yatalta ağladığını duydum, bir de kendine kendine mutfakta konuşurken duydum, içeri girdim yine ağlıyordu, delirdi heralde diye çok korkmuştum. Söylemiyor, ailesine de bana da hiç bir şey söylemiyor bu adam! Ev sahibi aradıktan sonra da ben gerçekten ödemedin mi, noldu diye sorunca işsiz kaldığını söyledi, ama ilk kez öyle ağladığını duydum ben kadın parası yemem, kendime bunu dedirtmem diye. 8 ay içinde 25 kilo verdi ve hiç saçı kalmadı. Ama iş iş diye yoğun bir çabasını görmüyorum, git tezgahtarlık yap diyorum kapıları çarpıyor, ne yapacağımı şaşırıyorum artık ben

Bugün ben dersteyken kalktı, evi temizledi, çamaşır astı, yanımı süpürürken baktım gözleri çukur çukurdu, yüzü çok kötüydü, çok üzüldüm elimde değil

Bugün ben dersteyken kalktı, evi temizledi, çamaşır astı, yanımı süpürürken baktım gözleri çukur çukurdu, yüzü çok kötüydü, çok üzüldüm elimde değil
Depresyon da mı acaba eşiniz. İş aradı bulamayınca da boşvermiş moda mı girdi. Aile evinde çok rahat büyümüş biri mi. Zorlukla karşılaşınca bocaladı mı acaba

Bence siz onu hala çok seviyorsunuz
Sonuçta herkesin duygu durumu degisik
Biz burada anlattığıniz şeylere göre yorum yapıyoruz
Siz bir aile terapistine gidiniz
İş konusunu bir daha konuşun görüşün
İnşallah bir yol bulunur

İnşallah sağolun. Olumlu da olsa olumsuz da olsa inşallah artık hayırlı bir yola gireriz teşekkür ederim

24 sayfada bende oluşturduğunuz izlenime istinaden yazıyorum: Belli ki ne tamam ne devam diyebiliyorsunuz. Eşinizi bir öyle bir böyle anlatıyorsunuz. İnsanlar çok yönlüdür tamam ama, sizin anlatımınız sanki iki ayrı insandan bahseder gibi. Eşinizi seviyorsunuz ve şu anki durumunuz/mutsuzluğunuz için günah keçisi arıyorsunuz. Konuyu bile eşinizi değil ailesini suçlamak için açtınız. Ama yorumlar -haklı olarak- eşinize yöneldi. Şu an hangi kararı alırsanız alın pişman olacağınızı düşünüyorum. Siz o terapiste gidin. Terapistle görüşmeden büyük bir adım atmayın. Tarafsız bir göz ikinizi de dinlemeli, bu vesileyle siz de birbirinizi dinlemelisiniz. Belki eşiniz farkında olmadığınız başka bir zorluk içinde ya da sadece sizin ne kadar zorlandığınızı göremiyor. En iyisi beklemek ve yardım almak.

Depresyon da mı acaba eşiniz. İş aradı bulamayınca da boşvermiş moda mı girdi. Aile evinde çok rahat büyümüş biri mi. Zorlukla karşılaşınca bocaladı mı acaba
Ablaları hep destek olmuş, küçükken yokluk görmüş ama sonra hep ablaları giydirmiş, para yollamış, ama hiç hırslı değil. Ablası iş bulmuş, sonra kendi işini bulmuş ama hiç kpss vs düşünmemiş. Aza kanaat edip oturmuş. Benim gibi gelecek kaygısı hiç gütmüyor, ben küçükken zorluk gördüm, yoluna giriyor bir şekilde sen çok paniksin diyor. 3000 lira ile 1800 kira verip, çocuk büyütebilirim ona göre harcarız diyebiliyor. Bugün de işe gireceğim böyle oturacak değilim diyip durdu

Evet şu 2 gündür inanın salona gidiyorum, sarılıp üzülme artık demek istiyorum, kapısından geri dönüp Allah bildiği gibi yapsın hepinizi diyorum sinirle geri dönüyorum çok allak bullak oldum...
İnşallah terapi işimize yarar, dediğiniz gibi ikimiz de gerçekten çok kötüyüz, onu gamsızlıkla suçluyorum ama 2 günde kömür gibi olmuş yüzü. Anlaşılmaya ihtiyacımız var dediğiniz gibi. Çok teşekkür ederim.

Arkadaşlara katılıyorum. Boşanma lafını bi süre dillendirmeyin, nadasa bırakın ilişkinizi . Şu an karar alacak bir halde değilsiniz. Aldığınız karar pişmanlık getirirse ilişkiniz laçkalaşır saygınız azalır. Bazen hepimizin basireti bağlanıyor. Siz çok yorulmuşsunuz, tavrınızı da koydunuz, ama öfkeyle, gururla veya hırsla hareket etmeyin. Ayrılık kararı dingin bir ruh halinde, enine boyuna sakince düşünülerek alınacak bir karardır. Şu an karmakarışık duygular içindesiniz, doğru bir zaman değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…