- 4 Ekim 2012
- 16.363
- 31.977
- 798
- Konu Sahibi notdefteri2_
-
Yani şurda dumur oldum. Kötü örnek emsal olmaz. Tek maaş yaşıyorlar da nasıl yaşıyorlar bunu bilmiyoruz. Belki köyden erzak geliyor hiç manava uğramıyorlar mesela... o zaman herkes her şeye razı mı olmalıSizin de mesleğinizi doğru biliyorsam sizin meslektekilerin belki %40i belki daha fazlası tek maaş çalışıyor. O kadar oldum bittim durumluk değil.
Aileniz içlerinden gelerek destek oluyormuş, bir noktaya kadar kabul edilebilir.Aslında ailemden de para istemiyor, onlar kendi yapıyor. Yani onu da kabul etmemesi gerekmez mi?
Erkek evde kalabilir, çalışmayabilir demek değil bence. Zira kadın da evde oturmasın üretsin, ayakları üzerinde dursun. Zaruri haller dışında çalışma hayatında mümkün mertebe bulunsun.Hayat müşterek demek erkek evde ev işleri ile ilgilinebilir calismayadabilir demek değil mi? Belki başıma gelmediği için bilmiyorum kadın çalışmayınca isteğe bağlı oluyor da erkek çalışmayınca niye en olmadi gitsin surda çalışsın oluyor. Eee evdeki sorumlulukları da yapıyormuş. Şimdi kötü yönü sizi kırması kıymet bilmemesi kaldıbence
Hicbir sey yapmaz. Esiniz kendini cok sevenlerden cunku.Bugün boşanmak istediğimi söyledim, intihar etmekle tehdit etti benibıktım yaşamaktan görürsün sen diye konuştu durdu
Söyle ki konu sahibi öğretmen dolayısıyla uzun süre uzaktan çalıştık. Yani evden çalışırken koca da dediği kadar fütursuzca para harcamazsa yetermiş aslında maaşı eee ne gerek var evden her gün birisinin çıkmasına. Ne iş bulacağı da belli değil bu dönemde. Bence burda sorun esin gereksiz para harcaması, koni sahibi dikkat ederken.. bir de agir konuşmasi ama işi olsa da öyle konuşabilir demek ki öyle biri normalinde. Ben en çok ona kızar belki kapı önüne koyardım.Anlayamadım pandemiyle alakasını? Kocası iş aramıyor ki pandemiden dolayı bulamamış olsun.
+ 1000 aynen katılıyorum başka söylenecek şey yok .Babanızla hiç utanma duygusu yaşamadan alışverişe çıkmasaydı bir beklentiniz olmasın derdim ama sizin aileniz bir şekilde destek olmaya çalışırken diğer tarafın ölü taklidi yapması beni acayip sinir ederdi. Ayrıca sizin stres yaptığınız kadar eşiniz yapmıyorsa siz de salın gitsin ne diye hurma alırken o kadar dramatize ediyorsunuz. Bırakın eşiniz düşünsün olacakları
Canım razı olsun demiyorum. 1 senedir issizmis. Şimdi konu sahibi de yüz yüze eğitime geçtiyse çıksın iş arasın madem. Ben orda öldük bittik durum yok daha öncesinde ıssız kalmadan önce daha az maaş ile geçiniyormussunuz. Şimdi de iyi kötü geçirilir diyorum. Yani kardeşten anne babadan yardım istemeye gerek yok hakkımız da yok diyorum içlerinden gelip vermiyorlarsa.Yani şurda dumur oldum. Kötü örnek emsal olmaz. Tek maaş yaşıyorlar da nasıl yaşıyorlar bunu bilmiyoruz. Belki köyden erzak geliyor hiç manava uğramıyorlar mesela... o zaman herkes her şeye razı mı olmalı
Ben de hep daha iyi yaşamak için iki kişi de çalışsın derim hep. Ama şu dönemde o kadar bunaldim ki çalışmaktan. Pişman olmayacağıma emin olsam gidip pazartesi istifamı vereceğim o kadar. Belki kendi durumumdan etkilenip böyle diyorum bilmiyorum.Erkek evde kalabilir, çalışmayabilir demek değil bence. Zira kadın da evde oturmasın üretsin, ayakları üzerinde dursun. Zaruri haller dışında çalışma hayatında mümkün mertebe bulunsun.
Bunun dışında eğer erkek evde yine zaruri haller ile bulunuyorsa elbette ev işlerine, çocuk bakımına yardımcı olacaktır eşi çalıştığı için. Ama mesela mesleği gereği serbest çalışma olmaksızın, orta halli iki insandan erkeğin, iş bölümü gereği evde olmasını, kadının çalışmasını yakışıksız buluyorum. En azından ben hayat müşterektir lafından bunu anlamıyorum ve böyle yaşamayı tercih etmiyorum.
Ancak bu konuda böyle bir amaç da yok. Benim bu konuyu Okurken tek anladığım evde pineklemeyi kendi “seçen” bir adam.
Siz de mi öğretmensiniz? Aslında pandeminin başında onun evden çıkmaması, benim de evde olmam işime gelmişti. Virüs korkusu yüzünden. Ama dediğiniz gibi gereksiz para harcayınca batmaya başladı gözüme. İstediklerinden feragat etmiyor. İstedikleri de aslında abur cubur, yani büyük meblalar değil ama batıyor işteSöyle ki konu sahibi öğretmen dolayısıyla uzun süre uzaktan çalıştık. Yani evden çalışırken koca da dediği kadar fütursuzca para harcamazsa yetermiş aslında maaşı eee ne gerek var evden her gün birisinin çıkmasına. Ne iş bulacağı da belli değil bu dönemde. Bence burda sorun esin gereksiz para harcaması, koni sahibi dikkat ederken.. bir de agir konuşmasi ama işi olsa da öyle konuşabilir demek ki öyle biri normalinde. Ben en çok ona kızar belki kapı önüne koyardım.
Canım ben de öğretmenim. Eşim de rahatsız olduğu için pandemi basından beri idari izinli. Biz o konuda yani virüs korkusu yönünden rahat ettik. Ikimizden evden çıkmadığımız için. Yani çalıştı ama evden çalıştı aynı durumda değiliz. Gözüme batar miydi bilmiyorum. Dediginiz gibi gereksiz harcar işlerimi kolaylastirmaz, ne bileyim tenefüs arasında çay getirmek gibi:), bir de üstüne sizinki gibi konuşursa batardı tabii. Ama dediğim gibi benim eşim rahatsız ve riskli grupta olduğu için yine de aman diyebilirdim farklı şeyler işte.Siz de mi öğretmensiniz? Aslında pandeminin başında onun evden çıkmaması, benim de evde olmam işime gelmişti. Virüs korkusu yüzünden. Ama dediğiniz gibi gereksiz para harcayınca batmaya başladı gözüme. İstediklerinden feragat etmiyor. İstedikleri de aslında abur cubur, yani büyük meblalar değil ama batıyor işteMerak ettim, sizin eşiniz bu dönemde evde olsaydı içiniz daha mı rahat olurdu yoksa size de batar mıydı? Tek maaşla geçinmek virüs ortamında daha mı mantıklı gelirdi?
Anladım. Tenefüs aralarında kahvaltımı, çayımı getiriyor. Diyorum ya ev içinde sürekli iş halinde. Sorun sadece gelirinin olmaması. İnanılmaz derecede bir hırs, azim görmemem. Sağolun.Canım ben de öğretmenim. Eşim de rahatsız olduğu için pandemi basından beri idari izinli. Biz o konuda yani virüs korkusu yönünden rahat ettik. Ikimizden evden çıkmadığımız için. Yani çalıştı ama evden çalıştı aynı durumda değiliz. Gözüme batar miydi bilmiyorum. Dediginiz gibi gereksiz harcar işlerimi kolaylastirmaz, ne bileyim tenefüs arasında çay getirmek gibi:), bir de üstüne sizinki gibi konuşursa batardı tabii. Ama dediğim gibi benim eşim rahatsız ve riskli grupta olduğu için yine de aman diyebilirdim farklı şeyler işte.
Belki de hırsını yanlış yerde yani çıkarıldığı işteki tazminatını yakmamak konusunda yaptı:) ne zaman verilecek o tazminat. Belki alınca hemen iş aramaya başlar. Bazıları da hakkini bırakmamak konusunda hırs yapıyor.Anladım. Tenefüs aralarında kahvaltımı, çayımı getiriyor. Diyorum ya ev içinde sürekli iş halinde. Sorun sadece gelirinin olmaması. İnanılmaz derecede bir hırs, azim görmemem. Sağolun.
Ne zaman verileceği mechul, bu hafta diyor sürekli ama devlet de uzattı ücretsiz izni, benim ümidim yok o yönde malesef. Zaten benim nir maaşım ediyor alacağı tazminat.Belki de hırsını yanlış yerde yani çıkarıldığı işteki tazminatını yakmamak konusunda yaptı:) ne zaman verilecek o tazminat. Belki alınca hemen iş aramaya başlar. Bazıları da hakkini bırakmamak konusunda hırs yapıyor.
Boşanma konusu hiç geçt mi aranızda öncelerde4 yıllık evliyiz.36-37 yaşlarındayız.
Valla erkeğin evde olması durumu ancak geçici bir durum olabilir. Üstelik çocuk sahibi olma ihtimali var bu çiftin. Belki kadın ücretsiz izne ayrılmak durumunda olacak, işe dönünce bakıcı ücreti falan... bir erkeğin ekstrem durumlar dışında her şartta çalışması gerekir. Daha doğrusu “çalışmak zorunda” olduğunu bilmesi gerekir.Canım razı olsun demiyorum. 1 senedir issizmis. Şimdi konu sahibi de yüz yüze eğitime geçtiyse çıksın iş arasın madem. Ben orda öldük bittik durum yok daha öncesinde ıssız kalmadan önce daha az maaş ile geçiniyormussunuz. Şimdi de iyi kötü geçirilir diyorum. Yani kardeşten anne babadan yardım istemeye gerek yok hakkımız da yok diyorum içlerinden gelip vermiyorlarsa.
Konu sahibinin mesleği neYani şurda dumur oldum. Kötü örnek emsal olmaz. Tek maaş yaşıyorlar da nasıl yaşıyorlar bunu bilmiyoruz. Belki köyden erzak geliyor hiç manava uğramıyorlar mesela... o zaman herkes her şeye razı mı olmalı
ÖğretmenKonu sahibinin mesleği ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?