eşimin ailesi çocuğumu eleştiriyor durmadan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
merhaba arkadaşlar 25 aylık bir evladım var dün eşimin ailesine gittik orada eleştiri yağmuruna tutuldu çok moralim bozuk. oğlum bez tutuyor hala babası da 'kaç yaşına kadar tutacak bezi bu cocuk, babası 1 yaşında bıraktı' gibi laflar etti. öncelikle 1 yaşında çocuk bezi bırakamaz kendi dr ne dediğini bilmiyoru çok simirlendim. ayrıca cocugum meyve yemem istedi yerken de sulu olunca ağzından akıyor bazen de meyveyi eline alıyor ısırıyor sonra sıkıyor oynuyor yani ona da bir ton laf etti ' bilmem nenim kızı cok güzel cocuk yetiştirmiş 2 yaşında cocuk koca insan gibi yemek yiyor, sizinki pasaklı, diğer cocuk asil sizinki gibi değil' gibi laflar etti. ayrıca sürekli kuzeniyle karşılaştırıyor kuzeni de 2 yaştan önce bezi bıraktı ama hala kakasını altına yapıyor çocuğa sırf bezi bıraktı demek için bezi bıraktırdılar yani çocuk hala kaçırıyor. yani bunlara çok bozuldum arkadaşlar uzun zamandır takmıyordum ailesini ama cocuguma bu lafların edilmesi çok sinirllemdirdi beni. sizce ne yapmalıyım? eşim de ağzını açıl bir şey demez, zatwn dese bu kadar konusamazlar..
Bezi bilemem de meyveyi ortalığa mı sıkıyor,heryer yapış yapış olur

Pardon ama hepsini gömerdim. Ne demek pasakli, asil degil. Asilligi hödüklerden mi ögrenecek. Gömerim oracikta. Bir daha da öyle konusduklarina sahit olsam son görüsleri olur. En nefret ettigim sey cocuklari böyle kötülemeleri ve baskalarla kiyaslamalari. Benim oglum gec konustugu icin " otizimli mi acaba" "bence bir test yaptir" gibi sacma sapan konusmalar gecmis halbuki esim cocuk doktoru ve oglumun kendi doktoru da normal oldugunu söylemisti. Baya sert konuştum ama o sesler kesildi. Esiniz konusmuyorsa is size düsüyor

merhaba arkadaşlar 25 aylık bir evladım var dün eşimin ailesine gittik orada eleştiri yağmuruna tutuldu çok moralim bozuk. oğlum bez tutuyor hala babası da 'kaç yaşına kadar tutacak bezi bu cocuk, babası 1 yaşında bıraktı' gibi laflar etti. öncelikle 1 yaşında çocuk bezi bırakamaz kendi dr ne dediğini bilmiyoru çok simirlendim. ayrıca cocugum meyve yemem istedi yerken de sulu olunca ağzından akıyor bazen de meyveyi eline alıyor ısırıyor sonra sıkıyor oynuyor yani ona da bir ton laf etti ' bilmem nenim kızı cok güzel cocuk yetiştirmiş 2 yaşında cocuk koca insan gibi yemek yiyor, sizinki pasaklı, diğer cocuk asil sizinki gibi değil' gibi laflar etti. ayrıca sürekli kuzeniyle karşılaştırıyor kuzeni de 2 yaştan önce bezi bıraktı ama hala kakasını altına yapıyor çocuğa sırf bezi bıraktı demek için bezi bıraktırdılar yani çocuk hala kaçırıyor. yani bunlara çok bozuldum arkadaşlar uzun zamandır takmıyordum ailesini ama cocuguma bu lafların edilmesi çok sinirllemdirdi beni. sizce ne yapmalıyım? eşim de ağzını açıl bir şey demez, zatwn dese bu kadar konusamazlar..
Kizım 30 aylik yeni ogrenti tuvalet eğitimini. Zaten olmasi gereken 30-36 ay arasi imiş. Bazi çocuklar erken hazır hissedip söylüyor o ayri ama bir yas da degil yani sacmalamiş. Azarlayın geçin gidip gelmeyi seyrekleştirin. El kadar bebeği kiyaslayan ilerde burnundan getirir. O nesil bizide bu sekilde boktan yetistirdi sıra torunlara geldi galiba

Böyle tiplere haddini bildirmek gerekiyor sustukça konuşmaya devam ederler

Salak bu aile.Cocugunuz gayet yaşına göre normal.Benim çocuğum siz karışmayın de.

o kadar doğru tespit etmişsiniz ki her satırınız çok doğru. eşim onların baskıları lafları yüzünden laf edemiyor. eşimin ailesi her şeyi gülerek eleştiren, alınan olunca da amma alıngansın diye onu küçümseyen insanlar. gwrçekten büyük bir psikolojik şiddetin ortasındayım en kötüsü de eşim bunu fark etmiyor çünkü o da onlar gibi düşünüyor çoğu zaman. zaten geçen hafta çocuğu emanet edip 2 dakika gözden kayboldum cocuğa bakmamıslar cocuk düşmüş kazığın üstüne bacağı kesildi 2 dikiş atıldı. vallahi bunlara ne cocuk ne baska sey emanet edilmez anca bos bos konusuyorlar

Çocuğunuz insanlık hali çişini kaçırsa bağırıp tokat atacak potansiyel gördüm kendilerinde aman dikkat.

Eşiniz tahminimce küçükken baskı gördüğü için otoriteye biat ederek beladan kurtulmayı öğrenmiş, siz doğrusunu söyleyin siz ısrarcı olunca geri adım atacaktır.

Kendisi evde sizle yalnızken çocuğa böyle baskı yapsaydı bu başlıkta söylerdiniz diye düşünüyorum, kim baskı kurarsa onun dediğine peki diyor olabilir.

Ailesiyle illaki bir araya gelecekseniz toplum içinde olmaya çalışabilirsiniz. Restoranda buluşulabilir vb. Evlerine giderken torun görsünler diye vicdan yapıp yanınızda götürmenizi önermem.

Çocuğa dikkat etmemeleri de ayrı konu, ucuz atlatılmış çok geçmiş olsun. 😔

Zaten o olaydan ancak otoriter görünüp çocuğu pek de umursamadıkları çıkarımı yapılabilir, torunu göstermiyorum diye vicdan azabı duymanıza hiç gerek yok.

uzun süre götürmeyeceğim zaten anlamıyor gibi görünse de her şeyin farkında o çocuk. ince ince beynine işleyecekler ne demek ya bu cocukla dışarda yemek yenmez. boğazınızda kalsın yemeyin zaten

Halısahada böyle pas gelse gole çevirmeyeni ayıplarlar.

“Torunu niye aylardır görmüyoruz, o gün gitmişsiniz yemeklere bizi niye çağırmadın? 😡

“Geçen sefer çocuğum ile yemek yenmez denilmişti, biz de sizi hiç strese sokmak istemedik, rahat edin istedik 💕

“….”

Nasıl her çocuğun aynı olmasını bekliyor ki ! Bir de sanki çocukta gerilik varmış gibi konuşuyorlar sinir oluyorum ben de. Daha az aralıklarla görüşmek hem size hem de miniğe iyi gelecektir

Maşallah her konuda uzmanlar ama torun sevgisi diye bişey var haberleri yok sanırım. İnsan kendi torununa bu kadar kusur bulur mu🤨

Az gorusurseniz de bi fırsatını bulup yine soylerler. Bu çocuk babasına benzemiş deyin geçin. O zaman birşey diyemiyorlar .

Babası bir yaşında bezi bıraktığı gibi laflar ediyorsa yalandır abartmayi seven bir milletiz. Size bir ornek vereyim. 7 yasinda oglum var gelişimi normal bir cocuk öyle ahım şahımlik bir durumu da yoktu. Gecenlerde annem arkadaşına benim oğlanı anlatıyor. Çocuk 6 aylıkken şarkılar söylüyormuş 8 aylıkken koşuyormuş daha neler neler. Ağzım açık dinledim.

Iciniz rahat olsun. Bütün çocuklar hemen hemen aynı yaşta aynı ayda benzer davranışlar sergiliyor.

Söyledikleri saçma o konuda sıkıntı yok. Eşinizin cevap vermemesi sıkıntı. Siz cevap verdiğinizde eşiniz ailemle nasıl konuşuyorsun diye size tepki gösterir mi? Eğer bu tarz bir insansa ne ailesinin çenesi kapanır ne de eşinizin sünepeliği düzelir. Ailesiyle görüşmediğinizde problem yaratmayacaksa iletişimi minimuma indirin derim.

Onların yetiştirdiği çocuk da ortada işte, 1 yaşında bezi bırakmış ama bilmem kaç yaşında, aile bilinci oluşmamış.
Keşke biraz daha bezleselermiş. Belki gelişim yönünden faydası olurdu.
Kusura bakmayın ama ben bu aile konularında genellikle eşleri kabahatli görüyorum.
Karısına, çocuğuna laf söylenmesine göz yuman, öyle seyreden kocalara çok kızıyorum.
Terbiyesizlik yani. Size mi kaldı bir çocuğu eleştirmek?
İki yaşında yahu daha.

Aile çok gereksiz konuşmuş. Benim kızım bezi 2 yaşını biraz geçtiğinde bıraktı ama daha öncesinde bir kaç kez denedik hepsinde de kesinlikle istemedi. En son denememizde ise 10dk bile sürmedi öğrenmesi yank hazır olması çok önemli.
Yalnız babası 1 yaşında bırakmış olabilir. Annem de bizlerin o yaşlarda bıraktığını söylüyor. Eskiden bezleri kaynatıp yıkadiklari için çok zahmetli bir işmiş ondan çocuklara erken bıraktırıyorlarmış.

Merhaba. Benim sorum konudan bagimsiz. Benim oglum da geç konuşmaya başladı.2,5 yaşında dil terapisine basladik. Kasımda 4 yaş olacak. Cok sukur tam teşekküllü olmasa da konuşuyor. Sizinki kaç yaşında, konuşması tamamen düzeldi mi? Hala kaygılarım var. Eylülde terapiye de devam edeceğim.
Tek tuk kelimeleri zaten soyluyordu ama kendini ifade edip cumle kurmaya 3.5 yasinda başladı. Biz herhangi bir mudahalede bulunmadik yani terapiye götürmedik. Etrafinda hic yasiti yoktu ondan olduğunu düşündük. Gercekten de oyleymis. 4.5 yasinda anaokuluna da baslayinca konusmasi iyice duzeldi. Suan 6 yasinda ilkokula basliyor. Konusmasnda masallah hicbir sorun yok.

çok zoruma gitti ve gelişimi o kadar yolunda giden bir çocuk ki çok şükür buna rağmen ezmeye çalışmaları, cahillikleri sinirimi bozuyor. suratına bağırmak istiyorum bu çocuk daha 2 yaşında bezi bırakması için zamanı var diye ama anlamazlar bi de ben suçlu olurum
Sen Emek Emek ilmek ilmek büyüt
Beş kuruş emeği olmayanlar gelsin laf etsin mis gibi çocuğuna ,25 aylık gayet bez takar , ya boğup atarsın hakettikleri bu ama olmaz işte … ya da takmayacaksın …
Çocuğu eleştirme hakkını kendinde bulanlar ne kadar bilinçli olabilir ki ? Ne anlatacaksın
Ben olana ben de sinirlenirim ama bunları kaale aldığını belli ettikçe daha da yaparlar , duymamış gibi davranmak gerek sanırım

Tek tuk kelimeleri zaten soyluyordu ama kendini ifade edip cumle kurmaya 3.5 yasinda başladı. Biz herhangi bir mudahalede bulunmadik yani terapiye götürmedik. Etrafinda hic yasiti yoktu ondan olduğunu düşündük. Gercekten de oyleymis. 4.5 yasinda anaokuluna da baslayinca konusmasi iyice duzeldi. Suan 6 yasinda ilkokula basliyor. Konusmasnda masallah hicbir sorun yok.
Benimki de 3 kelimelik cümleler kuruyor şu anda. Derdini anlatıyor. Kizim 1 yasinda konuşmaya başlamıştı, oğlumun gecikince tedirgin oldum, terapi başlattık. Kresin de faydası oldu. Insallah bu yıl daha iyi olur. Tesekkur ediyorum.

doktor değil ki bunlar canım yanlıs okumussun galiba. evet kesinlikle cocugun hazır olması önemli ama bunlar böyle konustukca ben doluyorum cocuguma sinirle yaklaısırm diye korkuyorum. örneğin etrafı batırması benim icin sorun değil güzelce uyarırım ama bunlar beni doldurdugu icin birdahaki etrafı batırmasında cocuguma bağırırm diye cok korkuyorum. beni değiştirmekerini istemiyorum
Bunlar böyle yersiz konuşmaya başladıgında biz kalkalım artık deyip o sesini çıkarmayan eşinizi de oturduğu koltuktan kazıyıp kalkın gidin.
Bir daha gittiniz yine aynı muhabbet yine aynısını yapın.
Bir süre gitmeyin devam ediyorlarsa,torunumuzu özledik gelmiyorsunuz derlerse de benim çocuk bezli hala,meyveyi de sizin deyiminizle asil bir şekilde yiyemiyor hala bu sebeple getirmiyorum dersiniz.
Susmayın yani. Kıyaslamak nedir.
Benim 2 çocuğum var birbirlerinden çok farklılar ben onları bile kıyaslamam,kaldi ki elalemin çocuğuyla kıyaslayacaklar. Buyursunlar o asil,bezsiz bebekleri sevsinler madem,ben çocuğumu böyle söylemlere maruz bırakamam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X