eşimin ailesi çocuğumu eleştiriyor durmadan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin önceden beri onlarla biyle sorunlarınız var cocugunuzun gelisiminden de şüphe duyuyordunuz ben de oğlumda benzer şeyleri yaşadım kıyasladiklari cocukda oradaydı onlarınki babanne diyormuş benimki diyeniuormis o çocuğun babannede grurlaniyor bu arada oglum 19 aylikti bunlara eğer çocukta Bi sorun görüyorsanız açıkça söyleyin ama kimsenin torunuyla kiyaslayip ezmeyin buna izin vermem dedim sonra kizim doğdu çok sesler çıkaran bir bebek olmadi ama erken konuştu bende şaşkınım sanirim çok ilgilendim o yüzden çocuk bir yaşında kızım hani sen daha agulamiyormusun diyor kadın benim kan beynime sıçradı dedim çocuk konusuyor ama sadece seninle konuşmuyor görüntülü konusuyorduk kendi duymadı eşim beni susturdu keşke duysaydı yani sizde Bi cevap verin bunlara

Sizin önceden beri onlarla biyle sorunlarınız var cocugunuzun gelisiminden de şüphe duyuyordunuz ben de oğlumda benzer şeyleri yaşadım kıyasladiklari cocukda oradaydı onlarınki babanne diyormuş benimki diyeniuormis o çocuğun babannede grurlaniyor bu arada oglum 19 aylikti bunlara eğer çocukta Bi sorun görüyorsanız açıkça söyleyin ama kimsenin torunuyla kiyaslayip ezmeyin buna izin vermem dedim sonra kizim doğdu çok sesler çıkaran bir bebek olmadi ama erken konuştu bende şaşkınım sanirim çok ilgilendim o yüzden çocuk bir yaşında kızım hani sen daha agulamiyormusun diyor kadın benim kan beynime sıçradı dedim çocuk konusuyor ama sadece seninle konuşmuyor görüntülü konusuyorduk kendi duymadı eşim beni susturdu keşke duysaydı yani sizde Bi cevap verin bunlara
evet evet daha oncede sorunlarım vardı bunlar yuzunden cocukta gerilik var sandım hiçbi şey yokmuş makine gibi çatır çatır cümle kuruyor derdini anlatıyor şaka bile yapıyor evladım maşallah. her şey bunların bu berbat tutumunda; her şeye kaırışıp her şeyi biliyor gibi davranıyolar eşimin susmasından da bıktım artk cok yalnız hissediyorum bazen kavga etmemek icin zor duruyorum

doktor değil ki bunlar canım yanlıs okumussun galiba. evet kesinlikle cocugun hazır olması önemli ama bunlar böyle konustukca ben doluyorum cocuguma sinirle yaklaısırm diye korkuyorum. örneğin etrafı batırması benim icin sorun değil güzelce uyarırım ama bunlar beni doldurdugu icin birdahaki etrafı batırmasında cocuguma bağırırm diye cok korkuyorum. beni değiştirmekerini istemiyorum
"Kendi dr" yazmissiniz ben de doktor sandim o cumleden. Ama sanırım "kendi de" demeye çalışmışsınız.

evet evet daha oncede sorunlarım vardı bunlar yuzunden cocukta gerilik var sandım hiçbi şey yokmuş makine gibi çatır çatır cümle kuruyor derdini anlatıyor şaka bile yapıyor evladım maşallah. her şey bunların bu berbat tutumunda; her şeye kaırışıp her şeyi biliyor gibi davranıyolar eşimin susmasından da bıktım artk cok yalnız hissediyorum bazen kavga etmemek icin zor duruyorum
Bende oğlumda sizin gibiydim kayinvalidem oğluma bise diyordu ben psikiyatriye koşuyordum doktor beni tedavi etmeye başladı artık kızıma gelince hic takmıyorum 20 aylik bebek kayinbabama çay doldurimi dedi kaynanam soka girdi çok sukur 1 yaşına kadar niye agulamiyor niye bilmem ne yapmiyor diyordu bir buçuk yaşında Bi gittik kızımın ekemis tokamis hallerine sok oldu

merhaba arkadaşlar 25 aylık bir evladım var dün eşimin ailesine gittik orada eleştiri yağmuruna tutuldu çok moralim bozuk. oğlum bez tutuyor hala babası da 'kaç yaşına kadar tutacak bezi bu cocuk, babası 1 yaşında bıraktı' gibi laflar etti. öncelikle 1 yaşında çocuk bezi bırakamaz kendi dr ne dediğini bilmiyoru çok simirlendim. ayrıca cocugum meyve yemem istedi yerken de sulu olunca ağzından akıyor bazen de meyveyi eline alıyor ısırıyor sonra sıkıyor oynuyor yani ona da bir ton laf etti ' bilmem nenim kızı cok güzel cocuk yetiştirmiş 2 yaşında cocuk koca insan gibi yemek yiyor, sizinki pasaklı, diğer cocuk asil sizinki gibi değil' gibi laflar etti. ayrıca sürekli kuzeniyle karşılaştırıyor kuzeni de 2 yaştan önce bezi bıraktı ama hala kakasını altına yapıyor çocuğa sırf bezi bıraktı demek için bezi bıraktırdılar yani çocuk hala kaçırıyor. yani bunlara çok bozuldum arkadaşlar uzun zamandır takmıyordum ailesini ama cocuguma bu lafların edilmesi çok sinirllemdirdi beni. sizce ne yapmalıyım? eşim de ağzını açıl bir şey demez, zatwn dese bu kadar konusamazlar..
Aynı şeyleri bende duyuyorum kv arar ger gün görüntülü cocuk çok zayıflamış demeye başlar kemikleri çıkmış der .bende hiç cevap bile vermem .geçen de kocam da aynı şeyleri döşemeye başladı ben bakamıyorsam dedim götür anan baksın al sen bak dedim .benim baktığımı beğenmiyorsan dedim artık sabrım kalmamıştı kv bidaha derse ona da aynı şeyleri diyeceğim kendi çocuğuyla benim çocuğumu kıyaslar dururdu kendi çocuğu da benim koca oluyor cahiller işte .ne desen ne anlatsanda zaten anlamazlar

2 yaşındaki çocuğa laf söyleyecek kadar şuursuz eşinizin ailesi.
Çocuğunuz özgüven geliştirme sürecine girmiş. Çocuğu etkilemelerine izin vermeyin. Bir daha çocuğu onlara götürmeyin.

tepki gösterdim baya laf söyledim ama sonradan daha pişman oldum keşke ciddiye alıp cevap vereceğime eşime hadi kalkalım diyip geçseydim daha çok koyardı onlara

Yoo bence susmak kabul etmektir.
Lafları sayıp kalksanız daha güzel olurdu.
Eşiniz neden birşey demedi?
Ben olsam birdaha gitmem özür dileyene kadar.
Dengesiz herif.

Yoo bence susmak kabul etmektir.
Lafları sayıp kalksanız daha güzel olurdu.
Eşiniz neden birşey demedi?
Ben olsam birdaha gitmem özür dileyene kadar.
Dengesiz herif.
kabullenmek değil de onu utandırmak için susmak isterdim. çünkü o cevap duydukça beslenip daha cok konusan bi insan ona bu fırsatı vermeseydim kalkıp gitseydim keske. eşimi çok bastırmıslar cevap veremiyor hiçbi şekilde ben anlamadım

2 yaşındaki çocuğa laf söyleyecek kadar şuursuz eşinizin ailesi.
Çocuğunuz özgüven geliştirme sürecine girmiş. Çocuğu etkilemelerine izin vermeyin. Bir daha çocuğu onlara götürmeyin.
uzun süre götürmeyeceğim zaten anlamıyor gibi görünse de her şeyin farkında o çocuk. ince ince beynine işleyecekler ne demek ya bu cocukla dışarda yemek yenmez. boğazınızda kalsın yemeyin zaten

İnsanlar keşke her çocuğun farklı olduğunu anlasalar ya.. çok kızıyorum ben böyle olunca.

Oğlumun bezini 2 yaşında açtım ama tuvalet eğitiminin oturması 3 yaşına kadar sürdü. 3 yaşında ancak 3 kelimelik cümleler kuruyordu. Kızım 18 aylıkken bana anne bezimi aç tuvalete yapıcam dedi..

Oğlum inanılmaz iştahlı ve derli toplu yiyen bir çocuk. Kızım pis, dağınık ve uzun uzun yer. Resmen zulmeder bana yemek yerken.

E ikisi de benim çocuğum? İkisini de ben yetiştirdim? O nasıl olacak?

merhaba arkadaşlar 25 aylık bir evladım var dün eşimin ailesine gittik orada eleştiri yağmuruna tutuldu çok moralim bozuk. oğlum bez tutuyor hala babası da 'kaç yaşına kadar tutacak bezi bu cocuk, babası 1 yaşında bıraktı' gibi laflar etti. öncelikle 1 yaşında çocuk bezi bırakamaz kendi dr ne dediğini bilmiyoru çok simirlendim. ayrıca cocugum meyve yemem istedi yerken de sulu olunca ağzından akıyor bazen de meyveyi eline alıyor ısırıyor sonra sıkıyor oynuyor yani ona da bir ton laf etti ' bilmem nenim kızı cok güzel cocuk yetiştirmiş 2 yaşında cocuk koca insan gibi yemek yiyor, sizinki pasaklı, diğer cocuk asil sizinki gibi değil' gibi laflar etti. ayrıca sürekli kuzeniyle karşılaştırıyor kuzeni de 2 yaştan önce bezi bıraktı ama hala kakasını altına yapıyor çocuğa sırf bezi bıraktı demek için bezi bıraktırdılar yani çocuk hala kaçırıyor. yani bunlara çok bozuldum arkadaşlar uzun zamandır takmıyordum ailesini ama cocuguma bu lafların edilmesi çok sinirllemdirdi beni. sizce ne yapmalıyım? eşim de ağzını açıl bir şey demez, zatwn dese bu kadar konusamazlar..
Eee bostan korkuluğu kocanız ne yapıyor? Çocuğu yetiştirmek onun da görevi. Babası ona laf etmez tabi. Bütün kaynana ve kayınbabalar da kendi oğullarının bezi 1 yaşında bıraktığını iddia ediyor. Ahahahahah. Sadece gülüyorum

uzun süre götürmeyeceğim zaten anlamıyor gibi görünse de her şeyin farkında o çocuk. ince ince beynine işleyecekler ne demek ya bu cocukla dışarda yemek yenmez. boğazınızda kalsın yemeyin zaten

Çocuklar ortada yanlış bir durum olduğunda bunu anlamlandıramasalarda hissedip rahatsız oluyorlar bu da çocukların bilinç altını etkiliyor. Ve bunu. Sonucunda çocuklarda başta özgüven olmak üzere her türlü davranış bozukluğu ortaya çıkabiliyor.

Çoğu onlara götürmeyin. çokta gerekli değiller.

Keşke kavga etmek için zor durmasaniz da kavga etseniz. Kıyaslanan çocukların özgüveni düşük olur. Kendilerini değerli hissedemezler. Anlamıyor zannediyorsunuz ama her şeyi anlıyor. Anne olarak cocugi korumak sizin gorevjniz

Her cocuk farklıdır, kendine özel ve biriciktir. Bezini bırakmaya hazır olduğunu siz zaten anlayacaksınız. Benim oglum üç yaşını geçerken birakti, on günde hallettik çok sukur. Kizim 2,5 yasinda bırakmıştı, bir haftada halletmistik. Arkadaşım kızina 2 yasinda biraktirdi bir yıl cocuk gece gündüz altına kaçırdı. Kız kardeşim ilk çocuğunda 2 yasinda bıraktırmaya çalıştı 5 yaşına kadar sorun yaşadı. İkinci çocuğuna 3 yasinda biraktirdi bir haftada hallettiler. Demem o ki her çocuğun bilişsel gelişimi, kaş kontrolü farklıdır. Siz onun hazır olduğunu zaten fark edeceksiniz. Başkalarına bakıp çocuğunuzu zorlamayın, tuvalet eğitimi cocugun gelecekteki gelişimi için çok önemli.

Benim oglum gec konustu. Konuşmadığı, kendini ifade edemediği icin bezi de biraktiramadim hazir değildi.

Tabi esimin ailesi ayni sizinkiler gibi surekli bir seyler söylediler. Kıyaslamalar, gec kaldinlar.

Hatta beni elestiren eltim sizin de dediginiz gibi bezi biraktirmak için bıraktırdı. Kizi 8 yasinda oglu daha büyük hala altina yapıyorlar.

Ben hicbirine kulak asmadim. 3.5 yasina yakın konuşmaya başladı ve o zaman kendini ifade etmeye başlayınca biraktirdim bezi.
Maşallah diyeyim bir kez dahi altina yapmadi.

Böyle konularda çocuğun hazir olması cok önemli. Her çocuk da ayni yasta hazir olmaz. Doktor adamin bu konusmasini cok yadirgadim ...
Merhaba. Benim sorum konudan bagimsiz. Benim oglum da geç konuşmaya başladı.2,5 yaşında dil terapisine basladik. Kasımda 4 yaş olacak. Cok sukur tam teşekküllü olmasa da konuşuyor. Sizinki kaç yaşında, konuşması tamamen düzeldi mi? Hala kaygılarım var. Eylülde terapiye de devam edeceğim.

hee deyip geçmek bu kadar zor olmamalı
kafanıza takmayın lütfen
annelerin % 99 u, eş aileleri tarafından aynı muameleye mağruz kalmıştır emin ol

klasik kayın aile problemi. kv tüm çocukları 9 aylık yüryüp 10 aylıkken koşuyormuş 12 aylıkken sokakta oynuyormuş yaşında konuşup wc bırakmış. sonra başka aklıma gelen doktorlar aaaa bu çocuklar ne kadar zeki diyorlarmış hep. hiç kavga etmezlermiş. içimden hııııı o yüzden hepsi şimdi çok iyi yerlerde diyor. takmayın aman. ben böyle yetiştirmeyi uygun gördüm yada babasına çekmiştir diyin

Söylediklerinde haklı olsalardı sana nasihat ederdim de bu saçmalıklar için canını sıkmana gerek yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X