• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi başımıza bela

Biz insanlar neden boyleyiz, acikiriz hemen doymak isteriz susariz hemen su icmek isteriz asik oluruz hemen evlenmek isteriz evlilikte g.t yemeyince bosanmak isteriz her zaman zayifliklar ve isteklerle birde bos bir maneviyatla hayatimizi geciririz... etrafinizda gordunuzmu hic sikintiya sabir edip mukafatini alan buyuk bi ihtimal gormediniz neden bi dusunun.

kızlar allah rızası için şu anlatacaklarıma okuyup bana bir yol gösterin.5 yıl önce evlendim iki tanede çocuğum var
daha evlendiğimizin 3.gününde eşimin babası arayıp bize düğünde harcadığı parayı istedi.harcadığı para toplamda 5 bin lira .gerisi eşime ait.
yetmedi 2 yıl sonra bizden para istedi eşim ona 30 bin liraz borç verdi 6 bin lira ödedi sonrasını ödemedi borç üstümüze kaldı.halen ödemekteyiz bu yüzden arabamızı satmak zorunda kaldık ve ayrıntıladan hiç bahsetmiyorum çok zorluklar çektik.babasıyla görüşmüyor eşim annesiyle hiç kmseyle görüşmüyor. babası daha çocuklarımı hiç görmedi o kadar yani

şimdide erkek kardeşi geldi işsiz güçsüz eşim ona bi güzel yardım etti iş kurdu borçla bizim borç göğe ulaşmış durumda eltim ise isnanı çileden çıkarmak için yaratılmış sanki.biz onların ev masraflarını karşılıyoruz bi güzel
istediklerini alıyoruz eşimle bunun için 2 yadır kavgalıyız kendimi yığrattıp şu iki ayda ben çocuklarıma hep eskileri giydirdim borcumuz var diye şimdi onlar için harcadığımız paranın hesabı yok.ödeyecek normalde ama tık yok.
şimdi sevgili eltim aradı hamile olduğunu bana müjdeliyo. yani beni sinir etmek için elinden geleni yapıyo yuvamı bunun için bozayımmı yoksa ağzına edeyimmi bilemedim.bana bi yol göstern.eşim salağın önde gideni aptallığının farkında değil bu kadar sallaklığa batsa müstahak.hakediyor amaben bunları çekiyorum böyle bi durumda siz olsanız ne yapardınız
esime artik para idaresi brnde olacak derdim. bir de cingar cikarirdim bi guzel. bir cinnet bu isi cozer.

evet anlayamiyorum.. yardim etmek sizin seciminiz, senin dusuncene gore planlayamaz, eltim cocugu sonra dusun dese ben de kaale almam :KK66:

Dogru, eger cocuguna sadece sen bakacaksan, hic kimseye muhtac degilsen, elbette hic kimse sana karisamaz.

AMAAA mutfak malzemene kadar baska birisi herseyi karsiliyorsa, o kisiye bu konuda karisma hakki verir. Hem hicbirsey ödeme, baskalara muhtac ol, hem bilerek bebek yap, yok öyle bir dünya.

Tabi diger taraftan konu sahibide ayni hatayi yapmis olan biri. Borc icinde bebek yapmis. Bende sadece o bebelere acidim. Cahil bir ailenin icinde, fakirlik icinde doguyorlar :KK43:

Son düzenleme:
evet anlayamiyorum.. yardim etmek sizin seciminiz, senin dusuncene gore planlayamaz, eltim cocugu sonra dusun dese ben de kaale almam :KK66:
Yardim etmek konu sahibin secimi deyil iste. Kocasi rizasi olmadan yapiyor, ve kadindan ve cocuklarindan kisip hem babasinin borcunu oduyor hem de bu kardesine bakiyor. Bayan sonuna kadar hakli. Kendi cocuklarina yapamadiklarini simdi eltisinin ikinci ve birinci covugu icin harcicak kocasi.

Dogru, eger cocuguna sadece sen bakacaksan, hic kimseye muhtac degilsen, elbette hic kimse sana karisamaz.

AMAAA mutfak malzemene kadar baska birisi herseyi karsiliyorsa, o kisiye bu konuda karisma hakki verir. Hem hicbirsey ödeme, baskalara muhtac ol, hem bilerek bebek yap, yok öyle bir dünya.

Tabi diger taraftan konu sahibide ayni hatayi yapmis olan biri. Borc icinde bebek yapmis. Bende sadece o bebelere acidim. Cahil bir ailenin icinde, fakirlik icinde doguyorlar :KK43:

ben evliliğimizn ikinci yılınca hamile kaldım ve borcumuz falan yoktu ozman çocuklarım doğmadan 6 ay gibi öncesinde kredi çekti eşim babası istediği için.durum bu.kim ister yokluk içinde çocuk büyütmeyi babası ödemiyorum dedi çıktı işin içinden.cahil derken kimi yada neyi kasdettiniz

insallah biraz duzelmissindir sakinlesmissindir dolduruslara gelip kendini daha fazla uzme sakinlesmeden ani kararlar alma sen aciz bi kadin degilsin bence .bunu halledebileceginne inaniyorum

insallah biraz duzelmissindir sakinlesmissindir dolduruslara gelip kendini daha fazla uzme sakinlesmeden ani kararlar alma sen aciz bi kadin degilsin bence .bunu halledebileceginne inaniyorum

sağol cnm evt daha sakinim eşim henüz gelmedi eve o yüzdende şimdilik sakinim gelince nasıl olur ne konuşuruz yada konuşurmuyuz bilmiyorum.kafamda haksız olduğum durumları haklı olduğum durumları belirleyip kaynımla ve eltimle konuşmayı düşünüyorum sence yapayımmı

yani son olayı açıklığa kavuşturayım.önce onlarla sonra da eşimle halledeyim sonrası allah kerim artık hiç birşeyden kısmak yok çocuklarımı en güzel şekilde giydirip engüzel şeyleri alıcam. en önemlisi ufakta olsa para biriktirip çocuklara küçük bi hesap açıcam.kendim içinde her istediğimi düşünmeden alcam.en. azındanşu zamana kadar kıstımm bundan sora bunu yapmam üzerime hak oldu.onunda hiç bir harcadığına karışmıcam kendi düşen ağlamazmış.böylesini denicem baktımki olmuyor düzelmiyor durum o zaman zorlamanın hiç bir anlamı yok.elbet allah bir yol gösterecktir.

valla bunlara ben de katiliyorum ama bu konuda degil.. eger konu sahibi eltisine gercekten 'durumlari sknti zor geciniyolar' diye ablaca tavsiyede bulunsaydi neyse ama konu sahibi isteyerek veya istemeyerek yardim ediyoruz diye karisma/yonetme hakkini gormus gibi geldi bana, 'biz bakiyoruz ona da bakamayiz' tavrini yardim alsa da hic kimse kabul etmez.. bi de bana nispet yapar gibi cocuk yapti demesi cok ilginc..

valla bunlara ben de katiliyorum ama bu konuda degil.. eger konu sahibi eltisine gercekten 'durumlari sknti zor geciniyolar' diye ablaca tavsiyede bulunsaydi neyse ama konu sahibi isteyerek veya istemeyerek yardim ediyoruz diye karisma/yonetme hakkini gormus gibi geldi bana, 'biz bakiyoruz ona da bakamayiz' tavrini yardim alsa da hic kimse kabul etmez.. bi de bana nispet yapar gibi cocuk yapti demesi cok ilginc..

sen aynı durum içinde olsan ne yapardın.konuşmadığımı ablaca davranmadığımı nereden biliyosun.malesefki eltim malesef vurdumduymaz.dinlemiyo bile bahsederken.neden çinkü eşm onlara güvence veriyo haklı olrak oda aman sen ne dersen de ben istediğimi yaparım dior.

sen aynı durum içinde olsan ne yapardın.konuşmadığımı ablaca davranmadığımı nereden biliyosun.malesefki eltim malesef vurdumduymaz.dinlemiyo bile bahsederken.neden çinkü eşm onlara güvence veriyo haklı olrak oda aman sen ne dersen de ben istediğimi yaparım dior.
arkadasim, benim amacim sana muhalefet olmak degil, yani sirf muhalif olmak icin yazmiyorum, emin olabilirsin.. sen guzelce konussan da dedigini yapmak zorunda degil, kafaya takip durma bana nispet yapti filan diye.. esine de dirdirci imaj cizme yok yere.. eninde sonunda gorecektir yanlis bsyler varsa..

Mesaji biraz gec gordum su an ne durumdasin bilmiyorum ben konusma derim yine esini doldururlar sen esini eline almaya bak canim her sey yolunda gider insallah.

eşinle aranda sorunun yo sanırım ben olsam asla izin vermezdiim bakması gereken kişi sen ve cocuklarıı u zamanda herkes kendi hayatını yaşıyoo emizin kardeşi var zor durumda kalınca bizde koşarız ama durum belli 3 beş yanii arkadaşım

Benim kv hep der. Erkeğin iki tası varsa birini kıracaksın. Yani adam akıllı kişiye yapılmaz kanımca ama bu tam sizin eşinize uyuyor. Çocuklarınıza eski giydirmeyin artık kısıp durmayın. Başka bir evi geçindirecek parayı buşabiliyorsa eşiniz sizin içinde fevkalade bulur. Ama bunu eşinize inat olsun diye yaptığınızı söylemeyin ne eksik varsa alın yada eşinize söyleyin

Esinin durum vehametini anlamasi icin once saglam bir kazik yemesi laazim...
Acele etme bekle...
Allah senin iki cocugunun rizkini kimseye yedirmez

Bütün suç kendini bir güzel kullandıran kocanda.

birde anlamıyorum ben bu insanları kendileri ele güne muhtaç işsiz güçsüz birde üzerine çocuk yapıp göbek atıyorlar.

Bütün suç kendini bir güzel kullandıran kocanda.

birde anlamıyorum ben bu insanları kendileri ele güne muhtaç işsiz güçsüz birde üzerine çocuk yapıp göbek atıyorlar.

ben şuan sırası değil değidiğim için de bana nisbet yaparak telefon açıp hamileyim demeside cabası.utanmaz.isterse 10tane çocuğu olsun beni ilgilendirmez.eşimi benim üstüme salarak başları göğe mi erdi acaba.eşm onların yuvasını yapmaya çalışırken onlar benm yuvamı bozmak istediler acaba ozman allah buna razı olacakmıydı.eşim bana diyorki eltini yönetemiyosun ona sözünü geçiremiyosun onların yanında beni rencide ede ede beni yerden vura vura her seferinde onlara güven verdi eltim beni nasıl dinlesin.demezmi kocası nasıl olsa bizi tutuyor bizi destekliyor bi güzelde karısına hakaretler ediyor. şeytanlaşması bu yüzden .başkalarının mutsuzluğu üzerinden mutlu olmaya çalışan bi kadın acınaır böylesine ancak.eşim zannediyorki onları yönetiyorum ama o kadın hem kocasını yönetiyor hem de benim eşimi.farkında değil.ağlayıp zırlayım yok gider seni trkedirim ayaklarına yatarak kocasına istediğini yaptırıyor benim eşimide buna alet ediyor.allah eşimin iyi niyeti yüzü suyu hürmetine bize yardım etsin inşallah.şeytana fırsat vermesin.

her şeyi geçtim haklısın haklı olmasına da bu pozisyonda eltin hamile diye niye kocanın canına okuyorsun mantıklı bir sebep bulamadım..yardım ediyorsunuz diye çocuğun geleceği vakte mi müdahale edeceksiniz..Bu işler Allaha ait o bakımdan soruyorum:KK12:

bu arada evimden kısacaksam rızkımı kimseye yedireemem buna Allahta müsaade etmiyor önce kendi evin evlatların hanımın ...eltin ve kaynın da az k*çını kaldırsın .

yönetme meselesini açıalyım.kaynım işsizdi ve kocamda bu haline çeki düzen verip onu iş sahibi yapmaya çalışıyor.bu işi eşim kurduğu için bir nevi patronluk yapıyo.sonrasınde inş işiyi giderse ortak olacaklar.ben eltimi yönetmek gibi biderdim yok ablalaık yapabilirdim ama bunu anlayacak zihniyet yok kendisinde halden anlayacak zihniyet yok.utanma duygusu yok.ama buda belki aileden çevreden kaynaklanan şeyler allah hidayet etsin hepimize akıl fikir versin.
e
eşim bana karışma diyor. benm hakkım olmadığını düşünüyor amabuna eşim karar veremez ben onun karısıyım çocuğumuz var burda söz hakkımı benden alıyor beni yerden yere vurarak beni rencide ederk bana bağırıp susturarak haklı olduğunu sanıyor.bunların hepsi geçer herşey normale döner ama ben onun bana yaptığı hiç bişeyi unutmıcam hakkımıda helal etmicem.

Back