• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi başımıza bela

dün kaynıma mjs çekmiştim sizin amacınız ne die.siz olsanız ne düşünürsünüz kızlar elde avuçta yok onlarda yok bizdede yok zaten kaynıma kurulan iş borçla yapıldı artı ihtiyacı olduğundada benm ailemden buldum ben eksisini kapatması iiçin salaklığım işte. yani hamileliğin sırasımıydı siz olsanız ne düşünürsünüz bu yüzsüzlük bu düşüncesizlik. dün eşim eve geldi sen onlara ne mesajı çektin die bende aynen yazdığımı söyledim. daha öncesinden eltimin hamile kalmaya çalıştığını biliyordum ve ona dedimki şuan sırası değil herşey yoluna girince yaparsın ikinci çocuğunu acelen yok dedim.çünkü diorumya işleri bile yoktu. sonra bu önceki söylediğim şeyi dün eşime geçiminizi biz sağlıyoruz demişim gibi yansıtmışlar ve eşmi üstüme salmışlar eşimden işitmediğim hakaret kalmadı çocukları aldım gidiyordum bana bırak çocukları git dior bi dahada gelme dior. kaynım gelmiş ben geçimizi sağlarım die acıtasyon yaparak eşimi dahada sinirlendiriyor bana karşı. hata bende haklıyken haksız duruma düştüm şeytanların tuzağına düştüm. susup allaha bırakmalydım.kadının çalışması gerektiği ni bu zamanlarda anlıyor insan.annem yok benm vefat etti bi babam var çokkardeşiz ama kimseye yük olamam.babam desen köyde yalnız orada kalamam .nereye gidecem kendime güveniyorum ama çocuklarım annesi ayrı babası ayrı yaşamasına sebep mi olayım arada kaldım.kadın olmak çok zor.artık anladımki bu adam beni sevmiyor. bi iş bulsaam defolup gitsem hayatından belkiçouklarda bu şekilde daha mutlu olur.ne bileyim sabahın altısında kafam çokkarışık uyuyamadım.

Cocuklarinin riskini dagitip birde seninle kavgami ediyor.

öyle malesef.dün bizimparamız dedim kavga arasında senin paran yok dior senin paran değil diyor.çalışmıyorumya ben burda hizmetçiyim heralde sıfatım bu eş değil sıfatım.beynim bitirdi bu adamı ama bikarar veremiyorum acizliğimden .

Kendimden önce çocuklarımı düşünürüm.
Ben aç kalabilirim,ama çocuklarımın rıskını kardeşine veriyorsa o babadan hayır gelmez.

Eğer eşinizin aklını başına getirmesseniz,sonunuz dahada vahim.

sadece kardeşi olsa babasının kredisi bitmedi daha ayda 1000 lira kredi ödüyoruz.allahım eğer bendeyse hata göstersin bana

acıtasyon yapın benim çocuklarım borç yüzünden eski giydi diyin eltinizede eşinizede soyleyın bunu utanır belki eltin eşinde ailesini zora soktuğunu anlar

yok çok söyledim acıtasyon değil doğruları söyledim.annesi babası kardeşi hepsi aynı bk.kimsenin umrunda değil eşim.sadece eşimin umrunda bunlar.

Bende harcarim giderim giyinirim cocuklarimi giydiririm odesin kizar doversede gitmeye bahanem olur valla yaparim bunu bune yahu hic takma dedigimi yap calisiyorsan da bir kurus dahi verme borca eve hic bir seye yardim etme

Sende çocuklarının giysilerini sakla hepsini eltine ver, onları giydirsin. Allah eşine daha çok versin, sana da bol bol sabır versin. Kardeşinin de işleri açılır inşallah yakanızdan düşerler.

amin güzel dua etmişsin.bunlar geldiğinde buraya yine kavgalarımız olmuştu benm kavga etmem normal babası bize kazık atınca benm kaynımı istememem normal değilmi nolur söyleyin.yemin ederim ben diyorumya çocukları hep başkalrının kıyafetleriyle büyüttüm 3 yaşındalar şuanda ikiz.kendime evime doğru dürüst bişiy almadım. kızdım dolayısıyle .ama allah biliyorya dedimki sonra neyse olsun ihtiyaçları var yardım etmek kötü bişiy değil allah daha çok verir.nasıl insanlar çözemedim eltim bellide kaynım ı anlayamadım.kafam çok karışık mazlumlarsa zulmetmekten korkarım.bilemiyorum.

Bende harcarim giderim giyinirim cocuklarimi giydiririm odesin kizar doversede gitmeye bahanem olur valla yaparim bunu bune yahu hic takma dedigimi yap calisiyorsan da bir kurus dahi verme borca eve hic bir seye yardim etme

ah canım kardeşim çalışmıyorum işte sıkıntı burda.ah çalışsaydım ne kadar kıymetli olurdum o zman bak sen.

beş yıllık evlisiniz iki çocuğunuz var söylediğinize göre sizde borç içinde yüzerken çocuk yapabilmişsiniz size verilen müjdeli habere böyle tepki vermeniz yanlış iş kurulurken karşı çıksaydınız ilk baştan o zaman anlardım ama hamile kaldı diye bu kadar sinirlenmeniz saçma napsın yani aldırsınmı çocuğunu size borcu var diye bu kadar sabretmişsiniz biraz daha sabredin yoksa yaptığınız iyilikler göze görünmez ama bu tepkiniz asla unutulmaz eşinizlede sakin ama iyi bi konuşma yapın

beş yıllık evlisiniz iki çocuğunuz var söylediğinize göre sizde borç içinde yüzerken çocuk yapabilmişsiniz size verilen müjdeli habere böyle tepki vermeniz yanlış iş kurulurken karşı çıksaydınız ilk baştan o zaman anlardım ama hamile kaldı diye bu kadar sinirlenmeniz saçma napsın yani aldırsınmı çocuğunu size borcu var diye bu kadar sabretmişsiniz biraz daha sabredin yoksa yaptığınız iyilikler göze görünmez ama bu tepkiniz asla unutulmaz eşinizlede sakin ama iyi bi konuşma yapın

canım evt çacuklarım şuan 3 yaşında ikiz.bize borcu bırakan kişi babasıydı onlar doğmadan 4 yada 5 ay önce verdik onlar doğana kadar ödedi ve biz 50 bin liraz çekmiştik krediyi babası bize bensize her ay kendi borcumu gönderir öderim die aldı 30 bin lirayı 20 bin lirada kendimiz için çekmiştik.toplamda 50 bin lira üstümüze kaldı. kardeşinin bu ikinci evliliği diğerindende iki çocuğu bu eşindede bir oğlu var zaten. beni ilgilendirmez elbet 2. çocuğuda olsa 5. çocuğuda olsa. beni ilgilendiren yönü şuanda onlarında sahsi giyecekleri yiyecekleri vs.leinide biz karşıladığımız için sırası değildi. diğer çocuklaarının bile nafakalrını ödeyecek durumda değil ödemiyor.sigortaları yok herşey para canım..şu zamana kadar hep kendimden kıstım. istemeden yaptıkları bi çocukta değil isteyek bilerek düşüncesizlikle yaptıkları bi çocuk.yaratılacak bir ruh varmış allah yaratmış buna benm müdahele etmem mümkün mü. rızkını verecekte tabiki allah. iş kurulurken de karşı çıktım eşimle konuştum dinlemedi malesef.herşeyi kabullendim .bukadınla konuştum ben bi kaç ay önce herşey düzene girsin 2.çocuğunuzuyaparsın şimdi bekle diye yaşı daha 23 acelesi yoktu.olan oldu yapılacak bişiy yok eşimi güzel yönetiyorlar

kızlar allah rızası için şu anlatacaklarıma okuyup bana bir yol gösterin.5 yıl önce evlendim iki tanede çocuğum var
daha evlendiğimizin 3.gününde eşimin babası arayıp bize düğünde harcadığı parayı istedi.harcadığı para toplamda 5 bin lira .gerisi eşime ait.
yetmedi 2 yıl sonra bizden para istedi eşim ona 30 bin liraz borç verdi 6 bin lira ödedi sonrasını ödemedi borç üstümüze kaldı.halen ödemekteyiz bu yüzden arabamızı satmak zorunda kaldık ve ayrıntıladan hiç bahsetmiyorum çok zorluklar çektik.babasıyla görüşmüyor eşim annesiyle hiç kmseyle görüşmüyor. babası daha çocuklarımı hiç görmedi o kadar yani

şimdide erkek kardeşi geldi işsiz güçsüz eşim ona bi güzel yardım etti iş kurdu borçla bizim borç göğe ulaşmış durumda eltim ise isnanı çileden çıkarmak için yaratılmış sanki.biz onların ev masraflarını karşılıyoruz bi güzel
istediklerini alıyoruz eşimle bunun için 2 yadır kavgalıyız kendimi yığrattıp şu iki ayda ben çocuklarıma hep eskileri giydirdim borcumuz var diye şimdi onlar için harcadığımız paranın hesabı yok.ödeyecek normalde ama tık yok.
şimdi sevgili eltim aradı hamile olduğunu bana müjdeliyo. yani beni sinir etmek için elinden geleni yapıyo yuvamı bunun için bozayımmı yoksa ağzına edeyimmi bilemedim.bana bi yol göstern.eşim salağın önde gideni aptallığının farkında değil bu kadar sallaklığa batsa müstahak.hakediyor amaben bunları çekiyorum böyle bi durumda siz olsanız ne yapardınız
eltinin hamile oldugunu soylemesinde ne var anlamadim?

Bu borç olaylarını çok iyi bilirim yapacak çok bişey yok malesef yuvanı dağıtma derim...
Olan senin iki evladına olacak babasız büyüyecekler sülalesi yüzünden
Ben hiç bir çare bulamadan kabullendim oyüzden diyecek birşey bulamadım

Canim bir meslegin varsa calisabilirsen git ama önce kocani karsina al bir güzel konuş

en çok üzen şey beni eşimin beni anlayamamaış olması . bunca borç içindeyken kim olsa karşı çıkar.bana karışma ben ödüyorum ben harcıyorum diyor.siz olsanız dururmuydunuz.ben eve şunu alalım desem paramız yok şuan diyor.eltim bayramda kıyafet alcam die cingar çıkardı gittiler bi güzel baştan ayağa aldılar. ve bunun gibi bissürü şey işte.mesleğim var iş bulma imkanımda ama dediğiniz gibi önce eşimle konuşmalıyım

Bu arada yaşananları normal sayarak 'ay ne var bunda' diye Yazılan yorumları da dikkate bile alma sen kendi rızkını Çocuklarının rızkını eli ayağı sağlam kendisini ve ailesini geçindirmesi gerekenlere yediriyorsun... Onların kvleri 1000 lira isteyip geri vermese ozaman sen gör sıkıntıyı ;)
Eşinin burnunu borca batırmaya çalış biraz ya ev ya araba ya başka bişey borcu olursa eskisi gibi yardım edemez
Bizde eve girince eskisi gibi yardım edemiyor ama bu etmediği anlamına gelmiyor tabi. Bende okadarına göz yumuyorum sadaka Gözüyle bakmaya çalışıyorum

İlk basta anlamadim, hamile olmasinda ne var diye ama okudukca sana hak verdim. Evlerine siz bakiyorsaniz, yeni doganin da masraflari sizde olacak bi bakima. Kizmakta cok haklisin.
Bence hic elalem ne der deme, git annenlere bi sure. Esinin gozunun korkmasi lazim. Cunku bi adam en basta kendi karisi ve cocuklarinin rizkini dusunmeli. Kardesine yardim etmesine karsi degilim, tabi ki edebilir ama yardimini yaptiktan sonra kendi haline birakmali. Sonucta hayatta hic bisey kolay elde edilmiyor. Onlari kari koca iyi rahata alistirmis esin.

eltinin hamile oldugunu soylemesinde ne var anlamadim?[/QUO

evt olayı tam bilmediğin için anlam verememen normal.canım şuanda tam bi işleri yok sigortaları yok ve onların yiyecekleri giyecekleri doktorlarını da biz karşılıyoruz bizimde fazlasıyla borcumuz olduğu için. eltimde bana söylemesindeki amaç ben daha önce ona şuanda sırası deil 2.çocuğun biraz toparlanın bizde sizde zordurumda kalmayalım demiştim bana müjdeliyor beni kızdırmak için özellikle yapıyor.

sen dedin diye planini degistiemez, hele ki cocuk konusunda.. siz yardim ediyosunuz diye size minnet duyabilir ama hayatlarinin hakimisiniz diye de dusunemez..

Canim bazi yazdiklarini simdi okuyorum annen yokmus:KK43: o zaman sana tek tavsiyem calis, para biriktir. Tabi esin elinden almazsa paralari. Bu adam seni kaybetmekten korkmuyor. Birak cocuklari sen git, bi daha da gelme ne demek ya?
Ya bu durum devam eder, sabredersin ya da calisirsin guvencen olur.

Back