• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin 2. çocuk isteği kafam çok karışık. özellikle 2. çocuğu olanlar..

İki çocuğum arasında 2 yaş var üstelik benim hamileliğimde doğumumda çok rahat geçmişti. Ama herkesin yaşam kalitesi farklı olduğu için bu durumda farklı olabiliyor. Çocuklara bakma onlarla ilgilenme zaman geçirme gece uykusu maddi konular konusunda hiç bir sıkıntım yok fakat ikisiyle birlikte bir yere gitmek çok zor oluyor 5-10 dk mutlu olmak için 2 saatimi stresli geçirmeyi kabullenmiş vaziyetteyim. Eşim hiç bir şekilde yardımcı olmuyor ailece birşey yapmak istediğimde çocukları annene bırak öyle gidelim diyor. Tatil köyüne gittk kızım 2 aylıkken gayette zevk aldım fakat eşim yanlız gitmek istiyor hep yani sen diyorsan ben eşimin desteği olmadan herşeyin üstesinden gelebilirim hiç düşünme ama ben destek bekleyen bir insanım o yüzden 2. İçin acele etmişim diye düşünüyorum bazen ama kızımın o gülücükleri ve oğlumun kızıma karşı davranışlarını görünce bencilce davranma çocuklar ne kadar mutlu deyip bende mutlu oluyorum. Benim eşim yemek beklemez ama evin tertemiz olmasını bekler. Evi derli toplu tutmakta yemek yapmaktan daha zor:) çocuk bakmak kolay olanı önemli olan duygusal anlamda eşleriniz ne kadar destek veriyor.

sen de eş de zormuş :D benim eşim temizlikten yemekten falan geçmiş durumda. evde olduğunda da destektir. o konuda sıkıntı yok. ama evde olma zamanı sınırlı. ben de çoluk çocuk bırakıp gitmem eşim de gitmez tatile falan. bizim şöyle bir avantajımız olur sana göre. oğlum yaklaşık 4 yaşına falan gelir o vakte kadar. ee tatil işine kadar da 5 olur. o kendi başının çaresine az çok bakar diyorum. ama tabi anne olmak her zaman zor yani. ne diyelim hepsi sağlıklı sıhhatli olsun hastane yüzü görmesinler idare edeceğiz öyle böyle.

:nazar::nazar:ben oğlum 2.5 yaşında hamile kaldım tam 3 yaş var aralarında önce kıskançlık oluyor sonra birbirlerinden vazgecemiyolar küçük oğlumu misafirlikteyken bile sevdirmez kimseye abisi canını acitican yavaş der ve birlikte buyuyolar beraber oynuyorlar arada kavgalar oluyor tabi o kadarda olsun:nazar::nazar:

maşallah kuzulara. onu bekliyorum ben de zaten. yeni biraz hırpalar falan diye düşünüyorum. zamanla kabullenir de. ben ikisine yetebilirsem ne ala.

Bence o kadar ciddi. Kendime asla zaman ayiramiyorum. Esim cok yogun çalışıyor. Çocukların tum yükü bende. Sabahtan aksama yaptiklarimi dusunuyorum da resmen makine gibi hareket ediyorum. 3 cocuk isterken 2. cocuktan sonra asla diyorum

ewt bu lafı da çok duyuyorum ama kardeşte candır ya. oğlumu bundna mahrum bırakmak istemiyorum. benim avantajım sanırım şey olacak. ben diğerini bakıcıya yollamaya devam edicem bebk olursa. sonra da yarım gün süt iznimde yine baıcıya gider diğeri. belki o süre zarfında alışırlar da birbirlerine. tabi bunlar hep ezbere konuşma benim için. ancak yaşayan bilir. inş hayırlısı olur hakkımızda. 3 ü ben de düşünmüyorum bu arada. ama büyük de konuşmayım

evet arkadaşlar eşim aniden 2. çocuk zamanı geldi diye konuşmaya başladı.
aslında benim hep aklımın ucunda vardı bu fikir. ama korkularım da yok değildi. . o yüzden dile hiç getirmiyordum. kendi kendime düşüp unutuyordum :KK70: ilk çocuğum yani oğlum çok dişli bir bebek çıktı :KK70: ilk 6 ay anamdan emdiğimi getirdi burnumdan. hiç uyumayan, yani 24 saatin 6 saati sadece uyuyan geri kalanında sürekli ağlayan gazlı bir bebekti. sabahlara kadar tüm şehri gezdirirdik o 6 saatte uyusun diye. arabada uyurdu, ben de araba da dinlenirdim. şimdi en büyük korkum bu. tabi Allah dan önce sağlık diliyorum.

gelgelelim diğer olumlu olumsuz şeylere. oğlum 3 yaşında. araları çok uzamasın istiyor bir yanım. babam öldüğünde en büyük destekçim aramızda 4 yaş olan kız kardeşlerimdi. yarın ben gittiğimde aynı duyguyu yaşayıp birbirine destek olacak evlatlarım olsun istiyorum. yaş farkı açılmazsa paylaşımları da fazla olur diyorum. eşim çok fazla kardeş. eşimle arasında yaş farkı olan abileri ablaları ile pek iletişimleri yok. ayrı büyümüş gibi hissediyor. o yüzden de yaş farkının az olması iyi gibi. maddi durumumda uygun 2. çocuk için. bunlar olumlu sayılabilecek şeyler.

zorlanacağımı düşündüğüm konular ise, eşim çok yoğun çalışıyor geceli gündüzlü. genel olarak çocukların sorumluluğu bende olacak. üstelik ben de çalışıyorum. oğluma eltim bakıyor. bir sıkıntımız yok şükür. diğeri olsa şayet eltime versem bakar ama oğlum etkilenir mi?? ya da eltimin evi uzak biraz süt izinlerimde yakında olması mantıklı olmaz mı?? ya veremediğim 6 kilo nolacak?? eşim diyor ki hepsini birden verirsin. ben 2 çocuğa yetemezsem :KK43: evimi afedersiniz b.k götürüyor. 2. olsa belediyelik olurum sanırım :KK70: bu da olumsuz bir sebep mi ki?? ya kafam çok karışık. bu karışıklık boşa mı acaba akışına mı bıraksam. 2. çocuğu yapanlar gözümde çok yüksekler çok :KK70:
Canım anlattıklarının aynısını bende yaşadım ilk çocuğumda çok zor bir bebekti sonra 2.fikri belirmeye başladı çok emin olmamakla beraber araları da çok açılsın istemiyordum..şimdi 4syşık bir bebeğim var diğer oğlum 3.5 yaşında...Bebek maşallah çok uslu hiç ilki gibi olmadı evde var mı yok mu belli değil...Büyük olan biraz etkilendi ama onunla daha çık ilgilendiğimiz için henüz bir sorun olmadı büyüğü kreşe yazdırdık orda enerjisini boşaltıyor bende öğretmenim küçüğe kayınvalidem bakacak henüz izindeyim işe başlayınca ne olacak hiç bilmiyorum...Ama tek bildiğim eğer ikinci olacaksa bir gün bir an önce olmalı çünkü geçtiğin yol yanına kar kalıyor evet zor ama eninde sonunda bu yol yürünecekse geciktirmek sadece planları öteye atıyor...Şimdi düşünüyorum en kötü 2yıla kadar istediğim yere tatile gidebilecek kadar büyümüş olacaklar inşallah...Yani bana sorarsan yap gitsn...Ev konusuna gelnce bırak dağınık kalsın ne demişler çocuklu ev yaşanan evdir...Tertemiz düzenli ama boş bir evi ne yapacaksın...İçinde çocuklar oynayan neşeli bir evin olsun en fazla 2 yıl sonra evinde hayatın da düzene girer..Allah başka dert vermesin....

aynen allah insana gayret kuvvet veriyo bide hep iyi düşündüm hamile kaldigimdan itibaren totem yaptim :) yani bebegim sakin olucak dedim hep simdilik iyiyiz allahs sukur gatta fiuorum 35 e bir tane dahami olsa:)

hahah ayy neden olmasın :D hayırlısıyla inş.

Işi ağır olunca pek destek olamıyor. Yardımcı da tutamiyoruz durumumuz müsait değil. Kafayı yiyorum resmen . Iznimin bitmesine de az kaldı çalışmaya başlayınca daha da zor olacak. Bazı çocuklar daha sakın oluyor. Yatirdigin yerde biraz duruyor hiç olmazsa. Kreşe falan verebilirsen yaşı da müsait olacak daha rahat olur

ya hani işini anlarımda temizlik falan beklemese iyiymmiş. olmuyor ki temizlik. yani bir yeri topluyorsun öbürü batıyor bir yeri siliyorsun diğeri batıyor. çocuklu ev böyle işte.
evet o uzlu çocuklara imreniyorum. ama napalım sağlıklı olsunlar da idare ederiz hepsi bir olmuyor işte.

Tabi canım masaya yatmış zaten :KK37::KK56:inşallah minnak tez zamanda gelir isteyen herkese ANNELİĞİ tattırsın.
Çalışmıyor olsam 3.yü düşüneceğim ama :KK53:gerçekten yorucu :)).Mutluluklar....

amin amin. sağolun. belki zamanla 3 de netleşir ;) emeklilik ikramiyesi olur hehe. hayırlısı olsun inş. size de mutluluklar

üç küçük çocuk sahibi olarak tavsiye ederim. zorlukları elbette var ama evlattan tatlı, güzel bir şey yok :)
yok yok ewt. teri bile başka güzel kokuyor. Allah aratmasın inş. sizin minnaklarada uzun hayırlı ömürler versin Rabbim inş.

benim de eşim istiyor ben istemiyorum,cesaret edemiyorum ikinciye. bana da ikinciçocuk zor gibi geliyor. çalışıyormuşsun evine temizlikçi tut ayda felan temizlik bahane etme ,durumunuz da iyiymiş istiyorsunuz da bence zamanı:KK66:

aynen istiyorum o tamam. temizlik işini de cumaları yarım gün abla gelse hallederim. gerisi benim yetebilmeme kalıyor. inş onu da hallederim.

esinize bende cok kızdım kusura bakmayin ama cocuk bakmayi kolay saniyor sanırım allah size gayret kuvvet versin
Amin sağolasın. Görüyor Aslında ama millet nasıl yapıyor diyor ben de çok sinir oluyorum öyle deyince. Sanki ben abartıyorum gibi konuşuyor

Canım anlattıklarının aynısını bende yaşadım ilk çocuğumda çok zor bir bebekti sonra 2.fikri belirmeye başladı çok emin olmamakla beraber araları da çok açılsın istemiyordum..şimdi 4syşık bir bebeğim var diğer oğlum 3.5 yaşında...Bebek maşallah çok uslu hiç ilki gibi olmadı evde var mı yok mu belli değil...Büyük olan biraz etkilendi ama onunla daha çık ilgilendiğimiz için henüz bir sorun olmadı büyüğü kreşe yazdırdık orda enerjisini boşaltıyor bende öğretmenim küçüğe kayınvalidem bakacak henüz izindeyim işe başlayınca ne olacak hiç bilmiyorum...Ama tek bildiğim eğer ikinci olacaksa bir gün bir an önce olmalı çünkü geçtiğin yol yanına kar kalıyor evet zor ama eninde sonunda bu yol yürünecekse geciktirmek sadece planları öteye atıyor...Şimdi düşünüyorum en kötü 2yıla kadar istediğim yere tatile gidebilecek kadar büyümüş olacaklar inşallah...Yani bana sorarsan yap gitsn...Ev konusuna gelnce bırak dağınık kalsın ne demişler çocuklu ev yaşanan evdir...Tertemiz düzenli ama boş bir evi ne yapacaksın...İçinde çocuklar oynayan neşeli bir evin olsun en fazla 2 yıl sonra evinde hayatın da düzene girer..Allah başka dert vermesin....

maşallah subanallah. düzen oturmuş harika. darısı da başıma. işte Allah yardım ediyor. biri zor çocuk olunca diğeri kolay oluyor belli ki. hep böyle diyorlar. belki oğlumda mutlu olur çok sever kardeşini. zaten istiyorum 2. çocuğu. benim için kardeş en büyük miras. oğlumu bu mirastan mahrum etmek istemem. zamanı da gelmiş olabilir ;)

ya hani işini anlarımda temizlik falan beklemese iyiymmiş. olmuyor ki temizlik. yani bir yeri topluyorsun öbürü batıyor bir yeri siliyorsun diğeri batıyor. çocuklu ev böyle işte.
evet o uzlu çocuklara imreniyorum. ama napalım sağlıklı olsunlar da idare ederiz hepsi bir olmuyor işte.
Öyle tabi. Iki arada ben de ne yapabilirsem kâr diyorum akşama kadar hiç oturmadigim zamanlar oluyor

Bu kötü giden dünya düzenine yaptıgım bir çocuk için bile kendimi sorgularken
2.ci çocugu düşünemiyorum bile.
Anaç biri degilim biliyorum.
Gözüm hep korktu benim.
Belki de bahane ediyorum bunları onu da bilmiyorum.
Tek bildiğim sanırım tek çocuklu olarak kalıp öylece yaşantıma devam etmek.
Kardeşinin olmamasına üzülüyor evet ama anca bu kadarım.
Bu kadar annelik yapabiliyorum fazlasına psikolojik olarak hiç hazır olamadım.
9 yaşına girecek ve arayı da çok açtım cesaretim bile yok

Amin sağolasın. Görüyor Aslında ama millet nasıl yapıyor diyor ben de çok sinir oluyorum öyle deyince. Sanki ben abartıyorum gibi konuşuyor

şimdi ben hem çalışıyorum hem çocuğuma bakıyorum. hatta bir ara haftasonu da full çalışıyordum ve hafta içi sabah 8 akşam 9 du mesaim. ama çocuk kadar yormuyor. çocuk çok farklı 1 dakika ihmale gelmez. eşin senin kadar yorulmadığına ona kolay geliyordur. Allah sana güç kuvvet ve sabır versin inş.

Bu kötü giden dünya düzenine yaptıgım bir çocuk için bile kendimi sorgularken
2.ci çocugu düşünemiyorum bile.
Anaç biri degilim biliyorum.
Gözüm hep korktu benim.
Belki de bahane ediyorum bunları onu da bilmiyorum.
Tek bildiğim sanırım tek çocuklu olarak kalıp öylece yaşantıma devam etmek.
Kardeşinin olmamasına üzülüyor evet ama anca bu kadarım.
Bu kadar annelik yapabiliyorum fazlasına psikolojik olarak hiç hazır olamadım.
9 yaşına girecek ve arayı da çok açtım cesaretim bile yok

bence anneliğini sorguladığına göre sen çok iyi bir annesin ve mükemmeliyetçisin. evladın çok şanslı. kardeşsiz de olur neden olmasın. sadece kardeş biraz farklı olur o kadar. Rabbim halihazırdaki yavruna uzun güzel ömürler versin inş. o da kendisi bol bol çocuk yapar o zaman ;) ya da belki yıllar geçtikçe fikrin değişir kimbilir :D

bence anneliğini sorguladığına göre sen çok iyi bir annesin ve mükemmeliyetçisin. evladın çok şanslı. kardeşsiz de olur neden olmasın. sadece kardeş biraz farklı olur o kadar. Rabbim halihazırdaki yavruna uzun güzel ömürler versin inş. o da kendisi bol bol çocuk yapar o zaman :KK66: ya da belki yıllar geçtikçe fikrin değişir kimbilir :KK70:
Yaşım 33 sanırım fikrim kolay kolay değişmez gibi.
Mükemmelliyetçilikten ziyade ben bencilim biraz yok hatta çok bencilim.
Yani bu konuda bir kardeşi olsun çok istiyor ama kulaklarımı tıkıyorum.
Cesaretsizim ben.
Sevmiyorum fazla çocugu ya ben.Of.

şimdi ben hem çalışıyorum hem çocuğuma bakıyorum. hatta bir ara haftasonu da full çalışıyordum ve hafta içi sabah 8 akşam 9 du mesaim. ama çocuk kadar yormuyor. çocuk çok farklı 1 dakika ihmale gelmez. eşin senin kadar yorulmadığına ona kolay geliyordur. Allah sana güç kuvvet ve sabır versin inş.
Inş hepimize. Evet çalışmak bu kadar zor değil. Tuvalete gitmek banyo yapmak diğer çocuğun ihtiyaçları hepsi bir mesele haline geliyor. Yemek Yemek bile. Bilmiyorum Belki benimki zordur. Ilkinde de zorlanmistim ama bu kadar zor değildi. Çok emiyordu. O emerken hiç olmazsa kitap falan okuyordum. Uzun zamandır elime kitap bile alamadım. Genelde ikinci çocuk rahat olur derler ama bende öyle olmadı.

Allah gönlünüze göre versin inş. ben kreşe karşıyım. daha doğrusu oğlum kreşe gittikten sonra karşı oldum. bize göre değildi o iş. şu an 3 yaşında tam. işte bu konu netleşirse aşağı yukarı 4 yaşındayken oğlum bebeğim olsa süt iznini atlattım mı sonra anaokul diyorum ben de. inş Rabbim hayırlısını verir hepimiz için. kardeş candır ya :KK66:
Sizin hakkınızda da hayırlısı olsun :) size katılıyorum, kardeş candır :)

Back