• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin 2. çocuk isteği kafam çok karışık. özellikle 2. çocuğu olanlar..

Oğlunuz ne diyor mesela 3.5 yaşında sanırım hiç kardeş istiyor mu sonuçta çevresinden görüyordur.

oğlum 3 yaşında. biraz geç konuştu. yani öyle şakır şakır herşeyi anlatamıyor malesef. bazen akadaş akadaş, akadaşa ditcem diye kıyameti koparıyor. bazen de istemiyor. bazen ben kucağıma bebek alınca indir diye kendini paralıyor, bazen de cici bebek diye seviyor. 2 gündür deniyorum. 2 gün önce bebek gelsin mi bize de dedim. hayıy dedi. dün de bebek gesi diyor :D tam anlayamadım ister mi istemez mi.:D ben 3 yaşındayken herkesin kardeşi var benim yok diye ağlarmışım. kardeşlerim olduğunda daha 4 yaşıma girmemiştim hatırlıyorum. hiç kıskanmadım. hatta küçük anne gibiydim onlara hala da öyleyim.

büyük kızım 10,5 yaşında küçük kızım da 15 aylık
2. yi pek düşünmüyorken eşimle bir anda isteyiverdik kızımızda çok istiyordu oldu çok şükür
ev b.k götürme olayı da 1 ken de 2 iken de aynı valla
eltim bakıyor demişsiniz 2 ye de bakar mı sizce
istiyorsanız yapın bence Allah bir yoluna koymuştur

Oglum 3.5 yasindayken kizim dogdu.hamileligim boyunca dua ettim.nolur akilli bi bebek olsun diye.oglum cok zor bi bebekti.akilli olsun ki oglumla ilgilenebileyim onu uzmeyim istedim.gercekten de ciok akilli bi kizim var.emziriyordum kizimi anneme veriyordum ben oglumla 2 3 saat parka gidiyordum.havuza giriyorduk.oglumla bu kadar ilgilenmeme ragmen yine de sorun yasaduk.beni paylaamak istemedi oglum.sukurki kardesine hic zarar vermedi.ama ne zaman kizi kucaguma almak istesem aninda kucagima geliyodu.kizi uyuturken gelip gelip mememi cekip kizi uyansiriyordu.(uyandirma isini hala yapiyo grci:)) )sinirlerim cok yipraniyodu.ister istemez ogluma bagiriyordum.sonra ikimizde oturup agliyoduk.anma nerdeyse bu yasadigimiz sorunlar bitti.simdi kizim 5 aylik.oglumu gorunce oyle guzel guluyo ki abisininde cok hosuna gidiyo.simdi cok sevgi dolular.bende daha iyuyim.ama benim annem en buyuk destekcim.sabah gelip aksam gidiyo.her isimi o yapiyo.o olmasa bejimde hrryerimi b.k gotururdu:))))bi de ben sabah aksam gobegimden igne vurulma pahasina oglumu kardessiz birakmak istemedim.

Benim kızım 3 yaşına gelmeden hamile kaldım oğluma. Kendimce cevap vereyim sorularına
1- benim 52 kiloyla evlendim 62 ile hamile kaldım 87 işe Doğuma girdim Yani 35 kilo aldım 1 sene de :) hamilelikte aldığım 25 kiloyu versem de ikinciye 67 ile hamile kaldım herkes ilkinden çok daha fazla alırsın deyip durdu felaket tellalı. Doğuma 8 haftam var Allah izin verirse 6.5 kilo aldım sadece
2- eğer çocuk olursa alabildiğiniz kadar izin alıp bakmanızı tavsiye ederim. Süt konusunda da inşallah sütünüz çok olursa zaten sağıp dolaba koyarsınız problem olmaz
3- zaten şimdi hamile kalsanız Doğum izni bitene kadar diğer çocuk 4 yaşlarında olur vE kreş zamanı gelmiş olur kesinlikle kreşe göndermenizi tavsiye ederim
4- bana kalırsa kardeş çok önemli gerçekten çok önemli olmasa benim fikrimce deli dürtmedi ya çocuk falan yapmazdım herhalde :)
5- benim eşim de yoğun çalışır gece gündüz değil ama yine de bana faydası olan toplasan 2 -3 saati var onun dışında pazar hariç çalışır. Ama olsun yine de bi kaç sene sonra büyüdüklerinde inşallah rahatlarım.

büyük kızım 10,5 yaşında küçük kızım da 15 aylık
2. yi pek düşünmüyorken eşimle bir anda isteyiverdik kızımızda çok istiyordu oldu çok şükür
ev b.k götürme olayı da 1 ken de 2 iken de aynı valla
eltim bakıyor demişsiniz 2 ye de bakar mı sizce
istiyorsanız yapın bence Allah bir yoluna koymuştur

demek ki arada fark da olsa ev alıp başını gitmeye devam edicek. onu o zaman sorun olmaktan çıkarıyorum.
eltim muhtemelen bakar. çünkü onun maddi olarak ihtiyacı var benimde güvenilir birine ihtiyacım var. hatta eltimin komşusu da tanıdık evde çocuk bakmayı düşünüyor bana diyor arkadaşlarının varsa çocuğu bakarım. en olmadı o varda ama eltim buna zaten bozulur ben varım diye. işte bunları şimdiden hesap etmek zorundayım yani mecburum. inş hayırlısı olur.

demek ki arada fark da olsa ev alıp başını gitmeye devam edicek. onu o zaman sorun olmaktan çıkarıyorum.
eltim muhtemelen bakar. çünkü onun maddi olarak ihtiyacı var benimde güvenilir birine ihtiyacım var. hatta eltimin komşusu da tanıdık evde çocuk bakmayı düşünüyor bana diyor arkadaşlarının varsa çocuğu bakarım. en olmadı o varda ama eltim buna zaten bozulur ben varım diye. işte bunları şimdiden hesap etmek zorundayım yani mecburum. inş hayırlısı olur.
şöyle bir fikir olsa
hamile kalmadan oğlunuzu kreşe yazdırsanız.. ama gebe kalınca değil
veya gebeliği kimseye duyurmadan
o zaman eltinizden kardeşini kıskanma olayı olmaz
hem onun için de iyi olur

Benim kızım 3 yaşına gelmeden hamile kaldım oğluma. Kendimce cevap vereyim sorularına
1- benim 52 kiloyla evlendim 62 ile hamile kaldım 87 işe Doğuma girdim Yani 35 kilo aldım 1 sene de :) hamilelikte aldığım 25 kiloyu versem de ikinciye 67 ile hamile kaldım herkes ilkinden çok daha fazla alırsın deyip durdu felaket tellalı. Doğuma 8 haftam var Allah izin verirse 6.5 kilo aldım sadece
2- eğer çocuk olursa alabildiğiniz kadar izin alıp bakmanızı tavsiye ederim. Süt konusunda da inşallah sütünüz çok olursa zaten sağıp dolaba koyarsınız problem olmaz
3- zaten şimdi hamile kalsanız Doğum izni bitene kadar diğer çocuk 4 yaşlarında olur vE kreş zamanı gelmiş olur kesinlikle kreşe göndermenizi tavsiye ederim
4- bana kalırsa kardeş çok önemli gerçekten çok önemli olmasa benim fikrimce deli dürtmedi ya çocuk falan yapmazdım herhalde :)
5- benim eşim de yoğun çalışır gece gündüz değil ama yine de bana faydası olan toplasan 2 -3 saati var onun dışında pazar hariç çalışır. Ama olsun yine de bi kaç sene sonra büyüdüklerinde inşallah rahatlarım.

o zaman resmen aynı durumdayız :D malesef ücretsiz izin şansım yok. kredimiz var. kreşe de değilde direkt anaokulu düşünüyorum. dediğiniz gibi süt iznini atlatırsak anaokuluna yollarım oğlumu. süt kısmı oğlumda mama+memeydi. inş bu defa Allah bol bol süt verir tabi emecek sağlıklı bir de bebek ;)

şöyle bir fikir olsa
hamile kalmadan oğlunuzu kreşe yazdırsanız.. ama gebe kalınca değil
veya gebeliği kimseye duyurmadan
o zaman eltinizden kardeşini kıskanma olayı olmaz
hem onun için de iyi olur

yok kreş düşünmüyorum. olumsuz anılarımız var malesef. hepsini geçtim sürekli hasta oluyordu çocuk. yani bir ayın 3 haftası acillerde geziyorduk. ondan ona ondan ona sürekli hastalık bulaşıyordu. o benim için daha zor olur zannımca. ona bir çare düşünücez artık. yoksa ben de kreşe yollamadan önce hep derdim ki kreş olmalı. bakıcı fikri olumsuz falan diye de biz de işe yaramadı kreş.

yok kreş düşünmüyorum. olumsuz anılarımız var malesef. hepsini geçtim sürekli hasta oluyordu çocuk. yani bir ayın 3 haftası acillerde geziyorduk. ondan ona ondan ona sürekli hastalık bulaşıyordu. o benim için daha zor olur zannımca. ona bir çare düşünücez artık. yoksa ben de kreşe yollamadan önce hep derdim ki kreş olmalı. bakıcı fikri olumsuz falan diye de biz de işe yaramadı kreş.
ben kreşe verecek olursanız diye demiştim
eltiniz 2 çocukta zorlanır bi konuşursunuz gebe kalınca
hayırlısı artık :)

Oglum 3.5 yasindayken kizim dogdu.hamileligim boyunca dua ettim.nolur akilli bi bebek olsun diye.oglum cok zor bi bebekti.akilli olsun ki oglumla ilgilenebileyim onu uzmeyim istedim.gercekten de ciok akilli bi kizim var.emziriyordum kizimi anneme veriyordum ben oglumla 2 3 saat parka gidiyordum.havuza giriyorduk.oglumla bu kadar ilgilenmeme ragmen yine de sorun yasaduk.beni paylaamak istemedi oglum.sukurki kardesine hic zarar vermedi.ama ne zaman kizi kucaguma almak istesem aninda kucagima geliyodu.kizi uyuturken gelip gelip mememi cekip kizi uyansiriyordu.(uyandirma isini hala yapiyo grci:)) )sinirlerim cok yipraniyodu.ister istemez ogluma bagiriyordum.sonra ikimizde oturup agliyoduk.anma nerdeyse bu yasadigimiz sorunlar bitti.simdi kizim 5 aylik.oglumu gorunce oyle guzel guluyo ki abisininde cok hosuna gidiyo.simdi cok sevgi dolular.bende daha iyuyim.ama benim annem en buyuk destekcim.sabah gelip aksam gidiyo.her isimi o yapiyo.o olmasa bejimde hrryerimi b.k gotururdu:))))bi de ben sabah aksam gobegimden igne vurulma pahasina oglumu kardessiz birakmak istemedim.

oo maşallah kuzulara. Allah bozmasın inş. benim malesef destekçim olmayacak. annem sağolsun oğlumda 20 ay baktı. ama şimdi başka bir ile gidecek kardeşimin yanına. fakat bebeğim olursa şayet oğlum bakıcıya devam edicek. ben de kardeşin çok önemli olduğunu düşünüyorum. o yüzden Allah kısmet ederse istiyorum da zamanını kestiremiyorum tam olarak.

ben kreşe verecek olursanız diye demiştim
eltiniz 2 çocukta zorlanır bi konuşursunuz gebe kalınca
hayırlısı artık :)

teşekkür ederim cevaplarınız için. bütün cevaplar altın değerinde benim için. hepsini değerlendiricem. hepsi bana bakış açısı oldu. akıl akıldan üstündür nitekim ;) inş hayırlısı olur.

Eğer kararlıysanız arayı açmadan yapın.
İlk çocuğuma hamileyim.
Allah nasip ederse o 3-4 yaşına gelince ikincinin doğmasını istiyorum.
Yaş farkı arttıkça aradaki paylaşım azalıyor.

evet arkadaşlar eşim aniden 2. çocuk zamanı geldi diye konuşmaya başladı.
aslında benim hep aklımın ucunda vardı bu fikir. ama korkularım da yok değildi. . o yüzden dile hiç getirmiyordum. kendi kendime düşüp unutuyordum :KK70: ilk çocuğum yani oğlum çok dişli bir bebek çıktı :KK70: ilk 6 ay anamdan emdiğimi getirdi burnumdan. hiç uyumayan, yani 24 saatin 6 saati sadece uyuyan geri kalanında sürekli ağlayan gazlı bir bebekti. sabahlara kadar tüm şehri gezdirirdik o 6 saatte uyusun diye. arabada uyurdu, ben de araba da dinlenirdim. şimdi en büyük korkum bu. tabi Allah dan önce sağlık diliyorum.

gelgelelim diğer olumlu olumsuz şeylere. oğlum 3 yaşında. araları çok uzamasın istiyor bir yanım. babam öldüğünde en büyük destekçim aramızda 4 yaş olan kız kardeşlerimdi. yarın ben gittiğimde aynı duyguyu yaşayıp birbirine destek olacak evlatlarım olsun istiyorum. yaş farkı açılmazsa paylaşımları da fazla olur diyorum. eşim çok fazla kardeş. eşimle arasında yaş farkı olan abileri ablaları ile pek iletişimleri yok. ayrı büyümüş gibi hissediyor. o yüzden de yaş farkının az olması iyi gibi. maddi durumumda uygun 2. çocuk için. bunlar olumlu sayılabilecek şeyler.

zorlanacağımı düşündüğüm konular ise, eşim çok yoğun çalışıyor geceli gündüzlü. genel olarak çocukların sorumluluğu bende olacak. üstelik ben de çalışıyorum. oğluma eltim bakıyor. bir sıkıntımız yok şükür. diğeri olsa şayet eltime versem bakar ama oğlum etkilenir mi?? ya da eltimin evi uzak biraz süt izinlerimde yakında olması mantıklı olmaz mı?? ya veremediğim 6 kilo nolacak?? eşim diyor ki hepsini birden verirsin. ben 2 çocuğa yetemezsem :KK43: evimi afedersiniz b.k götürüyor. 2. olsa belediyelik olurum sanırım :KK70: bu da olumsuz bir sebep mi ki?? ya kafam çok karışık. bu karışıklık boşa mı acaba akışına mı bıraksam. 2. çocuğu yapanlar gözümde çok yüksekler çok :KK70:
tek çocuk olarak buyudum ve benımde tek çocugum var (gercı bır abısı var esımın ılk evlılıgınden ama ılerde ne kadar baglı olurlar bırbırlerıne bılmıyorum cunku cok sık bır araya gelemıyorlar ve yas farkları var 10 yaş) ama bence tek cocuk sahıbı olmak o kadarda kotu bırsey degıl...ilersini çokta dusunmeyın cunku kardeş var kardeş var bilmem anlatabıldım mı ???

sizin durumunuza gelırsek her ıkı tarafta cocuk fıkrıne sıcak bakıyorsa, maddı sartlar uygunsa ve bakacak bırı varsa ıkıncısı yapılabılır. Ama her cocukta sorumlulugun cogu annede olacagından ve ılk cocukta kucuk oldugundan yanı hala ılgıye muhtac ıyıce dusunulmesı gereken bır durum...

Ben sahsen bugunku sartlarımda bır ıkıncı cocuk ıstemem ama maddı sartlarım elverse ve bakacak ınsan problemı olmasa 2 yasını doldurdugunda bır ıkıncıyı yapardım.... O da yasımdan oturu (31 ım su an ve kızım 7 aylık) erken evlenmıs olsam en az 5 yas fark olsun ısterdım kı bırı kendı basına herseyını yapabılecek yerı geldıgınde bana yardımcı olabılecek yasa gelsın ısterdım...

aynı niyetten hamileyim, bir de 2,5 yaşında oğlum var... kafamda netleşmemiş br dolu soru var ama çözüm düşünebilmek için bulantılarımın bitmesini bekliyorum :D hayatımı kararttı bu bulantılar, ne zaman bitecek yahu:/

gazam mübaret olsun :D

senin için de hayırlısını diliyorum konu sahibi, yorumlar bana da fikir veriyor, bu konuyu açtığın için teşekkürler:KK200:

Beş yaşında oğlum var sizin anlattığınız gibi bir bebekti, yani kime ne kötülük yaptıysam eminim ödemişimdir :)

ikinciyi eşimle çok istiyoruz 1 seneye yakındır korunmuyoruz ama olmuyor ben dr gittim hiç bir sıkıntın yok 20 yaşında gibisin dedi ama olan bir şeyde yok ve yaşım 35 i geçti :(
eşimle karar aldık tedavilik bir durum varsa da olmayacağız oğlumda tedavi falan olmadık 7-8 ay sonra hamile kaldım, benim bebeler nazlı sanırım gelmek istemiyorlar.

Ben hep şöyle dua ediyorum Allahım çok istiyoruz 2. bebeği ama hayırlı sağlıklı ise ver yoksa elimdekine sağlık uzun ömür ver diye.

Ama kardeş bence şart.

Benim büyük oğlum 4 küçüğü 1 yaşında büyük çok gazlı hiç uyumayan bebekti 2. Ye hamile kaldigimda 9 ay sıkıntısı ni çektim buda öyle olursa buyuk le ilgilenemem diye korktum ama şükür o daha gazsiZ ve uykusu iyi olan bebek doğduğunda bi süre kıskançlık oluyor oda çok normal sürekli kucukle ilgilendigin için sonra geçiyor şimdi büyük oğlum kardeşine çok düşkün abimm abimm diye peşinde geziyor kucukte onu seviyor:KK74:

merhaba benım 14 aylık kızım var ve ıkıncıye hamıleyım kızımıda emzırmeye devam edıyorum bakan annem o yuzden ıkıncıyı dusunduk ıkıncı olunca ıse ara verecem sonrada yarımgun calısmaya baslıycam ınsallah saglıklı olsunlarda zorlukları olacak tabı ıkısı bırden buyusun sonra rahatlamak ıstıyorum. uykusuzluğa tempoya alışmışken tam hız devam dedık :anne::anneadayı:

o zaman resmen aynı durumdayız :KK70: malesef ücretsiz izin şansım yok. kredimiz var. kreşe de değilde direkt anaokulu düşünüyorum. dediğiniz gibi süt iznini atlatırsak anaokuluna yollarım oğlumu. süt kısmı oğlumda mama+memeydi. inş bu defa Allah bol bol süt verir tabi emecek sağlıklı bir de bebek :KK66:
Mesela bu Sferde eğer süt+mama olursa mama kısmını eltinde geçirirsen süt çok sorun olmaz gibi

Back