• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin 2. çocuk isteği kafam çok karışık. özellikle 2. çocuğu olanlar..

evet biz istiyoruz da zamanı kestiremedik. bir de tek çocuk hiçbir şey derken zorluk anlamında dedim aman yanlış olmasın. zira evlat kokusunu almak çok farklı. şükür Allah'ım birinciyi nasip etti ömürler versin inş. 2. de artık hayırlısıysa olsun :KK66:
umarım dediğiniz gibi aşılır. Rabbim sizin evladınıza da uzun , hayırlı, sağlıklı ömürler versin inş.

yok canım neden yanlış anlıyım eski bi laftır o, tek çocuk hiç çocuktur derler ama bunu çıkardığı iş için değilde illa kardeşleri olmalı anlamında derler, genelde geleneksel olarak 3 çocuk desteklenir...
bence zaman şuan çok uygun, yaş farkı açıldıkça beraber oynayamayacaklar çünkü farklı şeylerden hoşlanacaklar

eninde sonunda 2.çocuğu istiyorum yapıcam diyorsan şimdi yap bence.. çocuk bunlar şu kadar yaş aralığı olursa kıskanma olmaz diye birşey söz konusu bile değil bence.. enerjin varken, sabrın varken yapmak en güzeli..

Hayattaki en güzel şeylerden biri evlattan sonra kardeştir bence. İki kardeşim var keşke bir tane daha olsaydı diyorum. Evladını kardeşten mahrum etme bence herşey bir şekilde girer yoluna. Benim çocuklarımın arası beş yaş şuan biri on diğeri beş yaşında bende şuan aynı dıyguları üçüncü çocuk için düşünüyorum. Tereddütler yaşıyorum. İleri için üç kardeş çok güzel aslında. Sizin çocuğunuz üç yaşında düşünüyodanız vakit kaybetmeyin derim. Yaş aralığı ne kadar az o kadar güzel.

Benim kızım 4 oğlum2.5 yasında.
Oğlum dogdunda tek zorluğum kızımın kıskanliğiydi.Çok zor oldu ilk bir yıl.
Ama şimdi tam kardeşler oynuyorlar kavga ediyorlar küsüyorlar :):)
Yapmak istiyorsanız tam zamanı yalniz eltinizle konuştunuz mu sonuçta o bakacakmiş?

Mesajini oglunun 3 yasinda oldugu ,oraya kadar okudum.. Benim kizlarimin arasinda tam 3 yaş var. Buyuk 2010 ve kucuk 2013 ..ikiside mayıs ayında. Gunleri ,buyuk 16 ve kucuk 12 :KK48:.. Allah sukur zorlu bir bebek degilerdi.. Ama oluyordu arada sirada zorlanmalar.. Her isin tabiki zorlu yani vardir.. Buyuk kizim 4 yaşinda anaokuluna verdim. Hem kucuk de buyunce goturmesi getirmesi daha kolay oldu.. Buyuk kizmin anaokulu saat 9~10 arasi baslardi saat 4 de almaya giderdim.. Diger saatlerde kucuk kizimla ilgenirdim.. Simdi ilk okula basladi , kucuk kizim gine kendi halinde.. Sade baba eve gelince karmasalik oluyor.. Eh oda olacak artik.. Yani 3 yaş ideal yaş diye dusunuyorum...

Oğlum tam 3 yaşındayken hamile kaldım. Ama benim oglum yaşına göre çok olgun bir çocuktu. Kendi ihtiyaçlarını çok rahat karsiliyodu. Kendi yemeğini çok rahat yiyo, üstünü giyip çıkarabiliyor, suyunu doldurup iciyo, ışığı yakmak dışında tuvaletine gidip geliyordu. Hamileliğin boyunca beni hiç zorlamadı. Ve 9 ay boyunca kardeşe heveslendirdim. Şimdi görenler şoka giriyo bırakın kiskanip etkilenmeyi benden çok dusunuyo kardeşini. Tabu ki bende çok dikkatli davrandım bu konuda. Elimden geldiği kadar ilgileniyorum. Kardeşten öncesine göre ne fazla ne eksik ilgi gostermemeye çalışıyorum. En çok dikkat ettiğim şey kardeş yüzünden kesinlikle kızmıyorum. Dışarı cikamamamizi kardeşe baglamiyorum.
Eğer dikkat edersen şu an ideal zamandasin derim. Yaş farkının çok olması gerçekten kopukluga sebep oluyo. Ve kaç yaşında olursa olsun hamileliğin boyunca kardeş isteğini sürekli körükle. Benim oglum kardeşi beni uzerse geri doktora iade edeceğimi falan dusunuyo o yüzden kaybetme korkusuyla kardeşine çok bağlı. Aglasa beni sakinlestiriyo anne acikmis ondan agliyo yazık kardeşime hemen emzir ben senin işlerini yaparim diyo minik paşam..

evimi afedersiniz b.k götürüyor. 2. olsa belediyelik olurum sanırım

valla bu yazdıgına çok guldum ,

benım 1 kızım var çok şükür 1 yıldır istiyoruz olmuyor artık tüp bebek demeye basladılar ki kızım hapı bıraktıgım ay kalmıştım ,

lütfen arayı çok acma heleki imkanın varsa hiç düşünme , eve düzenli bir yardımcı alırsın ohh hayat misss

ben imkansızlıklardan ve kv inadımdan dogurmadım bakalım kısmet olur inşallah diyoruz ,
Aynı şekildeyiz.. benimde ilk oğlum korunmayı bıraktığım an oldu. Ikinciyi 6 sene sonra 1 sene upraştık olmadı. Doktor bişi yok dedi. Eşimle Kaplıca ya gittik. O ay hamile kaldım. Hemen tüp bebek yapmayın. Maydonoz suyu kürü yapın. Soğan suyu. Nar suyu. . Nette araştırın bulursunuz..İbrahim Saraçoğlu nun kürlerini.

Bende ikinci çocuğuma hamileyim. Biraz hızlı bi hamilelik oldu. Acaba geldi mi 2. çocuk vakti dedik bi baktım ertesi ay hamileyim. Büyükle arasında neredeyse 4 yaş olacak. Bence iki çocuk düşünüyorsanız yapın gitsin. Önünde sonunda bi bebek daha büyüteceksiniz ne de olsa.
Arada evimi salıyorum. Baktım olmuyo hemen bi yardımcı abla alıyorum iki günde toparlanıyor ev. Hiç dert etmiyorum bu tür şeyleri. Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum

Benim 3 çocuğum var.buyuk 3 buçuk küçükler daha bir aylık.tabiki tek çocuk hiç çocuk diyenler haklı bana göre.. ama yaş farkı uzadıkça sizin için daha zor olur.

Kızım 5 yaşında oğlum 6 aylık.şuan şükür sıkıntı yok.bence yaş farkı çok iyi bizim.kızım okula gidiyo oğlumla ilgileniyorum.kızım her işini kendi yapabiliyo.kardeşiylede ilgileniyo ben iş yaparken.bence 1 sene daha beklesen iyi olur.

Aynı şekildeyiz.. benimde ilk oğlum korunmayı bıraktığım an oldu. Ikinciyi 6 sene sonra 1 sene upraştık olmadı. Doktor bişi yok dedi. Eşimle Kaplıca ya gittik. O ay hamile kaldım. Hemen tüp bebek yapmayın. Maydonoz suyu kürü yapın. Soğan suyu. Nar suyu. . Nette araştırın bulursunuz..İbrahim Saraçoğlu nun kürlerini.

yaptım canım incir kürü yaptım 2 aydır hayıt otu aslan penceşi civan perçemi içtim faydasını gördüm fsh düşürdü iyide oldu ama işte bu ay baya ümitliydim sabah lekeyi görene kadar
kısmet diyoruz artık

yaptım canım incir kürü yaptım 2 aydır hayıt otu aslan penceşi civan perçemi içtim faydasını gördüm fsh düşürdü iyide oldu ama işte bu ay baya ümitliydim sabah lekeyi görene kadar
kısmet diyoruz artık
Kaplıca ya gitsen.. Tüp bebekten daha uyguna gelir. . Hem tatil yapmak kafanı da dağıtır. Bilemiyorum. .ben o ay hamile kaldım

evimi afedersiniz b.k götürüyor. 2. olsa belediyelik olurum sanırım

valla bu yazdıgına çok guldum ,

benım 1 kızım var çok şükür 1 yıldır istiyoruz olmuyor artık tüp bebek demeye basladılar ki kızım hapı bıraktıgım ay kalmıştım ,

lütfen arayı çok acma heleki imkanın varsa hiç düşünme , eve düzenli bir yardımcı alırsın ohh hayat misss

ben imkansızlıklardan ve kv inadımdan dogurmadım bakalım kısmet olur inşallah diyoruz ,
Kaç yaşında canım kızın.Bende kaynanama,kayınbabama ve görümceme inat uzun yıllar 6 seneyi bulur sanırım 2.çocuk doğurmak istemiyorum. Doğurduğum çocuğu kendileri doğurmuş gibi aşırı sahipleniyorlar çünkü.

evet arkadaşlar eşim aniden 2. çocuk zamanı geldi diye konuşmaya başladı.
aslında benim hep aklımın ucunda vardı bu fikir. ama korkularım da yok değildi. . o yüzden dile hiç getirmiyordum. kendi kendime düşüp unutuyordum :KK70: ilk çocuğum yani oğlum çok dişli bir bebek çıktı :KK70: ilk 6 ay anamdan emdiğimi getirdi burnumdan. hiç uyumayan, yani 24 saatin 6 saati sadece uyuyan geri kalanında sürekli ağlayan gazlı bir bebekti. sabahlara kadar tüm şehri gezdirirdik o 6 saatte uyusun diye. arabada uyurdu, ben de araba da dinlenirdim. şimdi en büyük korkum bu. tabi Allah dan önce sağlık diliyorum.

gelgelelim diğer olumlu olumsuz şeylere. oğlum 3 yaşında. araları çok uzamasın istiyor bir yanım. babam öldüğünde en büyük destekçim aramızda 4 yaş olan kız kardeşlerimdi. yarın ben gittiğimde aynı duyguyu yaşayıp birbirine destek olacak evlatlarım olsun istiyorum. yaş farkı açılmazsa paylaşımları da fazla olur diyorum. eşim çok fazla kardeş. eşimle arasında yaş farkı olan abileri ablaları ile pek iletişimleri yok. ayrı büyümüş gibi hissediyor. o yüzden de yaş farkının az olması iyi gibi. maddi durumumda uygun 2. çocuk için. bunlar olumlu sayılabilecek şeyler.

zorlanacağımı düşündüğüm konular ise, eşim çok yoğun çalışıyor geceli gündüzlü. genel olarak çocukların sorumluluğu bende olacak. üstelik ben de çalışıyorum. oğluma eltim bakıyor. bir sıkıntımız yok şükür. diğeri olsa şayet eltime versem bakar ama oğlum etkilenir mi?? ya da eltimin evi uzak biraz süt izinlerimde yakında olması mantıklı olmaz mı?? ya veremediğim 6 kilo nolacak?? eşim diyor ki hepsini birden verirsin. ben 2 çocuğa yetemezsem :KK43: evimi afedersiniz b.k götürüyor. 2. olsa belediyelik olurum sanırım :KK70: bu da olumsuz bir sebep mi ki?? ya kafam çok karışık. bu karışıklık boşa mı acaba akışına mı bıraksam. 2. çocuğu yapanlar gözümde çok yüksekler çok :KK70:
AYYY canm ne 2.çişi biz 4.cüyu düşünüyoruz ama 5 aydır olmuyo çok istiyorum galiba ondan

Hay maşallah kaynana kayınbaba yok galiba sizde 4.cüyü istediğinize göre. Büyükler çok karışıp kafa ağrıtıyor da
Valla kaynana var ama aynı evde değiliz istiyoruz ama ne hikmetse bu sefer sanki ilk bebek olacakmış gibi heyecan istek var

Oğlum tam 3 yaşındayken hamile kaldım. Ama benim oglum yaşına göre çok olgun bir çocuktu. Kendi ihtiyaçlarını çok rahat karsiliyodu. Kendi yemeğini çok rahat yiyo, üstünü giyip çıkarabiliyor, suyunu doldurup iciyo, ışığı yakmak dışında tuvaletine gidip geliyordu. Hamileliğin boyunca beni hiç zorlamadı. Ve 9 ay boyunca kardeşe heveslendirdim. Şimdi görenler şoka giriyo bırakın kiskanip etkilenmeyi benden çok dusunuyo kardeşini. Tabu ki bende çok dikkatli davrandım bu konuda. Elimden geldiği kadar ilgileniyorum. Kardeşten öncesine göre ne fazla ne eksik ilgi gostermemeye çalışıyorum. En çok dikkat ettiğim şey kardeş yüzünden kesinlikle kızmıyorum. Dışarı cikamamamizi kardeşe baglamiyorum.
Eğer dikkat edersen şu an ideal zamandasin derim. Yaş farkının çok olması gerçekten kopukluga sebep oluyo. Ve kaç yaşında olursa olsun hamileliğin boyunca kardeş isteğini sürekli körükle. Benim oglum kardeşi beni uzerse geri doktora iade edeceğimi falan dusunuyo o yüzden kaybetme korkusuyla kardeşine çok bağlı. Aglasa beni sakinlestiriyo anne acikmis ondan agliyo yazık kardeşime hemen emzir ben senin işlerini yaparim diyo minik paşam..
40bin kere masallah. Benim oğlum da insallah öyle olur kardesine.Benimki 3 ayllık daha ama mutlaka kardesi olsun istiyorum nasipse.

Back