Çocuğumun kardeş isteği. Bu durumu nasıl aşabiliriz?

Çocuk kardeş istiyor diye bebek yapılmaz .Riskli hamilelik,riskli doğum tehlikesi varsa insan önce kendini sonrada evladını annesiz bırakma riskini düşünür.Yaş,ekonomik durumlar,sağlık hepsi iyice düşünülüp karar verilmesi gereken etkenler.Sonuclarina hazır olacak mısınız????

Cocuk kardes istiyor da annesinin hayati riski oldugunu, kardesinin engelli dogabilecegini biliyor mu acaba? Peki siz bunlari biliyor musunuz?

Ben de ilk dogumda preeklempsi gecirdim. 35 yasindan sonra herkes icin bu risk arttigi gibi tekrarlama riski daha da fazla. Ben 36 yasinda dogum yaptim yumurta rezervim 20 yasinda birininki gibiydi. Simdi 38 yasindayim istersem tekrar dogal yoldan hamile kalabilecegimi dusunuyorum ama asla bu riski almam. Dusuk amh size Allah'in bir lutfu olmus. Zira belli ki cocuk akliyla hareket etmeye meyillisiniz.

Selam hanımlar
Siteye daha önce bu konu hakkında birşeyler yazmıştım biraz bahsedeceğim uzun olursa inşallah sıkılmadan okuyup derdime yorum yapanlar olur
6 yıl önce ilk çocuğuma hamileyken preeklempsi geçirdim ve erken doğumla dünyaya geldi. Sonrasında doktorlar net birşey söylemiyor tekrar edebilirde etmeyebilirde. Beklerken düşünürken cesaret edemedik derken yaşım oldu 35 yumurtalık rezervim azaldı doktorlar tüp bebek diyorlar ama preeklempsi geçmişi olan kadınlara da tüp bebek tedavisi önermiyoruz diyorlar. Kendiliğinden olması da zor galiba birkaç aydır korunmuyoruz henüz olmadı. Belki de hiç olmayacak bu içimde ukte olarak kalacak

Çocuğumsa hep yalnız yaşıtı akranı kimse yok çevremizde sadece okuldaki arkadaşları var. Sürekli kardeş istiyorum diyor. Eşimde çok istiyor ama çocuğa karşı birşey söylemiyor olmazsa umutlanmasın diye. Ben sürekli anlatıyorum Allah nasip ederse olur etmezse olmaz bazen bizim elimizde değil ama henüz anlamlandıramıyor. Bu şekilde tek çocuk olup kardeş isteyen çocuklara nasıl anlattınız?

Birde benim gibi düşük amh ile doğal yoldan olma ihtimali var mı? Yoksa bu defteri sonsuza kadar kapatmak mı lazım? Şükürsüz bir insan değilim herkes bir tane varken nankörlük ediyorsın diyor bu daha çok zoruma gidiyor. Herkes ilkini beğenmediği için mi iki üç tane yapıyor sanki. İnsanlar böyle dedikçe hayattaki yavruma karşı vicdan azabı çekiyorum. Bende bir insanım sırf ikinciyi istiyorum diye mi nankörüm içim kırgın ama kime neye bilmiyorum hayal kırıklığı yaşamaktan yoruldum artık eşim bile beni bu konuda anlamıyor
Arkadaşımın ilk çocuğu tüp bebekle oldu preeklempsi riski vardı günde 7 yane tansiyon ilacı alıyordu çok riskliydi ama önce Allah’ın izni sonra doktoru sayesinde 38. Haftada doğumu gerçekleşti. İkinciye 4 sene sonra doğal yoldan hamile kaldı 5 gün önce doğum yaptı. Preeklempsi riski hiç olmadı hafif tansiyonu yükseldi ama ilaca gerek kalmadı sonra zamanlar suyu azaldı ama onuda 38+3’de doğurdu.
Kuzenim preeklempsi geçirerek 34. Haftada doğum yaptı kızı 7 yaşında çok da sağlıklı elhamdülillah ama doktoru bir süre ara vermesini istemişti en az 4 yıl yapma demişti ama ikinci çocuğu asla yapma demedi. Tabii ki tıpta hastalık yoktur hasta vardır. Her hasta kendine özel sizin doktorunuz sizin durumunuza göre karar verebilir.
Benimde kızım 4 yaşında kardeş diye tutturdu bende istiyordum nasip oldu şimdi kızım 6 oğlum 1 yaşında. Ama çok kardeş istediği halde ben kız istiyordum erkek oldu diye baya kıskançlık süreçlerimiz oldu hala devam ediyor. Ben istemesem sadece kızım istiyor diye yapmazdım sanırım. İkiside tüp bebek bu arada.
Ama siz kendinizde istiyorsanız doktorunuz durumunuzu değerlendirip yapabilirsiniz diyorsa yapın. Neden ilk çocuğa ihanet nankörlük vs olsun. İsteyen 3’de yapar 4’de yapar. Siz kendiniz karar verin bence çünkü işin çoğu yükü sizde hem hamilelikte hem doğumdan sonra. Hazırsanız yapabilirim diyorsanız sağlık durumunuzda el veriyorsa neden olmasın. Ama aksi halde de içinizde hep ukte kalmasın çok şükür evladınız yanınızda Allah ona sağlık uzun ömür versin🙏

Selam hanımlar
Siteye daha önce bu konu hakkında birşeyler yazmıştım biraz bahsedeceğim uzun olursa inşallah sıkılmadan okuyup derdime yorum yapanlar olur
6 yıl önce ilk çocuğuma hamileyken preeklempsi geçirdim ve erken doğumla dünyaya geldi. Sonrasında doktorlar net birşey söylemiyor tekrar edebilirde etmeyebilirde. Beklerken düşünürken cesaret edemedik derken yaşım oldu 35 yumurtalık rezervim azaldı doktorlar tüp bebek diyorlar ama preeklempsi geçmişi olan kadınlara da tüp bebek tedavisi önermiyoruz diyorlar. Kendiliğinden olması da zor galiba birkaç aydır korunmuyoruz henüz olmadı. Belki de hiç olmayacak bu içimde ukte olarak kalacak

Çocuğumsa hep yalnız yaşıtı akranı kimse yok çevremizde sadece okuldaki arkadaşları var. Sürekli kardeş istiyorum diyor. Eşimde çok istiyor ama çocuğa karşı birşey söylemiyor olmazsa umutlanmasın diye. Ben sürekli anlatıyorum Allah nasip ederse olur etmezse olmaz bazen bizim elimizde değil ama henüz anlamlandıramıyor. Bu şekilde tek çocuk olup kardeş isteyen çocuklara nasıl anlattınız?

Birde benim gibi düşük amh ile doğal yoldan olma ihtimali var mı? Yoksa bu defteri sonsuza kadar kapatmak mı lazım? Şükürsüz bir insan değilim herkes bir tane varken nankörlük ediyorsın diyor bu daha çok zoruma gidiyor. Herkes ilkini beğenmediği için mi iki üç tane yapıyor sanki. İnsanlar böyle dedikçe hayattaki yavruma karşı vicdan azabı çekiyorum. Bende bir insanım sırf ikinciyi istiyorum diye mi nankörüm içim kırgın ama kime neye bilmiyorum hayal kırıklığı yaşamaktan yoruldum artık eşim bile beni bu konuda anlamıyor
Çocuğunuz kardeş istiyor diye çocuk yapılmaz üzgünüm. Doğduktan sonra istemiyorum derse evden mi göndereceksiniz bebeği bu mantığa göre. Çocuğunuza göre değil kendi isteğinize göre planlama yapın. O zaman bu kadar strese de girmezsiniz.

Çocuk yapmamak dünyanın sonu mu anlamıyorum ne bu insanlardaki üreme isteği...belki hayırsız bi evlat olacak Allah nasip etmiyorsa bunda da bir hayır vardır deyin zaten bir çocuğunuz varmış.
Hem çocuk istiyor diye bebek yapılmaz zaten ,zorlanıyorsanız pedagog yardımı alabilirsiniz belki.
Varoluşunu anlamlandırma şekli annelik ve eş olmakla sınırlı kalınca böyle oluyor.

Ben olsam çocuğa söylerdim istiyorum ama olmuyor çünkü hastayım diye. Bu kadar basit. Çocuk da normal zekadaysa anlar ve annem hasta ve kardeşim olmuyo diye durumu kabullenir başka şeyler istemeye başlar xD

X