• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin 2. çocuk isteği kafam çok karışık. özellikle 2. çocuğu olanlar..

bir de diyorlar ya tek çocuk hiçbir şeymiş. 2 çocuk çok çocukmuş diye. acaba o kadar ciddi mi durum
Bence o kadar ciddi. Kendime asla zaman ayiramiyorum. Esim cok yogun çalışıyor. Çocukların tum yükü bende. Sabahtan aksama yaptiklarimi dusunuyorum da resmen makine gibi hareket ediyorum. 3 cocuk isterken 2. cocuktan sonra asla diyorum

amin, çok teşekkür ederim güzel dileklerin için :)

ay darısı başıma, aynen anlattığın gibiydi büyüğüm, inşallah 2 numara senin bızdık gibi olur... darısı başıma... maşallah, senin de yavrularını Allah bağışlasın
insallah cnm buyuk oglumu cok düşünüyodum iclenir kabullenmez diye hatta ilk bir hafta onuda yanimda yatırdım dışlanmış hissetmesin diye baktıki değişen birsey tok yatağına döndü şimdi cok sahiplendi kardesini öpüyor seviyo icim rahatlatıyor öyle görünce insallah sizde sıkıntı siz büyütürsünüz

Ayrica ilk hamiligi kotu gecen arkadaslar ben ilk hamileligimde bulantı kusmadan sürünüyodum her hafta hastaneye yattım belki 30 kere doktora gittim 9 ayda ama ikincide 9 ayda 3 kere doktora gittim o kadar her hamilelikte bir olmuyo

Uygun olan yaş aralığı 5-6 yaştır, diğer türlü kıskanmalar kabullenmemeler olabiliyor kardeşler arasında, eğitimte de böyledir bu.

aslında benim okuduğum kaynaklar da hep 3-4 yaş idealdir diyor da ben bi de tecrübelerden faydalanmak istedim. bakalım neler çıkacak. ona göre kafamdaki sorular dağılır inş.

Benim oglum var 3 yasinda 1 aylikta kizim var 2.suanda daha rahat buyuyo oglum kolikti ölüyodum yorgunluktan simdi ise yemegim evim büyük oglumla oyuna kadar vakit kaliyo bende cok tereddütle hamile kaldim şimdi iyiki olmus diyorum
ay maşallah subanallah. işte Allah yardım ediyor. diğeri de zor olsaydı anne pert olurdu Allah muhafaza.

Benimkilerin arasında üç yaş var. Çok zorlanıyorum. Resmen ömrüm tükendi. Küçük olan sürekli kucağımda olmak istiyor. Haliyle diğerine yetemiyorum. Eşim yapan nasıl yapıyor deyip kendimi daha çok yetersiz hissetmeme neden oluyor. Ki ikinciyi kendi istemişti. Bence diğeri biraz daha büyüsün.

eşinin yaklaşımına sinir oldum. yapan da zorlanıyordur ama dışarıya çok yansımıyordur. ya da çocuklar uyumludur ya da destekçileri vardır. keşke o da destek olsa. ya işte eğer bebek fikrinde netleşirsem oğlum 4 yaşını bulur yaklaşık ki ben o dönemde de bakıcıya yollarım. onun haricindeki zamanı oturtabilirsem ne ala. yoksa bilemiyorum!

Bence daha fazla beklemeden 2.çocuğu yapın çünkü onların beraber büyümesi hem sizin hem de çocuklar için büyük bir avantaj olacak. İlk aylar gerçekten zor ama şahsen benim için uzun süre ara vermek daha zor olurdu,herşeye baştan başlamak o kadar da kolay değil ama aralar az olunca bünye uykusuzluğa strese daha dayanıklı oluyor,yani benim için öyle oldu. İkisi de aynı anda okula gidecekler,ortak alanları daha çok olacak ve ilerde aileler daha rahat ediyor,kardeşlerin de ortak yönleri daha çok oluyor. Ama herşeyden önce insan önce kendine uygun şekilde davranmalı,kimisi ara vermeyi tercih eder ve çok mutlu olur,kimisi de benim gibi peş peşe yapar ve bu şekilde mutlu olur. Bu arada benimkilerin araları 17 ay ve 2 sene sonra 3.çocuğu aradan çıkarsam mı diye düşünüyorum. Kardeş iyidir:)

oyyy çok pozitif bir mesaj :) vallahi ne güzel anlatmışsınız. bayıldım. Allah muhabbetinizi artırsın inş. yani ben şimdilik 2 çocuk istiyorum tabi büyük konuşmak da istemem. ama 17 aylıkken oğlum ben toparlanamamıştım. siz maşallah çabuk toparlanmışsınız. şu an olumlu bakmaya başladım duruma. inş benim de hakkımda hayırlsıı ne ise o olur. kuzulara sağlıklı hayırlı ömürler diliyorum ;)

Bende çalışan bir anneyim oğlum ile kızım arasında 2 yaş 2 ay var şuanda biri 5 diğeri 3 yaşında çok şükür.
Anlattıklarınız ilk oğlumu anımsattı bana siz gene 6 aycıkla kurtulmuşsunuz bende daha kötü olmuştum.
2.ci sürpriz oldu kızım yani iyiki olmuş o dediğiniz endieşleri bende yaşadım ama emin ol mutlu ve huzurlu iseniz eşiniz ile herşey çözülü veriyor Elhamdülillah....kOlaylıklar dilerim.

maşallah.. Allah ömürler versin yavrulara. ayy a
6 aycık mı :D bana çok uzun gelmişti de. demek ki beterin beteri varmış. ve hepsi geçmiş gitmiş. ben de baya baya olumlu yaklaşmaya başladım bu fikre. zaten ikimiz de istiyoruz eşimle ve Allah kısmet ederse oğlumu kardeşsiz bırakmayı hiç düşünmemiştim. sadece zamanı oturtamıyordum. eşimle iyice masaya yatıralım konuyu bakalım. planlarımızı konuşup start verelim biz :D Rabbim hayırlısı ne ise onu versin inş.

ay maşallah subanallah. işte Allah yardım ediyor. diğeri de zor olsaydı anne pert olurdu Allah muhafaza.
aynen allah insana gayret kuvvet veriyo bide hep iyi düşündüm hamile kaldigimdan itibaren totem yaptim :) yani bebegim sakin olucak dedim hep simdilik iyiyiz allahs sukur gatta fiuorum 35 e bir tane dahami olsa:)

eşinin yaklaşımına sinir oldum. yapan da zorlanıyordur ama dışarıya çok yansımıyordur. ya da çocuklar uyumludur ya da destekçileri vardır. keşke o da destek olsa. ya işte eğer bebek fikrinde netleşirsem oğlum 4 yaşını bulur yaklaşık ki ben o dönemde de bakıcıya yollarım. onun haricindeki zamanı oturtabilirsem ne ala. yoksa bilemiyorum!
Işi ağır olunca pek destek olamıyor. Yardımcı da tutamiyoruz durumumuz müsait değil. Kafayı yiyorum resmen . Iznimin bitmesine de az kaldı çalışmaya başlayınca daha da zor olacak. Bazı çocuklar daha sakın oluyor. Yatirdigin yerde biraz duruyor hiç olmazsa. Kreşe falan verebilirsen yaşı da müsait olacak daha rahat olur

Benim tek çocuğum var ikinciyi düşünmüyorum. Düşünenler çocuklar arasında yaş farkı bırakmazsa iyi olur bence. Ben çok çocuğa bakabilenlere hayranım. Çocuk zor bişey

ben de hakkıyla bakanları görünce acayip hayran oluyorum. bir kadına denk geliyorum 3 kızı var. hiç usanmadan şehrin bir ucundan bir ucuna çocukları için gidiyor tek başına. tabi çocukları da gözlemliyorum çok akıllılar. Allah yardım ediyor demek ki. darısı da bana inş ;)

maşallah.. Allah ömürler versin yavrulara. ayy a
6 aycık mı :KK70: bana çok uzun gelmişti de. demek ki beterin beteri varmış. ve hepsi geçmiş gitmiş. ben de baya baya olumlu yaklaşmaya başladım bu fikre. zaten ikimiz de istiyoruz eşimle ve Allah kısmet ederse oğlumu kardeşsiz bırakmayı hiç düşünmemiştim. sadece zamanı oturtamıyordum. eşimle iyice masaya yatıralım konuyu bakalım. planlarımızı konuşup start verelim biz :KK70: Rabbim hayırlısı ne ise onu versin inş.

Tabi canım masaya yatmış zaten :KK37::KK56:inşallah minnak tez zamanda gelir isteyen herkese ANNELİĞİ tattırsın.
Çalışmıyor olsam 3.yü düşüneceğim ama :KK53:gerçekten yorucu :)).Mutluluklar....

Ben ikinci çocuğumu keşke ilk evladım kreşe başlayıp bir senesini devirdikten sonra yapsaydım diyorum... Umarım sizin için hayırlısı olur.. Tek keşkem de budur bu hayatta..

ben oğlumu kreşe yollamayı asla düşünmüyorum. çünkü kötü anılarımız var. ama anaokulu düşünüyorum. neden bu kadar büyük bir pişmanlık oldu acaba??

Benimkilerin arasında üç yaş var. Çok zorlanıyorum. Resmen ömrüm tükendi. Küçük olan sürekli kucağımda olmak istiyor. Haliyle diğerine yetemiyorum. Eşim yapan nasıl yapıyor deyip kendimi daha çok yetersiz hissetmeme neden oluyor. Ki ikinciyi kendi istemişti. Bence diğeri biraz daha büyüsün.
esinize bende cok kızdım kusura bakmayin ama cocuk bakmayi kolay saniyor sanırım allah size gayret kuvvet versin

Bende 32 de izne ayrılmama rağmen işlerim sıkışık olduğu için ve kendimi de iyi hissettiğim için doğumdan 2 gün öncesine kadar çalıştım.
Ama o mide bulantıları, her sabah hatta doğumda bile devam etti.
Şimdi birde midemi üşütmüşüm bulantım oluyor aklıma geldikçe fena oluyorum.
Barbunya pirinç pilavı ve nektarin inanılmaz tiksinmiştim.
Pilavla aram düzeldi, barbunya ile de eh işte. ama o nektarin adını söylerken midem kalkıyor hala asla yiyemem. Bu arada kızım 4 ay sonra 5 yaşında olacak.

oyyy çok kötü uzun sürmesi. ben de hala parfüm kokusu sevmem. kendimde çok nadir kullanırım. o da var yok arası kokular. kavun beni mahfetmişti. yiyemedim 1 yıl falan doğumdan sonra da. ama geçti şükür. Rabbim tüm hamilelere annelere kolaylıklar versin inş. gerçekten zor.

Şu an 4 aylık bir oğlum var. Kısmetse seneye bu zamanlar ikinciyi yapım çalışmalarına başlamak istiyorum. Bizde de eşim biraz kararsız.
Şu an bakıcımız var, ben çalışıyorum. iyi kötü ev işlerine yardımcı oluyor ama tabi ki çok düzenli ve temiz bir evimiz bizim de yok.
Seneye bu zamanlar çalışmalara başlasak, olması doğması oğlum 2,5-3 yaşına gelir zaten. O yaş da kreş yaşı. Hem bebek olmasa da ben kreşe vereceğim, eğitimi ve sosyalleşmesi için daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Allah gönlünüze göre versin inş. ben kreşe karşıyım. daha doğrusu oğlum kreşe gittikten sonra karşı oldum. bize göre değildi o iş. şu an 3 yaşında tam. işte bu konu netleşirse aşağı yukarı 4 yaşındayken oğlum bebeğim olsa süt iznini atlattım mı sonra anaokul diyorum ben de. inş Rabbim hayırlısını verir hepimiz için. kardeş candır ya ;)

of of bu sorun herkeste var sanırım
benimde 3,5 yaşında oğlum var
maddi anlamda sıkıntımız yok
kardeş yapmalımı yapmamalı mı karar veremiyorum
bi yandan yalnız kalmasın istiyorum
bi yandan da aynı şeyleri en baştan yaşamak zor geliyor
bide 9 ay günde beş kere kusunca hiç sıcak bakamıyorum :KK43:
bide zaten şuan deneyim yapıyım derken en az 1 sene geçecek çocuk 4,5 yaşında olacak sanırım ben zaten geç kaldım
en iyisi 7 yaşında yapıyım diyorum yaş farkı çok olacak ama bebek özleriz
yanlışmı düşünüyorum kızlar ya

heheh bana sormadın di mi :D zira bende de aynı kafa var da . ama kızların hepsi nerseyse yapıver diyorlar. beni baya etkilediler. belki sen de etkilenirsin . inş hakkımızda hayırlısı olur ;)

benim de eşim istiyor ben istemiyorum,cesaret edemiyorum ikinciye. bana da ikinciçocuk zor gibi geliyor. çalışıyormuşsun evine temizlikçi tut ayda felan temizlik bahane etme ,durumunuz da iyiymiş istiyorsunuz da bence zamanı;)

Back